Tadić je maštao o Kim Bejsinger, a završio sa Dačićem
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Tadić je maštao o Kim Bejsinger, a završio sa Dačićem

 1. #1
  МАЧАК nije na forumu
  ЧУВАР ИДЕОЛОГИЈЕ ЧЕТНИЧКОГ ПОКРЕТА
  Buduća legenda МАЧАК (avatar)
  Učlanjen
  01.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  БЕСКРАЈНО ПЛАВИ КРУГ И У ЊЕМУ ЗВЕЗДА
  Poruke
  25.127
  Tekstova u blogu
  153
  Reputaciona moć
  2358

  Podrazumevano Tadić je maštao o Kim Bejsinger, a završio sa Dačićem

  http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/125952/Tadi%C4%87+je+ma%C5%A1tao+o+Kim+Bejsinger,+a+zavr%C5%A1io+sa+Da%C4%8Di%C4%87em.html
  PRESS ISTRAŽUJE... KAKO SU SE MENJALI NAŠI POLITIČARI I STRANKE
  Tadić je maštao o Kim Bejsinger, a završio sa Dačićem
  U Srbiji gotovo da nema političara i partija koji do sada nisu pravili velike zaokrete u stavovima i nastupima. Samo što narod brzo zaboravlja, pa i to da je Čeda bio ravnogorac, da je Toma veličao Šešelja, a Dačić bio protiv SSP-a


  Aleksandar Vučić je u pravu kad kaže da se nije on jedini promenio u Srbiji. Jer, za Borisa Tadića, Ivica Dačić nije bio dovoljno reformisan da bi s njim pravio koalicije; za Dačića je potpisivanje SSP-a bio čin pojedinca, a ne države; za Tomislava Nikolića, Velja Ilić je bio bandit; Biljana Srbljanović je od ravnogorke postala liberal, baš poput njenog bivšeg partijskog kolege Čede Jovanovića...
  Istraživanje Pressa nedelje pokazalo je da su svi srpski političari - neki koliko i naprednjaci - pravili zaokrete u odnosu na svoje, proklamovane, stavove, vrednosti i ciljeve. A radikalne promene u stavovima političara i stranaka moguće su zbog kratkog političkog pamćenja građana, ali pre svega neispunjenih očekivanja posle demokratskih promena, kaže profesor na Fakultetu političkih nauka Zoran Stoiljković.
  Izjava nedelje u „Ninu" u decembru 2001. godine bio je Tadićev komentar o „želji" SPS-a da napravi koaliciju sa DS-om:
  - I ja sam pre nekoliko godina maštao da stupim u vezu sa Kim Bejsinger, samo nešto mislim da ona ne bi bila oduševljena tim predlogom - rekao je Tadić.
  Da li je ulazak u EU bio strateški cilj za SPS 2008. godine? Jeste, ali ne preko Kosova. (Što bi rekao Zoran Lilić: „Kurs SPS-a oduvek je bio proevropski, ali nije bio primenjiv zbog sukoba sa međunarodnom zajednicom", 19. jul 2008) Na dan kada je Božidar Đelić potpisao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, 29. aprila, Dačić je rekao da „niko nema ovlašćenja ove države i ovoga naroda da potpisuje bilo kakve sporazume sa EU dok se prethodno ne razreši da li EU smatra Srbiju celovitom državom".
  Božidar Đelić potpisao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, 29. aprila, Dačić je rekao da „niko nema ovlašćenja ove države i ovoga naroda da potpisuje bilo kakve sporazume sa EU dok se prethodno ne razreši da li EU smatra Srbiju celovitom državom".
  - SPS smatra da ukoliko danas bude potpisan SSP to može biti samo sporazum pojedinca ili određene političke grupacije, novi saziv parlamenta i nova Vlada Srbije će pokrenuti nove razgovore sa EU, razrešiti pitanje da li EU Srbiju smatra celovitom državom i poništiti sve delove ovog sporazuma koji to dovodi u pitanje" - rekao je Dačić.
  Ko je slina, a ko bandit
  Za Velimira Ilića Tadić je bio „slina", a za Tomislava Nikolića Ilić je bio „bandit". Ništa što su izjavili nije ih sprečilo da sarađuju, kao što sarađuju SNS i NS danas, niti da predlažu koalicije kao što Ilić predlaže Tadiću.
  - On (Tadić) će isprovocirati nekog Srbendu pravog da ga išamara javno, da kaže: majmune jedan, nemoj da ti otcepim uvo, u ćošak! Koji je, bre, on slinavko, ne zna da ide ulicom - pričao je, između ostalog, Ilić 2008. o Tadiću, da bi 25. maja ove godine rekao:
  - Pa, ako bi preuredio svoju organizaciju i rasterao neke saradnike, na primer Dinkića, i sa njim bi se moglo razgovarati o koaliciji. Ne možemo biti doživotne inadžije.
  Najdramatičnije promene ipak imali su bivši radikali, sada naprednjaci.
  - Onaj ko misli da Kosovu i Metohiji da samostalnost mora da misli na nove ratove na Balkanskom poluostrvu. Uopšte, političar koji bi doneo odluku da Kosovo i Metohija budu samostalni mora da zna da bi to bio rat. Ja mislim da će vam to reći svaki političar u Srbiji. Mi ne možemo mirno da gledamo kako odlazi deo po deo teritorije - govorio je Tomislav Nikolić 2003. godine. A sedam godina kasnije:

  - Srbija polaže pravo na teritoriju Kosova i Metohije, a to su papiri, a Albanci kažu da polažu pravo na teritoriju Kosova, a to su Albanci u selima i u gradovima. (...) I zato Srbi i Albanci treba da razgovaraju potpuno ozbiljno o Kosovu, da svako potraži svog zaštitnika na tim velikim razgovorima i da razgovori počnu što pre. Da na kraju pregovora svi budu pomalo zadovoljni i svi mnogo nezadovoljni. (14. jun 2010).
  Šešelj marksista, pa četnik
  Vojislav Šešelj je prešao veliki put od marksiste u mladosti, preko prozapadno orijentisanog četnika, koji je tražio da kao dobrovoljac ide u Irak 1991, do ekstremnog antiglobaliste, koji se hvalio prijateljstvom sa Sadamom Huseinom. O svojim najbližim saradnicima, Nikoliću i Aleksandru Vučiću u pismu upućenom SRS, 4. maja, rekao je da su pokazali „slab karakter, bedni moral, potkupljivost, alavost na novac".
  - To su bile marionete za realizaciju puča u SRS. (...) Što se tiče Nikolića i Vučića, ne želim da trošim reči na ovu dvojicu izdajnika. To su moralne ništarije, bednici. (...) Nikada sa izdajnicima Nikolićem i Vučićem. Ja mogu da kažem da, dok god sam živ, nikada SRS neće, na bilo koji način, sarađivati, ulaziti u koalicije ili imati bilo kakve veze sa najvećim ološima, Nikolićem i Vučićem - pisao je Šešelj.
  Dušan Mihajlović je za nedeljnik „Vreme" (oktobar 1999. godine), na pitanje kako reaguje kada mu prebacuju da je „jednom uz vlast, uvek uz vlast" odgovorio:
  - Pripadam ljudima koji misle da je normalno u mladosti biti levičar, u srednjim godinama demokrata, a u poznim godinama konzervativac... Uvek je bolje vratiti se s pola pogrešnog puta, nego ići njime do kraja. Bolje je ikad se opametiti, nego umreti glup.
  Čedomir Jovanović, predsednik LDP-a je za vreme studentskih protesta sredinom devedesetih čvrsto držao tri prsta, često se krstio i svojim sledbenicima se obraćao sa „braćo". Danas, jedini je političar koji otvoreno udara na SPC, a nije mu bio stran ni poziv da se prizna Kosovo, mada je posle izjavljivao da tako nešto nikada nije priželjkivao.
  Luping Druge Srbije
  Najveći „luping" napravila je grupa intelektualaca pripadnika takozvane „Druge Srbije" koji su se početkom devedesetih u kragujevačkom časopisu „Pogledi" isticali promocijom četničkog pokreta Draže Mihailovića, da bi potom postali izraziti antinacionalisti.
  Milosav Samardžić, osnivač „Pogleda", kaže da je u njegovom časopisu najistaknutiji bio književnik Vidosav Stevanović.
  - Vidosav je održao poglede, a kasnije sam ga gledao na Televiziji Sarajevo, kada je rekao: „Dozvolite da vam se, pre odgovora na prvo pitanje, najpre izvinim što se zovem Vidosav i što se prezivam Stevanović" - kaže Samardžić.
  Naš sagovornik, međutim, kao najistaknutije konvertite iz njegovog časopisa navodi dramsku spisateljicu Biljanu Srbljanović i istoričara Nikolu Samardžića, koji su donedavno bili uz LDP Čedomira Jovanovića.
  - Biljana Srbljanović je kao studentkinja drame u „Pogledima" pisala kritiku. Nju je dovela Isidora Bjelica, kao svog pulena sa FDU, i nahvalila je kao „jednu od najboljih pripadnika naše četničke avangardne omladine". Samardžić je pisao najozbiljnije tekstove. Imao je tu, nazovi prednost" što smo svi poštovali njegovog oca, akademika i istoričara Radovana Samardžića. I Veran Matić je za nas radio intervjue - priča Miloslav Samardžić.
  Miropomazanje iz Brisela i Vašingtona
  Politički analitičar Cvijetin Milivojević slaže se da su političari koji su došli na vlast 5. oktobra propustili veliku priliku da se u srpskoj politici stane na put ekspanziji konvertita.
  - Pogrešan je pristup koji je zagovarao Nenad Čanak o radikalnoj lustraciji svakog ko je bio sa one strane, ali je bilo neophodno da se uspostavi određen sistem vrednosti da ne može neko ko je vodio ratno huškačku politiku devedesetih da danas gradi svoju politiku na miroljubivom pristupu problemu Kosova. Jer, ljudi koji su devedesetih godina podržavali nepotrebne ratove, danas apriori govore da Srbija neće upotrebiti vojsku, što se nikada ne govori. Jastrebovi rata su postali jastrebovi mira, a da ih niko nije pitao za njihovu krivicu. Krivica je na našim političarima, ali i na velikim svetskim silama, jer dovoljno je da iz Brisela ili Vašingtona stigne neka vrsta miropomazanja, i da SPS postane u očima zapada budućnost Srbije, a bombardovanje 1999. su obrazlagali da je upravo usmereno protiv Miloševića i njegove stranke. Zato i treba razumeti izjave Tomislava Nikolića koji postavlja pitanje zašto mu neko ne dozvoljava da se promeni, kada je to dozvoljeno SPS-u - kaže Milivojević.
  ЗА ПРАВОГ МАЧКА, СВАКИ МЕСЕЦ ЈЕ ФЕБРУАР

  АХ ДА.... ВИШЕ ОД УСТАША МРЗИМ УСТАШКЕ ЈАТАКЕ 2. #2
  МАЧАК nije na forumu
  ЧУВАР ИДЕОЛОГИЈЕ ЧЕТНИЧКОГ ПОКРЕТА
  Buduća legenda МАЧАК (avatar)
  Učlanjen
  01.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  БЕСКРАЈНО ПЛАВИ КРУГ И У ЊЕМУ ЗВЕЗДА
  Poruke
  25.127
  Tekstova u blogu
  153
  Reputaciona moć
  2358

  Podrazumevano Re: Tadić je maštao o Kim Bejsinger, a završio sa Dačićem

  TOP IZJAVE

  Ivica Dačić
  „Ne verujem da će Slobodan Milošević dobiti Nobelovu nagradu za mir koju je zaslužio". (26.12.1999)
  Vuk Drašković
  „Za sebe lično mogu da vam kažem da ne vidim da bi moj život imao smisla kada bi Srbija izgubila Kosovo". (31.12.1998)
  Velimir Ilić
  „Ne može (Tomislav Nikolić) da pobedi ni u rodnom Kragujevcu. A, ako bi nekim čudom pobedio, Srbija bi sve pare dala na njegove telefonske račune. Nikolić neće smeti da povuče nijedan potez dok ne pozove Šešelja u Hag. Biće više opterećen telefonskim pozivima Šešelja, nego rešavanjem državnih problema." (2008)
  Tomislav Nikolić
  „Vojislav Šešelj je čovek od reči, a ostali su uz njega radikali, koji su, takođe, ljudi od reči. On i ja smo bili nerazdvojni 12 godina, sve ideje su nam iste, postupci su nam isti, nastup nam je jedino drugačiji". (13. mart 2005)
  „Nikad o njemu (Šešelju) nisam govorio ni dobro ni loše posle našeg rastanka. Jednostavno, ja više ne poznajem tog čoveka i neću da govorim o njemu, ovo je poslednji put. Baš me briga, nek radi šta hoće". (01.07.2010)
  Vojislav Koštunica
  „Sva ta priča o izborima je destruktivna sa stanovišta države. Sa stanovišta ličnih, partijskih interesa, želje da se imaju izbori po svaku cenu, ona možda nešto znači". (30.12.2005)
  „Šteta je za Srbiju što sadašnji režim ne razume da su izbori prirodan i razuman izlaz u situaciji kada jedna vlada nema snage da se izbori sa krizom i da zemlju vodi napred. (04.07.2010)
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Дајте још неку изјаву политичара,
  који никада не мењају дрес, али мењају мишљења....
  ЗА ПРАВОГ МАЧКА, СВАКИ МЕСЕЦ ЈЕ ФЕБРУАР

  АХ ДА.... ВИШЕ ОД УСТАША МРЗИМ УСТАШКЕ ЈАТАКЕ

 3. #3
  Poznat G.H.O.S.T. (avatar)
  Učlanjen
  26.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sexi mahala
  Poruke
  7.805
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: Tadić je maštao o Kim Bejsinger, a završio sa Dačićem

  Другови, ја сам био заведен!
  Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

 4. #4
  Veoma poznat Blues Brothers (avatar)
  Učlanjen
  26.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pusher Street-Christiania
  Poruke
  11.840
  Reputaciona moć
  206

  Podrazumevano Re: Tadić je maštao o Kim Bejsinger, a završio sa Dačićem

  Zato u politici ne treba koristiti rec nikada !

 5. #5
  Primećen član tamoneki (avatar)
  Učlanjen
  31.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  981
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Tadić je maštao o Kim Bejsinger, a završio sa Dačićem

  Citat Original postavio Blues Brothers Pogledaj poruku
  Zato u politici ne treba koristiti rec nikada !
  I ne samo u politici...

 6. #6
  Poznat DEDA.D (avatar)
  Učlanjen
  08.03.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.463
  Reputaciona moć
  284

  Podrazumevano Re: Tadić je maštao o Kim Bejsinger, a završio sa Dačićem

  Мислим да је Шо лепо образложио мишљење о дипломатама и дамама:
  Када дипломата каже ДА,мисли МОЖДА.
  Када каже МОЖДА,мисли НЕ.
  Када каже НЕ,није никакав дипломата,а ДАМА:
  Када каже НЕ,мисли МОЖДА
  Када каже МОЖДА,мисли НЕ.
  Кад каже ДА,онда није дама,него ми делује као посланик скупштинске већине.

 7. #7
  Domaćin strani placenik bre (avatar)
  Učlanjen
  09.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ni na nebu ni na zemlji
  Poruke
  4.261
  Reputaciona moć
  71

  Podrazumevano Re: Tadić je maštao o Kim Bejsinger, a završio sa Dačićem  Politicari su sljam.

Slične teme

 1. Tadić hoće novu vlast sa Dačićem i SDP
  Autor Homoljac u forumu Politika
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 24.07.2009., 02:02
 2. Odgovora: 36
  Poslednja poruka: 01.08.2008., 22:18
 3. Odgovora: 86
  Poslednja poruka: 24.07.2008., 20:38
 4. Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 02.07.2008., 23:23
 5. Veliki majstor zavrsio karijeru
  Autor Sherlock u forumu Košarka
  Odgovora: 65
  Poslednja poruka: 24.07.2007., 10:47

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •