Sto se mene tice, bio si potpuno u pravu. Mnogi ovde na forumu mi ne veruju kada kazem da u EU vec duze vreme postoje dve frakcije. Nasuprot nemackoj postoji anglo-saksonska frakcija, koja je vise naklonjena interesima SAD. Za mnoge je zapad jednostavno samo zapad sa obrazlozenjem da oni samo u istu tikvu prde, sto je velika greska. Odlican primer nemogucnosti kompletne npr. vojne saradnje je fijasko od pre desetak godina sa jedinstvenim propalim eksperimentom zajednickog nemacko-francuskog bataljona, koji je trebalo da bude kamen temeljac jedinstvenoj EU vojsci. Koliko sam ja informisan iz nemackih izvora, francuzi nikako nisu mogli da se pomire sa time da im svabe izdaju naredjenja, a navodno ni nemcima nije bilo sve jedno u slucajevima kada su bili podredjeni francuskim oficirima.
Italijani su inace veoma prevrtljivi i skloni menjanju strana, sto je i istorija dokazala.
Sto se tice nemacke, aktuelna vlada se sve vise posebno poslednjih godina okrece prema rusiji, jacaju posebno ekonomske veze, a i zavisnost od ruskog gasa ih dodatno "stimulise" u pogledu sve veceg prijateljstva sa bacuskama i distanciranja od interesa SAD.
Inace to sto tvrdis da je EU=nemacka, dokazuje i cinjenica da je u prosloj godini "ekonomske krize" jedino nemacka profitirala, dok su svi ostali imali deficit.
Ne znam tacno sta se desava u Briselu, ali je takodje cinjenica da vlada lopovluk, profiterstvo, nejedinstvo i oholost parlamentaraca pracena zloupotrebom sluzbenog polozaja i korupcijom. Evropske novine su svakodnevno pune naslova o raznim aferama koje se otkrivaju u EU parlamentu, a sume pokradenog i proneverenog novca su astronomske. Slicno kao i kod nas, samo sa jos po dve do tri nule vise na kraju!!! Ovakve vesti naravno necete videti niti procitati nigde u nasim "demokratskim" medijima jer je "vase pravo da
ne znate sve".