JAGODINA - Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma kaže da Srbija "ima strategiju" za period posle razmatranja rezolucije Srbije o Kosovu i Metohiji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.
- Sačekaćemo odluku, a posle toga Vlada i predsednik Srbije Boris Tadić će izaći pred poslanike i narod - rekao je Marković, gradonačelnik Jagodine, i izrazio očekivanje da Generalna skupština UN na septembarskom zasedanju u Njujorku neće priznati secesiju južne pokrajine.
Marković je ocenio da je pismo predsednika Srbije Borisa Tadića vlastima 55 zemalja sveta dalo rezultat, a nove zemlje nisu posle prošlomesečnog mišljenja Međunarodnog suda pravde po ubrzanom postupku priznale jednostrano proglašenu nezavisnosti Kosmeta, kako su to očekivali secesionisti i oni koji ih podržavaju.
- Dakle, u pismu Tadića je istina, a istina je na strani Srbije - rekao je Marković.
Zamoljen da prokomentariše različite stavove političkih stranaka po pitanju eventualne izmene srpske rezolucije, Marković je ocenio da je reč o "skupljanju političkih poena".
- Moramo jednom da shvatimo - kada je u pitanju nacionalni interes, tu moraju da postoje konsenzus i jedinstvo - zaključio je Marković.
http://www.kurir-info.rs/vesti/politika/palma-znamo-sta-cemo-posle-generalne-skupstine-un-45921.php
************************************************** *****************
,,Sačekaćemo odluku, a posle toga Vlada i predsednik Srbije Boris Tadić će izaći pred poslanike i narod''.
Баш би добро било знати шта би Влада и Председник имали да кажу?
'Ајде да нагађамо!