- Poruka
- 20.280
parlamentarni..s tim da se poslanik bira poimenice..naravno svaka opstina bi trebalo da ima jednog poslanika..predsednik drzave naravno mora da postoji ali njegova funkcija mora biti regulatorna..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nasem sistemu a i mentalitetu bi bilo najbolje da ima dominantnu figuru prosvecenog autokrate, jer nije demokratija igracka za malu decu, pa da biraju i neckaju se sta hoceSvaki od ovih sistema ima svoje prednosti i mane, ali meni se cini da nasem mentalitetu vise odgovara predsednicki sistem.
Da li bi takav sistem bio moguc u Srbiji i da li bi davao vise pogodnosti nego sadasnji?
Na osnovu novih izbornih zakona narod bi birao poslanike a ne partije.Narodna Skupstina bi postala centar odlucivanja o drzavi i ona bi birala sefa drzave.Mala smo mi zemlja da imamo vise centara vlasti.parlamentarni..s tim da se poslanik bira poimenice..naravno svaka opstina bi trebalo da ima jednog poslanika..predsednik drzave naravno mora da postoji ali njegova funkcija mora biti regulatorna..
Na osnovu novih izbornih zakona narod bi birao poslanike a ne partije.Narodna Skupstina bi postala centar odlucivanja o drzavi i ona bi birala sefa drzave.Mala smo mi zemlja da imamo vise centara vlasti.
Opstine sa manjim brojem biraca bi se spajale za vreme izbora i tako bi se formirale izborne podjedinice.Sve sam to nacrtao i stampao o svom trosku.Treba samo pogledati.
Nisam dovoljno vican sto se tice interneta i kompjutera i ne mogu na netu prikazati sadrzaje dveju knjiga.Koga interesuju naci ce ih i procitati.постави на нет и дај линк
Svaki od ovih sistema ima svoje prednosti i mane, ali meni se cini da nasem mentalitetu vise odgovara predsednicki sistem.
Da li bi takav sistem bio moguc u Srbiji i da li bi davao vise pogodnosti nego sadasnji?
Ustav Republike Srbije
Clan 112.
Predsednik Republike
1.predstavlja Republiku Srbiju u zemlji i inostranstvu
...
Vlada
1.utvrdjuje i vodi politiku,
...
Kako je kod nas u praksi?