SEDMOČLANA PORODICA 30 GODINA NE MOŽE DA SE PRIKLJUČI NA VODOVODNU MREŽU

Sedmočlana šabačka porodica Živanović decenijama bezuspešno pokušava da se priključi na gradsku vodovodnu i kanalizacionu mrežu

ŠABAC - I na Vrškoj čuki bi pre dobili vodu!
Iako živi u drugoj gradskoj zoni, porodica Živanović više od 30 godina ne može da se priključi na gradsku kanalizacionu i vodovodnu mrežu.

Njihove kuće, kao i još tri kuće na desnoj strani ulice Šestog puka, decenijama koriste svoje bunare za vodu, a otpadne vode idu u septičku jamu umesto u kanalizaciju. Kroz njihovu ulicu na obe strane postoje i kanalizacija i voda, ali njima nije dozvoljeno da se priključe zbog, kako im je objašnjeno, nižeg terena na kom se nalaze njihove kuće.

- Ovde je moj otac imao kuću još 1946. godine. Ja sam sazidao kuću 1968, a moji sinovi pre nekoliko godina. Plaćao sam godinama i samodoprinos i naknadu za građevinsko zemljište, sve dozvole, a ne mogu da se prikačim ni na kanalizacionu ni na vodovodnu mrežu. Iz javnog urbanističkog preduzeća „Plan“ dobio sam odgovor da ne mogu da se priključim zbog male dubine kanalizacione mreže na završecima, kao i niskog terena, i da treba da čekam da se izgradi fekalna crpna stanica, koja je u planu - kaže Vojimir Živanović.

Njegov sin Dragan ima kuću u istom dvorištu i živi sa suprugom i malim detetom.

- Vodu u kuću uveli smo samostalno. Imamo bunar i hidrofor i tu vodu koristimo samo za pranje i tuširanje. Za piće i kuvanje kupujemo flaširanu ili donosimo iz komšiluka. Svakog meseca plaćamo po četiri hiljade dinara da nam se ispumpa voda iz septičke jame, koja često preliva - kaže Dragan.
Milan Živanović takođe ima kuću u ovoj ulici. Kada ju je izgradio, platio je sve nadoknade, projekte, planove.

- Dali smo vodu na analizu, pronađeno je da je hemijski neispravna jer je prepuna mangana. Sudopere su nam crne od njega. Izbušili smo drugi bunar, kupili nov hidrofor, ali voda je i dalje ista. U šabačkoj opštini šire kanalizacionu i vodovodnu mrežu i po selima. Naša ulica je gradska, a gore nam je nego da smo u selu - kaže Milan.

Živanovići i komšije slali su pisma na mnoge adrese, ali su svaki put dobijali odgovor da nema tehničkih mogućnosti.

http://www.kurir-info.rs/srbija/sedmoclana-porodica-30-godina-ne-moze-da-se-prikljuci-na-vodovodnu-mrezu-42595.php