U tužbi Osnovnom sudu u Beogradu zatraženo je da Nikolić Šešelju na ime naknade nematerijalne štete, usled pretrpljenih duševih bolova zbog povrede časti i ugleda isplati iznos od milion dinara.
Nikolić je za dnevni list "Alo" u broju od 1. jula "izneo lažnu tvrdnju da je Šešelj iz ćelije u Hagu pre dve-tri godine pokušao da naruči ubistvo jednog čoveka, ali da je onaj ko je dobio zadatak da to prenese, odbio da to učini", rekao je Šarović.
Šarović je na konferenciji za novinare rekao i da je Nikolić u "Blicu" u broju od 1. jula otkrio da je "navodni posrednik, osoba koja je navodno prenosila nekakve cedulje bivši funkcioner SRS i sadašnji zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić".
Šešelj u privatnoj krivičnoj tužbi zahteva da se saslušaju Nikolić i Vučić, koji je za "Kurir" od 9. jula, na pitanje o navodnoj njegovoj ulozi posrednika u "prenošenju cedulja", odgovorio da nikada u životu neće progovoriti nijednu reč o tome, rekao je Šarović.
"Šešelj omogućava Vučiću da kaže sve što zna, ali je jasno da Vučićeva namera da o tome ne progovori nijednu reč znači da su Nikolić i Vučić tendenciozno plasirali laži s ciljem da otežaju Šešeljev položaj u Hagu", kazao je Šarović.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/v...a+klevetu.html

I šta sad? Šta će biti ako pozovu Nikolića da kaže šta ima? (mada može da se pozove na imunitet).