Problem oko basica = zavrseno
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Problem oko basica = zavrseno

  1. #1
    Guest

    Podrazumevano Problem oko basica = zavrseno

    Risio sam problem sa brojcanikom.
    Ostao je jos 2 problema.
    Cim ih budem resio dacu vam link odakle mozete ga preuzeti.



  2. #2
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano

    Koji Basic?
    U principu, to bi izgledalo ovako:

    Broj sekunda podelis celobrojno sa 3600, pa to sto dobijes je broj sati, a ostatak podelis opet celobrojno sa 60 i i dobijes minute, i ostatak su ti sekundi. U pascalu bi to izgledalo ovako:

    br_sati:=br_sec div 3600;
    br_minuta:=(br_sec mod 3600) div 60;
    br_sekunda:=(br_sec mod 3600) mod 60;

    A inace bi to trebalo da moze i automatski da se odradi, dodeli nekoj promenljivoj tip TTime, postavi joj celobrojnu vrednost br_sec i odmah imas vec pretvoreno u sate minute i sekunde. I brze ce da radi od koda gore, ovo je samo da vidis princip kako to fercera.

    P.S. Ta anegdota se pripisuje Vinstonu Cercilu.

  3. #3
    Guest

    Podrazumevano Verzija

    Microsoft Visual Basic 6.0 . Probacu to da uradim,
    ali kako se dobija ostatak u basic-u?

  4. #4
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano

    Vidi u helpu, stvarno nikad u zivotu nisam pokrenuo VB. Za Delphi bi znao dosta da ti pokazem.
    I kad napravis taj program, stavi ga negde da mozemo da ga probamo ok?

  5. #5
    Guest

    Podrazumevano Uskoro!!

    Uskoro cu ga zavrsiti,
    nadam se do Nove Godine,
    zezame skola pa ocenjivanje ...

    --
    Spasimo Taru!

  6. #6
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.035
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano

    VB ... brrrrr, neki ljudi bas ne umeju da cene sami sebe

  7. #7
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    Resio sam da napravim program za muziku (koji niko do sada nije video).
    Da te ne obeshrabrujem, ali kako mislish da napravish taj "nevidjeni" program kad ni sekunde ne mozhesh da razdelish na minute i sate....
    Stvarno te izgleda zeza shkola

  8. #8
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    U pravu si, ne treba obeshrabrivati coveka, zelim mu uspeha u tom poduhvatu.
    Jedino sto me cudi da ima problema sa tom konverzijom, kako onda ostalo misli da odradi, kad se na tome saplice? A posebno mislim da je trebao to sto radi odraditi u nekom drugom jeziku, ja mislim da je Basic nesto sto je prevazidjeno. Ma o kojoj verziji ovde govorili.
    U svakom slucaju, nadam se da ce javiti ovamo kad zavrsi. Samo napred.

  9. #9
    Guest

    Podrazumevano Resio sam dosta problema ...

    Resio sam brojne probleme. Radi se o Microsoft Visual Basic 6.0(najnoviji deo).
    Player ce moci da cita sledece muzicke formate:
    1.MP3
    2.Wav
    3.WMA
    -----------------------------------------------
    Bicete obavesteni kada budem zavrsio program
    Ja mislim da Basic nije prevazidjen jer u Basicu za kratko vreme mozes da napravis mnogo dobar program.
    ------------------------------------------------
    Nedamo kanjon reke TARE

  10. #10
    Početnik
    Učlanjen
    01.01.2005.
    Lokacija
    Bačka Palanka
    Poruke
    23
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Upravu si Visual Basic 6.0 nije prevazidjen, odlican je, mada mi se novi Visual Basic.NET nimalo ne dopada jer su ga dosta zakomplikovali. Pokusacu da nesto uradim sa tim prebacivanjem minuta u sate i tako dalje pa cu te obavestiti.

  11. #11
    Primećen član
    Učlanjen
    09.05.2003.
    Lokacija
    Bgd
    Poruke
    688
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano

    nemoj da MikeRawSoft vidi da radiš wma ili asf, ima da ostaneš bez para

  12. #12
    Guest

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Rallyaa
    Upravu si Visual Basic 6.0 nije prevazidjen, odlican je, mada mi se novi Visual Basic.NET nimalo ne dopada jer su ga dosta zakomplikovali. Pokusacu da nesto uradim sa tim prebacivanjem minuta u sate i tako dalje pa cu te obavestiti.
    Hvala! Nijemi vise potreban kod.
    --
    Basic je zakon.
    Pre e znacilo da Basic ima duplo stvoriji od C.
    Sada kad se uradi optimizacija koda i sto vise zaobilazis API funcije sve je brzi i naravno manji kod od C-a

Slične teme

  1. Problem sa Flash playerom ili moguci Java problem.
    Autor Psyduck u forumu Internet
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 24.01.2009., 11:52
  2. problem sa boot-ovima - GRUB4DOS problem
    Autor twix u forumu Unix / Linux Operativni sistemi
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 09.12.2008., 20:53
  3. Zavrseno je takmicenje iz poslovne ekonomije
    Autor lingua17 u forumu Jezik
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 10.05.2007., 17:51
  4. problem - komp mi radi usporeno - problem
    Autor VisionOfDisorder u forumu Hardver
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 28.07.2005., 01:15
  5. poceo troboj sa uniformisanim licima-zavrseno
    Autor AllPacino u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 35
    Poslednja poruka: 24.03.2005., 01:11

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •