Hyperlink
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Hyperlink

  1. #1
    Obećava Qdar (avatar)
    Učlanjen
    29.05.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    My place
    Poruke
    54
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Hyperlink

    Pozdrav

    imam sledece pitanje: Pravim sajt u kojem bi linkovi bili flash dugmadi. S obzirom da sam te button-e pravio u nekom nezavisnom programu, kada ih prebacim u Front Page ne mogu da im dodelim hiperlink, jer su to Active X kontrole itd... Jednostavno neda. Pitanje je kako resiti problem. Da li bi Javascript bio od pomoci? (I kako bi glasio taj script?). Nisam jak u Javascriptu niti u HTML, pa ako nije problem budite jasni i odredjeni.
    Hvala.



  2. #2
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.035
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano

    Ne mozes ni jedan objekt namestiti da bude hyperlink - to se radi unutar samog Flash-a...

    Kod:
    on (release) {
        getURL("whatever");
    }

  3. #3
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Incognito
    Kod:
    on (release) {
        getURL("whatever");
    }
    Znam takodje da postoji mogucnost koriscenja varijabli, pa da se URL koristi "dinamicki" Jednom je URL "whatever1" a ddrugi puta ista kontrola bi mogla na "whatever9". Samo nikako da se snadjem i da to upotrebim.
    Radi se o tome da kroz program generisem strane, pa tako i postavljam flash na stranu. E pre pocetka generisanja .HTM, kreiram varijablu u zavisnosti od uslova. Ta varijabla bi se onda "kacila" na kontrolu kao hiperlink pravac.
    Ima li neko da mi objasni oko toga?

  4. #4
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.035
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano

    To mozes da odradis recimo ovako:

    Kod:
    on (release) {
        getURL(_level0.hlink, _level0.htarget);
    }
    Pa onda da ucitavas to Flash dugmence kao:

    flashmovie.swf?hlink=somepage.html

    ili

    flashmovie.swf?hlink=somepage.html&htarget=_blank

    Ako hoces da definises i mesto gde da ucita (frame, novi prozor, etc.)

  5. #5
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    @Incognito
    Hvala na odgovoru. Ovo sto si napisao, pretpostavljam vazi ako imam samo jedan element on ce da aktivira skok negde (ili ce ceo flash kada se na njega klikne, da "okine" neki URL)
    Ono sto meni treba, je ako recimo imam meni, sa 3 opcije, klikom na bilo koju opciju, da krene na svoj URL. Problem je sto URL na koji ce opcija da "uperi" nije uvek isti....
    Opcija A = url1
    Opcija B = url2
    Opcija C = url3
    a u nekom drugom slucaju, zavisno od nekih varijabli iz baze podataka isti meni bi trebao da radi ovako:
    Opcija A = url11
    Opcija B = url12
    Opcija C = url13
    Znaci ne mogu "zakucati" koji ce url biti aktiviran vec zavisi od varijabli iscitanih iz baze u momentu kada postavljam glash.Da li je to moguce izvesti?
    Pozdrav

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •