Sta radi DPS po Crnoj Gori!!!!!
Prikazujem rezultate 1 do 1 od 1

Tema: Sta radi DPS po Crnoj Gori!!!!!

 1. #1
  Domaćin AVTOVAZ (avatar)
  Učlanjen
  25.06.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  TRIPOLI
  Poruke
  3.057
  Reputaciona moć
  58

  Podrazumevano Sta radi DPS po Crnoj Gori!!!!!

  DPS plaća 130 eura za ličnu kartu opozicionara Lična karta ide na provjeru i poslije dva dana se plaća ako je vlasnik u bazi podataka DPS-a uknjižen kao glasač opozicije. U protivnom, glasač ne dobija ništa - stoji u informaciji koju je opozicija proslijedila tužilaštvu Koalicija "Bolja Crna Gora" dostavila je juče vrhovnom državnom tužiocu Ranki Čarapić informacije o pritiscima aktivista režima na birače i kupovini glasova. Ukazuje se da na osnovu tih informacija, koje je više anonimnih građana dostavilo informaciono-dokumentacionom centru koalicije, postoji osnov sumnje da je izvršeno više krivičnih djela inkriminisanih poglavljem 16. Krivičnog zakonika. Zbog toga je od tužilaštva zatraženo da pokrene pretkrivični postupak.
  Na adresu vrhovnog državnog tužioca upućena je, pored ostalog, i informacija koja govori o protivzakonitom izdavanju ličnih isprava raseljenim licima u Beranama, preciznije Romima i Egipćanima iz izbjegličkog naselja Riversajd.
  - Prema pouzdanim informacijama, izdat je veliki broj ličnih isprava a ima ozbiljnih indicija da ovim poslom rukovodi Sabaheta Cikotić, načelnica Sekretarijata za društvene djelatnosti u opštini Berane, rođena sestra poslanika DPS-a Fahrudina Hadrovića - stoji, između ostalog, u materijalu koji je opozicija dostavila tužilaštvu.
  Tužilaštvu su predočene i informacije o pritiscima na studente u Bijelom Polju.
  - Profesor Ranko Mujović je od zaposlanih sa Pravnog fakulteta u Bijelom Polju tražio spisak studenata (adrese i brojeve telefona) i dao nalog portiru Furundžiću da to pribavi i da ga to čeka kada dođe u Bijelo Polje. On će da uvjerava studente da će lako položiti ispit kod njega ako glasaju za DPS - jedna je od informacija o pritiscima na birače koju je opozicija dobila od građana i proslijedila državnom tužilaštvu.
  U materijalu je i informacija koju je opoziciji dao građanin koji se potpisao kao "Rožajac" vezana za krađu glasova u tom gradu.
  - Krađa glasova u Rožajama je počela da se vrši preko supermarketa "Njahels" velikim dijelom, a nešto manje ide i preko"Aldija". Sve to ide preko Bošnjačke demokratske stranke, na čijem se čelu u Rožajama nalazi Redžep Kurbardović. DPS je obećao da će da plati po 30 eura za svaki izdati kupon, sa kojim osiromašeni narod ide u navedene markete. Dokaze za sve ovo posjeduje Izet Bralić, član SDP-a. On kod sebe posjeduje tri takva kupona - tvrdi građanin koji se elektronskom poštom obratio opoziciji.
  U narednoj poruci on dodaje da vlasnici pomenutih marketa, što se, kako je istakao, "pouzdano zna", rade za DPS. Takođe tvrdi da su vlasnici oba marketa u bliskom srodstvu sa predsjednikom opštine Rožaje Nusretom Kalačem.
  U materijalu koji je opozicija podnijela Ranki Čarapić ukazuje se i na to da je Kalač nedavno prijetio nosiocu liste PzP-a u tom gradu i profesoru razredne nastave u školi u Bukovici Kadaifu Šutkoviću da će ostati bez posla odmah nakon izbora, o čemu je "Dan" već pisao.
  Od neimenovanog građanina Podgorice opozicija je dobila informacije o kupovini glasova, koje su takođe proslijeđene tužilaštvu.
  - Dejan Vujisić iz Maslina je počeo da nudi da kupuje lične karte. Dejanov brat je inspektor MUP-a, a Dejan se bavio preprodajom automobila - stoji u materijalu proslijeđenom Ranki Čarapić. Tužilaštvo je upoznato i sa informacijama o kupovini ličnih karata na Koniku i u Tuzima. Prema tim informacijama, Mirsad Hamza iz nelegalnog romskog naselja Urnebes na Koniku vodi ljude bez ličnih karata u MUP u vrijeme kada nema rada sa strankama i pribavlja im dokumenta. Kao lica uključena u kupovinu glasova navode se Mirsadov brat i Enes Ećo - policajac "zadužen" za ulice Proleterska, Isidore Sekulić, Kadinjače i Husinjskih rudara. Cijena lične karte je, kako se tvrdi, 130 eura, od čega 100 ide vlasniku, a 30 posredniku-otkupljivaču.
  - Lična karta ide na provjeru i poslije dva dana se plaća ako je vlasnik u bazi podataka DPS-a uknjižen kao glasač opozicije. U protivnom, glasač ne dobija ništa, a lična karta se vraća vlasniku- stoji u informaciji koju je opozicija proslijedila tužilaštvu.
  Kao lica umiješana u kupovinu glasova u Tuzima navode se Naser Krkanović, Nihad Lekić, Mano Turusković i njegovi sinovi, kao i Fuad Krkanović. U informaciji se tvrdi i da su Naser Krkanović i Turusković na predsjedničkim izborima dovodili Rome iz Albanije da glasaju za Filipa Vujanovića.
  Koaliciji opozicionih partija obratio se i građanin Bijelog Polja A.J., koji ih je obavijestio da u tom gradu glasove za DPS kupuju izvjesni Rifat i Hamid.
  - Rifat je član DPS-a i u našem kraju zajedno sa Hamidom plaća glasove. Tako je makar bilo sve do prošlih izbora - ističe ovaj Bjelopoljac.
  Sve to, kako je naknadno obavijestio opoziciju isti građanin, "po cijeli dan budno motri Fekrim Hajderpašić, zadužen za kapitalne investicije u opštini Bijelo Polje". Od istog građanina opozicija je dobila i tužilaštvu proslijedila informaciju da je Esad Dervišević, domar u Osnovnoj školi "Rifat Burdžović Tršo", zadužen za penzionere na teritoriji Srđevca.
  - Izet Erović, profesor "maternjeg" jezika i književnosti u Školskom centru u Bijelom Polju, zadužen je da prepada žitelje sela Poda - tvrdi se u pomenutoj informaciji.

  V.R.
  ž

  Za glas penzionera 15 eura plus PDV

  U štampariji "Artgrafika" je počelo štampanje bonova pojedinačne nominalne vrijednosti 17,625 eura, koji će biti dijeljeni penzionerima i moći će se koristiti u prodavnicama Meks Merkator. Štampa se 270.000 bonova, a ukupna vrijednost je 4.758.750 eura - kaže se u jednoj od informacija dostavljenoj tužilaštvu iz opozicione koalicije, uz pojašnjenje da se nominalna vrijednost bona dobija kada se na stvarnu vrijednost, u visini od 15 eura, doda PDV.
  Poslednji put ažurirao/la AVTOVAZ : 06.08.2010. u 17:11
  U.S. AND NATO TROOPS WILL END UP IN THE DUMP OF HISTORY!!!Slične teme

 1. Otpuštanja u Crnoj Gori
  Autor gost 23146 u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 04.06.2010., 19:11
 2. Kamopovanje u Crnoj Gori
  Autor modestib u forumu Evropa
  Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 23.07.2008., 13:59

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •