Srbi su potekli od Hrvata?!
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 47

Tema: Srbi su potekli od Hrvata?!

 1. #1
  Aktivan član Kazanova (avatar)
  Učlanjen
  17.09.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sta te boli k...
  Poruke
  1.977
  Reputaciona moć
  72

  Podrazumevano Srbi su potekli od Hrvata?!

  Posto ovde ima mnogo komedije i zayebancije u kojima splacina tvrdi: da su Crnogorci dukljanski Sloveni; Abdurahman tvrdi da su Srbi u RS potekli od poturcenjaka (verovatno je ovo isti covek, kopka ga da otvori novu temu o Crnogorcima, ali posto sam mu ja otvorio takvu temu na jednom mestu... to ga je matiralo, pa je morao da promeni nik. Ali to ne znaci da on nema senzacionalna otkrica! Naprotiv. On ide jos i dalje... Ocekujemo novi nik, hrvatskog imena, poput Pavelic, Starcevic... itd. Mozda kao neki Amerikanc, Kinez... Covek je pun iznenadjenja. Ali, kao sto izreka kaze: svaka ptica, svome jatu leti! Tako da znate da ga ipak vuce krv, a krv nije voda, to je valjda opste poznato. Znaci, ipak je on nas), dao bih i svoj doprinos. Ovo je preuzeto sa drugog foruma gde je neko nasao i ove stvari:
  Ljudi ovo je za verovali ili ne!
  Ja sam mislio da je Ante Starcevic najveci kralj u laganju i izvaljivanju gluposti menju ustasko-pravskim "povjenicarima", ali ovaj fra Domink Mandic ga je pretekao i usio u svemu.Molim vam procitajte, pa ko prezivi napad smeha nek se javi da napise nesto!Idemo:
  Kaze gosin mandic sledece;

  "U starom hrvatskom djelu Methodos sacuvana je vijest da je Raska na Duvanjskom saboru g. 753 bila u sastavu hrvatske drzave."


  O kojoj je hrvatskoj drzavi rec?

  Osim toga Dome kaze;

  "Da su srbi pocetno bili pokrsteni od svecenika rimskog obreda, koji su govorili latinskim jezikom, svjedoci nam stara srpska crkvena terminologija koja je nastala na osnovi latinskih naziva. Tako: masa (missa), otar (altare), komkati (communicare), kum, kuma (compater, commater), poganin (paganus), raka (arca), KRIZ (crux) itd.  Da li se ovaj covek sali ili je bio lud?

  O kojoj je to Raskoj drzavi rec koja se nalazila u sastavu Hrvatske i to 753. godine kada ja tvrdim na osnovu mojih dosadasnjih istrazivanja da Hrvatska i Hrvati nisu bili pomenuti do sredine 9.veka preciznije posle 830. godine!

  Ajnhard uopste ne pominje Hrvate a Mandic tvrdi da je Raska (citaj jos jednom Raska) bila u sastavu ni manje ni vise hrvatske drzave!

  Da li je to ono Ljudevit pobegao Srbima u hrvatsku drzavu!?!?!

  Osim toga kaze Mandic da u crkvenim obredima Srbi koriste rec KRIZ (crux).

  Koji Srbin kaze KRIZ?

  Ako Mandic ne zna osnovne podatke i ako se ovako prosipa a ako otovris njegovu knjigu ovo je bilo na samom pocetku o Srbima "povijest Srba u srednjem vijeku" peto poglavlje i na prvoj strani tog poglavlja on se ovako prosuo sta bi bilo da sam okrenuo drugu stranu?

  Da idem redom i da ispravljam njegove gluposti, iskupusao bih celu knjigu i od nje bih mogao da napravim kvalitetan WC papir.


  Evo okrenuh drugu stranu tog poglavlja i citam da su Hrvati pocetkom 7. veka naselili pokrajinu Predolje (primorski deo) koja je spadala pod metropoliju u Skadru.


  Koji to Hrvati pocetkom 7. veka?

  Kako on moze da govori o bilo kakvim Hrvatima pre sredine 9. veka kada se oni nigde ne pominju?

  Kako to nama Mandic pripoveda?

  Kaze da na osnovu "starodrevnog" hrvatskog (?) dela Methodos Pop deli hrvatsku drzavu ovako;

  - po toku rijeka, koje teku s planina i utjecu u more prema jugu, nazva Primorje;
  - rijeke pak koje teku s planina u sjevernom pravcu i utjecu u veliku rijeku Dunav nazva Surbija.


  Pa zatim kaze;

  I Surbiju, koja se zove Zagorje ( e moj zagorac vi's da si Srbin bar po popu i Mandicu nikako po meni ), podjeli u dvije oblasti; jednu od velike rijeke Drine u pravcu zapada do planine Borove, koju, naime nazva Bosnom, (kume postade ti autonomas u Srbiji , drugu pak od iste rijeke Drine u pravcu istoka do Lipnja i Laba, koju nazva Raskom.

  Tako po Mandicu Pop zbori!

  Ali Mandic nije skromni harambasa vec on nastavlja;

  " U gornjem opisu hrvatske drzave ne spominje se Panonska Hrvatska jer je ta sredinom 8. st. zivjela samostalnim zivotom pod vrhovnistvom Avara."

  Kako to nama Mandic lepo divani i masta o Hrvatskoj u 8. veku kao i o samostalnoj Panonskoj Hrvatskoj koja je pod vrhovnistvom Avara (a samostalna!?!?!)

  Ipak ovo je VRHUNAC harambasine gluposti!

  "Nesto malo prije Duvanjskog sabora i Srbi su se pridruzili hrvatskoj drzavi po svojoj prilici iz bojazni pred vanjskim neprijateljima: Avarima ili Bugarima... U tu jedinicu bili su ukljuceni hrvatski zagorski krajevi (za koje Mandic lepo gore navodi da se Surbija nazivala i Zagorje a sada su ti zagorski krajevi deo hrvatske drzavne jedinice - op. istorija), koji su nazvani Bosnom, i srpske zemlje, koje se prozvase Raskom"

  Znaci okrenuo plocu Mandic samo dva paragrafa dalje. Prvo je Surbija zvana i Zagorje bila podeljena u dva dela (Bosna i Raska) a sada samo malo nize Bosna postaje deo Hrvatske a Raska ostaje srpska!?!?!

  Da li on misli da su bas svi naivni?

  Ipak i iznad ovog vrhunca postoji jos veca budalastina koja Mandica definitivno svrstava u djubretarsku klasu tzv. WC papir istoricara!

  Pazi sada ovo!

  (Napomena ovo je samo nastavak gornjeg citata)

  "Ovoj novoj jedinici hrvatske drzave dato je zajednicko ime SURBIJA, jer su SRBI cinili glavni dio te hrvatske drzavne jedinice... Ovo je jedini slucaj u povijesti Hrvata i Srba do g. 1918 da su oni negda zivjeli u istoj drzavi."


  Zaista "tuljan" kak bi brac Hrobi to lepo rekao! Samo sto tog tuljana upravo tuljan Hrobi citira! Ko je dakle tu veci tuljan?

  Bojim se da ne bi bilo u redu da ovoliko diskreditujem harambasu Mandica ali ako bute insistirali morem si ja pak prijustit tak nekaj!

  Frak je taj Mandic, pravi frak!

  Njegova knjiga je definitivno pisurija. Evo otvaram knjigu (bilo koja strana) - evo 82. str. pa kaze;

  "Kresimira III naslijedio je njegov sin Stjepan I (1030-1056) Za njegove vlade Dobroslav, kojega bizantijski izvori zovu Stjepan Vojislav potomak stare hrvatske vladalacke obitelji u zDuklji, podigao je g. 1036 ustanak u Duklji i Raskoj... Dobroslav nakon pobjede priznao vrhovnistvo hrvatskog kralja, kao sto su to priznavali i njegovi roditelji i praroditelji."

  Da li je ovo 'sega' ili je ovo 'sega'?


  Okrenem list i na str. 85 Kralj Slavac koji je bio izabran za kralja posto Zvonimira nisu smatrali "svojim". Slavac - mocni vojvoda Neretve okrunjen je 1074. god.


  Onda opet otvorim recimo 107. str.;

  "Bosnu pod svojim imenom prvi put spominje staro hrvatsko djelo Methodos na Duvanjskom saboru g.753. Tada je Bosna bila samoupravna POKRAJINA hrvatske drzave"

  ...

  "Medjutim, oko g. 960 hrvatski kralj Kresimir II Bosnu je povratio Hrvatskoj. Od tada do g.1918 Bosna nije nigda bila u srpskoj drzavi, ni pod srpskom vlasti."


  Nisam znao da je Hrvatska postojala 753. godine i da je bila podeljena na pokrajine od kojih je jedna bila i Bosna?!? Stvarno me Mandic prosvetljava u mnogo cemu ali pazi - Bosna da je 1918 bila u srpskoj drzavi to je vec jos veca 'shega'!

  Izgleda da Bosna nije posle 1918. godine ni izasla iz srpske drzave

  Mandic "znalacki" pokusava da zavara trag ispisivanjem paragrafa i precutkivanjem mnogo cega. Kada mu jedan "sistem" odgovara (u analiziranju) ne primenjuje ga i na druge narode vec samo na Hrvate. Da li je to onda posteno analiziranje ili navlacenje pojedinih cinjenica dok istovremeno ignorise ostale.

  Sta hocu da kazem?

  Mandic se drzi Koste VII u svemu. Osim toga koristi i Popa Dukljanina kao i "starohrvatsko" delo Methodos. Sva tri dela su stvarno vrhunac stvaralastva nasih junaka iz ove price ali naucno gledajuci vredna su ova dela - NULI!

  E sada kada Mandicu nesto ne odgovra iz DAI onda on govori o netacnosti Kostinih tvrdnji.

  On tvrdi da su Hrvati "prvotno" naselili; Travuniju, Zahumlje i Neretvu i da su Hrvati oslobodili Dalmaciju 626-627. godine od Avara Da bi rekao da su Srbi eto dosli posle Hrvata i to ni manje ni vise nego 7-8.000 dusa kakoon to veli i to u Serviju u Grckoj. Da bi se od toga 3-4.000 dusa vratilo u onom famoznom seljakanju nakon godinu dana na Dunav, pa trazilo dozvolu od nepostojeceg upravnika Beograda (Vizantinca) i da Srbi ovako malobrojni nisu mogli da nasele predele od Kosova do Cetine i Hlivna ukljucujuci u ovo Rasku, Travuniju, Zahumlje i Neretvu!!!!


  Mislim zaista cisti bezobrazluk i obicna Mandiceva propaganda iz dela ekstremne hrvatske emigracije.

  Kosta VII jedno govori o Srbima da bi Mandic to "znalacki" odbacio ali kada Kosta VII govori o Hrvatima onda je OK i jos povrh svega Mandic dodaje Hrvatima ono sto Kosta VII nije ni naveo, pa navlaceci kojekakve prepiske,prevode i ko zna kakve falsifikate DAI uporedjuje sa Methodosom kao i Hronikom naseg pope ne bi li ipak nekako navukao nesto Hrvatima koji se usput receno (po 1000 put) nigde ne pominju u 7. veku pod tim imenom jer nisu ni postojali na Balkanu tada!

  Toliko se cova drznuo da prica o maloazijskom tipu Srba koji je prenesen odande na Labu ali tu se kao maloazijski tip mesa sa lokalnim slovenskim nordijskim tipom pa mi dobijamo novu - pasminu kako bi to Kvaternik lepo rekao, ne?

  Jos nesto! Mandic kaze da su Srbi u novoj domovini u srednjem Balkanu nasli PRVE Slovene iz prve selidbe i to ni manje ni vise nego STOKAVCE EKAVCE kojima su Srbi dali svoje ime i drzavnu organizaciju ali su se utopili sa lokalnim stokavskim ekavcima i izgubili svoj zapadni govor koji su usput receno tek naucili kada su dosli iz Male Azije na podrucje Labe!?!?!?

  Zar i sam ne vidis koliko tu nelogicnosti ima?

  Pazi ovo;

  1) Srbi iz Male Azije dolaze na podrucje Labe
  2) Oni maloazijskog tipa se mesaju sa nordijsima Slovenima
  3) Uce njihov jezik
  4) Vladaju njima
  5) Ima ih 7-8.000
  6) U kratkom roku oni se rasno i genetski menjaju
  7) Zatim se sele na Balkan na podrucje Servije
  8) Grade to mesto
  9) Nakon godinu dana - ***** sve sto su izgradili njih 3-4.000 se seli na podrucje BG-a
  10 ) neki ostaju
  11) Ovih 3-4.000 zavladalo je od Cetine do Kosova i Draca
  12) Ostavljaju svoj novonauceni zapadno slovenski jezik
  13) Uzimaju stokavsku ekavicu
  14) Vladaju svim ovim ljudima koji su se nasli na ovom podrucju (recimo da ih je bilo samo 300.000 a bilo ih je vise)
  15) E sad od ovih stokavaca ekavaca Srbi opet poprimaju telesne osobine tj. rasno i genetski se menjaju u dinarce ...
  16) Ali ne samo oni vec i delovi autohtonog trackog i makedonskog pucanstva - pa tu imamo jos jedan rasni tip a ponesto i od grka kako on to "kuha srpsku juhu".
  17) Po planinama Raske Srbi su se ni manje ni vise pomesali sa ostacima vojnickih maurskih veterana i osim maloazijskog, nordijskog, dinarskog i mediteranskog sada oni imaju i CRNACKE osobine - Maurovlaha koji usput kod Mandica kasnije nemaju veze sa Srbima dok ovde imaju itekako

  ha!ha!


  Itd. Itd.

  Mentalno retardirani 'spestik' koga hrane 'zlicicom' bi video da ovaj Mandic sere ne kao jedan vec kao dva konja!

  Toliko o Srbima.

  Kada je rec o Hrvatima, pa gde da pocnem!?!?!

  To su divni ljudi, junaci i super heroji, nadljudi. Mislim da bi od tih Hrvata koje Mandic tako lepo opisuje mogli da nadjemo fizicke osobine u danasnjih junaka Dare Devil, Batman, Spiderman, Superman, Tarzan, .... Josip Broz...

  Sta mislis kojom stranicom iz ove knjige je coveku najbolje da obrise guzu? Iskreno. Ja se dvoumim izmedju str. 58-59 i 185.

  Pa mislim stvarno! I onda covek u zelji da nauci nesto korisno i novo ode na HB sajt kod brac Hrobija
  i vidi da ovaj ljubitelj dobre kapljice izcitira Mandica sve u 'sesnest'!


  U skorijoj buducnosti pocinjem sa detaljnijom analizom hrvatskih 'povIJEsnicara' pa da vidim koji od ovoh heroja koristi Mandica kao izvor.

  vrdnja Mandica da je Raska 753. god bila u sastavu Hrvatske - je tema.

  Novakovic rece ovo;

  Да се вратимо joui неким проблемима који, како лам се чини, могу бити занимлуиви у разматрању многих питања везаних за историју Србије и српског народа. Найме, упадљиво je да се као подручја на којима јима су створене државне организације трајније природе спомињу углавном Србија, Босна и Дукља (Зет&#1072. Каоније срећемо и Рашку, али никад у оном смислу у коме ове три. Кад се њеио име први пут јавља, она je саставни део Србије, али осећамо да je пре укључивања у српску државу могла имати неки посебан положај, могла je играти истакнугију улогу него неке друге области у љеном суседству.
  A evo i ovo;


  Кад су престале да постоје као самс-сталне државе Србија (Аеспотовин&#1072 и Босна, и кад je Зета доживља-вала своје последње дане, јавила се Херцеговина.


  Samo nemo da mi neko dira Novakovica jer cova rece i ovo;

  Ако je тачно, као што неки хоће, да су у Србији, Босни и Дукл>и првобитни словенски становници били истог етничког састава — српског, морали бисмо се питати зашго појам Србије није одмах обухватио cea три подручја и зашго се на целом том простору нще очувала српска држава са називом Србија. Није мање интересантно ни нитање географске подвојености. Како се могло становни-штво истог етничког порекла (.ако je такво бил&#1086 раздвојити на више географских целина на којима се државност јавила независно од утицаја суседне географске средине. Y сваком случају, чини нам се да још увек немамо одговор на питање зашто су се као најраније државе на oàpebe-ном делу Балканског полуострва јавиле баш Србща, Босна и Дукља?  Nije li lepo videti objektivne Srbe  Ko zeli da odgovara na ova pitanja?

  Нема сумње да нас мора интересовати и зашто само име Србија носи обележје етноса, док су Дукља (Зет&#1072, Босна и Рашка називи географског значења? Шта je y томе било одлучујуће? Зашто je негде географско обележје до те мере потисло етничко да смо већ на самом поЧетку њихове историје беспо-моћни у напорима да на подручјима оэначеним географским називима утврдимо етнички састав?  Мада се овде мора рећи и ово

  Што се тиче основне жеље којом се писац руководио приступајући писању ове расправе, она се јавила као резултат дуге неизвесности око језгра најраније Србије и дилеме да ли се то језгро налазило у Рашкој и у њеном непосредном суседству или негде другде. Читаоци ће, нада-мо се, лако уочити да аутор ове књиге сматра да првобитно подручје Србије није. било у Рашкој, већ негде западније, ближе приморским срп-ским областима, и да појам Рашке, барем за раније време, не треба из-једначавати са појмом Србије. То су два сасвим различита појма, два по-себна подрџчја, KOJU су у одреЬеном временском раздобљу имала и по-себне уло1в у стварању и развоју ране српске државе.

  Sta reci posle toga na sve ovo??Onda ti dodje neki Zrinjski i pocne da prosipa neke teorije slicnog tipa.Smesno i jadno!
  Eto od koga bolesnici tipa Zrinjski crpu svoju snagu i odakle su im izvori o Srbima kao Vlasima i tome kako je Bosna Hrvatska zemlja i kako su Tvrdko i Kotromanici Hrvati, a pritom Hrvati nisu Sloveni. 2. #2
  Primećen član Abdurrahman (avatar)
  Učlanjen
  12.01.2004.
  Lokacija
  Republika Bosna i Hercegovina
  Poruke
  942
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Samo se mogu nasmijati na ovo sve.

 3. #3
  Aktivan član Kazanova (avatar)
  Učlanjen
  17.09.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sta te boli k...
  Poruke
  1.977
  Reputaciona moć
  72

  Podrazumevano

  Pa jw l' si shvatio onda poentu, tvoje "istorije", da su Srbi potekli od poturcenjaka.

 4. #4
  Aktivan član Kazanova (avatar)
  Učlanjen
  17.09.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sta te boli k...
  Poruke
  1.977
  Reputaciona moć
  72

  Podrazumevano

  Pa jw l' si shvatio onda poentu, tvoje "istorije", da su Srbi potekli od poturcenjaka.

 5. #5
  Početnik
  Učlanjen
  21.01.2005.
  Poruke
  34
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Srbi su potekli od Hrvata

  Mislim,a svaka cast kad si uzeo toliko vremena da sve ovo objavis.
  Zar je coveku vazno koje je seme i pleme?
  Ja mislim da smo pred Bogom svi isti!!!

 6. #6
  Veoma poznat
  Učlanjen
  05.03.2004.
  Lokacija
  R1a 15,93% :D :D :D
  Poruke
  11.430
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  ali jesu bili katolici... bar onaj mali deo pokrshtenih

  dodushe... u to vreme, prestonica srbije beshe split...

  i mnogo godina kasnije stefan prvovenchani beshe katolik...

  eeeee

  da je samo sava
  pardon
  rastko, kad je osetio svoj zanesenjachi duh, reshio da bezi od kuce za Dubrovnik, a ne za Solun... gde bi nam bio kraj

  ovako danas... ponosni sto smo nebeski... odomo u 3 lijepe...

 7. #7
  Poznat Truman (avatar)
  Učlanjen
  01.01.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.939
  Reputaciona moć
  200

  Podrazumevano

  Ja se bas slazem sa ovim fra Dominkom Mandicem.Bas ucen covek!

 8. #8
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  17.03.2004.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  273
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Ma ocemu mi pricamo,cinjenica je da je vecina ljudi na ovim prostorima srpskog porekla.Kome se ne svidja sto je Srbin neka slobodno bude Bosnjak,Hrvat,Makedonac a u zadnje vreme i Crnogorac.Ko nece sa nama i ne treba nam!

 9. #9
  Buduća legenda Владан (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.024
  Reputaciona moć
  964

  Podrazumevano

  vuk 80 је у праву када каже:
  "Kome se ne svidja sto je Srbin neka slobodno bude Bosnjak,Hrvat,Makedonac a u zadnje vreme i Crnogorac.Ko nece sa nama i ne treba nam!"

  На задњем попису становништва у Србији, одређени број особа се изјаснило и као ванземаљци по националној основи. Али то су све дупли аршини где права и правде нема. Кад су већ избацили ванземаљце по националној основи, што нису и црногорце и бошњаке!

 10. #10
  Domaćin Grunf1942 (avatar)
  Učlanjen
  11.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.302
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Srbi su potekli od Hrvata?!

  Isto toliko smesno je i da je Troja na Neretvi,sto je onaj Meksikanac reko,ali tome se ovde niko ne smeje,vidim..."Obrezovci" se čak hwale...

 11. #11
  Domaćin oki1987 (avatar)
  Učlanjen
  24.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na obali reke Belice.
  Poruke
  4.685
  Reputaciona moć
  131

  Podrazumevano Re: Srbi su potekli od Hrvata?!

  Citat Original postavio vuk80 Pogledaj poruku
  Ma ocemu mi pricamo,cinjenica je da je vecina ljudi na ovim prostorima srpskog porekla.Kome se ne svidja sto je Srbin neka slobodno bude Bosnjak,Hrvat,Makedonac a u zadnje vreme i Crnogorac.Ko nece sa nama i ne treba nam!
  Makedonac je Makedonac, nema nikakve veze sa Srbima.Poseban narod

 12. #12
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.545
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  308

  Podrazumevano Re: Srbi su potekli od Hrvata?!

  boze me pomozi

  Pa sta ako su srbi prvo bili katolici.

  Katolik moze svaka budala na svetu da bude

 13. #13
  Elita Gruban (avatar)
  Učlanjen
  05.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.577
  Reputaciona moć
  333

  Podrazumevano Re: Srbi su potekli od Hrvata?!

  Citat Original postavio Konstantin Veliki Pogledaj poruku
  boze me pomozi

  Pa sta ako su srbi prvo bili katolici.

  Katolik moze svaka budala na svetu da bude
  Nije nevažno.Da se kojim slučajem na teritoriji ex jugoslavije,krajem 19 ili početkom 20 veka,zatekla neka grupa obojenog (crnačkog stanovništva) i da su bili rimokatolici,bili bi proglašeni za Hrvate.Govorilo bi se da su to crni Hrvati i bili bi pronađeni istorijski izvori koji to potvrđuju kao i za Tomislava i za panonsku i dalmatinsku Hrvatsku.

 14. #14
  Početnik S.Milenkovic (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  8
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbi su potekli od Hrvata?!

  Citat Original postavio vuk80 Pogledaj poruku
  Ma ocemu mi pricamo,cinjenica je da je vecina ljudi na ovim prostorima srpskog porekla.Kome se ne svidja sto je Srbin neka slobodno bude Bosnjak,Hrvat,Makedonac a u zadnje vreme i Crnogorac.Ko nece sa nama i ne treba nam!
  Vuce, mislim da previse vremena provodis gledajuci Kursadzije...

 15. #15
  Ističe se John McClane (avatar)
  Učlanjen
  07.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nakatomi Plaza (1988), Dulles International Airport in Dulles, Virginia (1990)...
  Poruke
  2.379
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  60

  Podrazumevano Re: Srbi su potekli od Hrvata?!

  Citat Original postavio oki1987 Pogledaj poruku
  Makedonac je Makedonac, nema nikakve veze sa Srbima.Poseban narod
  Македонија је имала везе са Србијом, Македонци уопште нису хеленски народ, већ словенски... зар ти то довољно не говори колико је јака веза између Срба и Македонаца!!!
  Славили сте славе некада, а онда вас је ВМРО мало преобратио
  Yipee-ki-yay, motherfucker!

 16. #16
  Početnik
  Učlanjen
  08.08.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  25
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbi su potekli od Hrvata?!

  Невезано за тему, узмите од Јована Дучића књигу "Верујем у Бога и у српство",пажљиво је прочитајте и ето вам одговора на неке историјске чињенице што се тиче хрвата као славног и ратничког народа

 17. #17
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Srbi su potekli od Hrvata?!

  Citat Original postavio The Boss Pogledaj poruku
  Невезано за тему, узмите од Јована Дучића књигу "Верујем у Бога и у српство",пажљиво је прочитајте и ето вам одговора на неке историјске чињенице што се тиче хрвата као славног и ратничког народа
  http://www.4shared.com/file/62854463/63815e71/Jovan_Ducic_-_Verujem_u_Boga_i_u_srpstvo.html
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 18. #18
  Aktivan član bilosta (avatar)
  Učlanjen
  22.01.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.083
  Reputaciona moć
  54

  Podrazumevano Re: Srbi su potekli od Hrvata?!

  Pa dobro i medju nama ima gomila ludaka kao sto je Mandic

 19. #19
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  20.01.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  478
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: Srbi su potekli od Hrvata?!

  Mandić je povijesničar svojeg doba, i to doba je završilo. Historiografija je živa znanost, i ono što danas, možda relevantni, povijesničari i znanstvenici tvrde, možda za 50-60 godina bude ismijano, popljuvano i proglašeno notornom idiotarijom.

  Ne razumijem što se vi Srbi toliko žestite na Mandića od prije pola stoljeća? Hrvatima je danas Šešelj humoristično štivo (i to danas, u 21.st) zamisli da se "ljutimo" na njega kao što se vi nervirate oko Mandića? Opušteno, bez tenzija! Nije sve kako bismo htjeli, zato svatko od vas može razviti kritički stav prema svakome autoru.

 20. #20
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.113
  Reputaciona moć
  404

  Podrazumevano Re: Srbi su potekli od Hrvata?!

  Citat Original postavio frenčmen Pogledaj poruku
  Mandić je povijesničar svojeg doba, i to doba je završilo. Historiografija je živa znanost, i ono što danas, možda relevantni, povijesničari i znanstvenici tvrde, možda za 50-60 godina bude ismijano, popljuvano i proglašeno notornom idiotarijom.

  Ne razumijem što se vi Srbi toliko žestite na Mandića od prije pola stoljeća? Hrvatima je danas Šešelj humoristično štivo (i to danas, u 21.st) zamisli da se "ljutimo" na njega kao što se vi nervirate oko Mandića? Opušteno, bez tenzija! Nije sve kako bismo htjeli, zato svatko od vas može razviti kritički stav prema svakome autoru.
  Dominik Mandić je prestižna ličnost, kada je u pitanju katolička crkvena povijest, pogotovo Bosne i Hercegovine, međutim, malo si pretjerao - njegov rad i pisanije ipak odgovara značajno ranijoj dobi, definitivno ne njegovoj. To je i dokazao 1967. godine iznapadao prvu kritičku hrvatsku povjesničarku Nadu Klaić i odreda je ispljuvao za izdaju hrvatskog naroda, kao kada je branio Nezavisnu Državu Hrvatsku kao pravu hrvatsku državu koja je pod komunističkom okupacijom i govorio pozitivno o Ustašama (koje je i pomagao).

  Vojislav Šešelj nije istoričar. On je humoristično štivo danas i Srbima više nego Hrvatima.

 21. #21
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  430
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: Srbi su potekli od Hrvata?!

  Citat Original postavio Slaven777 Pogledaj poruku

  Vojislav Šešelj nije istoričar. On je humoristično štivo danas i Srbima više nego Hrvatima.
  Vojislav Šešelj, koliko god se ne slažem sa njegovim političkim radom, nije istoričar, ali je doktor nauka, koji u svojim istupanjima ne donosi zaključke po pitanju istorije već se služi naučnom metodologijom, te samo citira izvore.

  a ovo je štivo pre Dominika Mandića:

  Poslednji put ažurirao/la Tарчиан : 13.08.2009. u 17:44

 22. #22
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  430
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: Srbi su potekli od Hrvata?!

  Citat Original postavio Konstantin Veliki Pogledaj poruku
  boze me pomozi

  Pa sta ako su srbi prvo bili katolici.

  Katolik moze svaka budala na svetu da bude

  Sami hrvatski izvori kažu da su Hrvati primili veru od Konstantinopolja ( bez obzira što još formalno nisu postojale dve crkve), a kasnije se obratili u katoličanstvo, znači, u ono vreme, pre 1054. godine , to i nije bilo preterano bitno.

  Poslednji put ažurirao/la Tарчиан : 13.08.2009. u 17:45

 23. #23
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.113
  Reputaciona moć
  404

  Podrazumevano Re: Srbi su potekli od Hrvata?!

  Citat Original postavio Tарчиан Pogledaj poruku
  Vojislav Šešelj, koliko god se ne slažem sa njegovim političkim radom, nije istoričar, ali je doktor nauka, koji u svojim istupanjima ne donosi zaključke po pitanju istorije već se služi naučnom metodologijom, te samo citira izvore.

  a ovo je štivo pre Dominika Mandića:

  Taj je bio lud čak i za to vrijeme.

 24. #24
  Cartmanland nije na forumu
  citam nedjeljni komentar koji jasno kaze ko ne misli ovako taj klevece i laze
  Poznat Cartmanland (avatar)
  Učlanjen
  31.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.977
  Reputaciona moć
  114

  Podrazumevano Re: Srbi su potekli od Hrvata?!

  Naucna fantastika ?
  Bajka ?
  Komedija ?
  ........... gde ovo spada
  Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.

 25. #25
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  430
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: Srbi su potekli od Hrvata?!

  Citat Original postavio Cartmanland Pogledaj poruku
  Naucna fantastika ?
  Bajka ?
  Komedija ?
  ........... gde ovo spada
  Psihijatrija, bato, patologija.........

Slične teme

 1. Fasizam u Hrvata !
  Autor Nikita Kulganov u forumu Politika
  Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 28.03.2009., 20:09
 2. Ponos Hrvata
  Autor Torrente BG u forumu Politika
  Odgovora: 745
  Poslednja poruka: 01.07.2007., 11:50
 3. Srbi ratuju za Americko drzavljanstvo (Srbi u US Army)
  Autor Alekasandar2 u forumu Politika
  Odgovora: 25
  Poslednja poruka: 31.05.2006., 01:01
 4. Bosanski Srbi su potekli od Bosnjaka
  Autor Abdurrahman u forumu Istorija
  Odgovora: 44
  Poslednja poruka: 27.01.2005., 05:13

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •