Iako su stručnjaci Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) danas upozorili kako je srpska ekonomija lošija nego što bi trebalo da bude, odmah se javila Narodna banka Srbije (NBS) da nas ubedi kako je sve ipak prilično u redu i izdala saopštenje kako je, na primer, srpski bankarski sektor visoko kapitalizovan i likvidan, i otporan je na spoljne i unutrašnje potrese.
Izveštaj MMF-a jasno ukazuje da nam baš i ne cvetaju ruže, a iako NBS tvrdi da imamo sjajne banke, i po njenom izveštaju vidi se da nije sve tako ružičasto -
krediti po kojima banke imaju problem u realizaciji naplate umereno rastu, ali, evo slamke spasa - ne predstavljaju razlog za zabrinutost kada je u pitanju kapacitet bankarskog sektora da se suoči sa dodatnim gubicima koje takvi plasmani nose, ocenjuje se u saopštenju.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ekonomija/67590/MMF-nema-pojma-NBS-kaze-da-je-u-Srbiji-super
Српски банкарски сектор.
Сјајне банке.
Вала у еуопској србији баш цветају руже.
Премашили смо и највећег пријатеља наших граџана.
Naime, američki budžetski deficit u devet meseci tekuće fiskalne godine već je premašio bilion dolara (hiljadu milijardi), sa tendencijom da do 1. oktobra dostigne nezamislivu sumu od bilion i šest stotina milijardi (10, 6 odsto bruto domaćeg proizvoda), prenele su u utorak agencije.
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Amerika-u-budzetskom-minusu.lt.html
MMF u najnovijem izveštaju o Srbiji procenjuje da će spoljni dug u 2010. godini dostići 77,5 odsto BDP-a. "Ohrabruju jasni znaci da se privreda Srbije kreće u pravom smeru, oslanjajući se manje na rast zasnovan na potrošnji i zaduživanju", ocenjuje Vlada Srbije.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/Ekonomija/737860/MMF%3A+Dug+Srbije+77%2C5+odsto+BDP-a.html