RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina
Strana 1 od 7 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 164

Tema: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina

 1. #1
  Primećen član
  Učlanjen
  31.05.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SimCity
  Poruke
  593
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina

  Nedavno savjetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde (MSP, ICJ-International Court of Justice) vezano za zahtjev Srbije o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova, ima veliku važnost i za Bosnu i Hercegovinu, posebno jer se u tom mišljenju izravno spominje i proglašenje nezavisnosti Republike Srpske – koje se ocjenjuje nelegalnim! To, naravno, nije važno samo zbog onih u Banjoj Luci koji i danas tvrde da je Republika Srpska zapravo «rođena» prije 18 godina i da je početkom ove godine «postala punoljetna» - već i zbog toga jer je najviša međunarodna pravosudna instanca poručila da bi bilo kakvo proglašenje neovisnosti RS bilo nelegalno!

  Dio vrlo zanimljivog teksta o ovom, u javnosti pomalo zapostavljenom dijelu mišljenja MSP-a prenosimo iz tjednika «Dani». Autor je gospodin Asim Jusić, istraživač pri Centru za proširenje EU u Budimpešti.

  ZAŠTO NE VRIJEDI PARALELA KOSOVO-RS?


  U presudi, MSP potvrđuje da je teritorijalni integritet država nepovrediv i odmah zatim dodaje da kontekst u kojem je donesena deklaracija, dakle povijest etničkog eliminacionizma nad stanovništvom Kosova koji su, kao što je MKBJ potvrdio svojim presudama, provodili vojska, policija i Vlada Srbije, te NATO intervencije i pregovori o statusu, upućuje na to da je Vijeće sigurnosti UN-a u konkretnom slučaju u raznim rezolucijama (kao npr. 1244) ostavilo otvorenu mogućnost da Kosovo postane nezavisna država i da sam taj proces mora biti završen u okvirima UN-a. Dakle, u ovoj presudi MSP nije razjasnio što znači pravo na secesiju ili samoopredjeljenje, jer to nije ni bilo pitanje koje je Srbija uputila sudu.

  Pitanje o secesiji i pravu na samoopredjeljenje Srbija je morala mudro izbjeći jer, pod jedan, pitanje je pravno previše komplicirano i gotovo nerješivo pa prema tome ne pomaže Srbiji; a kao drugo, Srbija je jedna od rijetkih zemalja u svijetu koja ne zna gdje su joj granice i s obzirom da na teritoriji Srbije ima dosta manjinskih naroda (kao što su Bošnjaci, Albanci i Mađari) koji čine većinu u određenim oblastima (Sandžak, jug Srbije, dijelovi Vojvodine), otvaranje takvog pitanja bi, blago rečeno, bilo kontraproduktivno za Srbiju.

  Međutim, u presudi je MSP razjasnio mnoge stvari i pojasnio što je to što čini Kosovo posebnim slučajem (sui generis) u odnosu na druge potencijalne pretendente na nezavisnost.

  S obzirom da je Srbija trenutno apsolutni šampion u broju pojavljivanja pred MSP-om pod različitim imenima i u različitim ulogama, MSP je u paragrafu 81 presude, na opće iznenađenje i najvjerojatnije čisto u slučaju ukoliko netko s Balkana želi da postavi još neka pitanja u budućnosti, naveo da je nekoliko učesnika u suđenju citiralo rezolucije Vijeća sigurnosti kojima se osuđuju pojedina jednostrana proglašenja nezavisnosti kao nelegalna. Kao primjeri takvih nelegalnih proglašenje navode se Južna Rodezija, Sjeverni Kipar i (gle čuda) Republika Srpska čije se proglašenje nezavisnosti iz 1992. osuđuje kao nelegalno od strane Vijeća sigurnosti Rezolucijom 787 (1992.).

  MSP dalje navodi da se takva proglašenja nezavisnosti smatraju nezakonitim jer je Vijeće sigurnosti našlo da su "nelegalna ne zato što su jednostrana već zato što su povezana (ili bi bila povezana) sa nezakonitim korištenjem sile ili drugim teškim kršenjima normi općeg međunarodnog prava, posebno peremptornih (jus cogens) normi". Pod jus cogens norme međunarodnog prava spadaju zabrane zločina kao što su genocid, zločini protiv čovječnosti, i druga slična djela.

  U prijevodu, MSP kaže sljedeće: slobodni ste da donesete koliko god želite jednostranih deklaracija o nezavisnosti, ali ukoliko su takve deklaracije povezane sa kršenjem peremptornih normi - što je s obzirom na broj presuda kojima se osuđuje RS za etničko "čišćenje" i genocid očigledno slučaj - deklaracije o nezavisnosti nemaju nikakav međunarodno pravni efekt, odnosno ukoliko takvu deklaraciju ipak donesete, međunarodno priznanje nećete dobiti, već se jedino eventualno možete pridružiti nekim novim "Ujedinjenim narodima" u društvu sa Južnom Osetijom, Nagorno-Karabahom, Abhazijom, itd. I kao što se ponovo navodi u par. 112 presude MSP-a, budući daje Vijeće sigurnosti donijelo Rezoluciju 787 (1992.) (između ostalih), kojom se kršenje jus cogens normi od strane Republike Srpske jasno osuđuje, a nije nikada donijelo rezoluciju kojom se osuđuje Kosovo radi kršenja istih normi, jasno je, zaključuje MSP, da Vijeće sigurnosti nije željelo da zatvori mogućnost da Kosovo dobije nezavisnost kao jedno od mogućih rješenja, iz čega, dakle, slijedi da je zatvorilo istu mogućnost u slučaju RS-a.

  SRBIJA POSREDNO OSUĐUJE REPUBLIKU SRPSKU!?


  Tu se sada javlja jedno interesantno pitanje. Koje su od mnogobrojnih zemalja koje su podnijele mišljenja MSP-u insistirale da Rezolucija 787 (1992.), kojom se osuđuje Republika Srpska, štiti baš Srbiju od proglašenja nezavisnosti Kosova? Ponovo na opće iznenađenje, pored ostalih zemalja, na Rezoluciju 787 (1992.) se najviše poziva nitko drugi nego - Srbija. U svom podnesku MSP-u (http://www.icj-cij.org/docket/files/141/15642.pdf) u poglavlju pod nazivom Konflikti u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, paragrafi 442-450, srbijanska strana citira (ovaj put sebi u korist) cijeli niz rezolucija Vijeća sigurnosti kojima se osuđuju bosanski Srbi i Republika Srpska, te nebrojeno puta potvrđuju suverenitet, teritorijalni integritet i politička nezavisnost Republike Bosne i Hercegovine. Kada se sad ovakvo, blago rečeno, povijesno ironično pozivanje Srbije na predanost integritetu Republike BiH usporedi s drugim presudama i situacijom na terenu, stvarni motivi Srbije za postavljanje pitanja MSP-u su mnogo jasniji.

  Staje, dakle, zaista bio cilj i motiv Srbije pred MSP-om? Pa jednostavno "elegantno" oslobađanje od Kosova i "pokazivanje mjesta i pravca" Republici Srpskoj. To je jasno iz sljedećih činjenica. Daje Srbija zaista željela da nastavi (davno izgubljenu) "borbu za Kosovo", jedina sigurna strategija bila bi uopće se ne obraćati MSP-u. A zašto? Zato što, s obzirom na situaciju, bilo kako formulirano pitanje Srbije MSP-u ide samo u korist Kosovu koje do momenta prijema u UN de jure nije u mogućnosti da se obrati MSP-u i time pokuša da riješi pravne nedoumice u vezi svog statusa. Pored svega toga, čak i ambivalentan odgovor MSP-a (umjesto negativnog) bi se interpretirao kao podrška nezavisnosti Kosova. Dakle, u svim opcijama, osim malo vjerojatne opcije da MSP da mišljenje u korist Srbije, obraćanje Srbije MSP-u je čisti recept za pravni poraz, srbijanski gubitak i kosovski dobitak. Kako bilo, na ovaj način Srbija je ustvari, što je najvjerojatnije i željela, široko otvorila vrata novim priznanjima Kosova i prokrčila put Kosova prema UN-u.
  dnevnik.ba 2. #2
  Primećen član
  Učlanjen
  31.05.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SimCity
  Poruke
  593
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  REPUBLIKA SRPSKA NASTALA KRŠENJEM NORMI MEĐUNARODNOG PRAVA`


  Što se dobilo time? Pa, dobio se lijep izgovor za trenutnu vlast u Srbiji koja je našla način da biračkom tijelu saopći da se, eto, "sve pokušalo, ali međutim, međunarodna zajednica je protiv, nismo mi krivi" i time bar malo u drugom pravcu usmjeri očekivano nezadovoljstvo dijela populacije, a u isto vrijeme djelomično oslobodi balasta kao što je Kosovo.

  U zaključku, pismena priznanja agresije i presuda u slučaju Tadić, presuda o genocidu, mišljenja MSP-a o Kosovu i podnesak Srbije u kojem se citiraju sve rezolucije kojima se osuđuje Republika Srpska, su pravni argumenti od trajne vrijednosti za dugoročnu budućnost i stabilnost BiH i područja. Eksplicitno i implicitno, Srbija je sama priznala kako i na koji načinje učestvovala u ratu; zatim je potvrdila na koji načinje nastala današnja Republika Srpska, tj. kršenjem normi međunarodnog prava u vidu etničkog eliminacionizma i genocida; a sve je to skupa potvrdio i MSP i time obavijestio sve zainteresirane strane da bilo kakvo jednostrano proglašenje nezavisnosti ili odcjepljenje od BiH od strane RS-a neće imati nikakav međunarodnopravni efekt jer takvo nešto čak ni sama Srbija, što zbog međunarodnih obaveza koje je preuzela Daytonskim mirovnim sporazumom, što radi ranijih presuda, što zbog izjava koje je sada dala pred MSP-om, neće biti u mogućnosti da prizna osim ukoliko nije spremna da plati neku ogromnu cijenu u vidu novih sankcija i/ili međunarodne izolacije i/ili sukoba.

  Time se, bar za one koji ne žele da izvrše samouništenje i osude sami sebe na još jedan krug od dvadeset godina izolacije i bijede, priče o otcjepljenu i nezavisnosti RS-a zatvaraju, odnosno prelaze u domenu priča o Guliverovim putovanjima, yahooima i hobitima, a otvaraju sasvim neke nove priče i mogućnosti.

  dnevnik.ba

 3. #3
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  53.845
  Reputaciona moć
  1310

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Кога брига шта прди неко потуре из неког петпарачког "центра", онако реално говорећи?

  Базнија је крепала.
  no longer at ease here, in the old dispensation

 4. #4
  Primećen član
  Učlanjen
  31.05.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SimCity
  Poruke
  593
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Citat Original postavio Победоносцев Pogledaj poruku
  Кога брига шта прди неко потуре из неког петпарачког "центра", онако реално говорећи?

  Базнија је крепала.
  Nadzivjece to je tako ocigledno takve kao ti...samo ti prduckaj

 5. #5
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Hm, sve mi se neshto chini da Dodika & Co. boli ona stvar za ovo shto ti pishesh odje...
  -ubuntu- linux for human beings

 6. #6
  МАЧАК nije na forumu
  ЧУВАР ИДЕОЛОГИЈЕ ЧЕТНИЧКОГ ПОКРЕТА
  Buduća legenda МАЧАК (avatar)
  Učlanjen
  01.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  БЕСКРАЈНО ПЛАВИ КРУГ И У ЊЕМУ ЗВЕЗДА
  Poruke
  25.127
  Tekstova u blogu
  153
  Reputaciona moć
  2358

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Citat Original postavio Alan Skot-Dzudas Pogledaj poruku
  Nadzivjece to je tako ocigledno takve kao ti...samo ti prduckaj
  А ШТО ТИ ЗА СЕБЕ НЕ ОСТАВИШ
  САМО СРЕДЊЕ ИМЕ....? СВИМА ЛАКШЕ...
  ЗА ПРАВОГ МАЧКА, СВАКИ МЕСЕЦ ЈЕ ФЕБРУАР

  АХ ДА.... ВИШЕ ОД УСТАША МРЗИМ УСТАШКЕ ЈАТАКЕ

 7. #7
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  53.845
  Reputaciona moć
  1310

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Не може никога да надживи оно што је крепало пре две деценије.

  Одавно се Базнија, добри мој и честити Аљо, у ахирет пресел'ла - или, мање песничким језиком, трулу лешину те твоје мртворођене државе су појеле муве и стоноге и данас је то само зелена коска која штрчи из балканске ледине.

  На српској си земљи.
  no longer at ease here, in the old dispensation

 8. #8
  Zelen bor nije na forumu
  muskokrk..ruka je pružena Zelen bor...za svaki slućaj posle rukovanja prebrojte prste...
  Poznat Zelen bor (avatar)
  Učlanjen
  21.05.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Gore visoko
  Poruke
  7.952
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Fakto Federalna vlast nema nikakav uticaj na RS. Osim zajebavanja oko podele para iz tog nekog zajedničkog budžeta, na drugi način nemaju uticaj na dešavanja u RS. Niti će imati. Kako bude slabilo prisustvo međunarodnih lezilebovića u BiH, tako će slabiti i veze RS sa Federacijom. Dakle, pre ili kasnije...Pa-a multi-etnička zelena...
  Za slobodu i krst časni

 9. #9
  Elita peti ligament (avatar)
  Učlanjen
  22.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  19.479
  Reputaciona moć
  288

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Je l' ovo opet neko za'ebavao muje oko raspada BiH?

  Oči još krmeljave, al' se zato pričaju bajke o jedinstvenoj, multi bla bla BiH.

 10. #10
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  53.845
  Reputaciona moć
  1310

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Citat Original postavio peti ligament Pogledaj poruku
  Oči još krmeljave, al' se zato pričaju bajke o jedinstvenoj, multi bla bla BiH.
  Јесам, зајебавао сам их онако поносне и од сна пркосне, што рече велики базнијачки пјесник.
  no longer at ease here, in the old dispensation

 11. #11
  МАЧАК nije na forumu
  ЧУВАР ИДЕОЛОГИЈЕ ЧЕТНИЧКОГ ПОКРЕТА
  Buduća legenda МАЧАК (avatar)
  Učlanjen
  01.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  БЕСКРАЈНО ПЛАВИ КРУГ И У ЊЕМУ ЗВЕЗДА
  Poruke
  25.127
  Tekstova u blogu
  153
  Reputaciona moć
  2358

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Citat Original postavio peti ligament Pogledaj poruku
  Je l' ovo opet neko za'ebavao muje oko raspada BiH?

  Oči još krmeljave, al' se zato pričaju bajke o jedinstvenoj, multi bla bla BiH.
  А шта ће друго.....?
  Не једу, не пију....не карају....
  Уби их досада....Тако настају бајке....
  ЗА ПРАВОГ МАЧКА, СВАКИ МЕСЕЦ ЈЕ ФЕБРУАР

  АХ ДА.... ВИШЕ ОД УСТАША МРЗИМ УСТАШКЕ ЈАТАКЕ

 12. #12
  Domaćin мирјана б. (avatar)
  Učlanjen
  03.04.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Бања Лука
  Poruke
  3.100
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  217

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  опет овај Скот....

 13. #13
  Aktivan član
  Učlanjen
  13.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd-Vračar
  Poruke
  1.114
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Zvuči poznato, al' ajde da jopet ponovim za one kojima je sećanje slabija strana: Srpska je realnost, a BiH fikcija. U suštini se RS već navikla na ovakav status pa joj u dogledno vreme promene nisu ni potrebne. One su potrebne Hrvatima i Bošnjacima (iz različitih razloga i u različitim pravcima) i biće veselo pratiti tu situaciju.
  A što se MSP-a tiče: koga je briga za njih?

 14. #14
  Buduća legenda Lacibg (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Đinđistan
  Poruke
  28.549
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  R.S će da živi a muslimansko-hrvatska federacija će da propadne. To je već više nego očigledno.

  Ekonomija mujama ne ide. Nešto mi baš neprijatno. Ne pomažu ni piramide ...
  Poslednji put ažurirao/la shojo maho : 16.08.2010. u 14:03

 15. #15
  Primećen član
  Učlanjen
  31.05.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SimCity
  Poruke
  593
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Tako to Ameri rade Bajka o odvajanju ne prolazi.Sve su vjerovatnoce da ce se nesto sto je nastalo na primjeru Srebrenice vrlo brzo integrisati u BIH i da ce cak izgubiti da bude ono sto jeste danas..entitet

 16. #16
  Zelen bor nije na forumu
  muskokrk..ruka je pružena Zelen bor...za svaki slućaj posle rukovanja prebrojte prste...
  Poznat Zelen bor (avatar)
  Učlanjen
  21.05.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Gore visoko
  Poruke
  7.952
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Citat Original postavio Lacibg Pogledaj poruku
  R.S će da živi a muslimansko-hrvatska pederacija će da propadne. To je već više nego očigledno.

  Ekonomija mujama ne ide. Nešto mi baš neprijatno. Ne pomažu ni piramide ...
  Upravoo tako...Da ta kvazi država postoji deo para od prodaje Telekoma Srpske i rafinerija bi se po nekoj logici slio u Federalni budžet...A dobili su...Ništa...Prema tome..Kao što rekoh..Tiha voda breg roni...
  Za slobodu i krst časni

 17. #17
  МАЧАК nije na forumu
  ЧУВАР ИДЕОЛОГИЈЕ ЧЕТНИЧКОГ ПОКРЕТА
  Buduća legenda МАЧАК (avatar)
  Učlanjen
  01.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  БЕСКРАЈНО ПЛАВИ КРУГ И У ЊЕМУ ЗВЕЗДА
  Poruke
  25.127
  Tekstova u blogu
  153
  Reputaciona moć
  2358

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Citat Original postavio Zelen bor Pogledaj poruku
  Upravoo tako...Da ta kvazi država postoji deo para od prodaje Telekoma Srpske i rafinerija bi se po nekoj logici slio u Federalni budžet...A dobili su...Ništa...Prema tome..Kao što rekoh..Tiha voda breg roni...
  ....а поред свега...Руси заебали ствар
  куповином нафтне индустрије РС....
  ЗА ПРАВОГ МАЧКА, СВАКИ МЕСЕЦ ЈЕ ФЕБРУАР

  АХ ДА.... ВИШЕ ОД УСТАША МРЗИМ УСТАШКЕ ЈАТАКЕ

 18. #18
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  53.845
  Reputaciona moć
  1310

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Citat Original postavio Alan Skot-Dzudas Pogledaj poruku
  Tako to Ameri rade Bajka o odvajanju ne prolazi.Sve su vjerovatnoce da ce se nesto sto je nastalo na primjeru Srebrenice vrlo brzo integrisati u BIH i da ce cak izgubiti da bude ono sto jeste danas..entitet
  Сре... Сребреница?

  no longer at ease here, in the old dispensation

 19. #19
  Aktivan član
  Učlanjen
  08.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  u tami svoje prazne glave
  Poruke
  1.232
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  RS ne moze a Kosovo moze da bude nezavisna drzava koja je stvorena gazeci preko srpskih zrtava... Ma nemoj...

 20. #20
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Citat Original postavio Alan Skot-Dzudas Pogledaj poruku
  Tako to Ameri rade Bajka o odvajanju ne prolazi.Sve su vjerovatnoce da ce se nesto sto je nastalo na primjeru Srebrenice vrlo brzo integrisati u BIH i da ce cak izgubiti da bude ono sto jeste danas..entitet
  Hm, ako Srbija reshi da se PRIKLJUCHI RS ondaK moz da pevate borbene... svi zajedno! Bolje se smirite i pomirite sa chinjenicama da ne kazhem faktima. Moz da vas zajebemo kad ocemo a i vas celi svet.
  Poshto si bosancheros moram da bidnem mal detaljniji, vidi vako, RS nema pravo da se prikljuchi Srbiji... to su svi potpisali u Dejtonu i nitko ne dizhe dzevu oko toga... ali nidje ne pishe da Srbija ne more da se prikljuchi RS. U tom sluchaju ste yebeno manjina kako god okrenesh i sami bi ste trazhili otcepljenje...
  -ubuntu- linux for human beings

 21. #21
  Ističe se
  Učlanjen
  03.05.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  BOSNA
  Poruke
  2.458
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Citat Original postavio Lacibg Pogledaj poruku
  R.S će da živi a muslimansko-hrvatska pederacija će da propadne. To je već više nego očigledno.

  Ekonomija mujama ne ide. Nešto mi baš neprijatno. Ne pomažu ni piramide ...
  Zato ide Dodiku ekonomija. Covjek samo sebi gradi vile, a narod u toj tzv. republici srpskoj pase travu.

 22. #22
  Aktivan član
  Učlanjen
  08.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  u tami svoje prazne glave
  Poruke
  1.232
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Citat Original postavio Alan Skot-Dzudas Pogledaj poruku
  Tako to Ameri rade Bajka o odvajanju ne prolazi.Sve su vjerovatnoce da ce se nesto sto je nastalo na primjeru Srebrenice vrlo brzo integrisati u BIH i da ce cak izgubiti da bude ono sto jeste danas..entitet
  Ne cackajte starijeg brata (Srbe), moze da se probudi.

 23. #23
  Aktivan član
  Učlanjen
  08.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  u tami svoje prazne glave
  Poruke
  1.232
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Stvarno je natprirodna pojava da jedni (Bosnjaci) pljuju i mrze svoje pretke Srbe...
  Ali oni su po prirodi lakoverni, lako ih uveriti da su nesto sto nisu...

 24. #24
  Elita Šakal (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Palata Pravde
  Poruke
  17.374
  Reputaciona moć
  244

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Citat Original postavio Aveiro Pogledaj poruku
  Zato ide Dodiku ekonomija. Covjek samo sebi gradi vile, a narod u toj tzv. republici srpskoj pase travu.
  Hm, shtash, neko voli vile a netko odela...
  -ubuntu- linux for human beings

 25. #25
  Aktivan član
  Učlanjen
  08.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  u tami svoje prazne glave
  Poruke
  1.232
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: RS nikad neće dobiti pravo na nezavisnost, zbog zločina počinj

  Citat Original postavio Aveiro Pogledaj poruku
  Reci cu ti samo jedno.

  Nisu to pasje brige, prema tome samo opusteno.
  Nije lepo vredjati svoje pretke. Shame on you!

Strana 1 od 7 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 31.07.2010., 16:44
 2. Srbija od EU neće dobiti svih 200 miliona evra
  Autor strani placenik bre u forumu Politika
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 19.07.2010., 21:15
 3. Hapšenje zbog ratnog zločina
  Autor adem_ks u forumu Politika
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 13.07.2010., 15:20
 4. Nezavisnost Kosova krši međunarodno pravo
  Autor gdzd968 u forumu Politika
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 02.03.2008., 15:36
 5. KOSOVO NIKAD NECE BITI SAMOSTALNO ZBOG OVOGA !
  Autor Naciona|demokrata u forumu Politika
  Odgovora: 46
  Poslednja poruka: 21.05.2007., 01:51

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •