Sta je sve pricao Vuk Jeremic
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 29

Tema: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

 1. #1
  Veoma poznat RoccoS (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.414
  Reputaciona moć
  223

  Thumbs down Sta je sve pricao Vuk Jeremic


  Smeh je najbolji pravni lek: Bataković i Jeremić, od srca srcu


  Gotovo dve godine nije se moglo živeti od naglašenog optimizma srpskog ministra inostranih poslova Jeremića Vuka spram budućeg mišljenja Međunarodnog suda pravde o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova. Izabrali smo dvadesetak Jeremićevih izjava koje, ako ništa drugo, govore o stanju svesti u Tadićevom diplomatskom okruženju

  DA VAM VUK KAŽE: Očekujem da će Međunarodni sud pravde (MSP) potvrditi stav Srbije da je Kosovo i Metohija nelegalno proglasilo nezavisnost čime će biti sprečeni pritisci na Srbiju u odbrani suvereniteta. Sa tom presudom, koja nije obavezujuća ali ima ogromnu moralnu i političku težinu u međunarodnim odnosima Srbija će zauvek zatvoriti bilo kakav pritisak na Beograd da pod bilo kakvim okolnostima odustane od borbe za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta (30. decembar 2008).

  NELEGALNO SKROZ: Moramo da budemo svesni da se čini ogroman pritisak na zemlje širom sveta od onih koji su podržavaoci kosovske nezavisnosti, da se Kosovo prizna pre presude, jer svi očekuju da će presuda Međunarodnog suda pravde biti takva da je ovo, zapravo, bilo nelegalno (14. april 2009)

  JAVILO MI SE: Ja sam apsolutno uveren da da će Sud doneti odluku koja je u skladu s međunarodnim pravom, odnosno da se poštuju granice suverenih, međunarodno priznatih država (18. april 2009).

  NIŠTA NIJE NEMOGUĆE: Ako presuda Suda bude u našu korist, ne isključujem mogućnost da neka zemlja koja je već priznala Kosovo, to priznanje povuče. Na osnovu razgovora sa ministrima spoljnih poslova nekih zemalja, mogu da zaključim da to uopšte nije nemoguće. Ne bih da spekulišem o broju onih koje bi to mogle da učine, niti da u ovom trenutku navodim koje su to zemlje (18. april 2009)

  TIM SNOVA: Na našem podnesku radili su najeminentniji međunarodni pravni stručnjaci. Pošto sud nikada u istoriji nije razmatrao legalnost akta secesije, učešće u debati u kojoj će se odmeravati pravo na samoopredeljenje u odnosu na poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država, bio je profesionalni san mnogih pravnika. Zato smo i uspeli da "regrutujemo" najbolje u naš tim (18. april 2009)

  SRCE NA TERENU: Verujem da će Sud doneti odluku u korist očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta jedne suverene demokratske države. No, kako bilo, nas obavezuje, pre svega Ustav Srbije. Ali, ne bismo u ovaj složen i globalizovan proces ulazili da nismo zaključili da nam je najveća šansa za uspeh upravo na terenu međunarodnog prava (22. april 2009)

  PAZITE ŠTA VAM KAŽEM: Nakon presude Međunarodnog suda pravde stvoriće se okolnosti u kojima neće biti novih priznavanja, niti će biti moguće da Kosovo pristupi nekoj međunarodnoj organizaciji (25. jun 2009)

  IZOLACIJA JE NAŠA NADA: Ako mišljenje bude onakvo kakvo očekujemo, zemlje koje do tada nisu priznale Kosovo imaće još više razloga da ostanu na takvom stanovištu. Mislim i da u diplomatskom smislu neće biti teško zaustaviti aplikacije tzv. Republike Kosovo za članstvo u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji. Verujem, dakle, da će biti moguće izolovati Prištinu i da će ona iz tog stanja moći da izađe samo kroz postizanje dogovora s Beogradom (25. jun 2009)

  FIKS IZ KECA U KEC: Očekujemo da će MSP doneti savetodavno mišljenje koje će biti u našu korist. To će otvoriti prostor za ponovno otpočinjanje dijaloga o statusu (4. jul 2009).

  ARGUMENTACIJA DO BOLA: Duboko smo uvereni da je međunarodno pravo u slučaju jednostranog proglašenja nezavisnosti prekršeno i da će naša pravna argumentacija, podržana nastupom jednog značajnog broja zemalja, na kraju rezultovati odlukom Suda kakvu očekujemo (12. novembar 2009).

  DOBIJAMO BEZ FRKE: Značajan broj zemalja u Hagu je u svom nastupu snažno podržao Srbiju. Zaista ne bi bilo fer da nikoga od njih posebno izdvajam, podjednako smo im zahvalni. Potencijalno, najštetniji nastup po naše ukupne interese je sasvim sigurno imala Hrvatska. Očekujem da će odluka biti u skladu sa međunarodnim pravom, tj. bliska izloženim stavovima Srbije… Nećemo izgubiti (3. januar 2010).

  VUČINA U TRI ČINA: Proces pred MSP imaće direktne posledice na Međunarodni pravni poredak i celu tu borbu možemo da posmatramo kao drugi čin jedne drame, u kojoj smo prvi čin izgubili, a koji je trajao od 1999. godine pa sve do jednostranog proglašenja nezavisnosti. Srbija je mudro i odlučno odnela pobedu u tom drugom činu, sprečili smo nova priznanja, i izborili se da to postane najveći proces u istoriji MSP. Počinje treći čin u kojem treba da se izborimo da svoju pobedu pretočimo u novi čin u kojem će doći do kompromisnog rešenja (3. februar 2010).


  PRVO POBEDA, ONDA DIJALOG: Ključni trenutak će svakako biti onda kada Međunarodni sud pravde bude saopštio svoje mišljenje o nelegalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Nakon toga, učinićemo sve da dođe do obnove dijaloga o statusu, kako bismo došli do rešenja prihvatljivog za sve strane (17. februar 2010).

  TAKTIKA ZATVORENIH VRATA: Mi se gotovo neprekidno susrećemo sa pokušajima prištinskih vlasti da se izbore za članstvo u nekoj međunarodnoj organizaciji. No, imamo do detalja razrađenu diplomatsku strategiju kojom smo "pokrili" sve međunarodne organizacije. Uspeli smo da Prištini zatvorimo sva vrata, svuda gde se okupljaju suverene države (1. maj 2010).

  HLADAN KAO LED: Ne očekujem da će Međunarodni sud odobriti jednostrano proglašenje nezavisnosti… Jer, samo pregovorima, a ne jednostranim koracima, može se rešiti bilo koji međunarodni problem (6. jun 2010).

  AGILNO A SVEOBUHVATNO: Diplomatska aktivnost usmerena ka potvrđivanju kosovske "nezavisnosti" nikada nije bila agilnija i sveobuhvatnija. Nekoliko najmoćnijih zemalja sveta ulaže značajne napore da do novog talasa priznanja dođe pre nego što pred očima svetske javnosti započne debata o mišljenju MSP u Generalnoj skupštini. Do ovoga trenutka smo sa pouzdanošću identifikovali oko 40 zemalja koje su izložene pritiscima da odustanu od svoje dosadašnje principijelne podrške Srbiji (3. jul 2010).

  OPTIMISTA, TIM SE DIČIM: Sve ukazuje da će se sud oglasiti u bliskoj budućnosti i po svemu što do nas dolazi iz različitih izvora, imamo razloga za optimizam (12. jul 2010).

  VIDIM BUDUĆNOST: Objavljivanje savetodavnog mišljenja Suda pravde biće trenutak istine i opomena za one u Prištini koji su mislili da jednostranim aktima mogu da menjaju osnovne norme međunarodnog prava (15. jul 2010).

  TAČKA KLJUČANJA: Približavamo se tački ključanja, to je danas više nego jasno. Sve oči su uprte u Hag. Po svemu što do nas dolazi, imamo razloga da budemo optimisti, ali moramo biti svesni da je pobeda u Hagu samo jedan korak na putu kojim smo krenuli (21. jul 2010).

  NEĆEMO TEHNIČKI, HOĆEMO SUŠTINSKI: Međunarodni sud pravde je danas odlučio da se samo u tehničkom smislu izjasni o deklaraciji o nezavisnosti kosovskih Albanaca i time je praktično izbegao da se izjasni o suštinskom pitanju da li su oni imali pravo na pokušaj secesije od Srbije (22. jul 2010)
  http://www.e-novine.com/srbija/srbija-licnosti/39360-Srbija-pobednik-Kosovo-kolenima.html
  Волео је живот, волео је цвеће,

  ал' тога пролећа не имаде среће. 2. #2
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao kretenoid Vuk Jeremic

  Koja pa tek "zamlata" treba da budes da bi pamtio i citirao sve njegove "izreke" kao da je vazan i nesto?

 3. #3
  Primećen član VanZorich (avatar)
  Učlanjen
  15.07.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  J-City
  Poruke
  950
  Reputaciona moć
  58

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao kretenoid Vuk Jeremic

  Ja ne znam, kako nekima ovde još nije jasno da su: Taći, USA, NATO, a i Tadić i Jeremić i sva ostala izdajnička govna - igraći istog tima. Šta još mora da vam se servira da to konačno shvatite? Šta? Šta, bre, šta?

 4. #4
  Buduća legenda Reckless (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Behind you
  Poruke
  25.152
  Reputaciona moć
  313

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  A nekad je svima vama bio patriota. Vidio sam ja na samom startu da od njegove diplomatije nema nista, da se samo busa u grudi.

 5. #5
  Veoma poznat
  Učlanjen
  13.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.193
  Reputaciona moć
  371

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  ali moramo biti svesni da je pobeda u Hagu samo jedan korak na putu kojim smo krenuli
  I to kakva pobeda.


 6. #6
  Elita
  Učlanjen
  10.09.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.572
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Nekad se ovdje o Vuku pričalo kao o vrhunskom diplomati, najsposobnijem ministru, i šta ti ja znam, a sad ovako...

  Eh, sudbino...

 7. #7
  Primećen član VanZorich (avatar)
  Učlanjen
  15.07.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  J-City
  Poruke
  950
  Reputaciona moć
  58

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Bliži se kraj Soroš-CIA govnima...

 8. #8
  Veoma poznat Watchman (avatar)
  Učlanjen
  21.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Oklen City
  Poruke
  13.044
  Reputaciona moć
  447

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Hajde da se malo potrudimo da shvatimo razvojni put Vuka Jeremica, trenutno ni manje ni vise nego Ministra Spoljnih Poslova države Srbije. Kada se covek malo „udubi” u sustinu,mnogo toga postane mu jasnije… Vuk Jeremic je rođen 1975 godine u Beogradu,( kako navodi u radnoj biografiji) po nacionalnosti cisto krvni srbin, precutavsi da 50% muslimanske krvi tece njegovim venama.U svojoj biografiji navodi da je diplomirao teorijsku fiziku u Engleskoj. Godina diplomiranja se nigde ne navodi.Pošto je zavrsio fiziku dobio je posao u dve banke?! Fizika i bankarstvo?!
  Na stranicama ministarstva se navodi da je bio angazovan kao finansijski analiticar u Deutsche Bank( i to bas kod deutsche bank), zatim Dresdner Kleinwort Benson Bank u Londonu, dok je istovremeno pripremao doktorsku disertaciju iz oblasti kvantativnih metoda u finansijama na Imperial College u Londonu!?! Znaci dok je radio u bankama spremao je doktorsku disertaciju iz oblasti finansija.
  Sledeći paragraf njegove biografije navodi kaže da je,nakon magistarskih studija iz oblasti državne administracije na Univerzitetu Harvard,pripremao doktorsku disertaciju,a potom je preskocio na magistarske studije.Znate li nekoga ko se sprema za doktorsku disertaciju pa preskoci na magistarske studije? Verovatno ih ima, ali je to ipak prava retkost.
  Dakle, po svemu navedenom se ne vidi gde je Vuk Jeremic doktorirao i šta je doktorirao. Možda ništa nije ni doktorirao?!
  Možda bi mogli još malo da istrazujemo zivotni put Tadicevog pulena, cisto da primetimo da neko nekoga u svemu gorko laže.
  U svojoj biografiji navodi da je magistrirao Javnu Administraciju na Harvardu. Pogledajmo koji su uslovi za studiranje tog programa:
  (http://www.hks.harvard.edu/degrees/admissions/overview/eligibility)
  Ako je ovo program za koji tvrdi da je zavrsio, izgleda da je uslov za prijem u program studija 3 godine radnog iskustva i to podrazumeva puno radno vreme. U zagradi se navodi da osobe koje nemaju tri godine radnog iskustva sa punim radnim vremenom neće biti uzete u obzir za prijem na fakultet. Po informacijama sa stranica Harvarada izgleda da program traje oko 2 godine.
  Sledeći detalj iz njegove biografije kaže: „… i demokratskih promena u Srbiji oktobra 2000. godine, postavljen je za savetnika ministra telekomunikacija Savezne Republike Jugoslavije.”
  Dobro obratite paznju na sledeće – Vuk Jeremic je 2000.godine imao 25 godina i navodi se da je postavljen za savetnika Borisa Tadica!?
  Dakle, covek diplomirao fiziku (eventualno sa 22 godine starosti), radio u bankama 3 godine kao zaposlen na puno radno vreme (posto je to uslov za upis na Harvard u navedenu skolu), u međuvremenu „pripremao doktorsku disertaciju” i magistrirao Javnu Administraciju na Harvardu do 25 godine.Da li je to,uopste,moguće???
  Ako je pod idealnim uslovima zavrsio fiziku sa 22, radio 3 godine punog radnog vremena u bankama tada je već imao 25 godina. Kako je onda moguće da je do 25 godine već i magistrirao na Harvardu?!! Možda uslov od 3 godine radnog iskustva za njega nije vazio? Ako nije, cime je to zasluzio da taj uslov za njega ne vazi? Mada,možda je i moguće da je to necim i zasluzio.
  Znate li još nekoga sličnog na planeti zemlji koji je sluzio vojni rok na poziciji savetnika Ministra Odbrane?!
  Ja shvatam da je Srbija davno postala banana država, ali mi sve ovo deluje da se Srbija svela samo na koru od banane. Sto je mnogo-mnogo je!
  http://dzonson.wordpress.com/2008/12/11/diplomatija-vuka-jeremica/

 9. #9
  Veoma poznat RoccoS (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.414
  Reputaciona moć
  223

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Citat Original postavio .-.. .--- ..- -... --- Pogledaj poruku
  Nekad se ovdje o Vuku pričalo kao o vrhunskom diplomati, najsposobnijem ministru, i šta ti ja znam, a sad ovako...

  Eh, sudbino...
  cuti ima onih koji danas hvale i tadica
  Волео је живот, волео је цвеће,

  ал' тога пролећа не имаде среће.

 10. #10
  Veoma poznat
  Učlanjen
  16.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.453
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Citat Original postavio .-.. .--- ..- -... --- Pogledaj poruku
  Nekad se ovdje o Vuku pričalo kao o vrhunskom diplomati, najsposobnijem ministru, i šta ti ja znam, a sad ovako...

  Eh, sudbino...
  Ја сам један од тих, признајем. Не врхунским и најспособнијим али, мислио сам да ће да уради бар трећину од изговореног. Водећи се оном ''човек се држи за реч....

 11. #11
  Veoma poznat
  Učlanjen
  22.05.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.980
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Citat Original postavio F-communication Pogledaj poruku
  Ја сам један од тих, признајем. Не врхунским и најспособнијим али, мислио сам да ће да уради бар трећину од изговореног. Водећи се оном ''човек се држи за реч.... 12. #12
  Veoma poznat Watchman (avatar)
  Učlanjen
  21.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Oklen City
  Poruke
  13.044
  Reputaciona moć
  447

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Citat Original postavio F-communication Pogledaj poruku
  Ја сам један од тих, признајем. Не врхунским и најспособнијим али, мислио сам да ће да уради бар трећину од изговореног. Водећи се оном ''човек се држи за реч....
  Vreme je da shvatiš da ovi ''naši'' političari imaju jednu priču za tako naivne, a rade ono što im kaže tata iz Vašingtona.

 13. #13
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.751
  Reputaciona moć
  2091

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Citat Original postavio Watchmen Pogledaj poruku
  Hajde da se malo potrudimo da shvatimo razvojni put Vuka Jeremica, trenutno ni manje ni vise nego Ministra Spoljnih Poslova države Srbije. Kada se covek malo „udubi” u sustinu,mnogo toga postane mu jasnije… Vuk Jeremic je rođen 1975 godine u Beogradu,( kako navodi u radnoj biografiji) po nacionalnosti cisto krvni srbin, precutavsi da 50% muslimanske krvi tece njegovim venama.U svojoj biografiji navodi da je diplomirao teorijsku fiziku u Engleskoj. Godina diplomiranja se nigde ne navodi.Pošto je zavrsio fiziku dobio je posao u dve banke?! Fizika i bankarstvo?!
  Na stranicama ministarstva se navodi da je bio angazovan kao finansijski analiticar u Deutsche Bank( i to bas kod deutsche bank), zatim Dresdner Kleinwort Benson Bank u Londonu, dok je istovremeno pripremao doktorsku disertaciju iz oblasti kvantativnih metoda u finansijama na Imperial College u Londonu!?! Znaci dok je radio u bankama spremao je doktorsku disertaciju iz oblasti finansija.
  Sledeći paragraf njegove biografije navodi kaže da je,nakon magistarskih studija iz oblasti državne administracije na Univerzitetu Harvard,pripremao doktorsku disertaciju,a potom je preskocio na magistarske studije.Znate li nekoga ko se sprema za doktorsku disertaciju pa preskoci na magistarske studije? Verovatno ih ima, ali je to ipak prava retkost.
  Dakle, po svemu navedenom se ne vidi gde je Vuk Jeremic doktorirao i šta je doktorirao. Možda ništa nije ni doktorirao?!
  Možda bi mogli još malo da istrazujemo zivotni put Tadicevog pulena, cisto da primetimo da neko nekoga u svemu gorko laže.
  U svojoj biografiji navodi da je magistrirao Javnu Administraciju na Harvardu. Pogledajmo koji su uslovi za studiranje tog programa:
  (http://www.hks.harvard.edu/degrees/admissions/overview/eligibility)
  Ako je ovo program za koji tvrdi da je zavrsio, izgleda da je uslov za prijem u program studija 3 godine radnog iskustva i to podrazumeva puno radno vreme. U zagradi se navodi da osobe koje nemaju tri godine radnog iskustva sa punim radnim vremenom neće biti uzete u obzir za prijem na fakultet. Po informacijama sa stranica Harvarada izgleda da program traje oko 2 godine.
  Sledeći detalj iz njegove biografije kaže: „… i demokratskih promena u Srbiji oktobra 2000. godine, postavljen je za savetnika ministra telekomunikacija Savezne Republike Jugoslavije.”
  Dobro obratite paznju na sledeće – Vuk Jeremic je 2000.godine imao 25 godina i navodi se da je postavljen za savetnika Borisa Tadica!?
  Dakle, covek diplomirao fiziku (eventualno sa 22 godine starosti), radio u bankama 3 godine kao zaposlen na puno radno vreme (posto je to uslov za upis na Harvard u navedenu skolu), u međuvremenu „pripremao doktorsku disertaciju” i magistrirao Javnu Administraciju na Harvardu do 25 godine.Da li je to,uopste,moguće???
  Ako je pod idealnim uslovima zavrsio fiziku sa 22, radio 3 godine punog radnog vremena u bankama tada je već imao 25 godina. Kako je onda moguće da je do 25 godine već i magistrirao na Harvardu?!! Možda uslov od 3 godine radnog iskustva za njega nije vazio? Ako nije, cime je to zasluzio da taj uslov za njega ne vazi? Mada,možda je i moguće da je to necim i zasluzio.
  Znate li još nekoga sličnog na planeti zemlji koji je sluzio vojni rok na poziciji savetnika Ministra Odbrane?!
  Ja shvatam da je Srbija davno postala banana država, ali mi sve ovo deluje da se Srbija svela samo na koru od banane. Sto je mnogo-mnogo je!
  http://dzonson.wordpress.com/2008/12/11/diplomatija-vuka-jeremica/
  odlicna analiza

  ma ti Tadicevci od skola imaju samo onaj kurs CIA u budimpesti i to je sve.

  primera radi tadicev kum sutanovac je bio majmun u centrali JUL-a koji je dizao rampu a posle 2 kursa CIA postade covek ministar odbrane.
  Идите по свему свету и проповедајте Јеванђеље сваком створењу. Ко поверује и крсти се, биће спасен, а ко не поверује биће осуђен.

 14. #14
  Poznat Крагуј (avatar)
  Učlanjen
  13.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivara
  Poruke
  7.170
  Reputaciona moć
  634

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Citat Original postavio RoccoS Pogledaj poruku

  Smeh je najbolji pravni lek: Bataković i Jeremić, od srca srcu


  Gotovo dve godine nije se moglo živeti od naglašenog optimizma srpskog ministra inostranih poslova Jeremića Vuka spram budućeg mišljenja Međunarodnog suda pravde o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova. Izabrali smo dvadesetak Jeremićevih izjava koje, ako ništa drugo, govore o stanju svesti u Tadićevom diplomatskom okruženju

  DA VAM VUK KAŽE: Očekujem da će Međunarodni sud pravde (MSP) potvrditi stav Srbije da je Kosovo i Metohija nelegalno proglasilo nezavisnost čime će biti sprečeni pritisci na Srbiju u odbrani suvereniteta. Sa tom presudom, koja nije obavezujuća ali ima ogromnu moralnu i političku težinu u međunarodnim odnosima Srbija će zauvek zatvoriti bilo kakav pritisak na Beograd da pod bilo kakvim okolnostima odustane od borbe za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta (30. decembar 2008).

  NELEGALNO SKROZ: Moramo da budemo svesni da se čini ogroman pritisak na zemlje širom sveta od onih koji su podržavaoci kosovske nezavisnosti, da se Kosovo prizna pre presude, jer svi očekuju da će presuda Međunarodnog suda pravde biti takva da je ovo, zapravo, bilo nelegalno (14. april 2009)

  JAVILO MI SE: Ja sam apsolutno uveren da da će Sud doneti odluku koja je u skladu s međunarodnim pravom, odnosno da se poštuju granice suverenih, međunarodno priznatih država (18. april 2009).

  NIŠTA NIJE NEMOGUĆE: Ako presuda Suda bude u našu korist, ne isključujem mogućnost da neka zemlja koja je već priznala Kosovo, to priznanje povuče. Na osnovu razgovora sa ministrima spoljnih poslova nekih zemalja, mogu da zaključim da to uopšte nije nemoguće. Ne bih da spekulišem o broju onih koje bi to mogle da učine, niti da u ovom trenutku navodim koje su to zemlje (18. april 2009)

  TIM SNOVA: Na našem podnesku radili su najeminentniji međunarodni pravni stručnjaci. Pošto sud nikada u istoriji nije razmatrao legalnost akta secesije, učešće u debati u kojoj će se odmeravati pravo na samoopredeljenje u odnosu na poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država, bio je profesionalni san mnogih pravnika. Zato smo i uspeli da "regrutujemo" najbolje u naš tim (18. april 2009)

  SRCE NA TERENU: Verujem da će Sud doneti odluku u korist očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta jedne suverene demokratske države. No, kako bilo, nas obavezuje, pre svega Ustav Srbije. Ali, ne bismo u ovaj složen i globalizovan proces ulazili da nismo zaključili da nam je najveća šansa za uspeh upravo na terenu međunarodnog prava (22. april 2009)

  PAZITE ŠTA VAM KAŽEM: Nakon presude Međunarodnog suda pravde stvoriće se okolnosti u kojima neće biti novih priznavanja, niti će biti moguće da Kosovo pristupi nekoj međunarodnoj organizaciji (25. jun 2009)

  IZOLACIJA JE NAŠA NADA: Ako mišljenje bude onakvo kakvo očekujemo, zemlje koje do tada nisu priznale Kosovo imaće još više razloga da ostanu na takvom stanovištu. Mislim i da u diplomatskom smislu neće biti teško zaustaviti aplikacije tzv. Republike Kosovo za članstvo u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji. Verujem, dakle, da će biti moguće izolovati Prištinu i da će ona iz tog stanja moći da izađe samo kroz postizanje dogovora s Beogradom (25. jun 2009)

  FIKS IZ KECA U KEC: Očekujemo da će MSP doneti savetodavno mišljenje koje će biti u našu korist. To će otvoriti prostor za ponovno otpočinjanje dijaloga o statusu (4. jul 2009).

  ARGUMENTACIJA DO BOLA: Duboko smo uvereni da je međunarodno pravo u slučaju jednostranog proglašenja nezavisnosti prekršeno i da će naša pravna argumentacija, podržana nastupom jednog značajnog broja zemalja, na kraju rezultovati odlukom Suda kakvu očekujemo (12. novembar 2009).

  DOBIJAMO BEZ FRKE: Značajan broj zemalja u Hagu je u svom nastupu snažno podržao Srbiju. Zaista ne bi bilo fer da nikoga od njih posebno izdvajam, podjednako smo im zahvalni. Potencijalno, najštetniji nastup po naše ukupne interese je sasvim sigurno imala Hrvatska. Očekujem da će odluka biti u skladu sa međunarodnim pravom, tj. bliska izloženim stavovima Srbije… Nećemo izgubiti (3. januar 2010).

  VUČINA U TRI ČINA: Proces pred MSP imaće direktne posledice na Međunarodni pravni poredak i celu tu borbu možemo da posmatramo kao drugi čin jedne drame, u kojoj smo prvi čin izgubili, a koji je trajao od 1999. godine pa sve do jednostranog proglašenja nezavisnosti. Srbija je mudro i odlučno odnela pobedu u tom drugom činu, sprečili smo nova priznanja, i izborili se da to postane najveći proces u istoriji MSP. Počinje treći čin u kojem treba da se izborimo da svoju pobedu pretočimo u novi čin u kojem će doći do kompromisnog rešenja (3. februar 2010).


  PRVO POBEDA, ONDA DIJALOG: Ključni trenutak će svakako biti onda kada Međunarodni sud pravde bude saopštio svoje mišljenje o nelegalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Nakon toga, učinićemo sve da dođe do obnove dijaloga o statusu, kako bismo došli do rešenja prihvatljivog za sve strane (17. februar 2010).

  TAKTIKA ZATVORENIH VRATA: Mi se gotovo neprekidno susrećemo sa pokušajima prištinskih vlasti da se izbore za članstvo u nekoj međunarodnoj organizaciji. No, imamo do detalja razrađenu diplomatsku strategiju kojom smo "pokrili" sve međunarodne organizacije. Uspeli smo da Prištini zatvorimo sva vrata, svuda gde se okupljaju suverene države (1. maj 2010).

  HLADAN KAO LED: Ne očekujem da će Međunarodni sud odobriti jednostrano proglašenje nezavisnosti… Jer, samo pregovorima, a ne jednostranim koracima, može se rešiti bilo koji međunarodni problem (6. jun 2010).

  AGILNO A SVEOBUHVATNO: Diplomatska aktivnost usmerena ka potvrđivanju kosovske "nezavisnosti" nikada nije bila agilnija i sveobuhvatnija. Nekoliko najmoćnijih zemalja sveta ulaže značajne napore da do novog talasa priznanja dođe pre nego što pred očima svetske javnosti započne debata o mišljenju MSP u Generalnoj skupštini. Do ovoga trenutka smo sa pouzdanošću identifikovali oko 40 zemalja koje su izložene pritiscima da odustanu od svoje dosadašnje principijelne podrške Srbiji (3. jul 2010).

  OPTIMISTA, TIM SE DIČIM: Sve ukazuje da će se sud oglasiti u bliskoj budućnosti i po svemu što do nas dolazi iz različitih izvora, imamo razloga za optimizam (12. jul 2010).

  VIDIM BUDUĆNOST: Objavljivanje savetodavnog mišljenja Suda pravde biće trenutak istine i opomena za one u Prištini koji su mislili da jednostranim aktima mogu da menjaju osnovne norme međunarodnog prava (15. jul 2010).

  TAČKA KLJUČANJA: Približavamo se tački ključanja, to je danas više nego jasno. Sve oči su uprte u Hag. Po svemu što do nas dolazi, imamo razloga da budemo optimisti, ali moramo biti svesni da je pobeda u Hagu samo jedan korak na putu kojim smo krenuli (21. jul 2010).

  NEĆEMO TEHNIČKI, HOĆEMO SUŠTINSKI: Međunarodni sud pravde je danas odlučio da se samo u tehničkom smislu izjasni o deklaraciji o nezavisnosti kosovskih Albanaca i time je praktično izbegao da se izjasni o suštinskom pitanju da li su oni imali pravo na pokušaj secesije od Srbije (22. jul 2010)
  http://www.e-novine.com/srbija/srbija-licnosti/39360-Srbija-pobednik-Kosovo-kolenima.html


  sve ovo što je prokleti dosmanlija izgovorio je bilo za unutrašnje potrebe .......za glupe pripadnike dos sistema........za ljude bez mozga i morala......za magarce.......dođe na rts i lupi rukom o sto...a dosmanlije proklete svršavaju na svaku njegovu reč....spremaju ga za naslednika onog dođoša.....kako se zove....a da borisa...ja ovo ja ono.......sutra nova priznanja kosova.........kad god ga vidite na tv-u....znajte....neko zlo se sprema......
  Рецимо одлучно њет европи

 15. #15
  Veoma poznat
  Učlanjen
  16.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.453
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Citat Original postavio Watchmen Pogledaj poruku
  Vreme je da shvatiš da ovi ''naši'' političari imaju jednu priču za tako naivne, a rade ono što im kaže tata iz Vašingtona.
  Ебг, од онолике приче помислио сам ако само мали део тога одради, супер...

 16. #16
  Domaćin paperinos (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Subotica- Novi Sad-Toronto.
  Poruke
  4.765
  Reputaciona moć
  87

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Covek se toliko nalupetao da je to za smesnu pricu.Ali poenta cele tragicne price je da je ta budala i dalje tu gde jeste i sto je najgore on i dalje prica neke nove price.

 17. #17
  Domaćin Nebac69 (avatar)
  Učlanjen
  10.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.915
  Reputaciona moć
  83

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Citat Original postavio Watchmen Pogledaj poruku
  Hajde da se malo potrudimo da shvatimo razvojni put Vuka Jeremica, trenutno ni manje ni vise nego Ministra Spoljnih Poslova države Srbije. Kada se covek malo „udubi” u sustinu,mnogo toga postane mu jasnije… Vuk Jeremic je rođen 1975 godine u Beogradu,( kako navodi u radnoj biografiji) po nacionalnosti cisto krvni srbin, precutavsi da 50% muslimanske krvi tece njegovim venama.U svojoj biografiji navodi da je diplomirao teorijsku fiziku u Engleskoj. Godina diplomiranja se nigde ne navodi.Pošto je zavrsio fiziku dobio je posao u dve banke?! Fizika i bankarstvo?!
  Na stranicama ministarstva se navodi da je bio angazovan kao finansijski analiticar u Deutsche Bank( i to bas kod deutsche bank), zatim Dresdner Kleinwort Benson Bank u Londonu, dok je istovremeno pripremao doktorsku disertaciju iz oblasti kvantativnih metoda u finansijama na Imperial College u Londonu!?! Znaci dok je radio u bankama spremao je doktorsku disertaciju iz oblasti finansija.
  Sledeći paragraf njegove biografije navodi kaže da je,nakon magistarskih studija iz oblasti državne administracije na Univerzitetu Harvard,pripremao doktorsku disertaciju,a potom je preskocio na magistarske studije.Znate li nekoga ko se sprema za doktorsku disertaciju pa preskoci na magistarske studije? Verovatno ih ima, ali je to ipak prava retkost.
  Dakle, po svemu navedenom se ne vidi gde je Vuk Jeremic doktorirao i šta je doktorirao. Možda ništa nije ni doktorirao?!
  Možda bi mogli još malo da istrazujemo zivotni put Tadicevog pulena, cisto da primetimo da neko nekoga u svemu gorko laže.
  U svojoj biografiji navodi da je magistrirao Javnu Administraciju na Harvardu. Pogledajmo koji su uslovi za studiranje tog programa:
  (http://www.hks.harvard.edu/degrees/admissions/overview/eligibility)
  Ako je ovo program za koji tvrdi da je zavrsio, izgleda da je uslov za prijem u program studija 3 godine radnog iskustva i to podrazumeva puno radno vreme. U zagradi se navodi da osobe koje nemaju tri godine radnog iskustva sa punim radnim vremenom neće biti uzete u obzir za prijem na fakultet. Po informacijama sa stranica Harvarada izgleda da program traje oko 2 godine.
  Sledeći detalj iz njegove biografije kaže: „… i demokratskih promena u Srbiji oktobra 2000. godine, postavljen je za savetnika ministra telekomunikacija Savezne Republike Jugoslavije.”
  Dobro obratite paznju na sledeće – Vuk Jeremic je 2000.godine imao 25 godina i navodi se da je postavljen za savetnika Borisa Tadica!?
  /[/url]
  Ono sto je najbitnije u njegovoj biografiji da je njegov otac Misko Jeremic bio lojalan BROZOVOM rezimu i da je tako dosao na poziciju direktorske fotelje ''Jugopetrola'', sto mu je omogucilo da malog Vuka poslje na skolovanje u inostranstvo, jer im SFRJ Brozov sistem obrazovanja nije bio dovoljno dobar za Brozovu crvenu komunisticku elitu.

 18. #18
  Veoma poznat RoccoS (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.414
  Reputaciona moć
  223

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Citat Original postavio Nebac69 Pogledaj poruku
  Ono sto je najbitnije u njegovoj biografiji da je njegov otac Misko Jeremic bio lojalan BROZOVOM rezimu i da je tako dosao na poziciju direktorske fotelje ''Jugopetrola'', sto mu je omogucilo da malog Vuka poslje na skolovanje u inostranstvo, jer im SFRJ Brozov sistem obrazovanja nije bio dovoljno dobar za Brozovu crvenu komunisticku elitu.
  Pa realno svi su oni komunisti stambolicevskog usmerenja: Tadic, Jeremic, svi oni.
  Волео је живот, волео је цвеће,

  ал' тога пролећа не имаде среће.

 19. #19
  Ističe se sokrati (avatar)
  Učlanjen
  24.09.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mitrovica
  Poruke
  2.145
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  iskreno receno,on je nama dosta pomagao (svojim izjavama).
  Druze Tito samo reci ostat cemo sest meseci.

 20. #20
  Domaćin Nebac69 (avatar)
  Učlanjen
  10.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.915
  Reputaciona moć
  83

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Citat Original postavio RoccoS Pogledaj poruku
  Pa realno svi su oni komunisti stambolicevskog usmerenja: Tadic, Jeremic, svi oni.
  Nista nisu bolji od njih oni Rankovicevi komunsiti: Slobodan Milosevic, Seselj, Kostunica....

 21. #21
  Veoma poznat RoccoS (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.414
  Reputaciona moć
  223

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Citat Original postavio Nebac69 Pogledaj poruku
  Nista nisu bolji od njih oni Rankovicevi komunsiti: Slobodan Milosevic, Seselj, Kostunica....
  pa kudikamo su bolji jer je zahvaljujuci njima komunisticka partija otisla u istoriju, dok su Stambolic, Latinka Perovic i ostali hteli da zadrze reformisani jednopartijski komunisticki sistem.
  Волео је живот, волео је цвеће,

  ал' тога пролећа не имаде среће.

 22. #22
  Domaćin Nebac69 (avatar)
  Učlanjen
  10.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.915
  Reputaciona moć
  83

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Citat Original postavio RoccoS Pogledaj poruku
  pa kudikamo su bolji jer je zahvaljujuci njima komunisticka partija otisla u istoriju, dok su Stambolic, Latinka Perovic i ostali hteli da zadrze reformisani jednopartijski komunisticki sistem.
  Ne vidim nikakvu razliku izmedju Krcuna, Rankovica, komuniste Slobodana Milosevica, udbasa Seselj...samo sto su ti ovi drugi bucniji INFOR-BIROVCI, dok su ovi kod Latinke malo vise bili za Brozovu ''nesvrstanu'' politiku, dok danas ti sto su bili za ''nesvstrane'' za vreme Broza sada hocu u NATO, dok nacional-komunsti hoce pod rusku cizmu, to jedina razlika izmedju te vase dve komunisticke frakcije saveza komunista.

 23. #23
  Veoma poznat Blues Brothers (avatar)
  Učlanjen
  26.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pusher Street-Christiania
  Poruke
  11.829
  Reputaciona moć
  206

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  To je onaj mali sa Harvarda sto pravi Amerima probleme

 24. #24
  Aktivan član
  Učlanjen
  25.05.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  s one strane Dunava....
  Poruke
  1.942
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  Izdanak te plemenske svesti sa naglaskom na orijentalni mentalitet

 25. #25
  Buduća legenda ccaterpillar (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Хилаффет Србија
  Poruke
  42.857
  Reputaciona moć
  752

  Podrazumevano Re: Sta je sve pricao Vuk Jeremic

  У нормалној земљи Џеремаја и цео тај тим би морао најмање да поднесе оставке, али колико видим, они су, напротив, спремни да нас поведу у нове "победе", са готово истим оптимизмом...
  Не одустајем од форума све док сви не буду мислили као ја. Линк за биткоине, никад се не зна: https://freebitco.in/?r=3063997

Slične teme

 1. da li on zna sta je pricao a sta (ne) radi?
  Autor arielle u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 15
  Poslednja poruka: 25.03.2008., 16:43
 2. Nisam ti ovo pricao
  Autor msch81 u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 31.05.2005., 07:28
 3. Popovic pricao istinu
  Autor Alan Smithee u forumu Politika
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 14.02.2005., 19:17

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •