prosto pitanje iz execela

Ne znam kako si to uspeo da izvedes, obično je obrnuto datum ili vreme prebaci u ceo broj (tako su Excelu predstavljeni datumi, 0 je 01.01.1900, a postoji i jedna grska kod datuma tj 60 je nepostojeći datum 29.02.1900).
Čak i ako dve ćelije formatizuješ kao datum i uneseš datume možeš na njih da primenjuješ sve formule i računske operacije kao sa celim brojevima, kod tebe je verovatno problem u podešavanju sistemskog prikaza brojeva, ne koristiš tačku sa numeričke tastature za decimale ili ne formatizuješ ćeliju pravilno ...
A koju verziju Excela koristiš?
 
Ja dosta dugo radim u Exelu i za taj problem prvi put čujem, ali probaj sa Format/style i tu treba da je sve čekirano sa leve strane i stil treba da bude normal, ili si verovatno čačkao oko Tools/options i poremetio neku funkciju. U tom slučaju reinstalacija sistma. Obično je problem obrnut.
 
verzija je 2002 u stvari onaj XP-ov office...al fora je da ako podesim da je jezik dokumenta Slovenian onda lepo kad ukucam 2,55 ne prebacuje to u 2feb i tako to..a ako je jezik podeshen kao english i kuca se 2.55 onda prebaci u 2.feb kao vec...ma...
 
E pa u svim Exelima ako kucaš 2.55 on će da prebaci u februar, pa tako ako kucaš u English-u moraš da kucaš 2 a zarez da otkucaš ne u brojačnoj tastaturi već gde su slova. A da to nebi stalno radio u control panelu u regionalnim podešavanjima namesti slovenian ali trebalo bi da imaš i srpsko podešavanje.
 

Back
Top