Board Offline
Forum B92 privremeno zatvoren.
Your account username
Your account password

PRENET TEKST
__________________________________________________ ______________

AP, Rojters, Beta: Betezda, Merilend. 28 Decembar 2004.

U danasnjem saopstenju americkog Nacionalnog Instituta za zdravlje u Betezdi, koje je potpisao direktor ove institucije, Dr Ralf Sako, saopsteno je da su pristigli konacni rezultati studije o lecenju homoseksualnosti.

Studija je sprovedena u vise od 20 centara sirom SAD i u njoj je ucestvovalo vise od 1500 muskih ispitanika homoseksualnog opredeljenja. Utvrdjeno je da sedmodnevno uzimanje caja spravljenog od muskih cvetova gloginja i bunike koje rastu iskljucivo u okolini Uzica (Zapadna Srbija) dovodi do nestanka homoseksualnosti u 98% ispitanika, dok dodatna sedmodnevna terapija dovodi do potpunog nestanka homoseksualnosti i kod preostalih 2%.

Pracenje ucesnika studije tokom tri i po godine od dobijene terapija nije pokazalo pojavu recidiva homoseksualnosti ni kod jednog ispitanika. Nezeljenih efekata ove terapije prakticno i nema, osim pojacanih gasova i nadimanja. Dr Sako, medjutim, navodi da prisustvo ovih efekata pojacava antihomoseksualno delovanje caja jer tehnicki otezava zadovoljenje i ono malo preostalih homoseksualnih zelja tokom prvih dana terapije.

Sastavni deo studije je bilo i snimanje mozga ispitanika tehnikama magnetske resonanse i pozitronske tomografije (PET). Snimci ispitanike pre i posle terapije su pokazali reorganizaciju nervne aktivnosti u delovima mozga koji su odgovorni za seksualno ponasanje. Stavise, navedene promene su opstale i nakon tri godine od zavrsetka tretmana. Dr Sako kaze: “Sada izgleda jednostavno, ali mi na ovo pitanje decenijama nismo imali pravi odgovor. Prosto, gledali smo u pogresnom pravcu. Umesto da se koncentrisemo na anatomske strukture, mi smo dugo i, nazalost, bezuspesno gledali u psiholoske faktore. Zahvaljujuci ovim cudesnim srpskim biljkama, zauvek cemo moci da se resimo ove posasti i obezbedimo opstanak ljudske vrste”

Ovim povodom se oglasio i americki Stejt department. U saopstenju se kaze da je pred potpisivanjem dugogodisnji ugovor izmedju americke vlade i vlade Srbije koji bi obezbedio da Srbija snabdeva SAD potrebnim kolicinama suvog caja u narednih 50 godina. Kao poseban kuriozitet se navodi da je mastilo kojim ce ugovor biti potpisan napravljeno od suza-radosnica skupljenih od americkih republikanaca i srpskih konzervativnih politicara, ukljucujuci Pata Robertsona, Dzona Askrofta, samog DZ. V. Busa, a koje su ovi isplakali na vest o uspehu studije. Pregovori o potpisivanju su vodjeni izmedju Busa i premijera Kostunice u nekoliko navrata i u nekoliko faza. Po zavrsenim pregovorima predsednik Bus je izjavio da je retko imao priliku da upozna doslednijeg, principijelnijeg, osecajnijeg i neznijeg coveka od Kostunice. "Osim sto smo zajednicim snagama dosli do plana koji otvara svetle perspektive za celi ljudski rod, izmedju nas se zaista rodio veoma blizak odnos." Iz anonimnih ali obicno dobro obavestenih izvora se saznaje da su i predsednik i premijer preventivno pili bunika-gloginja caj vec posle prvih nekoliko susrtea i da su bili veoma zadovoljni njegovim efektima.

Tragom ove vesti, reporteri BETE su se uputili ka uzickom kraju. Tamo su upoznali rodonacelnika i idejnog tvorca celog projekta, Pera Martinovica, unuka cuvenog travara Jove. U razgovoru sa Perom saznajemo da su gloginje i bunike prenesene iz Ljeske nahije u Crnoj Gori kao porodicna svetinja tokom seobe Martinovica u Srbiju. Cudesno svojstvo trava i njihova uspesna primena u lecenju homoseksualnosti se pripisuju njihovoj bioloskoj i svkoj drugoj cistoti. “Ove su biljke rasle na poljanama na koje turska noga nikada nije zgazila niti ih je tursko oko pogledalo" kaze Pero. Tako je bilo dok su ih odgajali njegovi pradedovi u Crnoj Gori i tako je nastavljeno na obroncima Zlatibora. Posledica toga je da je pojam "*****" bio prakticno nepoznat u nasim krajevima sve do pojave radija i televizije." Sa smehom se Pero priseca dogadjaja iz svoje mladosti kada su slucajno njegovom djedu po materi, Radu pomenuli rec “peder”. Deda nije ni znao sta to znaci. Kada su mu objasnili sta je to, deda je samo zbunjeno prokomentarisao “Vala mene ne bi imao dje nego u prkno”

Na pitanje kako to da bas sada, 2004 godine, zlatiborci otkrivaju svoju tajnu, Pero Martinovic odgovara: “Odlucili smo da pomognemo majci Srbiji, za opsti boljitak svih nas. Osim sto cemo se resiti homoseksualaca, od americke administracije drzava Srbija dobija odresene ruke za resavanje problema na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj. Tako cemo konacno posle nekoliko stotina godina konacno zaokruziti svoj nacionalni program, i konacno uci u krug razvijenih evropskih nacija”. Zbog velikog interesovanja stranih novinara, Pero je bio primoran da uci strane jezike po ubrzanom programu. Naravno, ni ovo nije moglo da prodje bez primene njegovog obimnog travaraskog znanja. Naime, Pero je, iako neskolovan ali obdaren onom mudroscu i razumevanjem zivota koje se samo kod neobrazovanog sveta jos moze naci, uspeo da nauci enegleski jezik za samo sedam dana pijuci engleski caj zajedno sa cajem od zlatiborskih kopriva. Opkoljen masom stranih, mahom americkih, novinara, Pero strpljivo objasnjava principe delovanja svoga napitka. Na pitanje jednog americkog kolege zasto u studiji nisu ucestvovale i zene homoseksualne orijentacije, i to na izricit zahtev srpskog dela istrazivackog tima, pero sa seretskim smeskom i na tecnom engleskom odgovara “We don't want lesbians to dissapear from our world-two chicks making it with each other are so damn hot!”In related news: danas je administracija foruma B92 izdala saopstenje da ce, u svetlu najnovijih dostignuca srpske i americke nauke, forum B92 biti trajno zatvoren. Sa nestankom homoseksualnosti kao fenomena, gubi se potreba za postojanjem ovog i ovakvog foruma kazu administratori. Nekadasnji ucesnici foruma se upucuju na SC i forume SPC radi nastavka druzenja i kontakata.