- Poruka
- 2.316
necemo praviti sprdnju,arbanasi su jedan od najstarijih naroda u evropi.jedino smo mi Hrvati mozda za niansu stariji...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
necemo praviti sprdnju,arbanasi su jedan od najstarijih naroda u evropi.jedino smo mi Hrvati mozda za niansu stariji...
1000 - 1018
Anonymous:
Fragment on the Origins of Nations
http://www.albanianhistory.net/texts15/AH1000.html
.................
In the 2nd century AD, Ptolemy, the geographer and astronomer from Alexandria, drafted a map that shows the city of Albanopolis (Greek,"Ἀλβανόπολις")[23] (located Northeast of Durrës). Ptolemy also mentions the Illyrian tribe named Albanoi, who lived around this city.
Ne nekoliko reci , nego oko 3.000 iste reci .
pffffffffffffffff.Te reci ste pozajmili od Vlaha cobana, i te reci su se ticale stvari i pojmova koje ste po prvi put susreli dolaskom u civilizaciju...
...postovao sam ti dokumente koju ruse tvoju i Dereticevoj teoriju
pffffffffffffffff.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...htisari+mi+rekao+da+su+Srbi+krivi+za+sve.html
Svi smo pomalo Iliri
Jedna od primedbi jeste da vašem udžbeniku nedostaju podaci o "ilirskoj, albanskoj kulturi na Kosovu", te da se pominju mnoge države "koje su susedi Srbima, a nigde se ne pominju Iliri i Albanci". Zašto ih nema?
- Moj udžbenik doseže do 1878. kada nema Albanije kao države već samo pokreta koji se zvao "Albanska liga", a kasnije preimenovan u "Prizrenska liga". Ja završavam tamo gde počinje aktivnost Albanske lige, koja spada u program sledeće školske godine. Što se ilirske kulture tiče, meni je još 1984. u Beogradu veliki albanski naučnik, tada predsednik Albanske akademije nauka Aleks Buda potvrdio da između Ilira i Arbanasa nema kontinuiteta bar šest vekova, jer izvori o Ilirima prestaju u 6. veku, a Albanci se pojavljuju tek u 11. veku.
Na osnovu onog sto sam istrazivao najblizi sam misljenju da se Sloveni oko Soluna mogu povezati sa Hrvatima.
S Bugarima slovenskog porekla (Antima) mi ne deluje logicno, a jos manje s Ukrajincima ili Belorusima.
Moguce bi u obzir eventualno mogli doci sloveniziorani Huni, ali ako i ima u tome istine samo u kombinaciji sa Hrvatima.
Za vas siptare se zna odavno da su vas prvo Arapi doveli sa Kavkaza u VIII veku (kada ste i prvi put primili islam) na Siciliju, a odatle je jedan deo vas doveo Georgios Maniakis na Balkan 1043. godine o cemu pise vizantijski istoricar Mihael Ataliat.
Inace, stranci vas zovu albanians po Kavkaskoj Albaniji (danasnji Azerbejdzan) odakle poticete.
osveta 1912
Uopste nisi u pravu.
Mi ovde govorimo o genetskim grupama i starom balkanskom stanovnistvu, a Kavkaz je nesto sasvim drugo.
Ne razumes ili neces da razumes, genetska istrazivanja su utvrdila da danasnji Grci i Albanci imaju skoro istu genetiku, kao sto vrlo slicnu genetiku imaju Srbi i Rumuni.
Izmedju Srba i Rumuna s jedne strane i Grka i Albanaca s druge strane razlike su 30 do 35%.
Kod Srba i Rumuna preovladju vise dinarska, kod Rumuna nesto vise slovenska genetska grupa a kod Albanaca i Grka preovladjuju ilirska i posebno kod Grka istocna mediteranska.
Najveca koncentracija ilirske genetske grupe danas je na Kosovu i Peloponezu.
Istorija i lingvistika ovde znaju da budu vise ometac nego sto pruzaju pouzdane tragove originalnog porekla i kako se stanovnistvo kretalo i mesalo.
previse je toponima po grckoj i sela sa hrvatskim imenom...zavrsavaju sve do centralne grcke.prateci nazad liniju,ona ide preko danasnje makedonije,kosova,stare raske (sa selom rvati u samom centru regije),pa preko bosne do danasnje hrvatske
Ovakvim ''istrazivanjima'' treba verovati koliko i ''zvanicnoj'' istoriji. Ko je sproveo ta ''istrazivanja'' i ko ih je narucio? U svom zivotu sam video dovoljno, i previse tipicnih siptara, i znam da oni ne mogu biti Evropljani, jer se razlikuju od svih ostalih nacija na Balkanu.
Eto jos jedne potvrde da siptari nemaju veze sa starim Ilirima.
@Migel
Nisu dosli stari Grci na Balkan zato sto nisu nikad postojali .
tuto obracas se pogresnom coveku
ja sam makedonac i nisam niti srboman, niti bugarofil kao ti, pi4ko izdajnicka
gledaj de pises
predavnik
Nisu ti verodostojni tvoji izvori .. Samo dve recenice da citas je dovoljno ..
Kratak odgovor :
Zasto ne nosis ti ovu na glavu , nego ja ?
Levo ti je Herodot , desno moj Deda
http://i15.servimg.com/u/f15/13/95/49/70/rotoro10.jpg
@Migel
Nisu dosli stari Grci na Balkan zato sto nisu nikad postojali .
jusufe daj reci mi sta imate vi sa ilirima
pogledaj vasu fizionomiju
izgledate ko arpi,crnu sa specificnim facama plus ste 70% muslimani
niste nista postignuli u sportu,nauku,armiju,istoriju
cela vasa istorija se bazira na skenderbeg
ako si bio u grcku bi video da grci vas gledaju sa prezira i kao niza rasa
nemogu da vas smisle
izbegavas da odgovoris
kako ondasiptari imaju karakteristicnu fizionomiju
mislim da ti evo ovako si megju srbe i mozes da pogledas na siptare sa stranei vidis
imate specificne face i ja na primer a i ostali nesiptari na balkanu koje poznaje siptare mogu da prepoznaje siptar izmegu 100 000 ljudi
plus ste muslimani
Sram te bilo,
Nista u tvoju glavu ne moze da stane o stanovnistvu juzne Italije, Albanije, Malesije, Kosova, Zapadne Makedonije, Grcke, o starim Rimljanima, Helenima, dalje Fenicanima i td.
EWj, niko te ne uzima za ozbiljno, zato ne serendaj vise te gluposti iz becke skole...
Interesantno je istrazivati to kretanje od prostora danasnje Ukrajine i Poljske, do Panonske nizije gde je pored Slovena bila i velika koncentracija Huna i Avara, pa onda put sredista Balkana do severne Grcke i Soluna.
Vidjao sam plave Grke iz tih podrucja i jos malo juznije od Soluna, ali kad sam analizirao genetske grupe uocava se mnogo veca zastupljenost slovenske genetike u odnosu na sve druge okolne i dalje krajeve.
Posto je to vec istorijski period i ima mnogo vise podataka ostaje da se dokaze da li se ti Sloveni vec mogu smatrati Hrvatima ili jednostavno neka jos neprofilisana ukrajinsko poljska slovenska populacija, ali i sam sam uocio da ima osnova za hrvatsku varijantu, drago mi je da neko jos tako misli.
auu pa jel nisi cuo brate?
pa ne postoji makedonska nacija
Tebi odgovaram samo LIVE , podatke od mene imas , pa hajd da ti vidim tvoju "lepu" facu ?izbegavas da odgovoris
kako ondasiptari imaju karakteristicnu fizionomiju
mislim da ti evo ovako si megju srbe i mozes da pogledas na siptare sa stranei vidis
imate specificne face i ja na primer a i ostali nesiptari na balkanu koje poznaje siptare mogu da prepoznaje siptar izmegu 100 000 ljudi
plus ste muslimani
Pa rekoh ti ja, da su Ilire sve pobili stari Rimljani.
Jedino su se dva sakrila ispod ćebeta, pa ih niko nije našao i od njih su postali Albanci.
Da čvrsnice, mislim iskljucivo na populaciju u Egejskoj Makedoniji.
Nigde ni izbliza nema toliko slovenske genetske grupe u okolini kao u Egejskoj Makedoniji, ni u ostatku Grcke, ni u ex yu Makedoniji, Srbiji, Albaniji, juznoj Bugarskoj, Turskoj i td.
da,danas.ali su prije iljadu i kusur godina bila tatamata izmedju drine i crnog mora.i mi Hrvati smo mozda najcistija etnicka nacija,ali,cak i mi imamo stranih elemenata,najvecim djelom,starog.vlaskog stanovnistva,ili kako bi neki rekli,ilira..