Trojicu maloletnika su petorica njihovih „drugara“ batinama primorala da se skidaju i polno i oralno opšte između sebe


KIKINDA - Novi slučaj seksualnog iživljavanja među maloletnicima zgrozio je javnost.

Torturu nad trojicom maloletnika iz kikindske opštine su, uz batine i pretnje, sprovela petorica njihovih „drugara“ tokom 2008. godine u Domu učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“ u Zrenjaninu, u kojem su jedno vreme svi boravili.

Maloletni Kikinđanin Ž. Š. (18), S. J. (21) iz Iđoša, B. B. (19), V. K. (19) i maloletni S. K. (16) iz Mokrina su, uz upotrebu fizičke snage i pretnjama, primorali trojicu maloletnika na nedolično seksualno ponašanje, koje su fotografisali i slike pokazivali drugim licima. Prema nezvaničnim saznanjima Kurira osumnjičeni su svoje žrtve terali da se skidaju, samozadovoljavaju i polno i oralno opšte između sebe!

Za ovaj slučaj istražni organi saznali su od porodica oštećenih. Zbog straha od daljih pretnji, oštećeni dečaci nisu smeli svojim porodicama, ali ni vaspitačima da kažu šta im se desilo. Tek nedavno neko iz porodice oštećenih je policiji prijavio šta se pre dve godine dešavalo u Domu učenika.

Kikindska policija je saopštila da je uhapsila i sa krivičnom prijavom privela istražnom sudiji Višeg suda u Zrenjaninu Ž. Š., S. J., B. B. i V. K. Oni se terete da su počinili više krivičnih dela: prinude, protivpravnog lišenja slobode, neovlašćenog fotografisanja i lake telesne povrede. Nakon saslušanja S. J. iz Iđoša pušten je da se brani sa slobode.

Ostaloj trojici određen je pritvor od 30 dana. Kako Kurir saznaje, maloletni S. K. iz Mokrina se ne nalazi u Srbiji i nije dostupan istražnim organima. Istražni sudija za maloletnike Višeg suda u Zrenjaninu Goran Zec izjavio je da je osumnjičene saslušao u petak.

- Priznali su izvršenje krivičnih dela za koja se terete. Nisu objašnjavali zbog čega su to učinili. U trenutku izvršenja krivičnog dela oni su bili maloletni i mogu da se brane i ćutanjem. Uključićemo Centar za socijalni rad iz Kikinde i veštake - rekao je sudija Zec.

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/skandalozno-prisiljavali-decake-na-oralni-seks-42577.php