Kakav MSP, ne priznajemo Kosovo

28. 07. 2010. 15:40h | Tanjug

Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine saopštilo je da savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde neće promeniti poziciju Kijeva o nepriznavanju nezavisnosti Kosova i Metohije, piše dnevnik ''Komersant“ u ukrajinskom izdanju.

List prenosi da je pres sekretar ukrajinskog MIP-a Aleksandar Dikusarov rekao je da se Ukrajina pridržava principa teritorijalne celovitosti svih država u međunarodno priznatim granicama.

''Oslanjajući se na temeljne međunarodne dokumente, pre svega na Povelju UN, Završni akt iz Helsinskija od 1975. godine i Parisku povelju OEBS iz 1990. godine, Ukrajina se pridržava principa teritorijalne celovitosti svih država u međunarodno priznatim granicama“, rekao je Dikusarov.Ukrajinski elektronski mediji, istovremeno, prenose i izjavu pres sekretara ukrajinskog MIP-a da se Ukrajina sa uvažavanjem odnosi prema svim odlukama međunarodnih sudova i prima k znanju savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/70629/Kakav-MSP-ne-priznajemo-Kosovo

A ja sve mislio da su priznali šiptariju....