Hiseni: Ponuda pregovora poziv za nemire


Ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni ocenio je da svaki poziv za pregovore o statusu Kosova predstavlja poziv za nemire i destabilizaciju, prenosi današnja štampa u Prištini.

U intervjuu za Glas Amerike koji prenosi prištinska štampa, Hiseni je rekao da su pozivi Srbije za pregovore o statusu Kosova destruktivni.

Dodao je da je Kosovo otvoreno za razgovore sa Srbijom, ali samo na nivou država.

"Svaki poziv za pregovore o statusu Kosova jeste poziv za nemire i nestabilnost, a to je suština predloga rezolucije Srbije koja je predstavljena u Ujedinjenim Nacijama (UN)", rekao je Hiseni.

On je rekao da se "Priština protivi bilo kakvoj ideji za podelu Kosova, ili ponovnom ispisivanju granica".

Hiseni se nalazi u Njujorku gde se proteklih dana sastajao sa raznim predstavnicima zemalja članica UN.

"Na desetine zemalja obećalo je da će ubrzo priznati Kosovo", rekao je Hiseni, navodeći i da "nije dobio signale da će pet preostalih zemalja Evropske Unije ubzo priznati nezavisnost Kosova".

Hiseni će se sutra sastati sa Generalnim Sekretarom UN-a Ban Ki Munom i takođe podneti zahtev za učešće na sastanku Saveta Bezbednosti o Kosovu.sta bi bilo da neko od nasih politicara se pozove na rat ili na etnicko ciscenje,pa CNN,BBC i ostali bi o tome trubili mesec dana a ovi sto javno pozivaju na nemire i proterivanje i to malo srba sto je ostalo njima nista......***** te demokratijo.....i evropska unijo....