KUNDALINI JOGA

Kako i čime da se vratiš kuči posle toga?
Prosvetljenom čoveku to nije problem :).

Veći je problem održati tu prosvetljenost u koncepciji ovog društva, kad nisi izolovan od svega. Ali to je već druga tema, da ne idem u offtopic.

Kako i čime da se vratiš kuči posle toga?
Prosvetljenom čoveku to nije problem :).

Veći je problem održati tu prosvetljenost u koncepciji ovog društva, kad nisi izolovan od svega. Ali to je već druga tema, da ne idem u offtopic.

Ne lose si me razumela:D
Mislio sam kako da se vratim kuci ako me ne primime, zamisli predjes tolki put puknes lovu koju si nekako jedva prikupio dodjes tamo i poljubis vrata i moras odmah nazad...

Kad bih ostao tamo tih 6 godina lao bi se vratio posle to nije problem...
E posle povratak u civilizaciju to moze da bude zauvek ali postoji mogucnost da t e nesto natera da se vratis i prozivis ostatak zivota u hramu. tako bar mislim...

Zasto je Kundalini joga , u Temu natrirodnih pojava :) To je cista energija , vrlo prirodna stvar:):):)

Jednom davno sam radila neke eksperimente ..ne znam da li sam ispravno radila ali znam da 3 veceri nisam spavala, imala viska energije:) , nisam imala potrebu da spavam :) , cak sam morala vezbati nocu da potrosim svu tu energiju :):):) zato sam prestala ..

Vezbe se ne smiju raditi bez strucjog nadzora. Mislim da je opasno.

Poslednja izmena:
Nije prirodna za prosecnog coveka,jer je otcepljen od velikog dela energije koju je u stanju da primi i odasilja tokom svog bitisanja.

Zasto je natprirodna ? Sama si napisala.Radila si "eksperimente",i ocigledno nesto nije bilo u redu posto si prestala.Zatim kazes da se vezbe ne mogu raditi bez "strucnjaka" i da je tvoj stav da je to opasno.

Cim je neka stvar opasna,ne moze se raditi bez strucne pomoci i od koje se nespava nocima a pritom nosi naziv Kundalini - udubljenje,jama,izvlaci se logican zakljucak od prosecnog citaoca da je u pitanju ne prirodna i ne svakodnevna pojava.

"Ipak, video sam da postoji i priličan broj onih koji su bili duboko razočarani u hrišćanstvo, upravo zbog zabluda kojima sam ga obavio.
Budući da je Stvoritelj u svakog čoveka utkao težnju za Njim samim, bilo mi je u interesu i tim ljudima ispuniti tu prazninu, u protivnom, mogli bi doći u kontakt s onim što je bila prava i potpuna Stvoriteljeva istina. Morao sam im ponuditi nešto novo. Drugačije. Mistično. Istočno...

Što zbog istinske potrebe za duhovnim, što zbog pomodnosti, što zbog želje za isticanjem na drugačiji način, mnogi su prihvatili ono što sam im ponudio. Istočne religije. Njih sam pažljivo razvijao hiljadama godina i one su popunile praznine koje mnogi ljudi, zbog mog uspešnog delovanja, nisu mogli pronaći u hrišćanstvu - novi način gledanja na besmrtnost ljudske duše, na život, i na ono što oni smatraju božanstvom. Zablude o besmrtnosti duše već sam hiljadama godina koristio
na još jedan način. Preko zablude o reinkarnaciji. Zapravo, to i nije bilo posebno teško. Bilo je samo potrebno određenim ljudima koji su postali podložni meni, snažno u svest putem sugestija utisnuti razna navodna sećanja kako bi time dokazali da su pre ovog života zaista živeli kao neko drugi. Ili nešto drugo.

Prirodan strah od prolaznosti i smrti uspeo sam ugušiti osećajem sigurnosti u dugotrajno putovanje duše iz tela u telo dok se ne postigne duhovno savršenstvo. Na ovaj način sam ljude koji su bili potpuni nevernici, zbog nepotpunog ili izopačenog poznavanja hrišćanstva, uspeo uvući u zabludu iz koje je gotovo nemoguće izaći. Raznim načinima kojima mogu delovati na njihovu svest putem meditacija i stanja u koja zapadaju, te putem omamljivanja raznim ritmičnim i uzastopnim zvukovima, držim njihov um podložnim sebi, a time i na sigurnoj udaljenosti od Stvoriteljevih istina. Sve to obavijam mnoštvom naoko inteligentnih objašnjenja i filozofijom koju ni većina njih ne razume.
Istiniti i logični elementi poput zdravog načina života samo daju podršku ovom verovanju koje sam raširio po celom modernom svetu, dok je ono duhovno ostalo samo naoko zadovoljeno.

Prepoznao si se u jednoj od ovih zajednica koje sam opisao? Sada bi bilo najbolje kada bi se uvredio. Kada bi tvoj ego zaključio da je ovo što čitaš uvredljivo i ponižavajuće. Da je glupo i da nije vredno čitanja. To bi bilo najbolje – za mene! Nastavio bih s tobom tamo gde smo stali pre nego što si počeo ovo da čitaš. Nastavljaš...? Vredelo je pokušati...
"

Ispovest palog anđela

Treba biti svestan cinjenice sta joga zaista predstavlja - nacin upraznjavanja indijske religije i postovanja njihovih bogova. To je glavna svrha joge, svi ostali "zdravstveni" i "energetski" efekti su sporedni . Dakle budite svesni sta radite .Da me neko ne shvati pogresno , nemam nista protiv drugih religija samo smatram da je mnogo stvari ljudima propdavano i da nas se prodaje u izmenjenom pakovanju i smatram sa svako treba da bude svestan u potpuniosti cime se bavi.Sto se kundalini joge tice tako nesto ne postoji u Indiji mada se tamo za kundalini energiju zna.To je proizvod namenjen zapadnom trzistu kao i transcedentalna meditacija koja opet ne postoji u Indiji i produkt je namenjen zapdnjacima.

Potpuno si u pravu.

Nije prirodna za prosecnog coveka,jer je otcepljen od velikog dela energije koju je u stanju da primi i odasilja tokom svog bitisanja.

Zasto je natprirodna ? Sama si napisala.Radila si "eksperimente",i ocigledno nesto nije bilo u redu posto si prestala.Zatim kazes da se vezbe ne mogu raditi bez "strucnjaka" i da je tvoj stav da je to opasno.

Cim je neka stvar opasna,ne moze se raditi bez strucne pomoci i od koje se nespava nocima a pritom nosi naziv Kundalini - udubljenje,jama,izvlaci se logican zakljucak od prosecnog citaoca da je u pitanju ne prirodna i ne svakodnevna pojava.

2r5z12o-1.gif

Podizanje ili budjenje kundalini je vrlo pozeljno, ali preduslov je da je osoba "cista", tj da nema blokada u telu, cakrama, energetskim kanalima... Zato se i praktikuju razne tehnike da se covek za to pripremi.
.
sta se podrazumeva pod ovim da je osoba cista, i kakve su to blokade o kojima se govori i koje su to tehnike za njihovoo otklanjanje? akoje to ovo sto loukrstic kaze
Ta priprema i čišćenje se ne odvijaju praktikovanjem joge već aktivnim življenjem života gde se odradi sva zaostala karma iz ranijih života
sta se podrazumeva pod ovim? ja se izvinjavam na ovoliko postavljenih pitaja, nisam upucena, a zanima me...inace kad sam procitala ove simptome budjenja moram priznati da me malo..pa ne bih rekla uplasilo...na neki nacin odbilo..

Mozda tema nema veze s ovim sigurno ali moram da napisem jer mi se ne otvara cela tema...

Ponekad i to bas u zadnje vreme kad se razocaram u ljude, drustvo dobijem zelju da odem, spakujem stvari, odem tamo kod budistickih monaha na otprilike 6 godina, da jos bolje upoznam sebe, smirim i duh i izbacim svu tu negativnu energiju, da me tih sest godina poduce kako da spojim duh i telo, da se razvijem duhovno i fizicki, sredim misli ali ne znam da li uopste oni primaju takog nekog kao mene, strance i to badava bez dinara u dzepu, nekog ko je jedva uspeo da dodje do njih obezbedi put da stigne tamo, mislim da je to ako se ne varam samo na filmovima?

Mislim sta treba da kazem, odem tamo stignem do neki manastir i udjem onako u njega i poklonim se i kazem nemam nista primite me ako hocete jer strasno zelim da mi preneste vasu mudrost znanje jer sam razocaran i zelim da pokusam da se osetim kao da sam ponovo rodjen?

Naravno posle toga mogo bih da zamislim ako se ne varam pogledali bi me ko ludaka nasmejali se i pokazali bi mi put iz hrama ako se ne varam?

A posle kako i cime da se vratim kuci to samo bog zna...
ahaha a zasto bas 6 ????

sta se podrazumeva pod ovim da je osoba cista, i kakve su to blokade o kojima se govori i koje su to tehnike za njihovoo otklanjanje? akoje to ovo sto loukrstic kaze

sta se podrazumeva pod ovim? ja se izvinjavam na ovoliko postavljenih pitaja, nisam upucena, a zanima me...inace kad sam procitala ove simptome budjenja moram priznati da me malo..pa ne bih rekla uplasilo...na neki nacin odbilo..

Goglaj malo o kundali pa dodji na temu..Upoznaj se sa terminima.....

ok..i nije neki odgovor..kako se otklanja blokada kod ostalih cakri? i sta bi to tacno blokada bila? kako nastane?

Svaka cakra ima svoju funkciju, naveo sam srcanu i razlog skupljanja negativne energije, i kako se otklanja......To su blokade kada zivotna energija ne tece kroz cakru, i ova ne vrsi svoju funkciju...Otklanja se za svaku posebno zavisi sta je u pitanju......Zadovoljna?

Back