Srbija: Geto jeftine radne snage
Strana 1 od 5 12345 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 108

Tema: Srbija: Geto jeftine radne snage

 1. #1
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Srbija: Geto jeftine radne snage

  Beograd -- Zbog povoljnih carina, ali i jeftine radne snage, mnoge evropske kompanije sve više sele svoje pogone i iz zemalja starih, ali i novih članica EU.  To što Srbija nije, i što u skorije vreme, prema procenama stručnjaka, neće biti deo EU, u neku ruku uverava da ćemo povoljne uslove poslovanja imati bar još nekoliko godina.

  Zbog slabe organizacije, ni sindikati nisu baš mnogo uticajni, što poslodavcima ostavlja još širi manevarski prostor.

  Fijatova odluka da prebaci proizvodnju novog modela automobila L-0 iz torinske fabrike Mirafjori u Kragujevac, izazvala je potpuni šok kako u italijanskoj vladi, tako i među sindikatima i radnicima u Italiji. Mediji, na čelu sa opozicionim listom Republika, nazivaju Srbiju „Eldoradom za menadžere”.

  "'Obećana zemlja' danas se nalazi na Balkanu. U Srbiji mesečna plata iznosi 400 evra u odnosu na 1.100 – 1.200 evra torinskih radnika. Radi se o čak manjoj plati u odnosu na radnike u Poljskoj (koji dobijaju oko 600 evra mesečno)”, komentariše Đorđo Ajraudo, nacionalni predstavnik Federacija metalurških radnika Italije (FIOM).

  Plata radnika nije jedina prednost za investiciju u Srbiji. Olakšice po pitanju poreza (jer Fijat neće morati da plaća porez narednih deset godina ni vladi u Srbiji a ni opštini Kragujevac) kao i povodom zaposlenja novih radnika (kojim se predviđa vrlo povoljna državna pomoć) čine odluku torinske kuće još razumnijom.

  „Boriti se sa ovim troškovima je nemoguće. Ko može da priušti sebi luksuz da radi u Italiji za 400 evra mesečno? U ovoj priči problem s napuljskim postrojenjem Pomiljano apsolutno nema nikakve veze. Markione bi trebalo otvoreno da prizna koji su realni motivi odluke o proizvodnji novog modela automobila u Srbiji”, izjavio je Ajraudo.

  Niski troškovi i porezi, kao i olakšice privlače ulagače

  Najjeftinija cena struje u Evropi, sporazumi o slobodnoj trgovini sa značajnim tržištima, te povoljna poreska politika, finansijske olakšice i konkurentna radna snaga, samo su neki od razloga koji Srbiju u regionu kandiduju za poželjnu destinaciju za strani kapital.

  Za svoj regionalni centar Srbiju je izabrala i švedska Ikea koja u narednih pet godina planira da izgradi pet trgovačkih centara, u koje će uložiti između 800 miliona i milijardu evra. Do 2015. godine planira da izgradi dva trgovačka centra u Beogradu, i po jedan u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.  Srbija ima i povoljan geografski položaj i sve isporuke stižu za 24 sata do bilo koje lokacije u Evropi. Od februara ove godine primenjuje se i prelazni trgovinski sporazum sa Evropskom unijom, što nam daje veliki izvozni potencijal. Tu su i ugovori o slobodnoj trgovini sa zemljama CEFTA i EFTA, sa Rusijom i Belorusijom, a u septembru stupa na snagu i ugovor sa Turskom.

  Od SAD smo dobili status najpovlašćenije nacije, što nam omogućava bescarinski izvoz za 4.650 proizvoda, a pregovore o povoljnim carinama smo započeli i sa Iranom. Takođe, imamo upola manje troškove radne snage nego u drugim istočnoevropskim zemljama poput Češke, Mađarske i Poljske.

  Porez na dobit preduzeća u Srbiji je deset odsto i drugi je najniži u Evropi. U Crnoj Gori je devet odsto, u Mađarskoj 16, Sloveniji i Hrvatskoj 20, Rumuniji 24 odsto. Po stopi PDV-a od 18 odsto na nivou smo Makedonije i Crne Gore, ali smo bolji od Bugarske i Slovenije gde je ta stopa 20 odsto, i Hrvatske gde je 23 procenta.

  „Strancima naruku ide i kurs evra. Sada svako ko izvozi robu ima osam dinara po evru više nego ranije, a blagi privredni rast u prvom kvartalu ove godine dugujemo pre svega većem izvozu. I radna snaga će biti još dugo jeftina. Za zarade u Srbiji se mnogo manje odvaja nego za plate u evropskim prestonicama“, kaže ekonomista Milan Kovačević.


  Jeftin rad i slobodna trgovina upravo su i bili razlog zašto je italijanska fabrika Eksbut odlučila da preseli proizvodnju obuće iz Poljske u Srbiju. Ovaj primer će slediti i srodna kompanija „Kampana internacional“ koja će svoju proizvodnju preseliti direktno iz Italije. Slično razmišljaju i bliži susedi, pa je slovenački Gorenje Tiki odlučio da preseli proizvodnju bojlera iz Ljubljane u Staru Pazovu, motivisan razlikom između stope PDV-a u Sloveniji od 20 odsto i u Srbiji od 18 odsto.

  Da Srbija, kao najveća zemlja CEFTA regiona, ima prednosti u odnosu na druge zemlje bivše Jugoslavije, smatra i Srđan Lazović, šef korporativnih i regulatornih poslova za Srbiju i Crnu Goru u „Britiš-amerikan tobaku“.

  „Pored regionalnog CEFTA sporazuma, ono što Srbiju čini jedinstvenom investicionom destinacijom jesu i drugi sporazumi o slobodnoj trgovini, sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU pored koga imamo i sporazume o slobodnoj trgovini sa Rusijom, Turskom, Belorusijom. Prednost Srbije je i u generalnoj makroekonomskoj stabilnosti i kvalifikovanoj radnoj snazi“, kaže Lazović.

  S druge strane, problemi sa kojima se kao investitori suočavamo, kaže Lazović, ponekad se svode na nepredvidivost regulatornog ambijenta, netransparentnost zakonodavstva, kao i usporavanje koje prave niži slojevi državne administracije.

  http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=07&dd=24&nav_id=447574

  Власт од 2000.те до данас је од Србије направила отпад а перспектива је да постанемо тржиште јефтиних људских органа и деривата.Има ли шта горе и бедније од оваквих изгледа у будућности које је створила ова бедна и корумпирана власт?
  Poslednji put ažurirao/la gost 23146 : 24.07.2010. u 05:05 2. #2
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Za radno mesto država plaća i do 10.000 evra

  Srbija potencijalnim investitorima nudi i subvencije, a Vlada se na taj korak odlučila kako bi smanjila stopu nezaposlenosti koja je ove godine porasla na 19,2 odsto. Najveće subvencije, razumljivo, idu u paketu sa nerazvijenim krajevima, i to za investiranje u automobilsku i elektonsku industriju, kao i u informatičku tehnologiju. „Recept“ je preuzet od Slovačke, pa se iduće godine očekuje tri milijarde evra stranih investicija.

  Slovenačkoj grupi od 400 kompanija, koje posluju u Srbiji, pridružila se i „Maksim grupa“ iz Celja koja će u industrijskoj zoni u Inđiji otvoriti još jednu „Metal-Cinkaru“, što je druga takva fabrika u Srbiji. Slovenija je na sedmom mestu na listi država po visini ulaganja, a na petom po broju preduzeća. Investicija najviše ima u bankarskom sektoru, osiguravajućim poslovima, trgovini, građevinarstvu i prehrambenoj industriji. S druge strane, ulaganja srpskih preduzeća u Sloveniju dostižu skromnih sto miliona dolara. Bilo je pokušaja većih ulaganja, ali se tamošnje tržište pokazalo kao prilično zatvoreno za kapital iz Srbije.  I Svilajnac će uskoro dobiti Panasonik, koji je najavio izgradnju svoje najveće fabrike u Evropi baš u tom gradu, a nemačka kompanija Falke već je započela izgradnju fabrike za proizvodnju čarapa u Leskovcu.

  Radi stimulisanja stranih investitora, osim olakšica u vidu subvencija i poreskih ustupaka, neke od opština ustupaju i zemljište po simboličnoj ceni kako bi investicija bila na njihovoj teritoriji. Niš je prvi grad koji se dosetio da izda zemljište bez naknade.

  A od pomenutih subvencija, za manje projekte, odnosno investicije od pola miliona evra i 10 novozaposlenih, postoji mogućnost subvencija po radnom mestu, i to od 2.000 do 10.000 evra. Za kapitalne projekte sa minimalnim ulaganjem od 50 miliona evra i 300 novih radnika, moguće je dobiti i do 20 odsto vrednosti cele investicije. Ovaj procenat raste na 25 za projekte od minimum 200 miliona evra i otvaranje 1.000 radnih mesta.

  „Favorizuju se kapitalni projekti, pre svega proizvodnja, ruralni predeli, ali i bivši industrijski centri - Niš, Zaječar, Kraljevo i Novi Pazar“, kaže Aleksandar Miloradović iz Agencije za promociju izvoza SIEPA. Od juna 2006. godine stranim investitorima u Srbiji podeljeno je 47,3 miliona evra podsticajnih sredstava za ulaganje u Srbiju. Tako je otvoreno 17.200 novih radnih mesta i realizovano više od 600 miliona evra investicija.

  Za dolazak južnokorejske Jure Vlada je uvela subvencije od 2.000 do 10.000 evra za svako novootvoreno radno mesto. Jura je za tri miliona evra kupila propalu „Zastavu elektro“, u kojoj je već posle tri meseca počela da proizvodi instalacije za južnokorejske automobile koji se proizvode u Slovačkoj. Krajem leta će početi izgradnju nove fabrike u Nišu koja će zaposliti najmanje 1.500 ljudi.

  I italijanskoj kompaniji „Manjeti Mareli“ Srbija je osigurala subvencije od 10 miliona evra i omogućila da nova fabrika posluje u slobodnoj carinskoj zoni, kao i subvencije od 800 evra po svakom novozaposlenom radniku. Za otvaranje industrijskih pogona u Kragujevcu već je potpisan preliminarni dogovor, a ukupno će biti uloženo 60 miliona evra.

  И још дају странцима наше паре уместо да сами отварају радна места.То раде само да би добили проценат.

 3. #3
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.543
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  308

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  I kome to smeta.

  Kina, Juzna Koreja, Nemacka, Japan i tako dalje svi su bili raj jeftine radne snage.

  Kina jos uvek jeste. Jeftina radna snaga je jedina jacina Srbije i to treba iskoristi.

 4. #4
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  И још дају странцима наше паре уместо да сами отварају радна места.То раде само да би добили проценат.

  Ne samo to, nego valjda misle da ljudi treba zbog toga za njih da glasaju zbog bednih 100 ili 200 E plate, koja ce verovatno da stalno kasni.

  Dok se ne izmeni zakon o radu, koji je zakon u korist poslodavaca, dakle stiti kapital, ovako ce biti u zemlji - ne samo da smo "buvljak Evrope" sto se tice robe, bicemo i 'buvljak" Evrope i sto se tice ljudi, radne snage.

 5. #5
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio Konstantin Veliki Pogledaj poruku
  I kome to smeta.

  Kina, Juzna Koreja, Nemacka, Japan i tako dalje svi su bili raj jeftine radne snage.

  Kina jos uvek jeste. Jeftina radna snaga je jedina jacina Srbije i to treba iskoristi.
  Смета и те како.Онај ко ради за 150-200е никада неће моћи да живи као човек а на његовом ропском раду ће се обогатити корумпирани министри,остали политичари и лажни страни улагачи који крију имена иза офшор компанија.

 6. #6
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.543
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  308

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio picololeone Pogledaj poruku
  Ne samo to, nego valjda misle da ljudi treba zbog toga za njih da glasaju zbog bednih 100 ili 200 E plate, koja ce verovatno da stalno kasni.

  Dok se ne izmeni zakon o radu, koji je zakon u korist poslodavaca, dakle stiti kapital, ovako ce biti u zemlji - ne samo da smo "buvljak Evrope" sto se tice robe, bicemo i 'buvljak" Evrope i sto se tice ljudi, radne snage.
  Srbi ubite se, ja cu za vama.

  Svi protiv tita a komunizam je usao vec u genetski kod.

  Srbija ima deficit u robnoj razmeni za svetom. Vise se trosi nego se zaradi, i mi neka jeftina radna snaga.

 7. #7
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio Konstantin Veliki Pogledaj poruku
  Srbija ima deficit u robnoj razmeni za svetom. Vise se trosi nego se zaradi, i mi neka jeftina radna snaga.
  Те паре троше лопови а не народ.Шта закључујеш из тога?

 8. #8
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.543
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  308

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  Смета и те како.Онај ко ради за 150-200е никада неће моћи да живи као човек а на његовом ропском раду ће се обогатити корумпирани министри,остали политичари и лажни страни улагачи који крију имена иза офшор компанија.
  Bolje nista nego 200 evra. Osim toga sta radi Kina. Kina nije eldorado jeftine radne snage.

  Dobro i to ce se menjati jos malo ce biti jeftinije u istocnoj Evropi nego u Kini.

  Ali vazno da ti misioni neradis za mafijase, za strance ili za lopovsku drzavu.

  Cekaj malo sta u Srbiji jos ostade.

 9. #9
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.543
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  308

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  Те паре троше лопови а не народ.Шта закључујеш из тога?
  A ti lopovi nisu deo tog naroda.

  Osim toga toliko povoljnih automobila nemogu svi mafijasi Italije da kupe godisnje kolko Srbija uvozi.

 10. #10
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio Konstantin Veliki Pogledaj poruku
  Bolje nista nego 200 evra. Osim toga sta radi Kina. Kina nije eldorado jeftine radne snage.

  Dobro i to ce se menjati jos malo ce biti jeftinije u istocnoj Evropi nego u Kini.

  Ali vazno da ti misioni neradis za mafijase, za strance ili za lopovsku drzavu.

  Cekaj malo sta u Srbiji jos ostade.
  Само они који краду Србију могу да пожеле да Србија буде робовласничка држава као Кина.Нажалост,из Кине би требало прекопирати само казне за политичаре.

 11. #11
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio Konstantin Veliki Pogledaj poruku
  Bolje nista nego 200 evra. Osim toga sta radi Kina. Kina nije eldorado jeftine radne snage.

  Dobro i to ce se menjati jos malo ce biti jeftinije u istocnoj Evropi nego u Kini.

  Ali vazno da ti misioni neradis za mafijase, za strance ili za lopovsku drzavu.

  Cekaj malo sta u Srbiji jos ostade.
  Pa bas zato, da bi bilo vise, treba da se ne pristane na tako bedan polozaj...raditi za drugog, pa ti taj opet sve to isto naplati kroz proizvode ili usluge za tvoju bednu platu.

  More m'rs (ne mislim na tebe).
  Poslednji put ažurirao/la picololeone : 24.07.2010. u 05:33

 12. #12
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio Konstantin Veliki Pogledaj poruku
  A ti lopovi nisu deo tog naroda.

  Osim toga toliko povoljnih automobila nemogu svi mafijasi Italije da kupe godisnje kolko Srbija uvozi.
  Срби возе кршеве.

 13. #13
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.543
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  308

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  Само они који краду Србију могу да пожеле да Србија буде робовласничка држава као Кина.Нажалост,из Кине би требало прекопирати само казне за политичаре.
  A Nemacka je bila posle 1945 raj jeftine radne snage.

  Juzna Koreja takodze

  Japan da nepricam.

  Hoces jos primera tih vecitih robovskih zemalja.

 14. #14
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.543
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  308

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio picololeone Pogledaj poruku
  Pa bas zato, da bi bilo vise, treba da se ne pristane na tako bedan polozaj...raditi za drugog, pa ti taj opet sve to isto naplati kroz proizvode ili usluge za tvoju bednu platu.

  More m'rs.
  Stvori firmu i proizvodi automobila bolja od Mercedesa i Toyote.

  Sta cekas, da drzava pravi firme.

 15. #15
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio Konstantin Veliki Pogledaj poruku
  A Nemacka je bila posle 1945 raj jeftine radne snage.

  Juzna Koreja takodze

  Japan da nepricam.

  Hoces jos primera tih vecitih robovskih zemalja.
  Ali su bile nacionalne drzave, a ne drzave bez korena i granica, kao mi danas.

  I samom detetu je jasno da bez toga nema motiva za napredak.

  To je ono sto je najgore, a sto ni Hitler nije uradio Nemackoj.

 16. #16
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio Konstantin Veliki Pogledaj poruku
  A Nemacka je bila posle 1945 raj jeftine radne snage.

  Juzna Koreja takodze

  Japan da nepricam.

  Hoces jos primera tih vecitih robovskih zemalja.
  Глупости.Те државе су отварале фабрике и запошљавале инжењере.Тако су оспособиле кадрове и развиле индустрију.Ово што се отвара у Србији су филијале неких НН фабрика чија је памет ко зна где а овде запошљавају неквалификовану или полуквалификовану радну снагу.Ти мора да си физикалац кад овако размишљаш.

 17. #17
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.543
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  308

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio picololeone Pogledaj poruku
  Ali su bile nacionalne drzave, a ne drzave bez korena i granica, kao mi danas.

  I samom detetu je jasno da bez toga nema motiva za napredak.
  Pod jedan Srbija je nacionalna drzava.

  Pod dva sta menjas temu, nije tema dal je Srbija nacionalna drzava ili ne vec dal siromasne bedne i pisljive drzave ko sto je Srbija moraju da koriste jeftinu radnu snagu da navucu Investore.

  I bas je zbog toga. Inace Srbija mora da bude izvozno orientalna ekonomija jer nase trziste je premalo da bi se pojizvodilo samo za to.

 18. #18
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.543
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  308

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  Глупости.Те државе су отварале фабрике и запошљавале инжењере.Тако су оспособиле кадрове и развиле индустрију.Ово што се отвара у Србији су филијале неких НН фабрика чија је памет ко зна где а овде запошљавају неквалификовану или полуквалификовану радну снагу.Ти мора да си физикалац кад овако размишљаш.
  Ko je otvarao fabrike drzava ili privatnici.

  Sto ti ne otvoris tako fabriku.

  Inace pricas gluposti glavna ekonomija Japana i Juzne Koreje su bili tekstilci i tu su najgore plate.

 19. #19
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio Konstantin Veliki Pogledaj poruku
  Pod jedan Srbija je nacionalna drzava.

  Pod dva sta menjas temu, nije tema dal je Srbija nacionalna drzava ili ne vec dal siromasne bedne i pisljive drzave ko sto je Srbija moraju da koriste jeftinu radnu snagu da navucu Investore.

  I bas je zbog toga. Inace Srbija mora da bude izvozno orientalna ekonomija jer nase trziste je premalo da bi se pojizvodilo samo za to.
  Ma covece shvatas li ti da to i nije bas nas izvoz, nego tudji?

  Osim toga, to nisu proizvodni,nego tzv. "lon" poslovi, za sklapanje, a marka ostaje tudja.

  I kako nije bitno koje su nam granice? Bitno je, jer kao i u fudbalu, covek nema pokretacku snagu da radi i pobedjuje.

  Ali o tome su pisani udzbenici, i ja ti ne mogu u ove jutarnje sate objasnjavati citavu nauku. Uci.

  Uostalom, drzava placa za ta radna mesta, ne poslodavci. Pa ti vidi taj apsurd u ovoj krizi.

 20. #20
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio Konstantin Veliki Pogledaj poruku
  Ko je otvarao fabrike drzava ili privatnici.

  Sto ti ne otvoris tako fabriku.

  Inace pricas gluposti glavna ekonomija Japana i Juzne Koreje su bili tekstilci i tu su najgore plate.
  Не знаш ништа.Нећу да губим време с тобом.Правници,економисти и менаџери нису памет једне државе него робовласнички инструменти.Живи у незнању и гледај ТВ.

 21. #21
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.543
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  308

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio picololeone Pogledaj poruku
  Ma covece shvatas li ti da to i nije bas nas izvoz, nego tudji?

  Osim toga, to nisu proizvodni,nego tzv. "lon" poslovi, za sklapanje, a marka ostaje tudja.

  I kako nije bitno koje su nam granice? Bitno je, jer kao i u fudbalu, covek nema pokretacku snagu da radi i pobedjuje.

  Ali o tome su pisani udzbenici, i ja ti ne mogu u ove jutarnje sate objasnjavati citavu nauku. Uci.

  Uostalom, drzava placa za ta radna mesta, ne poslodavci. Pa ti vidi taj apsurd na ovoj krizi.
  1.) Jok nije nas izvoz. A u kini izvoze najveci deo strane kopanije i racuna se u domaci izvoz.

  2.) Fiat, US Steel, Hemofarm poslove za sklapljane, koja firma koja kombanija i inace sta fali.

  3.) Naravno da jeste ali nije tema ovde.

  4.) Nemoj molimte, gde si ucila tvoju nauku u knjizi Marksa.

  5.) Tu se zlazemo ali ne placa celo vreme vec daje pare da dodje neki velik igrac i progura jos stotinak dobavljaca.

 22. #22
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.543
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  308

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  Не знаш ништа.Нећу да губим време с тобом.Правници,економисти и менаџери нису памет једне државе него робовласнички инструменти.Живи у незнању и гледај ТВ.
  Zivi ti u tvojoj.

  Uvek kad cujem takve ko ti znam da su moji roditelji pobegli iz Srbije.

  Hvala ti na to.

 23. #23
  Elita
  Učlanjen
  12.09.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  20.450
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Dajj bre Misoni ne tupi ga...

  Lepo ti dečko kaže, a ti lelemudiš i dalje...

  Tačno se vidi da si čuvar u nekoj firmi, sa niskim primanjima i pristupom kompjuteru koji ima internet.

  Ko ti je kriv... Izbori se sam za sebe, a ne da čekaš da radikali dođu na vlast, pa da shvatiš kako si sam sebi najveći neprijatelj!

 24. #24
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3282

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Slušam ja pre koji dan kako će onaj lik, stanac, što u Nišu otvara fabriku nečega, ne sećam
  se čega, dobiti subvenciju države od čak 10 000 evra po radniku i sada se ja pitam, ZAŠTO
  NACIONALNA SLUŽBA DAJE SAMO 1500 EVRA ZA OTVARANJE SOPSTVENOG BIZNISA
  U CILJU SAMOZAPOŠLJAVANJA A NEKOM TAMO INDUSTRIJALCU PODILAZI SA 10 000 EVRA?

  Za 10 000 evra, svaki pojedinac može nešto da otvori i zaposli po bar još jednog
  radnika što znači da bi za tih 10 000 mogla da se zbrinu bar 2 nezaposlena namesto
  jednoga koliko država čini POKLANJAJUĆI sredstva inostranim industrijalcima!
  Poslednji put ažurirao/la čedina_zebra : 24.07.2010. u 07:49
  Čedina Zebra

 25. #25
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.543
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  308

  Podrazumevano Re: Srbija: Geto jeftine radne snage

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  Slušam ja pre koji dan kako će onaj lik, stanac, što u Nišu otvara fabriku nečega, ne sećam
  se čega, dobiti subvenciju države od čak 10 000 evra po radniku i sada se ja pitam, ZAŠTO
  NACIONALNA SLUŽBA DAJE SAMO 1500 EVRA ZA OTVARANJE SOPSTVENOG BIZNISA
  U CILJU SAMOZAPOŠLJAVANJA A NEKOM TAMO INDUSTRIJALCU PODILAZI SA 10 000 EVRA?
  Sto se nemoze da zivi od kafana, pekara i prodaju na malo. Makar drzava ne moze.

Slične teme

 1. Drzava Srbija dala radne dozvole za 1500 stranaca
  Autor Luciferko u forumu Politika
  Odgovora: 27
  Poslednja poruka: 10.10.2007., 13:13
 2. Manjak radne snage u Rumuniji
  Autor _Milanche_ u forumu Politika
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 15.09.2007., 00:49
 3. SKOJEVSKA GETO
  Autor Autobus 88 u forumu Zanimljivi sajtovi
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 26.06.2006., 20:44
 4. UVOZ KINEZA KAO RADNE SNAGE..
  Autor billy_THE_kid u forumu Politika
  Odgovora: 53
  Poslednja poruka: 23.12.2005., 21:29

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •