Karakteri. VB6.0
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Karakteri. VB6.0

  1. #1
    Guest

    Podrazumevano Karakteri. VB6.0

    Visual Basic 6.O problem:
    Zanimame kako mogu da naprimer iz teksta:
    "vidismo" da iz tog teksta uzmem samo slovo "s" tako da napravim funciju
    If x="s" Then
    uradi nesto
    end if



  2. #2
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano

    Nije lose da svi vi koji pitate navedete na koji jezik mislite i koju verziju koristite. Ovako neko treba da gleda u bob, da li je ovo VB (valjda jeste) ili nesto deseto.

    A i pre nego sto se tako nesto trivijalno pita nije lose da se baci pogled na help, sta kaze o radu sa stringovima.

  3. #3
    Početnik _smirnoff_ (avatar)
    Učlanjen
    18.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    29
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Vrlo, prosto i jednostvno, pazi ovako:

    Odredis duzinu stringa, funkcijom Len i kroz jednu obicnu FOR petlju funkcijom MID izdvajas karakter po katarakter tog stringa i uporedjujes sa trazenim karatkerom.
    Citat Original postavio Kao sto rekoh malopre
    Vrlo, prosto i jednostavno.

  4. #4
    Guest

    Podrazumevano Daj mi naprimer kod.

    Objasni mi funciju For

  5. #5
    Početnik _smirnoff_ (avatar)
    Učlanjen
    18.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    29
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Pjer_Nis
    Nije lose da svi vi koji pitate navedete na koji jezik mislite i koju verziju koristite. Ovako neko treba da gleda u bob, da li je ovo VB (valjda jeste) ili nesto deseto.

    A i pre nego sto se tako nesto trivijalno pita nije lose da se baci pogled na help, sta kaze o radu sa stringovima.
    Kao sto rece kolega iznad, trebalo bi da uzmes neku "knjizicu" u sake i da je malo i/ili malo vise prelistas odnosno proucis. Pa tek onda ako budes imao neki konkretan ( tezi problem ) problem onda se obrati ljudima na forumu za pomoc, a ne da trazis stvarno TRIVIJALNE stvari. Znaci knjiga u sake i navali i ne mozes da omanes. E, da jedan predlog, posto ne znas kako radi FOR petlja predlazem ti se manes VB-a i uzmes nesto sto je bolje da naucis osnove programiranja, znaci stari dobri Pascal ili C.

    pozdrav :wink:

  6. #6
    Guest

    Podrazumevano

    Paskal = Zastarela tehnologija
    C/C++ = Komplikovana tehnologija
    Java = Obecava ono sto ne moze
    VB = Jednostavna stvar
    Slazem se sa tobom u jednoj stvari a to je da nabavim VB knigu. Najverovatnije cu kopiti Visual Basic 6.0 Biblija izdanje Mikro knjige.

  7. #7
    Početnik _smirnoff_ (avatar)
    Učlanjen
    18.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    29
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Gresis, ovaj silno gresis sine !!!

    Sinak, imas MNOGO pogresan pristup programiranju, da ne kazem glup, ili jednostavno nemas nekog ko ce da te usmeri na pravu stranu.

    Prvo:

    Pascal = MNOGO DOBAR program za pocetnike kao sto si ti da nauce strukturno programiranje. Znaci da naucis sve one "teske" i lepe stvari: uslove IF, ELSE IF....
    petlje WHILE, DO WHILE, FOR, zatim sta su to POKAZIVACI i cemu oni sluze ( citaj: mnogo lepa stvar ti pokazivaci, ali na zalosti ti neces to uciti u VB-u ) i sta su funkcije, procedure, strukture...itd.

    A da ne spominjem sto se tu uci i nacin razmisljanja ( citaj: ali sto da razmisljas i da se mucis kada postoji forum, gde ti se sve sazvace ), sto znaci osmisliti dobar ALGORITAM ( treba imati mozak za to ).

    Drugo:

    C = nadgradnja Pascal - a i uopste nije tezak ako nisi, pa cak i da jesi, preskocio prvi korak. Plus sto pruza mnogo vece mogucnosti od Pascal - a, sto znaci optimizacija koda tj, bolje iskoriscenje memorije i vecu brzinu izvrsavanja samog programa.

    Trece:

    C++ = ZAKON = Klase, metode, nasledjivanje...i jos mnogo toga cemu nije mesto, a ni vreme da pricam o tome.

    Cetvrto:

    JAVA = ZAKON ^ 2

    Peto:

    VB = Dobar samo za brze aplikacijice, da nekome zamazes oci, kako sve to tako lepo izgleda ( citaj: sminka ) dok unutra uzas i strahota. (citaj: sto kaze nas narod spolja gladac, iznutra jadac ).


    P.S.

    Toplo ti preporucujem da pre nego sto pocenes da se bakces sa metodama, koje kakvih objekata pa cak i VB-u, prvo ti malisa nauci osnovu, ostalo ce doci samo po sebi.

    pozdrav :wink:

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •