"У почетку беше реч,...", право значење!
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 30

Tema: "У почетку беше реч,...", право значење!

 1. #1
  Primećen član
  Učlanjen
  23.11.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србија
  Poruke
  782
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano "У почетку беше реч,...", право значење!

  У светом еванђељу по Ивану 1:1, јеврејска Библија каже : "У почетку беше реч, и реч беше у Бога, и реч беше Бог". Чудна тврдња, заиста, али препуна значења - значења која су промакла већини нејевреја, а нарочито пољопривредницима. Право значење овог хокус-покуса, на језику Јевреја, јесте да речи могу стварати богове, и обрнуто, да могу постати моћне попут бога у контролисању и управљању умовима и судбинама људи.

  - Бен Класен
  Још један детаљ који нам говори ко је заправо творац хришћанства. Религије су најмоћније оружије! Ваљда ће те коначно схватити да смо у пољу туђе религије (у којој нема срба) и вратити се правој религији предака. И ја сам некада био залуђени хришћанин док нисам схватио шта је реалност, а шта су бајке. Чак ми је жао што сам био толико дуго лаковеран. 2. #2
  Aktivan član jokoonoko (avatar)
  Učlanjen
  25.03.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.418
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Kad neki Ben to kaze onda mora da je tako...


  ''ATS: Ko je tvoj 'kreator' i da li je tvoj 'kreator' isti kao naš 'kreator'?

  HH: Ovo je odlično pitanje koje mogu da iskoristim da približim našu komunikaciju 'Suštini'.

  Da i ne. Prvo morate da razumete Kreaciju.

  U početku, postoji Beskonačno Jedno. Ovo je Izvor Svega. Inteligentna Beskonačnost. Ona je neostvarena Apsoluta. U njoj je neograničen potencijal, čekajući da "postane". Mislite o tome kao "neisklesanom bloku" Vaših taoističkih tradicija.
  Inteligentna Beskonačnost, postaje "svesna" sebe, zatim teži da Se iskusi te je Jedan Beskonačni Kreator "rođen" ili "ostvaren" (u vašem trećedenzitetskom shvatanju ovo je "prostor"). U stvari, Kreator, je tačka fokusirane Beskonačne Svesti, ili svesnosti, u Beskonačnu Inteligentnu Energiju.
  Jedan Beskonačni Kreator takođe postavši svestan sebe, želi da se iskusi kao Stvaratelj, i na taj način, počinje sledeći korak na dole u spirali Kreacije. Jedan Beskonačni Kreator, u fokusiranju Svoje Inteligentne Beskonačnosti, postaje Inteligentna Energija (koju biste vi mogli nazvati Veliko Centralno Sunce) i deli se na manje delove Sebe, koja onda opet sebe mogu doživeti kao Kreatore (ili Centralna Sunca). Drugim rečima, svako Centralno Sunce (ili Kreator) je 'korak dole' u svesti (ili distorziji) iz Originalne Misli Kreacije. Dakle, "U početku" nije bila "Reč", nego Misao. Reč je misao izražena i ostvarena kao Kreator.

  Postoji Jedinstvo. Jedinstvo je Sve što postoji. Inteligentna Beskonačnost i Beskonačna Energija. Dvoje su Jedno i u njima je potencijal za čitavu Kreaciju. Ovo stanje svesti bi se moglo nazvati kao 'Bivstvo'.

  Inteligentna Beskonačnost ne prepoznaje svoj "potencijal". To je neostvarena Apsoluta. Ali Beskonačna Energije prepoznaje potencijal 'postajanja' svih stvari, kako bi se privuklo bilo koje željeno iskustvo u 'bivstvo'.

  Beskonačna Inteligencija se može posmatrati kao centralni "Puls" Života a Inteligentna Energija kao Duhovna "krv" (ili potencijal) koja "pumpa" da bi Kreator stvorio Kreaciju.

  Ova slika može da doprinese vašem razumevanju:  Kreacija je zasnovana na 'Tri primarne Distorzije Zakona Jednog'.

  1). Slobodnoj Volji:

  U prvom Zakonu (ili distorziji) Kreacije, Kreator dobija Slobodnu Volju da se spozna i iskusi kao individualan iako (paradoksalno) jedinstveni aspekt Jednog.

  2). Ljubavi:

  U drugom Zakonu Kreacije, početna distorzija Slobodne Volje, postaje tačka fokusa svesti poznate kao Logos, ili 'Ljubav' (ili Reč u terminu Biblije). Ljubav ili Logos, koristeći Svoju Beskonačnu Inteligentnu Energiju, onda preuzima ulogu ko-stvaranja širokog niza fizičkih iluzija ('misaonih formi ") ili Denziteta (što neki zovu dimenzije) u kojima prema Svom Inteligentnom naumu, najbolje nudi paletu "potencijalnih" iskustava u kojima Se može spoznati.

  U suštini, Jedan Beskonačni Kreator, koji Se deli u Logose, mogao bi se nazvati u vašem trećedenzitetskom shvatanju kao 'Univerzalni Kreator". Drugim rečima, i Logos, stvara na Univerzalnom nivou Bivstva. Logos stvara fizičke Univerzume, u kojima To i Kreator mogu da iskuse sebe.

  ("Neka bude svetlost")

  3). Svetlo:

  Da bi se izrazila ova Beskonačna duhovna ili "Životna" Energija u vidu fižičke misaone forme ili Denziteta, Logos stvara treću distorziju, ili Svetlost. Od tri originalne Primarne distorzije Jednog u donošenju Kreacije, postoji mnoštvo drugih pod-distorzija, sa svojim specifičnim paradoksima. Cilj Igre je ući u ove u daljim deljenjima Kreacije, a zatim pokušati da usklade polariteti, da bi se ponovo spoznala Jednost kao njihov Kreator.

  Priroda svih ovih fizički izraza Energije je svetlost. Tako da gdegod da postoji bilo koji oblik fizičke 'materije', postoji Svetlost, ili Božanska Inteligentna Energija u svojoj suštini ili centru.


  Nešto što je beskonačno ne može biti "osim" ili "mnogo", Beskonačni Kreator zna samo Jedinstvo. Tako, crtajući preko Inteligentne Beskonačnosti, jedan Beskonačni Kreator je dizajnirao nacrt na osnovu konačnih principa Slobodne Volje Svesti i pod-nivoa Kreacije, koje zauzvrat, mogu da postanu svesne sebe, i tražiti da se iskuse kao Kreatori. I tako u stilu "ruskih babuški" eksperiment je 'prenesen' na dole i dole. Nivoi Kreacije u okviru nivoa Kreacije.

  Jedan Beskonačni Kreator (ili Veliko Centralno Sunce) prenosi Svoju Beskonačno Energiju da postane Logos. Logos zauzvrat dizajnira ogromne Univerzume prostora (još uvek nematerijalizovane), prenoseći dole i deli Se opet u Logoe (množina), drugim rečima, u niz Centralnih Sunca koja će svaki postati Logos (ili 'ko-kreator' ) Svog sopstvenog Univerzuma, gde svaki individualizovani deo Jednog Beskonačnog Kreatora, sadrži u Sebi kao Svoju samu suštinu, Inteligentnu Beskonačnost.

  Korišći Zakon Slobodne Volje, svaki Univerzalni Logos (Centralno Sunce) dizajnira i stvara sopstvenu verziju ili perspektivu "fizičke stvarnosti" 'u kojoj Se iskušava kao Kreator. Prenoseći dole opet, fokusira Svoju Inteligentnu Energiju i stvara nemanifestovan oblik Galaksija unutar Sebe, i deli Se još dalje u 'ko-kreator' delove ('Sub-Logose "ili Sunca) koji će onda dizajnirati i izraziti svoje ideje fizičke stvarnosti u obliku tačaka Svesti koje nazivamo Sunčevim Zvezdama i Planetama.

  "Planetarni entitet" (ili "Duša") započinje prvi Denzitet iskustava, u kojem se drugi individualizovani deo Jednog može inkarnirati. Baš kao i sa svim Logosima i Pod Logosima Kreacije, svaka duša je još jedan manji jedinstven deo Jednog Beskonačnog. Na početku, Inteligentna Energija planete je u stanju koji biste vi mogli nazvati 'haos', što znači da je Energija nedefinisana. Onda proces započinje ponovo. Planetarna Energija počinje da postaje svesna Sebe (prvi denzitet spoznaje je "Svest") i Planetarni Logos (pod-pod-Logos u suštini) počinje da kreira druge silazne korake unutar Sebe, i unutrašnja građa planete počinje da se formira; kao što se sirovi elementi vazduha i vatre kombinuju da bi "radili na" Vodama i Zemlji, tako povećavajući svesnost njihovog 'bivstva', te proces 'evolucije' počinje, formiranjem drugog Denziteta.

  Drugodenzitetska bića počinju da postaju svesni sebe, kao 'odvojene', a time i počinju da evoliuraju prema trećem denzitetu samo-svesti, (najniži denzitet u koji se 'ljudska duša" može inkarnirati).


  Ljudi opet (ili Duše inkarnirane u njima), traže da se "vrate Svetlu i Ljubavi, iz kojih su došle, te počinju putovanje napredovanja, od 3. Denziteta do 8. Denziteta, te povratak u Beskonačnu Jedno-st.

  Objašnjenje Denziteta iznad 'normalne' ljudske svesti je drugo pitanje ipak, pa ako želite da saznate nešto više o njima, neko će morati da postavi inteligentno pitanje na koje mogu da odgovorim, tako da ne ometam vašu Slobodnu Volju da ne znate.

  Tako da, uzimajući u obzir gorenavedeno, mogu da se vratim i razjasnim originalno pitanje:

  ATS: Ko je tvoj 'kreator' i da li je tvoj 'kreator' isti kao i naš 'kreator'?

  HH: Kao što sam rekao, i da i ne. Na kraju krajeva, sve živo (a sve stvari su žive) je stvorila početna Univerzalna Kreacija Jednog Beskonačnog Kreatora. Tako da, gledano iz te perspektive, Jedan Beskonačni Kreator fokusira svoju Inteligentnu Beskonačnost u tačku svesti Beskonačne Energije, i donosi čitavu Kreaciju u Bivstvo (Biće), međutim, nismo direktno stvoreni od Jednog Beskonačnog Kreatora, nego našeg sopstvenog Logosa, Sub-Logosa, i sub-sub-Logosa i tako dalje. Dakle, iz te perspektive, iako smo svi u suštini 'napravljeni' od iste 'stvari' Kreacije, koju je inicirao Jedan Beskonačni Kreator, naš stvarni lični Kreatori su različiti delovi ili sub-Logosi Jednog. Drugim rečima, da, naš Kreator, iako potiču iz istog Izvora, nije isti entitet kao vaš Kreator.
  ...
  Nametnut je ponovo izbor - između dva zla. Treba da biramo manje zlo. Tako smo prevareni već nekoliko puta. Ko je kriv što nam oni to rade? Mi, građani Srbije, mi smo jedini krivci. - Branko Dragas

 3. #3
  Poznat
  Učlanjen
  08.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.681
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  link?
  http://sites.google.com/site/zvezdaraforest

 4. #4
  Moderator Borac za prava zivotinja (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Šambala
  Poruke
  50.719
  Tekstova u blogu
  96
  Reputaciona moć
  4355

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Jokoonoko, moraš staviti link do originalnog teksta.
  Tuđa mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

 5. #5
  Aktivan član jokoonoko (avatar)
  Učlanjen
  25.03.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.418
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  OK.
  Prevedeno:
  http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=383158
  Sazeti original:
  http://www.illuminati-news.com/00363.html
  Pravi original je sa AboveTopSecret foruma te necu ostaviti link jer je forum u pitanju. Ko bas zeli, lako ce naci...
  Nametnut je ponovo izbor - između dva zla. Treba da biramo manje zlo. Tako smo prevareni već nekoliko puta. Ko je kriv što nam oni to rade? Mi, građani Srbije, mi smo jedini krivci. - Branko Dragas

 6. #6
  Elita ranjeni Zoro (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.090
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  525

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  valjda pre reči dolazi Misao..?

 7. #7
  Domaćin
  Učlanjen
  28.02.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tu sam, bre
  Poruke
  3.916
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Citat Original postavio ranjeni oro Pogledaj poruku
  valjda pre reči dolazi Misao..?
  Ne kod svih

 8. #8
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Citat Original postavio ranjeni oro Pogledaj poruku
  valjda pre reči dolazi Misao..?
  Па мисао је састављена од речи.

 9. #9
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Citat Original postavio zuti car Pogledaj poruku
  Ne kod svih
  А код којих то долази пре речи? Наведи само једну...

 10. #10
  Elita ranjeni Zoro (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.090
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  525

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  Па мисао је састављена од речи.
  možda tvoja, kod mene su u pitanju slike i zvuci

 11. #11
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Citat Original postavio ranjeni oro Pogledaj poruku
  možda tvoja, kod mene su u pitanju slike i zvuci
  То је уобразиља (машта). Знаш ли чија је она саставни део, и шта је покреће?

 12. #12
  Elita ranjeni Zoro (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.090
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  525

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  То је уобразиља (машта). Знаш ли чија је она саставни део, и шта је покреће?
  Mašta? Mašta je kreativna misao, preskočio si par koraka.

  šta ćemo sa onom svakodnevnom? Opažaji, povezivanje pojmova, zaključci, m?

 13. #13
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Mašta? Mašta je kreativna misao
  Задовољавајући одговор иако непотпун.

  Сад још само да се икобељаш из ''пре речи је мисао'' и биће петица.

  За ресто питања ево одговора (мада без јасне класификације, мораћеш мало између редова да читаш и да се удубиш...)

  Шта је душа? Оно што остаје... између тела и духа, то припада души и чини њен живот (39, стр. 421).

  http://predanje-ms.blogspot.com/2010/03/blog-post_26.html

  ...Души су дате потребе, а за њихово задовољавање дароване су силе у којима је наговештен и начин њиховог задовољавања (39, стр. 421).

  Што је око видело, слику тога одмах бележи уобразиља и слаже у сећање, као у какав архив (56, стр. 250).

  Потреба или страст, када је подстакнута, и нехотице наводи мисли на предмете којима може да буде задовољена, и као да прикива пажњу за њих, исто као што обратно – слика страсног предмета јако узнемирава страст (56, стр. 251).

  Поред грешника налази се чувар кога поставља сатана и који га прати и помрачује, пунећи му главу страсним сликама (56, стр. 258).

  Сам ток мисли исходи из душе и руководи се њеним законима (36, стр. 19).

  Разум ствара податке, саставља појмове, судове и закључке, или, другачије, изводи уопштавање, одређује и развија мисао (56, стр. 229).

  Да мисли не би блуделе, треба задобити такво осећање, да се у срцу непрестано буде са Богом... онда неће бити места за помисли са стране (5, п. 800, стр. 86).

 14. #14
  Elita ranjeni Zoro (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.090
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  525

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  Задовољавајући одговор иако непотпун.

  koji ti deo tačno nije jasan?

  Сад још само да се икобељаш из ''пре речи је мисао'' и биће петица.

  i ti još malo da razmisliš pa će biti trojka

  За ресто питања ево одговора (мада без јасне класификације, мораћеш мало између редова да читаш и да се удубиш...)

  ne moram ja ništa, nemam ovde ja problem sa jasnim klasifikacijama već ti.
  ......

 15. #15
  Aktivan član milsu (avatar)
  Učlanjen
  31.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд, Србија
  Poruke
  1.819
  Reputaciona moć
  118

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Citat Original postavio DjukaRBC Pogledaj poruku
  Још један детаљ који нам говори ко је заправо творац хришћанства. Религије су најмоћније оружије! Ваљда ће те коначно схватити да смо у пољу туђе религије (у којој нема срба) и вратити се правој религији предака. И ја сам некада био залуђени хришћанин док нисам схватио шта је реалност, а шта су бајке. Чак ми је жао што сам био толико дуго лаковеран.
  У почетку беше Логос, а не само "реч". "Логос" се не може буквално превести на српски, најближи превод је "смислени говор".

  Ти си очигледно био залуђен, али ниси био верник. Када једном уистину постанеш верник, више нема повратка назад.
  "Време и моје право погинути неће."

 16. #16
  Ističe se machkolinos (avatar)
  Učlanjen
  21.06.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.395
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  У Вуковом преводу је преведено као реч али знамо да Вук није преводио са оригинала већ буквално преводио са немачког и латинском.
  У новијем синодском преводу је, У почетку беше Логос и Логос беше у Бога.
  Логос има преко 150 значења у грчком језику, оригиналу Јовановог јеванђеља.
  Као логос се у овом смислу означава Христос, а логос може значити и смисао и наука.....
  Poslednji put ažurirao/la machkolinos : 11.07.2010. u 21:00

 17. #17
  Elita ranjeni Zoro (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.090
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  525

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Citat Original postavio Slobay Pogledaj poruku
  У Вуковом преводу је преведено као реч али знамо да Вук није преводио са оригинала већ буквално преводио са немачког и латинском.
  У новијем синодском преводу је, У почетку беше Логос и Логос беше у Бога.
  Логос има преко 150 значења у грчком језику, оригиналу Јовановог јеванђеља.
  Као логос се у овом смислу означава Христос, а логос може значити и смисао и наука.....
  aj se vi prvo dogovorite šta je bilo prvo, reč ili 150 značenja logosa..

 18. #18
  Elita CrniĐavo (avatar)
  Učlanjen
  07.07.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.476
  Reputaciona moć
  487

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  U početku beše samo Ljubav

 19. #19
  Poznat Hrastovnik (avatar)
  Učlanjen
  23.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.444
  Reputaciona moć
  142

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Citat Original postavio DjukaRBC Pogledaj poruku
  Још један детаљ који нам говори ко је заправо творац хришћанства. Религије су најмоћније оружије! Ваљда ће те коначно схватити да смо у пољу туђе религије (у којој нема срба) и вратити се правој религији предака. И ја сам некада био залуђени хришћанин док нисам схватио шта је реалност, а шта су бајке. Чак ми је жао што сам био толико дуго лаковеран.
  Nekad mozda lakovjeran sada si 100% bezvjeran!

 20. #20
  Livingstone nije na forumu
  Ako ti beskorisna misao ne pomuti um,svaki dan je najbolji u tvom životu.
  Poznat Livingstone (avatar)
  Učlanjen
  12.01.2010.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  iza ogledala
  Poruke
  9.223
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  124

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Citat Original postavio DjukaRBC Pogledaj poruku
  Још један детаљ који нам говори ко је заправо творац хришћанства. Религије су најмоћније оружије! Ваљда ће те коначно схватити да смо у пољу туђе религије (у којој нема срба) и вратити се правој религији предака. И ја сам некада био залуђени хришћанин док нисам схватио шта је реалност, а шта су бајке. Чак ми је жао што сам био толико дуго лаковеран.
  .ako je u pocetku i bila rec,ta rec je bila Srbin ???
  Ako razumete-stvari su takve kakve jesu. Ako ne razumete-stvari su takve kakve jesu.

 21. #21
  Buduća legenda Сале! (avatar)
  Učlanjen
  18.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Чардак
  Poruke
  31.716
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Citat Original postavio Livingstone Pogledaj poruku
  .ako je u pocetku i bila rec,ta rec je bila Srbin ???
  "у почетку беше Србин..."
  Брига вука шта овце мисле о њему!

 22. #22
  Elita CrniĐavo (avatar)
  Učlanjen
  07.07.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.476
  Reputaciona moć
  487

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Ovo je jedna mala priča koju sam davno napisao, a ima veze sa temom.

  Odveć beše po Zemlji ispisana reč Ljubav; reč velika. Velika toliko da međ’ ljudima, ljudima što po zemlji hodaše, bi i onih koji ne mogoše je sagledati; ne mogoše je osetiti zato. Međ’ ljudima koji hodaše, bi i onih koji se vinuše, vinuvši dušu svoju visoko, visoko iznad oblaka, visoko iznad Zemlje; njihove oči pojaviše se među zvezdama. Tad ljudi ti, što vinuše se, spaziše reč koja po Zemlji je odveć ispisana, reč veliku. U očima njinim zasjaše iskre i tad zvezde nove blisnuše; rodiše se Sunca nova, nečija. Tad Sunca ta počeše da obasjavaju Zemlju svetlošću, pedalj po pedalj, kamen po kamen, čoveka po čoveka. Ti ljudi, što nekada po Zemlji hodaše, sad vratiše se na Zemlju u obliku svetlosti. Jer svaki od njih postade jedna zvezda, a svaka je zvezda i nečije Sunce.

 23. #23
  Elita ranjeni Zoro (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.090
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  525

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  priča obiluje napetom dramatikom, ali joj fali još aorista..

 24. #24
  Elita CrniĐavo (avatar)
  Učlanjen
  07.07.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.476
  Reputaciona moć
  487

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Bitna je suština, a ne forma.

 25. #25
  Primećen član
  Učlanjen
  23.11.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србија
  Poruke
  782
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: "У почетку беше реч,...", право значење!

  Citat Original postavio Hrastovnik Pogledaj poruku
  Nekad mozda lakovjeran sada si 100% bezvjeran!
  Значи ко не верује у јеврејске бајке је безверан? Ако је тако онда си у праву. Боље је бити, назови "безверан", него загађен болесном вером која је вук у овчијој кожи и која нам се много пута обила о главу. То бре људи није НАШЕ! Данас је неким мојим рођацима на селу била слава па сам случајно проверио ко су светци. И као случајно, оба светца која се данас славе су јевреји. Шта треба још да вам кажем ако ово не схватате? У историји нам се хришћанство прво нудило а после се силом наметало. Данас јевреји користе модерније али врло слично оружије а то је "демократија". Ако нећеш милом онда ћеш силом.

Slične teme

 1. Odgovora: 71
  Poslednja poruka: 28.12.2012., 18:27
 2. Беше лепа као бог ...
  Autor W.A.S.P. u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 56
  Poslednja poruka: 13.06.2012., 23:21
 3. Порекло и значење имена
  Autor tolstoy u forumu Dom i porodica
  Odgovora: 49
  Poslednja poruka: 25.07.2009., 09:34
 4. Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 06.07.2007., 13:29

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •