Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 72

Tema: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

 1. #1
  Domaćin Ayeye_Brazdorf (avatar)
  Učlanjen
  17.05.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.287
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  70

  Podrazumevano Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  KOSOVSKE ŽRTVE: KOLEKTIVNO LUDILO

  Četrnaest godina, dosta za jednog Kosovara

  Nije slučaj bacanja dečaka sa niške tvrđave prvi zabeleženi napad na Kosovare. Očevici tvrde da se ubica, kada je kao lutku bacio Igora Mađa sa bedema tvrđave, nije zaustavio već je nastavio da juri ostale.

  Miodrag MILOJEVIĆ

  Dnevna štampa je objavila vest da je Igor Mađo, četrnaestogodišnji učenik sa Kosova, za vreme ekskurzije u Nišu bačen sa niške tvrđave, sa šest i po metara visine, posle čega je i preminuo. Dok je šetao tvrđavskim bedemom na grupu dečaka iz enklave Štrpce nasrnula grupa niških huligana i tom prilikom je došlo do tuče. Igora je bacio, kao da je neka stvar u pitanju, Ognjen Stanković, štićenik popravnog doma. Posle ubistva, direktorka Zavoda za vaspitanje dece i omladine je podnela ostavku pod pritiscima Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu zaštitu.

  Štampa u Srbiji je bacanje niz tvrđavu svrstala u takozvanu crnu hroniku, kao da je reč o običnom ubistvu. A zločin u Nišu se ne može tako svrstavati. Zločin jeste počinio pojedinac, ali u pitanju je kolektivno ludilo.

  Prizrenska porodica Mađo se sklonila u enklavu Štrpce, gde je Igor sa majkom živeo u kolektivnom centru. Sve što je majka Svetlana posle zločina mogla da kaže bilo je: "Sačuvala sam ga od albanskih zlotvora, a ubili su ga Srbi!"

  Ubistvu je prethodila kraća replika, a moguće je da je bilo i govora mržnje. Igorovi vršnjaci i školski drugovi svedoče da su napadnuti uz psovke: "Šta ćete ovde, majku vam kosovarsku!"

  Za vreme ekskurzije, koju su domaćini iz Niša priredili za 150 dece iz enklave Štrpce, 22. maja ove godine, Igor Mađo je ubijen od momaka koji možda nisu ni žestoki, ali ne vole Kosovare. Samo neko ko je oslepeo od gledanja u šolju, neko ko živi izvan realnosti ili ga je uhvatilo kokošje slepilo, može poverovati u priču da je Igorovo ubistvo izolovan eksces niških "sivodomaca", kako su od milošte ekspresno nazvani. Grafiti, na koje smo već navikli, po ulazima, zidovima, mostovima, spomenicima po Srbiji, na kojima, jasno i glasno, piše: "Šiptari - na Kosovo! Idite na Kosovo!", ubili su Igora Mađa. Uz grafite i usmene pripovedače - lako je baciti sa tvrđave dečaka, ako je Kosovar.


  GRAFITI KAO POLITIKA

  Monstruozno ubistvo deteta, samo zato što je neko otkrio njegov identitet i prepoznao ga kao "Kosovara", ima u Srbiji svoju mračnu i strašnu predistoriju.

  U jedno vikend naselje između Kragujevca i Batočine doselila se porodica Joksimović, sa Kosova, iz Kline. Joksimovići su doživeli porodičnu nesreću - umire im bolesno dete koje nije ni progovorilo ni prohodalo. Na seoskom groblju, grob je oskrnavljen, cveće razbacano, usred Šumadije, baš kao što su im Albanci porušili groblja na Kosmetu.

  Ako na kolektivnom centru za raseljena lica piše "Šiptari na Kosovo!" - poruka je jasna, kao što je jasno i šta je pisac hteo da kaže. Pisci grafita izgleda prate dnevnu politiku. Nakon što je DOS-ov režim izgubio vlast nestalo je grafita sa porukom "idite na Kosovo!". I ne samo što je nestalo grafita, nego je cela kuća premazana.

  Fudbalski stadioni najbolje pokazuju raspoloženje naroda. Ratovi na tlu prethodne Jugoslavije počeli su na stadionima, sa stadiona su se preneli na ulice gradova, a kada su ulice postale tesne, krenulo se na bojno polje. Jedino se fudbaleri "Trepče" iz severne Kosovske Mitrovice zvanično takmiče i igraju fudbal po Srbiji. A treniraju na Kosovu.

  Sada će biti reči o treniranju mržnje.

  Nedelju dana pre 17. marta ove godine, kada su Albanci orkestrirano i organizovano napali srpske enklave na Kosmetu, fudbaleri "Trepče" zamalo nisu linčovani na fudbalskoj utakmici u Kraljevu. Ali od Srba, kao "Kosovari i Šiptari". Nezadovoljstvo je veliko, nezaposlenost masovna, ali da li je i to opravdanje?

  "Šiptari na Kosovo! Dokle više da vas hranimo?! Primili smo vas 50 žiljada!"

  Završena je fudbalska utakmica, svejedno kojim rezultatom. Koji god rezultat da je bio - on je poražavajući. Lopta, kako se to kaže u sportskim izveštajima, umalo što nije pukla od sramote. Uz neku suzu i sa stidom, ljudi iz severne Mitrovice, kojima je sport više od razonode, veza sa svetom, beže u autobus i putuju do svoje enklave gde se živi i gine, gde će ih Albanci dočekati kako su ih Kraljevčani ispratili, uz psovke, istina manje sočne.

  Slučaj je hteo da u Kosovskoj Mitrovici, onih dana kad je gorelo, upoznam baš Petra Milosavljevića, sekretara fudbalskog kluba "Trepča". Izašao je i on, kao penzioner, da osmotri situaciju i brani most. Zbog ratne situacije utakmica je otkazana. Preko Ibra, gde se slila masa Albanaca, među njima neki sa vatrenim oružjem, nekada se nalazilo fudbalsko igralište.

  "Godine 1963. smo svi zajedno, Srbi i Šiptari, proslavili ulazak u Prvu saveznu ligu, a sada ginemo i ubijamo se, na istom mestu. Čudno...".

  Fudbalski dresovi i kopačke su Srbima iz Mitrovice jedina veza sa Srbijom, dokaz da su deo sveta, a teško je vratiti se iz Srbije, razočaran, uz uvrede, psovke, poniženja. Uz batine na terenu i van terena. Najgore je gostovanje u Novom Pazaru. Tamošnji Muslimani, fudbalski i politički ostrašćeni, ne biraju reči. Međutim, preživeo bi se i progutao Novi Pazar, tamo se gostuje jednom godišnje. Ali kako preživeti Kraljevo, Valjevo, Zablaće kod Čačka...?

  "Ne boli nas Novi Pazar. Šta od njih i da očekujemo? Ali nam je teško kad odemo u Valjevo... A najgore je Kraljevo!"


  DRESIRANI ZA MRŽNJU

  Kako je Petar Milosavljević meni govorio marta ove godine, tako se 22. maja na niškoj tvrđavi i odigralo. Ubica, Ognjen Stanković, prema saopštenju direktorke popravnog doma, iz Valjeva je.

  Usred rata, dve sahrane u Mitrovici teku istovremeno, a Petar Milosavljević se setio fudbala, evocira uspomene kad je tajnim poslom, oko prodaje igrača, boravio u beogradskom hotelu "Slavija". Setio se fudbala i plače od bruke i sramote. Albanci te teraju iz Mitrovice, Kraljevčani pljuju i jure po Kraljevu. S kim da se takmičiš kad se Srbi i Šiptari takmiče u mržnji, gložu oko iste žrtve.

  "Lepo je, svi se radujemo kad krenemo u užički kraj, Sevojno, Požegu i slična mesta. Oni nas nijednom nisu pustili da odemo, a da ne večeramo na njihov račun...", plače starac. "Neko te kamenuje, a drugi plaća večeru."

  Dobro je da u Srbiji ima dobrih ljudi, i Petar Milosavljević je u pravu. Ono što bi moglo da se prigovori je da sila gravitacije nije privukla Kosovare užičkom kraju. U užičkoj opštini nema Kosovara, pa nema ni problema ni mržnje. Vladaju čisti računi, a čim je račun čist - duga je ljubav.

  Svedoci tvrde da je Željko Ražnatović - Arkan u Erdutu vodio sa sobom vučjaka koji je bio dresiran da startuje kad neko samo izgovori reč "ustaša". Razgoropadi se, počinje da se vrti od besa, kao rotaciono svetlo. Činjenice govore da je ubica iz niškog popravnog doma treniran na isti način, da je prošao kompletnu dresuru, da je jednako žestoko startovao na reč "Kosovar", iako o dečacima sa Kosova ništa nije mogao znati.

  Ksenofobija i mržnja, koju su tokom ratnih godina proizvodili, plasirali, Miloševićevi ratnohuškački mediji, ne može preko noći da se zaustavi. Sada po inerciji ide dalje. I pošto su Hrvati, Slovenci, Muslimani, Šiptari odmaglili daleko, agresija se okreće prema bližnjem a ipak različitom, u teškom stanju nacionalnog mamurluka. Ubistvo Igora Mađe, Kosovara koji je platio za sve Kosovare, jeste delo delinkventa, ali je u pozadini ubistva način mišljenja koji se može opisati kao delinkventan. 2. #2
  Domaćin Ayeye_Brazdorf (avatar)
  Učlanjen
  17.05.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.287
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  70

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  BESMISLENA ZAVIST

  Veliki priliv migranata sa Kosova sedamedesetih godina izazvao je pravu pometnju u gradovima kao što su Kraljevo, Kragujevac, Smederevo, Aranđelovac, Jagodina. Niko na migracije sa Kosova nije tada obraćao pažnju, one su se odvijale pod velom tajnosti. Nije pod komunizmom bilo preporučljivo pitati kuda ko ide i odakle je ko došao. Masovna nezaposlenost, otpuštanja s posla i prosta računica prosečnog Srbina, kad sabere i oduzme, ko radi a ko ne radi, sasvim je dovoljno da zaključi da su višak upravo - Kosovari. Kad njih ne bi bilo - svi bi imali posao. Nije krivica do propale ekonomije - nego do Kosovara. Društvena inferiornost se prikazuje kao agresija spram Kosovara.

  Tačno je da među Srbima sa Kosova ima ratnih profitera, da neki među njima voze dobra kola i luksuzno žive.

  Ne može se reći da su Srbi preseljeni s Kosova, kojima su se pridružila raseljena lica posle ratnog egzodusa iz juna 1999. godine, u bilo kom smislu privilegovani, ako izuzmemo privilegiju da žive na Kosovu i da su im komšije Albanci, koji kosovsku zemlju doista dobro plaćaju, kao da nije u pitanju obična nego "sveta srpska zemlja". Cena zemljišta, bilo ono građevinsko ili poljoprivredno, na Kosovu u odnosu na Srbiju može biti i deset puta veća.

  Kad gladan radnik, koji sa pet hiljada dinara hrani porodicu, čuje da je ar poljoprivrednog zemljišta, koje ovde leži zakorovljeno i niko ga neće, na Kosovu četiri hiljade eura - smuči mu se i Srbija, i Crna Gora, i Kosovo. A naročito Kosovari.

  Naravno, ne plaćaju, kao što nikad nisu ni plaćali, Albanci svim Srbima po visokoj ceni, kao što ne može biti ista cena na atraktivnim lokacijama, kraj važnih saobraćajnica, i na nebitnim i zabitim mestima. Albanci, pre svega, plaćaju poslovni prostor.

  Lukavstvo albanskog uma podrazumeva da se jednom Srbinu, najuglednijem u selu, dobro plati, da se zatim zađe među Srbe i da se na kraju, kad se osvoje pozicije, ne plaća ništa.

  Doseljenici sa Kosova, koji su u velikom transportu stizali u fabrike sedamdesetih godina, nikome nisu smetali, niti je neko tada pravio pitanje. Sada, kad posla više nema, počinju da se svode računi, po kojima su oni prekobrojni.

  U vreme kada Milošević preuzima vlast saznajemo šta se sve dešavalo Srbima na Kosovu, o njima se govori i piše sa simpatijama, izlazi delo na videlo, oni otkrivaju istinu o Kosovu. Sada posle svih poraza, kada posle euforije dolazi otrežnjenje, klatno se vraća na suprotnu stranu i ispada da su nas upravo Kosovari obmanuli. Obmanuli su i Srbe i Albance i međunarodnu zajednicu. Albancima su kuće i imanja prodavali po paprenoj ceni, dok su u Srbiji kupovali za bagatelu, tako da su i Srbi i Šiptari ispali naivni.

  "Oni prodali Kosovo i pobegli za Srbiju, a naša deca sad idu da ginu za Kosovo! A oni pobegli...".

  Takvi komentari su se mogli čuti za vreme ratnih dešavanja na Kosovu i za vreme bombardovanja koje je takođe učinilo svoje. Ispostavilo se da je Srbija bombardovana zbog Kosova, kao što je oko problema na Kosovu počela da se raspada prethodna država. Sve što se desilo, a ništa lepo nema, zbog Kosova je.

  Goran Jovanović je jedan iz armije besposlenih i razočaranih koji je u protekloj deceniji sve izgubio. Ne krije da ne voli Kosovare, ali on je iskren: "Ne volim ih i to ne krijem. Ali, mene su moji ljudi sahranili...".


  ŠTA DA SE PRIČA

  Komunistički režim je budno pratio zbivanja na Kosovu gde vlada vekovna netrpeljivost između Srba i Albanaca. Zbog prirode stvari i međuetničkih razmirica na Kosovu je oduvek bilo mnogo policajaca, doušnika policije, saradnika DB-a. Kada se Srbin s Kosova doseli u neko mesto u Srbiji i kupi zemlju - on nije samo zemljoradnik nego i policajac. Još nije ni stigao u Srbiju, nije se ni smestio, a on je već blizak vlastima, što je, možda, pružalo izvesne privilegije. Međutim, ako je Brozov režim želeo da ih pomakne s Kosova planirano, i ako su Srbi s Kosova to i učinili, takođe sledi nagrada, u koju spadaju i rukovodeća radna mesta, što je takođe stvaralo opravdani i neopravdani otpor.

  Danas Srbi sa Kosova ne uživaju privilegije, a netrpeljivost prema njima je poslednjih pet godina dostigla neshvatljive razmere. Ne zna se kakve je namere DOS-ov režim imao sa Kosovom, da li je bila prodaja u pitanju, ali je poruka da su kosovski Srbi za pare prodali Kosovo, što je DOS po svemu sudeći nameravao da učini posle dve hiljadite godine na mnogo načina, puštana u javnost. Za svoju nesposobnost, jer obećanja data pre 5. oktobra nisu ispunjena, DOS je morao nekoga da okrivi, a Kosovari su bili zgodni za to. Nema dokaza za to da su grafite po Srbiji, koji pozivaju na mržnju i linč Kosovara, pisali aktivisti DOS-a. Ili je gladan narod, na svoju ruku, smislio politički program za izlazak iz krize. Hleba, posla za sve - osim za Kosovare, koji su sve zakuvali i koje treba proterati.

  Nije slučaj bacanja dečaka sa niške tvrđave prvi zabeleženi napad na Kosovare, ne zato što napada nije bilo već zato što se oni ne beleže. Prema onome što tvrde očevici sa lica mesta, ubica se, kada je kao lutku prebacio Igora Mađa sa bedema tvrđave, nije zaustavio već je nastavio da juri ostale. Da je stigao - bacio bi i slomio još nekog Kosovara. Kako je ubica prepoznao da je reč o Kosovarima u mraku niške tvrđave i kojim čulom? Da li po mirisu?

  Priča da je ubica iz popravnog doma - liči na zataškavanje. Za takozvane Kosovare zatvorene su i lekarske ordinacije. Da li su i lekari iz popravnog doma?

  Nije bilo kršenja ljudskih prava. Igor Mađo se skršio niz tvrđavu. I šta tu ima da se priča?

  Igor Mađo je bio star samo četrnaest godina. Dosta, za jednog Kosovara.

 3. #3
  Obećava
  Učlanjen
  14.08.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  72
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Sramota.

 4. #4
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.246
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  ne postoje kosovari

  gola patetika i palamudjenje, siptarsko
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 5. #5
  Iskusan
  Učlanjen
  10.10.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.314
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Strasno, ponizavajuce, sramota !

 6. #6
  Domaćin
  Učlanjen
  12.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.611
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Косовари, па шта је бре сада то,
  таман научих шта су србијанци,
  када оно нешто ново.

 7. #7
  Elita jomini® (avatar)
  Učlanjen
  07.05.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prokleta zemlja
  Poruke
  16.793
  Reputaciona moć
  614

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Citat Original postavio 27E Pogledaj poruku
  ne postoje kosovari

  gola patetika i palamudjenje, siptarsko
  Ma tako je, udri po bratu Srbinu s Kosova!
  The ends justify the means

 8. #8
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.246
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Citat Original postavio MrGreen Pogledaj poruku
  Ma tako je, udri po bratu Srbinu s Kosova!
  kako ovo fino da ti kazem - ne izmisljaj i ne propisuj drugima ono sto ti mislis

  ne postoji siptarska briga o dobrobiti srba
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 9. #9
  Elita jomini® (avatar)
  Učlanjen
  07.05.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prokleta zemlja
  Poruke
  16.793
  Reputaciona moć
  614

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Čovek je Srbin.
  The ends justify the means

 10. #10
  Domaćin Ayeye_Brazdorf (avatar)
  Učlanjen
  17.05.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.287
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  70

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Ali ovo me je najvise pogodilo. Porodica Joksimovic, izbegla iz Kline, selo izmedju Batocine i Kragujevca.

  Umrlo dete nije ni prohodalo ni progovorilo. Grob je oskrnavljen, cvece razbacano.

  Posle ovog teksta me je sramota sto pripadam istom narodu kao i vi.

  Sto je najgore, svi ste vi dosli sa Kosova, neko pre neko kasnije. Jedino smo mi ostali dole da branimo Srpsku zemlju i da odolevamo teroru, a vraca nam se tako sto nam se skrnave decja groblja..

 11. #11
  Domaćin
  Učlanjen
  12.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.611
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  А видим нисте навели извор,
  одакле Вам ова вест?

 12. #12
  Legenda
  Učlanjen
  08.11.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  62.161
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Citat Original postavio Ayeye_Brazdorf Pogledaj poruku
  Ali ovo me je najvise pogodilo. Porodica Joksimovic, izbegla iz Kline, selo izmedju Batocine i Kragujevca.

  Umrlo dete nije ni prohodalo ni progovorilo. Grob je oskrnavljen, cvece razbacano.

  Posle ovog teksta me je sramota sto pripadam istom narodu kao i vi.

  Sto je najgore, svi ste vi dosli sa Kosova, neko pre neko kasnije. Jedino smo mi ostali dole da branimo Srpsku zemlju i da odolevamo teroru, a vraca nam se tako sto nam se skrnave decja groblja..

  Pa nemoj tako, ubijali ste se vi ovde i medjusobno, secas se onog masakra u Nisu od strane pripadnika DB-a? Svi do jednog su bili sa Kosova. Budaletina imas svuda.

 13. #13
  Domaćin Ayeye_Brazdorf (avatar)
  Učlanjen
  17.05.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.287
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  70

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Citat Original postavio gradjanin sveta Pogledaj poruku
  А видим нисте навели извор,
  одакле Вам ова вест?
  forum b92..

 14. #14
  Domaćin
  Učlanjen
  12.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.611
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Citat Original postavio Ayeye_Brazdorf Pogledaj poruku
  forum b92..
  Па ставите ми линк да ја погледам,
  а не овако,
  свашта па могли сте да напишете и са Марса,
  шта ми вреди ако ми то не поткрепите линком.

 15. #15
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.246
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Citat Original postavio kami83 Pogledaj poruku
  Pa nemoj tako, ubijali ste se vi ovde i medjusobno, secas se onog masakra u Nisu od strane pripadnika DB-a? Svi do jednog su bili sa Kosova. Budaletina imas svuda.
  stvarno si naivan ko francuska sobarica.

  ne razumes ni sta se to desilo u nisu, a progutao si novinske naslove i prepricavas

  a za boldovano, slazem se, uzmi neko bolje ogledalo, kasce ti se samo
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 16. #16
  Domaćin Ayeye_Brazdorf (avatar)
  Učlanjen
  17.05.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.287
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  70

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Citat Original postavio kami83 Pogledaj poruku
  Pa nemoj tako, ubijali ste se vi ovde i medjusobno, secas se onog masakra u Nisu od strane pripadnika DB-a? Svi do jednog su bili sa Kosova. Budaletina imas svuda.
  To sto si ti rekao je bilo ubistvo na licnoj osnovi, a ovo sto sam ja nabrojao se desilo na lokal-fasistickoj osnovi.
  Decak od 14 godina je ubijen samo zato sto je sa Kosova.

  Ko zna, mozda je i za nas bolje da se okrenemo siptarima, oni nas mozda manje mrze...

 17. #17
  Domaćin Ayeye_Brazdorf (avatar)
  Učlanjen
  17.05.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.287
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  70

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Citat Original postavio gradjanin sveta Pogledaj poruku
  Па ставите ми линк да ја погледам,
  а не овако,
  свашта па могли сте да напишете и са Марса,
  шта ми вреди ако ми то не поткрепите линком.
  Ne moras da mi persiras druze..evo ti link.

  http://forum.b92.net/lofiversion/index.php?t32009.html

 18. #18
  Legenda
  Učlanjen
  08.11.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  62.161
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Citat Original postavio Ayeye_Brazdorf Pogledaj poruku
  To sto si ti rekao je bilo ubistvo na licnoj osnovi, a ovo sto sam ja nabrojao se desilo na lokal-fasistickoj osnovi.
  Decak od 14 godina je ubijen samo zato sto je sa Kosova.

  Ko zna, mozda je i za nas bolje da se okrenemo siptarima, oni nas mozda manje mrze...
  Meni apsolutno nije bitno ko je odakle, bitno je kakav je. Ali vecina ljudi ne deli to moje misljenje. I ja sam ti vec rekao da ako vi sa severa mislite da se oni odavde koji vas sazaljevaju i teraju da kopate rovove mnogo brinu za vas- varate se. A Nis je primio najveci broj izbeglica sa Kosova, i mnogi od njih su ostali da zive tamo, tako da kada generalizujes, postavljajuci sebe kao neku moralnu gromadu, ispade isto tako kao kada generalizujes Albance. Svuda ima idiota, i oni su najglasniji i najvise doprinose javnom diskursu. Da vas Nislije toliko mrze, do sada bi vas proterali.
  Poslednji put ažurirao/la kami83 : 15.08.2010. u 00:00

 19. #19
  Legenda
  Učlanjen
  08.11.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  62.161
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Citat Original postavio 27E Pogledaj poruku
  stvarno si naivan ko francuska sobarica.

  ne razumes ni sta se to desilo u nisu, a progutao si novinske naslove i prepricavas

  a za boldovano, slazem se, uzmi neko bolje ogledalo, kasce ti se samo
  Ti ces meni da objasnjavas sta se desilo u Nisu

  Dosadan si.

 20. #20
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Citat Original postavio Ayeye_Brazdorf Pogledaj poruku

  Ksenofobija i mržnja, koju su tokom ratnih godina proizvodili, plasirali, Miloševićevi ratnohuškački mediji, ne može preko noći da se zaustavi. Sada po inerciji ide dalje. I pošto su Hrvati, Slovenci, Muslimani, Šiptari odmaglili daleko, agresija se okreće prema bližnjem a ipak različitom, u teškom stanju nacionalnog mamurluka. Ubistvo Igora Mađe, Kosovara koji je platio za sve Kosovare, jeste delo delinkventa, ali je u pozadini ubistva način mišljenja koji se može opisati kao delinkventan.

  Izvini, ali ovo su gluposti. Uopste se sa tobom ne bih slozila.

  Ako je neko na nekog "kivan", to smo mi na sadasnje "izbeglice" koje su prodale sve na Kosovu iovde "nakupovale" najbolja radna mesta, a taman posla da bi neko namerno bacio decaka sa Tvrdjave, pa to bi bio bolestan um i monstrum!

 21. #21
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.246
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  ko jos veruje b92?

  cilj im je samo da zamute vodu i posvadjaju srbe, ne bi li malo produzili istekli rok rezimu

  a za nis? pa, ako ti kazem moram da te ****m.
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 22. #22
  Legenda
  Učlanjen
  08.11.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  62.161
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Citat Original postavio 27E Pogledaj poruku
  ko jos veruje b92?

  cilj im je samo da zamute vodu i posvadjaju srbe, ne bi li malo produzili istekli rok rezimu

  a za nis? pa, ako ti kazem moram da te ****m.
  Da, da, zaboravih na tvoje veze u CIA-i i Mosad-u, tako da znas sve sto se dogadja na obavestajnom nebu Srbije

 23. #23
  Domaćin Ayeye_Brazdorf (avatar)
  Učlanjen
  17.05.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.287
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  70

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Citat Original postavio kami83 Pogledaj poruku
  Meni apsolutno nije bitno ko je odakle, bitno je kakav je. Ali vecina ljudi ne deli to moje misljenje. I ja sam ti vec rekao da ako vi sa severa mislite da se oni odavde koji vas sazaljevaju i teraju da kopate rovove mnogo brinu za vas- varate se. A Nis je primio najveci broj izbeglica sa Kosova, i mnogi od njih su ostali da zive tamo, tako da kada generalizujes, postavljajuci sebe kao neku moralnu gromadu, ispade isto tako kao kada generalizujes Albance. Svuda ima idiota, i oni su najglasniji i najvise doprinose javnom diskursu. Da vas Nislije toliko mrze, do sada bi vas proterali.
  Nije Nis primio najveci broj izbeglica, nego su ljudi sami dosli tu da zive jer nemaju gde.

  Ono sto je danas ostalo Srpsko na Kosovu, to su sve bile etnicki ciste Srpske sredine.
  U svim multietnickim sredinama ljudi nisu imali mogucnosti da opstanu, ko god je pokusao da ostane usli su mu uck teroristi u kucu i ubili ga.

  Znaci negde su morali da odu, a sasvim slucajno to je bio Nis zato sto je na jugu i sto je blizu Kosovu.

  Inace da mozete da nas proterate, do sada bi to i ucinili, veruj mi. Da ima neko da vas usmeri u tom pravcu, DB ili neko drugi, odavno bi to uradili. Takva klima kod vas postoji, ne samo u Nisu nego i u ostatku Srbije.
  Nego je opste poznato da sam narod moze da uradi nesto jedino ako je instrumentalizovan i usmeren od strane nekoga.

  P.S. prosli avatar ti je bio bolji..

 24. #24
  Domaćin Ayeye_Brazdorf (avatar)
  Učlanjen
  17.05.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.287
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  70

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Citat Original postavio picololeone Pogledaj poruku
  Izvini, ali ovo su gluposti. Uopste se sa tobom ne bih slozila.

  Ako je neko na nekog "kivan", to smo mi na sadasnje "izbeglice" koje su prodale sve na Kosovu iovde "nakupovale" najbolja radna mesta, a taman posla da bi neko namerno bacio decaka sa Tvrdjave, pa to bi bio bolestan um i monstrum!
  Ma da, najverovatnije se decko sam sapleo na koru od banane i pao...

 25. #25
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Igor Madjo - zrtva "bratskog" terora

  Citat Original postavio Ayeye_Brazdorf Pogledaj poruku
  Inace da mozete da nas proterate, do sada bi to i ucinili, veruj mi. Da ima neko da vas usmeri u tom pravcu, DB ili neko drugi, odavno bi to uradili. Takva klima kod vas postoji, ne samo u Nisu nego i u ostatku Srbije.
  Nego je opste poznato da sam narod moze da uradi nesto jedino ako je instrumentalizovan i usmeren od strane nekoga.

  .

  Pa dobro, kad kazes da bismo vas proterali, 'ajde da ti poverujemo...


  Citat Original postavio Ayeye_Brazdorf Pogledaj poruku
  Ma da, najverovatnije se decko sam sapleo na koru od banane i pao...
  Ma bacio ga neki delikvent, narkoman, takve se stvari desavaju svuda!

  Verovatno nije ni znao odakle je ovaj, niti mu je to znacilo, sve i da je znao!

Slične teme

 1. Tadić: Flagrantni akt terora
  Autor NE-ZGODAN u forumu Politika
  Odgovora: 29
  Poslednja poruka: 07.07.2010., 00:28
 2. Komemoracija za žrtve ustaškog terora
  Autor Parra-Bellum u forumu Politika
  Odgovora: 49
  Poslednja poruka: 26.06.2010., 21:11
 3. Gadafi nazvao Savet bezbednosti, Savetom terora.
  Autor Droid u forumu Politika
  Odgovora: 75
  Poslednja poruka: 25.09.2009., 17:21
 4. Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 23.09.2009., 23:24

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •