Kad policija počne optuživati vlastitu vladu za veleizdaju, što se upravo događa u Irskoj, onda na to svakako treba obratiti pozornost.

Europski Frankenštajn-Predsjednik Europske Središnje Banke, Jean-Claude Trichet, pozvao je sve kamikaze industrijaliziranog svijeta na smanjenje javne potrošnje i povećanja poreza. Ekonomski Gestapo, poznatiji kao Međunarodni Monetarni Fond (MMF), odašilje eterom sličnu poruku: "Spasiti banke, ubiti ljude, kapitalizam bez stečaja je poput kršćanstva bez vraga, mi moramo preživjeti, vi morate umrijeti", te predlaže da sve države svijeta odmah moraju početi sa smrtonosnom štednjom i smanjenjem životnog standarda, skupa sa neograničenom hiperinflacijom za spas bankarskog sektora.

Globalno, na svjetskom nivou, bankarski sektor je u različitim dužničkim vrijednosnim papirima s rokom dospijeća u naredne dvije godine nagomilao dug od 5 tisuća milijardi dolara, u prijevodu 5 triliona USD.
Refinanciranje dugova i ne bi bio velik problem za banke da se istim trikom u isto vrijeme ne moraju poslužiti i sve ostale karike dužničkog lanca, prvenstveno prezadužene države.

Izvor: Svijet 2011-2012: Banke Moraju Vratiti Dug Od 5 Trilijuna USD


Bilo bi doista iznenađujuće da je Nobelova nagrada ostala pošteđena u svijetu u kojem svi sve i svakog lažu.
Norveški autor, odvjetnik i mirovni aktivist tvrdi da odbor koji odlučuje o dodjeli prestižne Nobelove nagrade rutinski krši uvjete koje je u svojoj oporuci postavio Alfred Nobel.

Izvor: Većina Nobelovih Nagrada Dodjeljena Ilegalno