Колико је близу пропаст Америке ?
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 42

Tema: Колико је близу пропаст Америке ?

 1. #1
  Buduća legenda Софија (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту и тамо...
  Poruke
  34.535
  Reputaciona moć
  1575

  Wink Колико је близу пропаст Америке ?

  Екстаза Империје: Колико је близу пропаст Америке?

  Пол Крег Робертс
  четвртак, 19. август 2010.


  (Global Research, 16.8.2010)

  Без револуције, Американци су прошлост

  Сједињене Државе имају све мање времена да ставе под контролу буџет и трговински дефицит. Упркос хитности те ситуације, 2010. година је изгубљена у продавању магле око непостојећег опоравка привреде. Пре само неку недељу, другог августа, министар финансија Тимоти Ф. Гајтнер насловио је свој текст у Њујорк Тајмсу: "Добродошли у опоравак."

  Џон Вилијамс (shadowstats.com) је више пута објаснио да је привид опоравка створен дуплираним бројањем запослених и потцењивањем инфлације. Упозорења Вилијамса, Џералда Селентеа и моја прошла су незапажено, али наша упозорења недавно су изазвала реакцију професора Универзитета у Бостону Лоренса Котликофа и Дејвида Стокмана, који оптужују Републиканску партију да се претварају у велике трошаџије налик Демократама.

  Охрабрујуће је видети да постоји трачак спознаје да овога пута Вашингтон неће моћи да извуче привреду из рецесије простим трошењем. Дефицити су већ превелики да би долар могао да опстане као резервна валута, и дефицитарно финансирање не може вратити Американце на радна места која су у међувремену премештена у offshore зоне.

  Међутим, решења која нуде они који почињу да признају постојање проблема су све само не охрабрујућа. Котликоф сматра да решење лежи у оштром кресању издвајања за социјално осигурање и здравство, или у великом повећању пореза, или у хиперинфлацији којом би се обезвредила масивна дуговања.

  Можда економистима недостаје маште, или пак не желе да се лише Вол Стритових и корпоративних субвенција, али социјално и здравствено осигурање су недостатни чак и на садашњем нивоу, поготово с обзиром на ерозију приватних пензија услед пуцања три балона: dot-com, тржиштa деривата и некретнина. Резање буџета социјалног и здравственог осигурања, за које су људи уплаћивали 15% од зараде целог живота, имало би за последицу масовно гладовање и умирање од излечивих болести.

  Повећање пореза има још мање смисла. Зна се да већина домаћинстава не могу да преживе са приходима само једног запосленог. Муж и жена су најчешће обоје запослени, а често један од партнера има два посла да би некако саставили крај с крајем. Повећање пореза учиниће да ће још теже да састављају крај с крајем – отуда ће уследити пораст активираних хипотека на куће, пораст захтева за бонове за храну, пораст бескућништва. Какав то економиста или хуманиста може мислити да је ово решење?

  Ах, али ми ћемо опорезовати богаташе. Уобичајени идиотизам. Богати имају довољно новца. Они ће просто престати да зарађују.

  Будимо реални, ево шта ће влада највероватније учинити. Када вашингтонски идиоти схвате да је долар у опасности и да више не могу да финансирају своје ратове задуживањем у иностранству, Влада ће или увести порез на приватне пензије на основу тога што те пензије имају акумулиране дугове у условима одложеног плаћања пореза, или ће влада захтевати од менаџера пензијског фонда да нашим пензијама покрију дугове Трезора. Ово ће купити влади нешто више времена док се рачуни пензијског фонда буду пунили безвредним папирима.

  Последњи буџетски дефицит Бушове администрације (2008. године) је био у опсегу од 400-500 милијарди долара, приближно величини кинеског, јапанског и ОПЕК-а трговинског суфицита са САД. Традиционално, ове трговинске суфиците су САД рециклирале и њима финансирале савезни буџетски дефицит. У 2009. и 2010. дефицит САД скочио је на 1400 милијарди долара, дакле, повећање од 1000 милијарди долара у року од годину дана. Нема довољног суфицита трговинског биланса да би се финансирао овако велики дефицит. Откуд тај новац?

  Одговор: од бројних појединаца који беже са тржишта деоница у "безбедне" државне обвезнице (обвезнице Trezora) и од фондова за спасавање угрожених ’банкстера’[1], не толико новац TARP програма, колико конверзије које врше Федералне резерве трошећи резерве банке на сумњиве финансијске папире, као што су сабпрајм деривати. Банке користе своје вишкове резерви за куповину државних дугова.

  Ови финансијски маневри су трикови за једнократну употребу. Кад људи буду напустили деонице, тај преусмерени прилив новца у Трезор биће окончан. Противљење јавности спашавању банкстера вероватно ће онемогућити наставак ове игре. Дакле, откуд новац за следећи пут?

  Трезор је успео да растерети добар део дуга захваљујући "грчкој кризи", коју су њујоршки банкстери и хеџ фондови мултипликовали у "кризу евра". Финансијске новине послужиле су као финансијско оруђе Трезора САД тако што су створиле панику око европског дуга и стабилности европске валуте. Централне банке и појединци који су својевремено побегли из долара у евре, сада су се панично ослобађали својих евара и јурнули су у доларе куповином обвезница истог тог Трезора.

  Ова миграција од евра ка доларима ослабила је алтернативу за долар као резервну валуту, зауставило пад долара, и омогућило финансирање огромног америчког буџетског дефицита на још неко време.

  Можда ће ова игра бити репризирана са шпанским или ирским дугом, или било којој другом злосрећном земљом обухваћеном тим непромишљеним ширењем Европске уније.

  Али када више не преостане ниједна земља која може бити дестабилизована од стране Вол Стритових инвестиционих банкстера и хеџ фондова, како ће се онда финансирати буџетски дефицит САД?

  Једини преостали финансијер остају Федералне резерве. Када се обвезнице Трезора изнете на аукцију не буду продале, Федералне резерве ће морати да их купе. Федералне резерве куповином обвезница креирају потражњу за новим депозитима, или за чековним рачуном Трезора. Како Трезор буде трошио средства добијена продајом новог дуга, новчана маса САД повећаваће се за износ који Федералне резерве троше за куповину обвезница Трезора.

  Да ли се понуда роба и услуга повећава у истом износу? Увоз ће расти пошто су америчка радна места и послови измештени у офшор зоне и дати странцима, стога ће се погоршати спољно-трговински дефицит. Када Федералне резерве купе обвезнице новог дуга Трезора, количина новца у оптицају ће порасти изнад понуде у земљи произведених роба и услуга. Цене ће вероватно почети да расту.

  Колико ће расти? Што је више новца креираног с циљем да влада плати своје рачуне, то је вероватније да ће резултат бити хиперинфлација.

  Економија се није опоравила. До краја ове године ће бити очигледно да је колапс економије значајно већи од 1,4 билиона (хиљада милијарди) долара буџетског дефицита. Хоће ли бити 2 билиона долара? Више?

  Без обзира на величину дефицита, остатак света ће увидети да се долар штампа у таквим количинама да не може да служи као резервна валута. У том тренутку уследиће дампинг трговина на велико доларима због покушаја страних централних банака да се ослободе безвредне валуте.

  Колапс долара ће повећати цене увоза и увозних роба од којих су Американци зависни. Купци ће посматрајући нове цене у Волмарту помислити да су грешком ушли у Neiman Marcus.

  Домаће цене ће такође експлодирати када растућа новчана маса подстакне потражњу за робама и услугама које и даље прозводе Американци у Америци.

  Долар као резервна валута не може да преживи овај пожар. Када долар оде САД неће моћи да финансирају свој спољно-трговински дефицит. Дакле, увоз ће нагло опасти, на тај начин придоносећи домаћој инфлацији и, пошто су САД енергетски увозно зависне, уследиће поремећаји у транспорту који ће довести до прекида рада и застоја у испорукама прехрамбених намирница продавницама.

  Паника ће бити на дневном реду.

  Да ли ће фарме бити оробљене? Хоће ли они који остану заробљени у градовима прибећи немирима и пљачки?

  Да ли је ово та будућност коју су "наша" влада и "наше патриотске" корпорације креирале за нас?

  Да цитирам Лењина: „Шта да се ради?“ 2. #2
  Buduća legenda Софија (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ту и тамо...
  Poruke
  34.535
  Reputaciona moć
  1575

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Ево шта се може учинити. Ратови, од којих нема користи нико осим војно-безбедносног комплекса и израелске територијалне експанзије, могу се одмах окончати. Тиме би се смањио буџетски дефицит САД за стотине милијарди долара годишње. Више стотина милијарди долара могле би се уштедети смањењем преосталог војног буџета, који у својој садашњој величини превазилази буџете свих озбиљних војних сила на планети узетих заједно.

  Амерички војни издаци одражавају неостварљив и недокучив суманути неоконзервативни циљ – Америка као империја и њена светска хегемонија. Која будала у Вашингтону мисли да ће Кина финансирати америчку хегемонију над Кином?

  Једини начин да САД поново имају привреду је враћање радних места измештених у иностранство. Губитак ових послова осиромашио је Американце, и довео до преувеличаних добитака за Вол Стрит, акционаре и корпоративне руководиоце. Ови послови могу бити враћени назад где припадају опорезивањем корпорација према томе где је додата вредност на њихов производ. Ако је вредност додата на њихову робу и услуге у Кини, корпорације би имале високу пореску стопу. Ако је вредност додата на њихову робу и услуге у САД, корпорација би имале ниску стопу пореза.

  Ова промена у корпоративном опорезивању би ограничила бенефите од јефтине стране радне снаге која је усисала послове из Америке, и поново би изградила лестве вертикалне покретљивости становништва које су од Америке и направиле друштво могућности.

  Ако ратови не буду одмах заустављени и измештени послови не буду враћени у Америку, САД ће завршити у историјској канти за смеће.

  Очигледно је да ће корпорације и Вол Стрит користити финансијску моћ и донације за изборне кампање да блокирају било који закон којим би се смањиле краткорочне зараде и бонуси тиме што би се измештени послови вратили назад Американцима. Американци немају већих непријатеља од Вол Стрита и корпорација, те њихових политичких проститутки у Конгресу и Белој кући.

  Неоконзервативци у савезу са Израелом, који контролишу обе странке и већину медија, су у кризи, навучени на екстазу[2] Империје.

  Сједињене Државе и добробит 300 милиона људи који живе у њима не могу се повратити на ноге, уколико неоконзервативци, Вол Стрит, корпорације, и њихови покорни робови у Конгресу и Белој кући не буду поражени.

  Без револуције, Американци су прошлост.  (Превод: Василије Мишковић)

  [1] банкстер, кованица састављена од речи „банкар“ и „гангстер“ (прим.прев.)

  [2] Робертсова игра речи – термин „ecstasy” на енглеском значи екстаза, али такође и “екстази” у смислу психоактивне дроге (параметоксиамфетамин) која се често злоупотребљава на рејв журкама, партијима итд.

  извор

 3. #3
  Domaćin Raspucin (avatar)
  Učlanjen
  17.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kuća
  Poruke
  3.961
  Reputaciona moć
  146

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  dace Bog svevisnji sto pre!
  Nikada nisam ni želeo da budem poput većine, a ni većina nikada nije uspevala da bude kao ja..

 4. #4
  Veoma poznat Blues Brothers (avatar)
  Učlanjen
  26.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pusher Street-Christiania
  Poruke
  11.833
  Reputaciona moć
  206

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Samo sto nije,evo sace ...

 5. #5
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Sofija:

  Desiće im se isto što i nama 1993:
  Brez dinara i moraće da se krade od stare devizne štednje, penzija i uloga.
  A onda nastaje slom.

 6. #6
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Javice na TV Dnevniku poslije vremenske prognoze
  Nekada sam bio uobrazen - sada sam savrsen

 7. #7
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Slom je već počeo. Nenormalno troše pare koje nemaju, zaduženja ogromna. Načelnike generalštaba u SAD isplaćuju - kreditom iz Kine.

  Cela nacija je živela na kreditima- sada će to da plate.

 8. #8
  Domaćin BH. Srbin (avatar)
  Učlanjen
  07.08.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.020
  Reputaciona moć
  120

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Padaju Amerikanci. Ulogu svjetskog lidera preuzimaju Srbi.


 9. #9
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Citat Original postavio BH. Srbin Pogledaj poruku
  Padaju Amerikanci. Ulogu svjetskog lidera preuzimaju Srbi.

  Bilo na Dnevniku?
  Nekada sam bio uobrazen - sada sam savrsen

 10. #10
  Domaćin BH. Srbin (avatar)
  Učlanjen
  07.08.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.020
  Reputaciona moć
  120

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Citat Original postavio cizmice Pogledaj poruku
  Bilo na Dnevniku?
  Ne znam.

  Ali budi sigurna u to da sam u pravu.

 11. #11
  Buduća legenda ccaterpillar (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Хилаффет Србија
  Poruke
  42.901
  Reputaciona moć
  753

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Ево шта се може учинити. Ратови, од којих нема користи нико осим војно-безбедносног комплекса и израелске територијалне експанзије, могу се одмах окончати. Тиме би се смањио буџетски дефицит САД за стотине милијарди долара годишње. Више стотина милијарди долара могле би се уштедети смањењем преосталог војног буџета, који у својој садашњој величини превазилази буџете свих озбиљних војних сила на планети узетих заједно.
  Кад их ционисти још мало исцеде за своје циљеве и ратове, шутнуће их ко стару канту...
  Не одустајем од форума све док сви не буду мислили као ја. Линк за биткоине, никад се не зна: https://freebitco.in/?r=3063997

 12. #12
  Poznavalac stvari nije na forumu
  Уништитељ мрачњака,незналица и секташа.
  Legenda Poznavalac stvari (avatar)
  Učlanjen
  10.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Богу фала па сам Лала.
  Poruke
  60.330
  Reputaciona moć
  3724

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Pošto su udarne jedinice Montenegrijanske armade napale nejaki Afganistan i okupirale ga, ulogu mirovnih snaga u SAD preuzeće rvatsko cvijeće iz basnije, kojemu će financijsku logistiku dat arnautski krizno heroinski štab, što će podrazumjevano oscilirat na putanji tirana Kandahar. Na kraju će vam Ameri dat nagradu-zlatno ghovno.
  Poslednji put ažurirao/la Poznavalac stvari : 21.08.2010. u 20:31 Razlog: volim to

 13. #13
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Hm, Ameri tje da propadnu sam ako im proradi Jelovston... ili ako ih zvizne neka stenchuga iz spejsa... vako... dzaba se nadate....
  Btw. da ne bidne da ih neshto mlogo volem... volo bi da vidim tu propast shto pre...
  -ubuntu- linux for human beings

 14. #14
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.246
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  gledajuci kriminalk u usa i broj zatvorenika, kao i besmislenni pravni sistem sa dvedesetofgodisnjim kaznama za minorne prekrsaje, ali trece po redu, u usa se odavno vodi pritajeni gradjanski rat

  cak je i cija seydesetih namerno drozu rasisrila da bi narod i mlade otupeli i zombirali. dokle tako? niko ne zna. veliki su tamo zlikovci na vlasti
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 15. #15
  Buduća legenda C0NSIGLIERI (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Yukon
  Poruke
  26.866
  Reputaciona moć
  1308

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Daleko je to jos.
  Sve mi se cini da nove promene donose samo gore.
  Srbija je to najbolje iskusila.
  Isto tako su se neki nadali padom Sovjeta pa je Svet izgubio samo na stabilnosti i miru u zadnjih 20g.
  Mislim da bi se isto desilo i sa padom USA.
  A Mari usque ad Mare

 16. #16
  Legenda
  Učlanjen
  08.11.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  62.161
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Sa tom razlikom sto, kada je pao SSSR, pao je retardirani hladnoratovski odnos u medjunarodnoj politici, a kada padne USA, pasce sve ekonomije svuda na svetu i uci cemo u doba Pobesnelog Maksa

  Dobro, izuzev mozda S. Koreje, oni ce biti nesto kao svetionik u postapokalipticnom svetu

 17. #17
  Poznavalac stvari nije na forumu
  Уништитељ мрачњака,незналица и секташа.
  Legenda Poznavalac stvari (avatar)
  Učlanjen
  10.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Богу фала па сам Лала.
  Poruke
  60.330
  Reputaciona moć
  3724

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Citat Original postavio kami83 Pogledaj poruku
  Sa tom razlikom sto, kada je pao SSSR, pao je retardirani hladnoratovski odnos u medjunarodnoj politici, a kada padne USA, pasce sve ekonomije svuda na svetu i uci cemo u doba Pobesnelog Maksa

  Dobro, izuzev mozda S. Koreje, oni ce biti nesto kao svetionik u postapokalipticnom svetu
  Možda, neposredno posle WW2 ali danas kada su SAD na oko 19% svetskog BDP-a ožalićemo ih laka srca i mirne duše.

 18. #18
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  29.07.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  183
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Propast Amerike je blizu taman koliko i neki ovde zdravoj pameti. Načekaćete se luzeri ...

 19. #19
  Poznavalac stvari nije na forumu
  Уништитељ мрачњака,незналица и секташа.
  Legenda Poznavalac stvari (avatar)
  Učlanjen
  10.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Богу фала па сам Лала.
  Poruke
  60.330
  Reputaciona moć
  3724

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Citat Original postavio Srbija ne ceka nikoga! Pogledaj poruku
  Propast Amerike je blizu taman koliko i neki ovde zdravoj pameti. Načekaćete se luzeri ...
  Bravo bajice. Aje sad tablicu množenja...

 20. #20
  Domaćin
  Učlanjen
  03.08.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Шумадијо јооој,родни крају мој!
  Poruke
  4.057
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Citat Original postavio Srbija ne ceka nikoga! Pogledaj poruku
  Propast Amerike je blizu taman koliko i neki ovde zdravoj pameti. Načekaćete se luzeri ...
  hehehehehehe,idi molim te kod tvog drugara,zutog borisa i radi ono sto najbolje znas,uvlaci se u dupe!nemoj nas ovde smarati

 21. #21
  Veoma poznat
  Učlanjen
  08.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  14.849
  Reputaciona moć
  662

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Sofija...jesi li kupila cipelice br 35?

 22. #22
  Elita
  Učlanjen
  12.11.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Argeș
  Poruke
  16.552
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  anglosakskonski sistem ekonomije sa kraja 20-og veka gde usluge, finansije i sistem kredita chine okosnicu privrede zapadnih zemalja a pogotovo SAD pokazuje svoje ruzno lice danas.
  zemlje koje stede i proizvode kao nekad SAD su postale zemlje koje imaju pozitivan saldo i koje su najveci svetski kreditori.

  nije bilo bas ni tesko zakljuciti da sistem kredita koji obezbedjuje novchanu masu kad tad mora dovede do kolapsa a korupcija ce udariti zadnje eksere u kovcheg zapadnih ekonomija.

  svaki dolar u SAD u prometu je nastao zaduzivanjem, i kad bi se dug vratio, ne bi postojao nijedan dolar u opticaju. doslo je vreme kad su ljudi prezaduzeni i nje zele da se zaduzuju vise, stiglo se do kraja i novca je sve manje, deflacija uzima maha i samo se cheka da obama pochne nekontrolisano da stampa, da uradi ono sto gradjani nece, zaduzi drzavu jos vise i onda sledi totalni kolaps dolara

 23. #23
  Ističe se PKT (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.066
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  Osim toga na zemlji ima previše ljudi i to je jedan od ključnih uzroka pada svjetske ekonomije. Jednostavno se mora srezati bar 2mld populacije.

 24. #24
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.246
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  amerika je vec idejno naceta. u finansijskoj krizi oni su resili da nacionalizuju - spasavaju bankrot banke i velike firme

  ako to nije propast kapitalizma, onda ne znam sta je???

  ko je bankrot u kapitalizmu, on je 1.000 % bankrot. nema zezanja
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 25. #25
  Ističe se fatcat (avatar)
  Učlanjen
  04.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Still Earth
  Poruke
  2.724
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: Колико је близу пропаст Америке ?

  mjau.

Slične teme

 1. Покајте се, крај је близу
  Autor ВОДКА u forumu Politika
  Odgovora: 24
  Poslednja poruka: 28.06.2010., 20:19
 2. Колико сте верник, а колико традиционалиста?
  Autor побеснели макс u forumu Religija
  Odgovora: 42
  Poslednja poruka: 23.02.2010., 03:46
 3. Банкрот или пропаст!
  Autor Koschei.Besmertnii u forumu Politika
  Odgovora: 25
  Poslednja poruka: 02.04.2009., 08:53
 4. Odgovora: 39
  Poslednja poruka: 08.02.2009., 08:53
 5. Пропаст Wall Street-a
  Autor Alekasandar3 u forumu Politika
  Odgovora: 43
  Poslednja poruka: 22.11.2007., 14:04

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •