Sta je ljudima sa VB?
Prikazujem rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Sta je ljudima sa VB?

  1. #1
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano Sta je ljudima sa VB?

    Poludeste sa VB-om. Jel 90% ljudi koristi VB ili je samo koincidenija? :shock: :shock: :shock:



  2. #2
    Početnik
    Učlanjen
    01.01.2005.
    Lokacija
    Bačka Palanka
    Poruke
    23
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    A sta ti imas protiv VB-a?

  3. #3

    Podrazumevano

    ja nemam nista protiv ali se slazem sa stormbringer. Mislim da je VB previse jednostavan da bi se pravile napredne applikacije u njemu...

  4. #4
    Guest

    Podrazumevano ....

    VB je odlicna stvar za vrhunske programe.
    Ko ce da petlja sa C++ kodom?
    -----------------------------------------------
    VB = THE BEST

  5. #5
    Početnik
    Učlanjen
    01.01.2005.
    Lokacija
    Bačka Palanka
    Poruke
    23
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Mozda jeste jednostavan, ali vi ljudi niste ni svesni koliko toga moze da se uradi u VB-u!

  6. #6
    Početnik _smirnoff_ (avatar)
    Učlanjen
    18.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    29
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano ::::MA NE NE NE DECKO !!!!::::

    Citat Original postavio MiroslavK
    VB je odlicna stvar za vrhunske programe.
    Ko ce da petlja sa C++ kodom?
    -----------------------------------------------
    VB = THE BEST
    Pre nego sto pocnes da dajes savete ljudima, koliko je VB "fenomenalan" program za izradu vrhunskih aplikacija...itd, trebalo bi da naucis da koristis obicnu malecku FOR petlju. Pa kada to naucis predji na nesto "komplikovanije". Za pocetak WHILE petlju ili cak mozda SWITCH. :wink:

    Takodje, ali ovo je samo pretpostavka, cini mi se da sve sto govoris na ovom forumu, a vezano za VB, ti ustvari pricas ono sto si od nekoga cuo.

    Da li sam u pravu ili mozda gresim ? Ako gresim, ja ti se iskreno izvinjavam, ali sam stekao takav utisak po tvojim postovima. :?

  7. #7
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    nisam hteo da zapocinjem intergalakticki rat...samo, prema ovome 95% ljudi koristi VB...ako je tako onda smo mnogo jadni

  8. #8
    Početnik
    Učlanjen
    21.11.2004.
    Lokacija
    Kragujevac
    Poruke
    16
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Sta je ljudima sa VB?

    Citat Original postavio stormbringer
    Poludeste sa VB-om. Jel 90% ljudi koristi VB ili je samo koincidenija? :shock: :shock: :shock:
    umm imam MCP za VB desktop programiranje (trebalo je nesto da se stavi u CV pre 4-5 godina hehe) ... a ako me pitas da li ga koristim: NE!

    pozdrav

  9. #9
    Elita Svabov (avatar)
    Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    24.984
    Reputaciona moć
    320

    Podrazumevano

    Citat Original postavio stormbringer
    nisam hteo da zapocinjem intergalakticki rat...samo, prema ovome 95% ljudi koristi VB...ako je tako onda smo mnogo jadni
    Zasto jadni? Sto bi neko ucio C ako sa VB vrlo lako pravi adresare ili ne znam sta. Uostalom i u VB moze da se napravi vecina stvari. Nema to veze sa 'jadnoscu'. Jadno je misliti da je VB los.

  10. #10
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    ok, ako je tako nabroji mi poznate programe (ranga corel, photoshop i slicno)/igre/OS-ove (u stvari ovo zadnje je i teorijski nemoguce) napravljene u VB-u. Lepo si reko, VB je zgodan za adresare i slicne stvarcice.
    stojim iza toga da je jadno ako vecina nas radi VB

  11. #11
    Početnik
    Učlanjen
    01.08.2004.
    Poruke
    33
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: ....

    Citat Original postavio MiroslavK
    VB je odlicna stvar za vrhunske programe.
    Ko ce da petlja sa C++ kodom?
    -----------------------------------------------
    VB = THE BEST
    Dete, pa ti imas 16 god i pricas o vrhunskim programerima....?
    ajd malo porasti, pa se vrati... :wink:

  12. #12
    Elita Svabov (avatar)
    Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    24.984
    Reputaciona moć
    320

    Podrazumevano

    Citat Original postavio stormbringer
    ok, ako je tako nabroji mi poznate programe (ranga corel, photoshop i slicno)/igre/OS-ove (u stvari ovo zadnje je i teorijski nemoguce) napravljene u VB-u. Lepo si reko, VB je zgodan za adresare i slicne stvarcice.
    stojim iza toga da je jadno ako vecina nas radi VB
    ajde da napravim ovakvo poredjenje ako pravis kolica, zgodnije, brze i jeftinije ti je da to uradis od drveta i nekog gvozdja, ali ako pravis spejs satjl, koristis neznamkakve legure...

    uostalom, ako ljudi rade u vb sta tebi smeta, kad tad ce nekome da ponestane 'prostora' trebace mu nesto brzi i precice na recimo C...ja radim u C-u, ali sam jednom koristio VB za neki program koji je trebalo jako brzo da zavrsim a nisam imao pojma kako da ga uradim u C, pa sam to nabrzaka uradio u VB-u...

  13. #13
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Citat Original postavio stormbringer
    nisam hteo da zapocinjem intergalakticki rat...samo, prema ovome 95% ljudi koristi VB...ako je tako onda smo mnogo jadni
    Ima i ko koristi C++.

    U ostalom jos nisam ni isprobao VB tako da ne mogu o tome da raspravljam.

    Vise volim da se (kako neko rece da " petljam sa C++ kodom").

    C++ je za mene zakon.

  14. #14
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    fala bogu

  15. #15
    Početnik _smirnoff_ (avatar)
    Učlanjen
    18.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    29
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Amen to that brow

  16. #16
    Elita Svabov (avatar)
    Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    24.984
    Reputaciona moć
    320

    Podrazumevano

    ajd onda mozda neko zna kako da ucitam prvih par bajtova binarnog fajla?
    kada kazem
    file.seekg (10, ios::beg);
    dobijam niz posle tog 10 bajta
    a kad kazem
    file.seekg (10, ios::end);
    ne dobijem nista
    konkretno mi treba radi utvrdjivanja tipa fajla

  17. #17
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    imas u delphiju TFileStream klasu (i jos mnogo slicnih i podjednako korisnih)
    kazes
    F.Seek(0, 0);
    F.Read(Dest, 10);
    ili tako nesto

  18. #18
    Elita Svabov (avatar)
    Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    24.984
    Reputaciona moć
    320

    Podrazumevano

    eh meni treba za C...doduse otkada sam postovaa ono nisam ni probao da zavrsim to, valjda cu danas

  19. #19
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    ako radis u .NET-u imas streamova dosta, mislim da je System.IO.Streams ili tako nesto

  20. #20
    Elita Svabov (avatar)
    Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    24.984
    Reputaciona moć
    320

    Podrazumevano

    resio sam problem...stvar je bila oko same metodee ucitavanja fajla, ja sam ga ucitavao liniju po liniju umesto kao stream...i sad je ok...

Slične teme

  1. Igra sa ljudima
    Autor Tuzni_patak u forumu Filozofija
    Odgovora: 29
    Poslednja poruka: 21.05.2008., 02:23
  2. Koji je bre ljudima!!!
    Autor Banovani u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 57
    Poslednja poruka: 18.04.2008., 16:53
  3. O grehu i ljudima!!!
    Autor lex_luthor u forumu Filozofija
    Odgovora: 15
    Poslednja poruka: 03.05.2006., 15:37

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •