Флугцојг Цане тужи Михајловића

nojkic_problem

Buduća legenda
Poruka
26.329
Stanko Subotić tužilaštvu dostavio izjavu u kojoj se navodi da mu je Dušan Mihajlović iznudio 250.000 evra kako bi sprečio prijavu za šverc cigareta

BEOGRAD - Cane optužio Mihajlovića za reket i iznudu od 250.000 evra!
Stanko Subotić je preko svog advokatskog tima tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću dostavio izjavu u kojoj se navodi da mu je bivši ministar policije Dušan Mihajlović iznuđivao novac kako bi sprečio podnošenje prijave za šverc cigareta u akciji „Mreža“.

Advokat Radoslav Tadić tvrdi da je njegov branjenik Mihajloviću dao 250.000 evra, od čega je 50.000 uplaćeno na račun Nove demokratije.

- Subotić je dao novac ne da bi Mihajlović prekrio ono što je uradio, već da mu ne bi napakovali ono što nije uradio. Podnošenjem pisane izjave tužilaštvu, Subotićeva namera je da ih uveri da su svi prikupljeni dokazi protiv njega u suprotnosti sa zakonom. Taksativno su navedeni vreme i mesto kada mu je davao mito, kao i sadržaj razgovora i transkripti SMS poruka. Tokom tih razgovora Cane je bio ozvučen, a tužilaštvu će, ukoliko ih zatraži, snimci biti dostavljeni - naglasio je Tadić.

Advokat navodi da izjava o postupanju u akciji „Mreža“ mora biti zanimljiva tužilaštvu jer se na nezakonitim radnjama temelji „montirana optužnica o zloupotrebi službenog položaja“.

- Nije Mihajlović jedini koji je uzimao novac od Subotića. Svi će oni doći na red kad dođe vreme - poručio je Tadić, dodajući da je bivši ministar ucenjivao Subotića tokom tajne policijske akcije „Mreža“.

Prema navodima Subotićevog advokata, „progon“ je počeo jula 1997. godine, a nastavljen je i posle 2000, preciznije 2003, kada je Mihajlović formirao komisiju koja je trebalo da ispituje šverc cigareta od 1994. do 1996. godine.

Podsećamo, osmoro članova grupe optužene za šverc cigareta uhapšeno je u junu 2007, dok je za Subotićem raspisana Interpolova poternica. Subotić je optužen da je predvodio grupu koja je u periodu od 1995. do 1996. oštetila budžet za tadašnjih 56 miliona nemačkih maraka i još skoro osam miliona dolara.

http://www.kurir-info.rs/vesti/politika/cane-mihajlovic-me-reketirao-45609.php

Изгледа да мутави Михајловић није био баш толико мутав. Али добро... сачекајмо да видимо доказе
 

Back
Top