Pacovi se prepoznali
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Pacovi se prepoznali

 1. #1
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  13.01.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  213
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Pacovi se prepoznali

  Reakcije na "Insajdera"
  26. januar 2005. | 08:59 -> 20:37 | Izvor: B92, "Blic"
  Beograd -- Dušan Mihajlović i Vladan Batić potvrdili većinu navoda "Insajdera", Vučelić odbio razgovor.


  Koga je pogodilo šta je rekao čovek iz senke: Vladimir Popović


  Navodi Vladimira Popovića u "Insajderu" B92 pokrenuli su mnoga pitanja, ali i reakcije pomenutih u intervjuu. Bivši ministar policije Dušan Mihajlović izjavio je za B92 da je sve što je Vladimir Beba Popović izneo u intervjuu u emisiji "Insajder", sa izuzetkom nekoliko detalja, istina.

  Mihajlović je dodao da je bivši šef vladinog biroa za komunikacije svojim intervjuom pružio nova objašnjenja zašto policija, u vreme dok je on obavljao dužnost ministra, nije držala sve konce u svojim rukama.

  Mihajlović kaže da je državno obezbeđenje Miloradu Ulemeku dao tadašnji komandant JSO Dušan Maričić, ne pitajući nikoga i ne tražeći nikakvu saglasnost za tu svoju odluku i da je po istom principu, obezbeđenje imao i bivši načelnik RDB Jovica Stanišić. Mihajlović kaže da je o tome sprovedena istraga, čiji su nalazi objavljeni. Mihajlović je potvrdio i autentičnost razgovora sa premijerom Đinđićem na jednoj od sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. Popović je naime ispričao da je Đinđić pitao Mihajlovića zašto Ulemek ima policijsko obezbeđenje, našta mu je ministar policije odgovorio „Obrati mi se pismeno“.

  "To je tačno, ali bio sam iznerviran takvim ponašanjem da me premijer pita za nešto što svi znaju, da nisam to ni ja ni Lukić uradio i da je to deo neke priče za koji je on bio odgovorniji od mene. Pa, imao je mnogo više kontakata i veza sa Legijom i Stanišićem nego ja", kaže Mihajlović.

  Mihajlović kaže da nije znao da je Ulemek pokušavao da kadruje u policiji i DB-u i da je zaslužan za mnoga postavljenja. On kaže da mu je bilo poznato da se Popović i Đinđić viđaju sa Jovicom Stanišićem i ljudima sa druge strane zakona, ali da nije znao i o čemu su razgovarali. A na pitanje da li su i druge nove i šokantne tvrdnje koje je Popović izneo u intervjuu tačne, Mihajlović odgovara: "Ako izuzmemo tu njegovu zaboravnost ko je dao obezbeđenje Legiji i Stanišiću i ako izuzmemo njegovo netačno tumačenje sastanka u mom kabinetu sa republičkim tužiocem i ako na stranu ostavimo njegov neumesan komentar o prirodi Bele knjige, sve drugo odgovara istini."

  Mihajlović kaže da je Popović jasno objasnio kako je postojalo mnogo paralelnih koloseka koji su išli mimo njega i za koje nije znao. On to obrazlaže rečima da je to bilo jedno teško vreme, kada se nije moglo imati poverenja u sve i svakoga, iako je sam bio uveren da ima poverenje premijera Đinđića.

  Vučelić odbio razgovor


  Milorad Vučelić na sednici Anketnog odbora za proveru privatizacije Knjaza Miloša, čiji je predsednik (Beta)


  A Milorad Vučelić, koga je Popović optužio da je ukrao 40 miliona maraka namenjsenih DB-u ni danas nije bio raspoložen za razgovor.

  Vučelić je, inače, za pojedine novine izjavio samo da ne želi da komentariše, kako je rekao, Popovićeve gluposti, ali nije ni demantovao ono što je Popović izjavio u "Insajderu".

  Bivši republički javni tužilac Siniša Simić negirao je Popovićeve je navode da nije hteo da optuži Dejana Milenkovića Bagzija, za kojeg se sumnjalo da je pokušao atentat na Đinđića.

  Siniša Simić tvrdi da je na sastanku o kome je govorio Popović na sve načine pokušavao da pomogne da policija prikupi dokaze za atentat kod Arene. "Popovića sam tada video prvi put i pitao sam ga da li je pravnik i u kom svojstvu je prisutan. Kada mi je rekao da nije pravnik, upoznao sam ga s tim kakvi su dokazi potrebni. Podsetio sam Mihajlovića, tadašnjeg direktora DB Mišu Milićevića i Sretena Lukića na mogućnosti prema Zakonu o krivičnom postupku, kao što su prisluškivanje i slično. Pitao sam ih da li su iskoristili te mogućnosti, rekli su da nisu. Sarađivao sam s dežurnim tužiocem Acom Stojevim, koji je saslušao Milenkovića, ali nisam to mogao da uradim kao u američkim filmovima, a mislim da je Popović to tako zamišljao", kaže on.

  Petrović takođe potvrdio neke navode Popovića


  Bivši šef DB-a


  Posto je B92 juče objavila da bivši načelnik DB-a Goran Petrović ne želi da komentariše navode Vladimira Popovića, Petrović se danas javio i objasnio da on ne sme da daje tonsku izjavu zato što je u toku disciplinski postupak koji MUP protiv njega vodi upravo zbog javnih istupa. Petrović je, ipak, potvrdio neke od navoda koje je Popović izneo u emisiji "Insajder".

  „Tačno je da je tadašnjem vrhu DB-a bila poznata informacija da je Milorad Vučelić navodno ukrao 40 miliona maraka namenjenih tajnoj službi“, rekao je Petrović za B92. „Premijer Đinđić i Vladimir Popović obavestili su nas o tome čim su taj podatak dobili od Jovice Stanišića. Još tada je sprovedena istraga i došli smo do saznanja da o tome u DB-u nema nikakvih pisanih tragova i zbog toga se teško može govoriti da je u pitanju novac DB-a jer nije postojala nikava beleška o navodnim donatorima“, rekao je Petrović.

  Prema njegovim rečima, verovatno je u pitanju privatna transakcija između Stanišića i Vučelića. „To je teško utvrditi jer su tokom 90-ih takve transakcije bile svakodnevne i naravno to se radilo bez pisanih tragova“, kaže Petrović i napominje da je sada tužilac na potezu.

  Bivši načelnik DB-a Goran Petrović takođe je potvrdio da je tokom 2001. godine od Vladimira Popovića dobio kasetu koju mu je uručio Stanišić, na kojoj su snimljeni, kako je rekao, pojedini poslanici radikala kako od funkcionera SPS-a u sali Savezne skupštine primaju mito od po 100.000 maraka. “Kada smo dobili tu kasetu konsultovali smo se sa okružnim javnim tužiocem Radetom Terzićem, ali on je procenio da je taj materijal atraktivan, ali ne i validan u krivično-pravnom smislu“, tvrdi Petrović.

  Bivši načelnik DB-a takođe kaže da u izjavi Vladimira Popovića sigurno ima činjenica i indicija na koje bi trebalo da reaguju pravosudni organi. Petrović smatra da je taj intervju više nego zanimljivo svedočanstvo o ljudima iz naše novije istorije "jer je Vladimir Popović, u bukvalnom smislu te reči, „insajder“ – čovek iznutra", odnosno svedok.

  Batić potvrdio većinu navoda


  Batić: Istina je


  Vladan Batić, bivši ministar pravde u Vladi pokojnog premijera Zorana Đinđića, potvrdio je navode da javni tužilac Siniša Simić nije htio da podnese krivičnu prijavu protiv Dejana Milenkovića Bagzija za pokušaj atentata na Đinđića kod hale "Limes". Batić je rekao na konferenciji za novinare Demohrišćanske stranke Srbije, čiji je lider, da je tim povodom lično zvao Simića i da ga je pitao zašto neće da podnese krivičnu prijavu, ali da Simić nije reagovao.

  On je potvrdio da je na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, kojoj je prisustvovao, Đinđić "bukvalno urlao" zbog toga što Milorad Ulemek Legija, nakon penzionisanja, ima policijsko obezbeđenje.

  Batić je rekao da je Popović u svojoj izjavi objasnio prilike u kojima se nalazio premijer Đinđić, koji je posle 5. oktobra imao formalnu vlast, ali nikakvu moć nad represivnim aparatom, JSO, obaveštajnim službama i oružanim snagama. "U tom svetlu treba tumačiti izjave zašto je Đinđić morao da uspostavlja kontakte i sa ljudima sa druge strane zakona, parapolicijskim organizacijama i bivšim šefovima DB-a, kako bi preuzeo stvar u svoje ruke. Kada je trebalo da se napravi završni udarac, onda je ubijen", dodao je Batić.

  Batić tvrdi da je Vojislav Koštunica imao uticaj na vojsku i da se lično uverio da tadašnji šef vojne bezbednosti Aco Tomić nije slušao tadašnjeg načelnika Generalštaba Nebojšu Pavkovića, nego samo Koštuničinog savetnika Radeta Bulatovića i samog Koštunicu, koji je tada bio predsednik SR Jugoslavije.

  Batić je rekao da je tačno da se Milošević u svojoj kući 6. oktobra sastao sa Pavkovićem i Koštunicom i da je taj sastanak sniman po prethodnim instrukcijama tadašnjeg ministra inostranih poslova Rusije Igora Ivanova.

  On je naveo da je prethodno tog dana u sedištu DSS-a devet sati trajao sastanak svih lidera DOS-a, koji su tražili smenu Pavkovića i šefa DB-a Radeta Markovića, nakon kojeg je Pavković svojim džipom odvezao Koštunicu na sastanak kod Miloševićem. "U toku sastanka Đinđić je otišao avionom u Podgoricu, jer je jednog momenta izgledalo da će Koštunica pristati na smene. Đinđić je tamo dogovorio sa Milom Đukanovićem sednicu Vrhovnog saveta odbrane da se smeni Pavković i potom se vratio u Beograd, dok su sastanak i preganjanje još uvek trajali", dodao je Batić.

  On je naveo da na sastanku u Vladi Srbije, kome su, pored njega, prisustvovali i Dušan Mihajlović i tadašnji savezni šef policije Zoran Živković, Koštunica nije prihvatio predlog da novi šef Resora javne bezbednosti bude Sreta Đurđević, nego je predlagao kontroverznog Branka Crnog. Batić je rekao da je na tom sastanku, na kojem je odlučeno da novi šef DB-a bude Goran Petrović, kao kompromis prihvaćeno da šef Resora Javne bezbednosti bude Sreten Lukić.

  Janjušević: Đinđić tražio istragu

  Bivši član Saveta za državnu bezbednost Zoran Janjušević rekao je da je Đinđić na jednoj od sednica Saveta tražio istragu o navodima da je Vučelić ukrao 40 miliona maraka namenjenih DB-u. "Ta istraga je pokrenuta, ali mi nije poznato kakav je rezultat jer je izveštaje dobijao premijer. To što je Popović rekao u 'Insajderu' za Milorada Vučelića mogu da potvrde svi u BIA koji poseduju tu dokumentaciju", rekao je Janjušević za B92.

  Tijanić: Laganje u dva čina


  Tijanić: Nije istina


  Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić, u vreme o kojem govori Popović Koštuničin savetnik, kaže da ne postoji nijedan prilog na državnoj televiziji od dva i po, a kamoli 10 minuta. "Ne znam ko je vlasnik fabrike cigareta, ali ljudi iz privredne rubrike koji su to radili tvrde da je to najveća investicija u ovoj godini, vredna 60 miliona evra. To je sve što znam o tome. Ako bivši komesar srpskih medija misli da tu vest ne treba objaviti, možda ga treba pitati zašto šest meseci nijedan srpski medij nije smeo da objavi njegovu sliku, zašto je jednoj novinarki pretio da će je zaklati i zašto je ucenama i pretnjama oteo jednu televizijsku stanicu i stavio je pod svoju kontrolu", rekao je Tijanić.

  On je dodao da nijedan političar u Srbiji i nijedan svedok događaja u Srbiji ni na jednoj televiziji nikada nije dobio šansu da, bez plaćanja, nemilice laže u dva čina po sat i po i pita zašto je B92 omogućio Popoviću da izrekne najteže optužbe na račun Đinđića. "Popović proziva Vučelića, a ne kaže koliko godina se intimno družio s njim. Pominje tajkune, a novinarka ga ne pita kako je on u vreme i posle Miloševića zaradio milione", kaže Tijanić.

  Crnčević: Laže

  Književnik Brana Crnčević, pomenut u emisiji "Insajder" kao jedan od učesnika sastanka na kojem su Ilija Kojić, Mića Stanišić i još neke osobe pravile strategiju priklanjanja tadašnjem predsedniku Jugoslavije Vojislavu Koštunici“, kaže da je Popović histeričan.

  "Kad ovako laže kao beba, ko zna kako će da laže kad odraste. Popovićevi ljudi su verovatno prisluškivali, ali je on te izveštaje menjao kako mu je odgovaralo. Nikad nisam učestvovao u bilo kom razgovoru koji je bio sadržine koju Popović navodi. Upravo u to doba bio sam više naklonjen Đinđiću. Vremenom su se simpatije promenile, naročito posle akcije 'Sablja'", kaže Crnčević.

  Veruović: A zašto nije pričao o sebi


  Đinđićev telohranitelj: Veruović


  Milan Veruović, bivši šef obezbeđenja pokojnog Đinđića, izjavio je da nije tačna Popovićeva izjava da neki članovi obezbeđenja Đinđića nisu dali izjavu policiji posle atentata kod "Beogradske arene".
  "Zanimljivo je čuti priču Popovića, kroz koju je on sam za sebe rekao da je bio nosilac svih dešavanja u vlasti i oko premijera. Izostala je samo priča o njegovoj odgovornosti i odgovornosti svih ostalih. Prava adresa za proveru istinitosti Popovićevih navoda je gradski SUP, gde je lako proveriti da nije istina to što on govori. Istog dana smo svi dali izjave. Drugi deo obezbeđenja, koji je otišao u Banjaluku, dao ih je naknadno", kaže Veruović.

  YUKOM apeluje da se ispitaju navodi Popovića

  Komitet pravnika za ljudska prava zatražio je od nadležnih državnih organa da reaguju i ispitaju navode bivšeg šefa Biroa za komunikacije Vlade Srbije Vladimira Bebe Popovića. "Vladimir Popović je izneo niz informacija koje bi, zbog svog značaja, morale biti predmet interesovanja nadležnih državnih organa, a nisu", navodi se u saopštenju YUCOM-a i dodaje da ni na neka njihova, ranije postavljena pitanja te institucije nisu odgovorile.

  Pismo YUCOM-a upućeno je predsedniku SCG Svetozaru Maroviću, predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Srbije Vojislavu Koštunici, predsedniku republičkog parlamenta Predragu Markoviću, ministru unutrašnjih poslova Srbije Draganu Jočiću, ministru pravde Zoranu Stojkoviću, načelniku Resora Javne bezbednosti MUP-a Srbije Miroslavu Miloševiću, kao i načelniku Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, generalnom inspektoru MUP-a Srbije Vladimiru Božoviću, direktoru BIA Radetu Bulatoviću, ministru za ljudska i manjinska prava SCG Rasimu Ljajiću, članovima skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu i vršiocima dužnosti republičkog i javnog tužioca u Beogradu.  Cak i ako nakon svega ovoga DSS-DB-SRS koalicija uspe da smiri stvari i odrzi se, bar smo imali prilike da vidimo kako se u ova dva dana sav sljam nasao pogodjen i otkrio se histericnom odbranom, tekstovima u Kuriru. Svi su tu od radikala, vucele, prego Brace Grubacica, pa do DSSovaca.

  Pacovi... 2. #2
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.12.2004.
  Poruke
  302
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano

  Hm, sta je - tisina? Krizni stabovi zasedaju citava dva dana kako bi kreirali iole smislene komentare na gore izneto? Bas je to igra sudbine - izgleda da ce verovatno najnapljuvaniji lik sa srpske politicke scene Beba Popovic, doci glave (u politickom smislu) mnogim zlotvorima. :wink:
  U to ime - ziveli!

 3. #3
  Primećen član Glas Sauronov (avatar)
  Učlanjen
  22.12.2004.
  Lokacija
  Besni Fok
  Poruke
  666
  Reputaciona moć
  54

  Podrazumevano

  Ma prsli ste bre.
  U ovoj zemlji je preko 50% stanovnistva "stoka" kako je vi vidite.
  Dakle SPS+SRS+DSS = preko 50% glasaca
  Dodajmo tu i NS, PSS, dobar deo G17, verovatno veci deo DS i deo SPO kojima je bitnije sta misli NAROD a ne samoproglasena "elita" ili strana birokratija.

  Samo da vas podsetim - Ceda je izbacen iz DS-a.

  Ah da i jos nesto... evo da bolje vidite:
  Demokratija je volja vecine!

 4. #4
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  13.01.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  213
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano

  Kako to da si se bas ti nasao prozvanim.
  Ti, koja god da je tema u pitanju, imas jedan post koji vrtis u krug. kada malo skrenes onda povecas slova i sve je OK.

  Ali, nema veze, smeha nikad dosta...

 5. #5
  Domaćin
  Učlanjen
  02.09.2003.
  Poruke
  4.342
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Glas Sauronov
  Ma prsli ste bre.
  U ovoj zemlji je preko 50% stanovnistva "stoka" kako je vi vidite.
  Dakle SPS+SRS+DSS = preko 50% glasaca IZASLIH NA IZBORE
  Dodajmo tu i NS, PSS, dobar deo G17, verovatno veci deo DS i deo SPO kojima je bitnije sta misli NAROD a ne samoproglasena "elita" ili strana birokratija.

  Samo da vas podsetim - Ceda je izbacen iz DS-a.

  Ah da i jos nesto... evo da bolje vidite:
  Demokratija je volja vecine!
  samo mala ispravka :wink:

 6. #6
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.12.2004.
  Poruke
  302
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Glas Sauronov
  Ma prsli ste bre.
  U ovoj zemlji je preko 50% stanovnistva "stoka" kako je vi vidite.
  Dakle SPS+SRS+DSS = preko 50% glasaca
  Dodajmo tu i NS, PSS, dobar deo G17, verovatno veci deo DS i deo SPO kojima je bitnije sta misli NAROD a ne samoproglasena "elita" ili strana birokratija.

  Samo da vas podsetim - Ceda je izbacen iz DS-a.

  Ah da i jos nesto... evo da bolje vidite:
  Demokratija je volja vecine!
  Aha, tvoja poruka je "jesmo lopovi i kriminalci, al smo vecina!" Pa dobro, bitno je da si jasno priznao kojoj strani pripadas, doci ce i vreme kada ubice i lopovi nece biti u vecini u Srbiji:wink:

 7. #7
  Primećen član Glas Sauronov (avatar)
  Učlanjen
  22.12.2004.
  Lokacija
  Besni Fok
  Poruke
  666
  Reputaciona moć
  54

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Alan Smithee
  Kako to da si se bas ti nasao prozvanim.
  Zato sto zivim na Balkanu koji je Beba nazvao genetskom deponijom i ne stidim se toga.
  Pa neka su ih i ubijali politicki. Takvu nacisticku stoku i treba srediti metkom u potiljak!

 8. #8
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.12.2004.
  Poruke
  302
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Glas Sauronov
  Pa neka su ih i ubijali politicki. Takvu nacisticku stoku i treba srediti metkom u potiljak!
  Ako mozes malo blize da objasnis - na koga si mislio pod "nacistickom stokom"?

 9. #9
  Primećen član Glas Sauronov (avatar)
  Učlanjen
  22.12.2004.
  Lokacija
  Besni Fok
  Poruke
  666
  Reputaciona moć
  54

  Podrazumevano

  Pre svega na samog Bebu Popovica koji se tresao u ovom poslednjem intervjuu kao da njemu preti likvidacija. A mislio sam i na njegove prijatelje na koje se stalno poziva, mada cisto sumnjam da su mu bili toliki prijatelji, ako su mu stvarno bili prijatelji (sad ti malo citaj izmedju redova).
  Danas je godisnjica oslobodjenja Ausvica gde su se Bebini idoli i promoteri "rasne cistote" oslobadjali onoga sto su oni smatrali "genetskom deponijom". Sto rece Oliver Nektarijevic, nema za vampira drugo do glogov kolac. Stvari treba nazvati pravim imenom.
  I da, ovde neki pozivaju na gradjanski rat. Ja ovakve pozive shvatam veoma ozbiljnim i zalazem se za ono sto George W. Bush nazvao doktrina preventivnih udara.

 10. #10
  Tuzni_patak nije na forumu
  Trazi forum gde moze procitati svoje postove i posle 2 nedelje
  Elita Tuzni_patak (avatar)
  Učlanjen
  13.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Real Beograd,Virtuelno u preseljenju,bice naknadno objavljeno
  Poruke
  18.171
  Tekstova u blogu
  20
  Reputaciona moć
  259

  Podrazumevano

  Ala je olakšanje u razlici izmedju izašlih i stvarnih....

  A kakav narod takvi i političari....

  Nova je kletva u opticaju...

  Dabogda bio mudar i dobronameran u Srbiji...


  prvo si zvečka , a posle si prso ko zvečka....

 11. #11
  Zainteresovan član katana_blade (avatar)
  Učlanjen
  10.01.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  242
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano

  Demokratija je volja vecine!
  DEMOKRATIJA JE DIKTATURA VECINE NAD MANJINOM 8)

Slične teme

 1. Pacovi
  Autor Bellatrix u forumu Divlje životinje
  Odgovora: 41
  Poslednja poruka: 29.10.2010., 20:08
 2. U cemu ste se prepoznali?
  Autor Peta W. u forumu Arhiva
  Odgovora: 99
  Poslednja poruka: 14.12.2009., 00:06
 3. da li smo se prepoznali ???
  Autor alergicna u forumu Politika
  Odgovora: 89
  Poslednja poruka: 11.01.2008., 15:38
 4. Odgovora: 60
  Poslednja poruka: 09.11.2006., 00:00
 5. Prvi pacovi poceli da napustaju brod!
  Autor **case-problem**Lost In Space u forumu Politika
  Odgovora: 23
  Poslednja poruka: 15.10.2006., 03:24

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •