Nemacka Naklonost prema Libiji...

lazar1

Domaćin
Poruka
4.645
Objavljeno na Nemackoj tv N24 da se Nemacka povlaci iz svih operacija na Libiju i da je spremna da primi i gadafijeve izbeglice. Sta mislite zbog cega odjednom tako nagli politicki zaokret i Nemacka naklonost prema Libijskom narodu? I da napomenem da je jedini intervju objavljen ovih dana dao upravo nemackoj novinarki.

Objavljeno na Nemackoj tv N24 da se Nemacka povlaci iz svih operacija na Libiju i da je spremna da primi i gadafijeve izbeglice. Sta mislite zbog cega odjednom tako nagli politicki zaokret i Nemacka naklonost prema Libijskom narodu? I da napomenem da je jedini intervju objavljen ovih dana dao upravo nemackoj novinarki.

Немци врло добро знају шта је Алкаида, врло добро знају шта је Шеријат а најбоље знају да је у овом случају нова аспирација Француске помогнута Јенкијима да ОПЕТ од Либије направе своју колонију - због нафте, наравно. Немци као практични и прорачунати врло добро су схватили да ће и ако Гадафи оде са власти - на власти бити неки од његових синова и да ће Либија да се држи своје одлуке КОМЕ ЋЕ УБУДУЋЕ ПРОДАВАТИ СВОЈУ НАФТУ...

zar vam se ne cini da sam bio u pravu kad sam tvrdio da je EU=nemacka...i da kad dovoljno osnazi NATO ce biti izguran iz nemacke ali i iz EU...kriza u francuskoj i engleskoj prisiljava ove zemlje trenutno na lojalnost SAD...nista cudno da zbog preke potrebe rata kako bi se sprecili kolapsi u ovim zemljama--moguce kopnene snage u libiji budu sastavljene od francuza,engleza i mozda talijana....a sve to ce da kao sto inace ume iskoristi nemacka i postane apsolutni gospodar evrope....ako se jos udruzi sa rusijom koja ce obezbediti sirovine i energiju---sta ce biti sa ostatkom sveta..??

Slazem se. Mislim da ce Nemacka sa satelitima sve vise da se okrece ka Risiji. Rusija ima sve ono sto joj je potrebno, energiju, sirovine i u tom pogledu vrlo su kompatibilne.
Englezi ce uvek biti uz Ameriku. EU ce se raspasti a Nemacka ulazi u Evroazijsku uniju.

zar vam se ne cini da sam bio u pravu kad sam tvrdio da je EU=nemacka...i da kad dovoljno osnazi NATO ce biti izguran iz nemacke ali i iz EU...kriza u francuskoj i engleskoj prisiljava ove zemlje trenutno na lojalnost SAD...nista cudno da zbog preke potrebe rata kako bi se sprecili kolapsi u ovim zemljama--moguce kopnene snage u libiji budu sastavljene od francuza,engleza i mozda talijana....a sve to ce da kao sto inace ume iskoristi nemacka i postane apsolutni gospodar evrope....ako se jos udruzi sa rusijom koja ce obezbediti sirovine i energiju---sta ce biti sa ostatkom sveta..??

Sto se mene tice, bio si potpuno u pravu. Mnogi ovde na forumu mi ne veruju kada kazem da u EU vec duze vreme postoje dve frakcije. Nasuprot nemackoj postoji anglo-saksonska frakcija, koja je vise naklonjena interesima SAD. Za mnoge je zapad jednostavno samo zapad sa obrazlozenjem da oni samo u istu tikvu prde, sto je velika greska. Odlican primer nemogucnosti kompletne npr. vojne saradnje je fijasko od pre desetak godina sa jedinstvenim propalim eksperimentom zajednickog nemacko-francuskog bataljona, koji je trebalo da bude kamen temeljac jedinstvenoj EU vojsci. Koliko sam ja informisan iz nemackih izvora, francuzi nikako nisu mogli da se pomire sa time da im svabe izdaju naredjenja, a navodno ni nemcima nije bilo sve jedno u slucajevima kada su bili podredjeni francuskim oficirima.
Italijani su inace veoma prevrtljivi i skloni menjanju strana, sto je i istorija dokazala.
Sto se tice nemacke, aktuelna vlada se sve vise posebno poslednjih godina okrece prema rusiji, jacaju posebno ekonomske veze, a i zavisnost od ruskog gasa ih dodatno "stimulise" u pogledu sve veceg prijateljstva sa bacuskama i distanciranja od interesa SAD.
Inace to sto tvrdis da je EU=nemacka, dokazuje i cinjenica da je u prosloj godini "ekonomske krize" jedino nemacka profitirala, dok su svi ostali imali deficit.
Ne znam tacno sta se desava u Briselu, ali je takodje cinjenica da vlada lopovluk, profiterstvo, nejedinstvo i oholost parlamentaraca pracena zloupotrebom sluzbenog polozaja i korupcijom. Evropske novine su svakodnevno pune naslova o raznim aferama koje se otkrivaju u EU parlamentu, a sume pokradenog i proneverenog novca su astronomske. Slicno kao i kod nas, samo sa jos po dve do tri nule vise na kraju!!! Ovakve vesti naravno necete videti niti procitati nigde u nasim "demokratskim" medijima jer je "vase pravo da ne znate sve".:whistling:

Tacno!

Potvrdjeno pre 20 min!

NEMACKA SE POVLACI IZ OPERACIJE OTAN-a!

PUCE OTAN!

http://www.20minutos.es/noticia/997288/0/alemania/retira/mediterraneo/

Nemacka je povukla sve vojnike iz sredozemlja, i 300 vojnika salje u Afganistan. To je bio dogovor, da pomogne NATO-u na toj strani. Jedan od razloga ne ucestvovanja su i izbeglice koje ce masovno doci u Evropu, a Nemacka je najomiljenija. Sad ce s punim pravom moci da odbije njihov prihvat, sto u protivnom slucaju ne bi mogla.

Sto se mene tice, bio si potpuno u pravu. Mnogi ovde na forumu mi ne veruju kada kazem da u EU vec duze vreme postoje dve frakcije. Nasuprot nemackoj postoji anglo-saksonska frakcija, koja je vise naklonjena interesima SAD. Za mnoge je zapad jednostavno samo zapad sa obrazlozenjem da oni samo u istu tikvu prde, sto je velika greska. Odlican primer nemogucnosti kompletne npr. vojne saradnje je fijasko od pre desetak godina sa jedinstvenim propalim eksperimentom zajednickog nemacko-francuskog bataljona, koji je trebalo da bude kamen temeljac jedinstvenoj EU vojsci. Koliko sam ja informisan iz nemackih izvora, francuzi nikako nisu mogli da se pomire sa time da im svabe izdaju naredjenja, a navodno ni nemcima nije bilo sve jedno u slucajevima kada su bili podredjeni francuskim oficirima.
Italijani su inace veoma prevrtljivi i skloni menjanju strana, sto je i istorija dokazala.
Sto se tice nemacke, aktuelna vlada se sve vise posebno poslednjih godina okrece prema rusiji, jacaju posebno ekonomske veze, a i zavisnost od ruskog gasa ih dodatno "stimulise" u pogledu sve veceg prijateljstva sa bacuskama i distanciranja od interesa SAD.
Inace to sto tvrdis da je EU=nemacka, dokazuje i cinjenica da je u prosloj godini "ekonomske krize" jedino nemacka profitirala, dok su svi ostali imali deficit.
Ne znam tacno sta se desava u Briselu, ali je takodje cinjenica da vlada lopovluk, profiterstvo, nejedinstvo i oholost parlamentaraca pracena zloupotrebom sluzbenog polozaja i korupcijom. Evropske novine su svakodnevno pune naslova o raznim aferama koje se otkrivaju u EU parlamentu, a sume pokradenog i proneverenog novca su astronomske. Slicno kao i kod nas, samo sa jos po dve do tri nule vise na kraju!!! Ovakve vesti naravno necete videti niti procitati nigde u nasim "demokratskim" medijima jer je "vase pravo da ne znate sve".:whistling:
A bre Milojko-Miloica, neznam kojih si godina, ali pre raspada Juge je bilo vrlo aktuelno pregovaranje o "kompoziciji" - uredjenju Jevrope. Bile su dve struje tzv. mastrihtsaka varijanta i sengenska varijanta. Mastrihtska varijanta je podrazumevala dominaciju Francuske i delimicno zajedno sa Jengleskom, a sengenska varijanta je podrazumevala dominaciju Nemacke. Kao sto znas prevladala je sengenska varijanta sto je i normalno. Nemacka ekonomija je daleko najaca u Jevropi. Nama to bas i ne odgovara jer su Nemci nasi vekovni neprijatelji i uvek ce raditi protiv nas, ali mi iz ove koze nemozemo. A da ce svabe kao pragmatican narod progutati to sto su im se Ruje nahebale keve u WW2 to je sigurno i jacace svoje i ekonomske i politicke veze sa Rujama dok im to bude odgovaralo. Verovatno ce u svem tom negde shvatiti da je njihova glavna uloga u cepanju Juge i podrska stvaranju nove ENDHZIJE bila pogresna, pa ce polako, malo pomalo da menjaju politicki kurs. Mi iz nasih iskustava od pre i iz WW@ nismo nista naucili, Svsbe ocito jesu.Ali od promene kursa Svaba prema nama smo jos podaleko.
A sto se tice afera i korupcije u Jevropskoj uniji toga ima i puno vise nego sto se o tome pise i to je normalno. I tamo sede ljudi, a svi ljudi vole lovu jer lova daje moc. A svi vole da vladaju pa makar i samo u svojoj avliji.

Meni ovo pomalo lici na stanje pre 2. sv. rata. :think:

Ne znaš šta je gore...kada Nemci krenu na jug...nahebaćemo...kao i uvek do sada

A sa druge strane nam Englezi hebu majku već 100 godina...

Nemci nisu toliko opasni za nas koliko su austrijska djubrad. Turci nam nisu bili toliki dusmani kroz istoriju kao Austrijanci u proslom veku iz svoje pohlepe za Balkanom. Ni u prvom svetskom ratu Nemci ne krenuse na nas sve dok ih austrijska go*na ne pozvase u pomoc. Promenili su mnogo vlada i drustvenih uredjenja, ali spoljnu politiku i mrznju prema nama nikako ne menjaju.

Back