vb kod kako pritiskom da taster......
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13

Tema: vb kod kako pritiskom da taster......

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    30.10.2004.
    Lokacija
    beograd
    Poruke
    13
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano vb kod kako pritiskom da taster......

    vb kod kako pritiskom da taster CTRL se ujedno i pritisne i taster Shift, na nivou applikacije, samo!!

    API



  2. #2
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano

    a kako da ubacim dugmice sa tastature da vrse neku funkciju (visual 6)

  3. #3
    Zainteresovan član Каспер (avatar)
    Učlanjen
    29.09.2004.
    Poruke
    313
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    @ zero_*
    U VBA to se rešava sa Send keys, samo ne znam da li VB poznaje taj dogadjaj

    @ mslav
    U VBA to se rešava sa On key press (pritisnut taster), samo ne znam da li VB poznaje taj dogadjaj.

  4. #4
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Каспер
    @ zero_*
    U VBA to se rešava sa Send keys, samo ne znam da li VB poznaje taj dogadjaj

    @ mslav
    U VBA to se rešava sa On key press (pritisnut taster), samo ne znam da li VB poznaje taj dogadjaj.
    Ali treba mi da jedno dugme vrsi jednu a drugo drigu funkcijy :wink:

  5. #5
    Zainteresovan član Каспер (avatar)
    Učlanjen
    29.09.2004.
    Poruke
    313
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    Citat Original postavio mslav
    Ali treba mi da jedno dugme vrsi jednu a drugo drigu funkcijy :wink:
    Sad nisam siguran da razumem šta pitaš...

    Nema neki konkretan kod da ti pokažem na šta mislim, pokušaću ovako.
    Ako imaš formu i na njoj kontrolu koja reaguje na pritisak tastera treba ti i jedna promenljiva kojoj ćeš dodeliti vrednost pritisnutog tastera, a zatim tu promenjljivu provučeš kroz if ili case petlju gde definišeš akciju na osnovu vrednosti, i po izlasku iz petlje (za svaki slučaj) izprazniš promenljivu.

  6. #6
    Guest

    Podrazumevano Probaj!

    Probaj sa windows-om API funcijama.

  7. #7
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Каспер
    Sad nisam siguran da razumem šta pitaš...

    Nema neki konkretan kod da ti pokažem na šta mislim, pokušaću ovako.
    Ako imaš formu i na njoj kontrolu koja reaguje na pritisak tastera treba ti i jedna promenljiva kojoj ćeš dodeliti vrednost pritisnutog tastera, a zatim tu promenjljivu provučeš kroz if ili case petlju gde definišeš akciju na osnovu vrednosti, i po izlasku iz petlje (za svaki slučaj) izprazniš promenljivu.
    Ocu da ima svoju, a <-- neku drugu funkciju
    A sta je to sa API-jem. Nasao sam ga al ne znam sta sa njim

  8. #8
    Zainteresovan član Каспер (avatar)
    Učlanjen
    29.09.2004.
    Poruke
    313
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    Pogledaj ovde, ima podosta primera i verovatno ćeš ukapirati šta je, čemu služi i kako se koristi:

    http://www.gurunet.com/cm-dsid-1726-letter-1A
    http://www.andreavb.com/

  9. #9
    Početnik
    Učlanjen
    12.11.2004.
    Lokacija
    Nish
    Poruke
    5
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio mslav
    a kako da ubacim dugmice sa tastature da vrse neku funkciju (visual 6)
    Izprogramiraj dogadjaj "Key Down" na formi, pri cemu ispitujes da li je pritisnut taster bas taj koji radi funkciju

  10. #10
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Mishha
    Citat Original postavio mslav
    a kako da ubacim dugmice sa tastature da vrse neku funkciju (visual 6)
    Izprogramiraj dogadjaj "Key Down" na formi, pri cemu ispitujes da li je pritisnut taster bas taj koji radi funkciju
    Vec sam probao, ali on onda koristi bilo koje dugme, a ja hocu da koristi odredjeno dugme.

  11. #11
    Početnik
    Učlanjen
    12.11.2004.
    Lokacija
    Nish
    Poruke
    5
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Ama u KeyDown proceduru za formu moras da ubacis jedno:
    if KeyCode=Taster koji hoces then
    KeyCode=0
    Funkcija koju hoce da izvrsis
    endif

    i to se izvrsava samo za Taster koji hoces
    OK?

  12. #12
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano

    Dobro je8ote shta zivchanish. Probacu i tako. Hvala
    c,c,c

  13. #13
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano

    E malo sam napravio pauzu as programiranjem i sad krenuo da probam ovo i ono ne radi. :shock:
    Ne znam koji je koji kod. 61 bi trebalo da je space (mozda i nije ops: ) a ne radi. Onda sam nasao program KeyTweak i nasao neki astronomski broj i probao sa njim opet nece!!!
    KAKO DA NADJEM TE KODOVE???

Slične teme

  1. Kako da iskljucim CTRL+ESC taster?
    Autor nlukic u forumu Operativni sistemi
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 07.03.2009., 06:54
  2. Pala islandska vlada pod pritiskom ekonomske krize
    Autor Thunderman u forumu Politika
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 26.01.2009., 23:48
  3. Fn taster?
    Autor markoca u forumu Hardver
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 27.12.2008., 16:50
  4. Kosovo pod pritiskom
    Autor Thunderman u forumu Politika
    Odgovora: 33
    Poslednja poruka: 12.11.2008., 08:43
  5. EU pod pritiskom za dozvolu Genetski mod hrane
    Autor Tuzni_patak u forumu Muškarci
    Odgovora: 27
    Poslednja poruka: 31.05.2008., 13:01

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •