Amerikanci priznali da je Kosovo deo Srbije!!!

Sjedinjene Američke Države su u petak, 16. jula priznale da je Kosovo deo Srbije! Naime, američko tužilaštvo zatražilo je od međunarodnog suda u Kosovskoj Mitrovici da osumnjičenog teroristu Bajrama Aslanija izruči sudu u Severnoj Karolini, pozivajući se na ugovor o ekstradiciji koji su SAD 21. oktobra 1901. godine potpisale sa Kraljevinom Srbijom!!!

Tako je, faktički, Amerika prvi put posle NATO agresije 1999. godine u jednom zvaničnom dokumentu posredno priznala da je Kosovo, ipak, deo države Srbije!

SAD su februara 2008, posle jednostranog proglašenja nezavisnosti, prve priznale lažnu državu Kosovo, ali sa samozvanim vlastima u Prištini nikada nisu potpisale ugovor o ekstradiciji. Zbog toga je američko tužilaštvo moralo da se pozove na ekstradicioni ugovor sa Srbijom.

Ipak, sudije Euleksa odbacile su ovaj zahtev SAD, navodeći da se u ugovoru sa Kraljevinom Srbijom iz 1901. nigde ne spominje krivično delo terorizma za koje je optužen Bajram Aslani.

Tužilaštvo u Severnoj Karolini tereti Bajrama Aslanija da je umešan u planiranje i finansiranje terorističkih napada. Aslani, poznat i kao Ebu Hatab, optužen je da je sa nekoliko saučesnika iz SAD organizovao terorističke udare na „zapadne ciljeve". Ipak, i pored ovih teških optužbi, sud u Kosovskoj Mitrovici pustio ga je na slobodu.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/126182/Amerikanci+priznali+da+je+Kosovo+deo+Srbije!!!.html