Trifunović:Srbija,Hrvatska i Slovenija složno me progone

Beta - Pre 28 minuta

BEOGRAD - Srbija, Hrvatska i Slovenija su tokom proteklog perioda bile u raznim političkim razmiricama, pa i oružanim sukobima, ali su se po jednom pitanju dobro slagale - sve tri zemlje su u nekom trenutku podigle optužnicu protiv generala bivše JNA Vladimira Trifunovića.

"Srbija, Hrvatska i Slovenija mene složno progone ili su progonile iako su bili istovremeno u sukobu - političkom, ekonomskom i vojnom. Samo su složni da mene progone", rekao je Trifunović agenciji Beta povodom informacije da će mu u Sloveniji na jesen biti sudjeno za zločin nad civilnim stanovništvom.

Okružno tužilaštvo u Murskoj Soboti u sredu je potvrdilo da je podiglo optužnice protiv oficira bivše JNA, generala Trifunovića i pukovnika Berislava Popova za ratni zločin nad civilnim stanovništvom prilikom intervencije JNA u Sloveniji 1991. godine.

U Srbiji je u martu obustavljen krivični postupak protiv generala Trifunovića, nakon što je Vrhovni sud Srbije u januaru ukinuo presudu kojom je on, kao bivši komandant Varaždinskog korpusa, zbog predaje kasarne osudjen na višegodišnju zatvorsku kaznu. U Hrvatskoj je tokom devedesetih godina general Trifunović pravosnažno osudjen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina protiv civila, odnosno razaranja Varaždina.

"I sada kada me je Srbija formalno oslobodila, poništila sve presude protiv mene i proglasila me da sam nevin, Slovenija se aktivirala da mi sudi, iako je Slovenija vodila istragu od jula 1995. sve do proleća 1998. i u proleće 1998. podnela optužnicu", dodao je. Trifunović je rekao da je odgovorio na slovenačku optužnicu koju je dobio u drugoj polovini 1998, ali da njemu nikada na to nije stigao odgovor.

__________________________________________________ ____________--

Знамо о коме се ради...шза кажете на овај след догађаја, да не кажем преокрет?

Чудно, зар не?!
Распустио војску, оставио наоружање усташама, био осуђен од стране СРЈ, докопао се слободе у демократској Србији...кад не лези враже, сад га тужи дежела!

Да ли му се исплатила предаја касарне и наоружања?!
Како год да окрене, надрљао је.

Лично мислим, да је остао у рату, бар би га Срби ценили. А сад га не цени нико.
Словенци и Хрвати, јер је Србин. А Срби, јер га доживљавамо као дезертера, кукавицу, издајицу....џабе ослобађајућа пресуда српског суда, сам је себи лупио печат.