rezultati
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: rezultati

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    15.05.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    191
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano rezultati

    Mozete li mi malo razjasniti ove moje rezultate: Fibrinogen 3,9 LDL holesterol 4,31 Monociti 3,6 Granulociti 70,3 MCV 100,8 SE 16 Unapred hvala.



  2. #2
    Poznat dr (avatar)
    Učlanjen
    24.08.2003.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    9.804
    Reputaciona moć
    151

    Podrazumevano

    Povedite racuna o ishrani, povisen vam je tzv los holesterol sto povecava sanse za razvoj kardiovaskularnih oboljenja.
    http://www.studpol.co.yu/savetovalista/dijetetika/Hol.htm
    Jeste li skoro imali neku infekciju?

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    15.05.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    191
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano

    Kompletnu biohemiju.kks,urin i T3,T4,TSH mi je trazio dermatolog zbog alopecie.Sve ostalo je u granicama normale sem ovoga sto sam vam navela.Imala sam kijavicu i grlo mi je bilo upaljeno bas kada sam vadila krv.Inace vec nekoliko dana imam neke cudne simptome:cas mi je hladno,cas vruce,prozima me jeza po celom telu a povremeno osecam utrnulost nogu i ruku.Moram da napomenem da sam se naglo ugojila oko 10kg.A i menzis nemam vec nekoliko meseci.Ni sama ne znam sta se samnom desava.

  4. #4
    Poznat dr (avatar)
    Učlanjen
    24.08.2003.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    9.804
    Reputaciona moć
    151

    Podrazumevano

    Kao sto rekoh, treba da povedete racuna o ishrani, sve ostalo je vezano za prehledu koju ste naveli.
    Spominjete alopeciu areata, znate da se pravi uzrok ne zna , da se velika paznja pridaje stresu...pa vezano za to, mozda ne bi bilo lose da probate malo da se opustite, ne mogu sad da se setim koliko godina imate ali moguce je da su ginekoloski problemi u pitanju(npr. prevremeni ulazak u klimaks)pa ne bi bilo lose da to proverite.
    Posto postove razmenjujemo vec neko vreme ,imam utisak da ste u stalnom grcu,nestrpljivi po pitanju alopecie, a sve dok budete pod stresom otezavate oporavak svog organizma.

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    15.05.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    191
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano

    Hvala sto ste me se setili.Imam 40god.Verujte mi da sam se pomirila u vezi alopecie.Svesna sam da treba da prodje vreme da bi mi kosa ponovo narasla,celavost prikrivam kapom i nisam vise opterecena kao na pocetku.Bice da me je sustigao rani klimaks.Sutra idem na kontrolu kod dermatologa pa cu videti sta ce mi on reci.Mislite li da mi je povecan holesterol zato sto sam se ugojila?

  6. #6

  7. #7
    Nov član
    Učlanjen
    28.06.2009.
    Pol
    ženski
    Poruke
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: rezultati

    Postovana dr,

    molim vas za vase misljenje u vezi sa krvnom slikom:

    wbc: 8.4 (3.5-10)
    rbc: 4.65 (3.8-5.8)
    hgb: 147 (110-165)
    hct: .421 (.350-.500)
    plt: 226 (150-390)
    pct: .152 (.100-.500)
    mcv: 91 (80-97)
    mch: 31.5 (26.5-33.5)
    mchc: 348 (315-350)
    rdw: 13.6 (10-15)
    mpv: 6.7 (6.5-11)
    pdw: 16.3 (10-18)

    lym: 22.7% tj. 1.9 (1.2 - 3.2)
    mon: 4.3% tj. 0.3 (0.3 - 0.8)
    gra: 73% tj. 6.2 (1.2 - 6.8)

    glukoza: 5.02 (3.3-6.2)
    urea: 2.95 (1.7-8.3)
    kreatinin: 81 (50-115)
    mok.kiselina: 259 (155-360)
    proteini uk: 74.8 (60-85)
    ast: 19 (2-40)
    alt: 15 (2-34)
    alp:72 (30-98)
    holesterol:5.32 (3.6-5.7)
    hdl-hol: 1.27 (0.85-2.38)
    ldl-hol: 3.59 (1.63-3.4)

    Koliko ja mogu da primetim, sve osim ldl-a je u granicama (verovatno posledica stresa), ali bih volela da cujem vase misljenje. Inace, pre mesec dana sam uzimala dvonedeljnu terapiju zbog ureaplazme. Urin je ok. Imam 28 godina.
    Hvala unapred.

  8. #8
    Poznat dr (avatar)
    Učlanjen
    24.08.2003.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    9.804
    Reputaciona moć
    151

    Podrazumevano Re: rezultati

    Ok si.
    Povedi racuna o ishrani.
    "Niko toliko ne brine o sebi kao oni koji nikom drugom nisu potrebni"
    Duško Radović

Slične teme

  1. Rezultati
    Autor zeken u forumu Školovanje u inostranstvu
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 30.04.2007., 16:21
  2. Rezultati?
    Autor nidzesi u forumu Fudbal
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 22.01.2005., 09:34
  3. Rezultati?
    Autor nidzesi u forumu Fudbal
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 21.01.2005., 12:41

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •