Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.
Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 145

Tema: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

 1. #1
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Др.Марко С. Марковић прво перо Српске послератне емиграције. Страшна ширина образовања Доктора Марка С. Марковића, коју илуструју специјализације из богословља, оријенталних језика, политичких наука, историје и права, и разуђена тематска интересовања - од филозофије, историје и књижевне критике, до геополитике, употпуњују биографију не тако честу чак ни међу угледним старим српским грађанским породицама у Београду.

  Др Марко С. Марковић: Нема морала без Бога


  Др Марко С. Марковић


  НЕМА МОРАЛА БЕЗ БОГА

  Следбеник Русоа, који је проповедао да човек не треба да служи никоме до себи, човек 20. века се поноси што над собом не признаје „ни Бога ни господара“. Пошто су материјалисти утврдили да Бог није створио човека него да је човек створио Бога, коме је приписао своје најлепше особине, светкује се ослобођење човека од тога „отуђивања“ и служења једној бесмисленој фикцији. Под образином напретка, извлачи се тако из пепела једно врло старо начело које су још грчки софисти формулисали, а касније прихватили европски хуманисти и немачки философ Емануел Кант: „Човек је мерило свега“. У суштини то је „аутономни морал“, морал без Бога, морал без религије.

  Погледајмо прво чега су нас „ослободили“, да бисмо боље разумели о чему се састоји „слобода“ коју су нам донели.

  Наша „потчињеност“ Богу није ништа друго до молитва којом се обраћамо Свевишњем за помоћ да савладамо себичност и волимо своје ближње. Без обзира да ли се верује у Бога или не, та потчињеност је корисна због својих последица, јер је љубав према ближњем вредност по себи. Зато је Волтер и рекао: „Да Бога нема, требало би га измислити“. Одрицати се те потчињености значи одрицати се љубави, најчвршћег цемента сваке људске заједнице. Не само да вера у Бога није никакво ропство и „отуђивање“ него је то брана против сваког ропства и отуђивања. Чим се одрекне тог идеала и савршенства, чим напусти Бога чији је „јарам благ и бреме лако“, човек се одмах потчињава неком лажном божанству и подаје идолопоклонству које на њега наваљује много теже бреме.

  Међу многим идолима који данас замењују Бога, два идола се ипак највише помињу и славе: ЧОВЕЧАНСТВО и ЧОВЕК. Ако се човечанство схвати у најширем смислу, као читав људски род посматран у историјској перспективи, мора се признати да људи у огромној већини имају савест и да није било људског друштва без морала. Свети Павле, у Посланици Римљанима, потврђује да „незнабошци не имајући Закона, сами од себе чине оно што је по Закону“ јер је то „написано у срцима њиховијем“. Али поборници религије Човечанства не мисле на то историјско човечанство, на укорењеност моралног осећања у људском роду које је конкретно постојало и постоји. Њихово је Човечанство пуста апстракција. А пошто се то Човечанство није никад састало да пропише неки општи морални закон, то они говоре у име Човечанства. Узурпирајући ауторитет Човечанства које као такво нема свог моралног закона, они сами – са својом групом или партијом – прописују тај закон и по њему суде или убијају без суђења. Савомоља једне шаке узурпатора замењује морални закон и мањина се насилно намеће већини. Такав „морал“ води истребљењу читавих раса, народа или класа.

  Обожаваоци Човека, уколико се ограничавају на индивидуални морал, позивају се на човекову природу, разум или слободу. Они који хоће да се управљају по својим природним склоностима и нагонима заборављају да ти нагони нису увек племенити него да могу бити и зверски. Идући слепо за својом природом, човек се може одати свакојаким страстима, оргијама, многоженству, па и убилачким нагонима. Јасно је да тај природни морал није сам себи довољан, да не може да буде опште мерило нити да спречи „закон џунгле“ и право јачега.

  У нашем столећу чешће се наводи разум као мерило вредности и извор морала. Човек је разумно биће и он је сам позван да одреди шта му ваља чинити. И Сократ је веровао да је само незнање узрок зла, а да знање и разум обавезно воде добру. Међутим, разум није довољан да човека учини добрим. Човек може знати шта је добро, а немати воље да своју намеру спроведе уидело или чак чинити зло. Има учених људи и лекара који се одају алкохолизму или опојним дрогама. Било је у овом веку и хришћанских богослова који су постали најкрвожеднији тирани. Не говори свети Павле узалуд о „закону у удима својима“ који се супроти „закону ума“ и заробљава га „законом греховнијем“. Поред разума нужна је и воља али да чак ни хтети не значи увек моћи учи нас опет исти светитељ: „Јер добро што хоћу нечиним, него зло што нећу оно чиним“. Воља треба да се оснажи вером и да пред собом има добро као циљ, узвишени и неприкосновени идеал који сам религија даје.

  Ако ни разум није сигуран ослонац, остаје нам слобода као последње уточиште. Француски писац Албер Ками пориче разум у свету: све је неразумно, бесмислено, апсурдно – и свет и човек. Све што људи граде постаје тамница и једини позив човека на земљи је да руши тамнице и диже побуну против тамничара. Хероји Достојевског размишљају друкчије: „Ако нема Бога, ја сам Бог“. Или: „Ако нема Бога, све ми је дозвољено“. Морал је оно што ја хоћу, оно што ја одлучим по својој слободној вољи. Достојевски је у праву. На философском плану то је бесмислица, јер ниједан чин не може бити свој сопствени закон, manj' ако није ''actus parus“ – „чист акт“ чиме би се сваки појединац изједначио са Богом. Само, ако смо сви богови, а не желимо исто, рат богова ће заменити људске ратове и добит неће бити велика. Са правне тачке гледишта, то је такође апсурд, јер у праву важи начело да „нико не може другоме дати више права него што их има сам“. Моја апсолутна слобода ограничава слободу других и, на крају крајева, тежи да успостави власт над другима. Са каквим правом човек треба да влада над човеком, а ја над другима? Ко ми је дао то право? Нико. Другим речима, ја сам га узурпирао. Бесправно. Моја апсолутна слобода је негација не афирмација права. У моралном погледу, моја лична слобода не може ни у ком случају да буде сама по себи основа, извор или мерило морала. Слободна воља је слобода опредељења. Она, као таква, није ни добра ни зла. По својој слободној вољи, ја исто тако могу да изаберем добро као и зло. Уколико се определим за зло, ја због тога, у тренутку своје одлуке, нисам мање слободан. Да би мој акт био оцењен као моралан или неморалан, неопходно је да га извршим слободно, али сама слобода није довољна да моја акт учини моралним.

  Неко ће се можда са овим излагањем сложити начелно и теоријски, али ће речи, позивајући се на сопствено искуство, да зна безбожнике који су у личном животу били потпуно морални људи. То ипак не доказује да је могућ морал без Бога. Ваља, пре свега, разликовати старозаветне многобожце и данашње безбожнике. Христос је сишао у ад да спасе праведне људе који су умрли пре Његова рођења. Њихов морал није био савршен, али Бог није могао дозволити да они буду осуђени у име савршеног моралног закона који нису познавали. Данашњи безбожници, напротив, познају хришћанство и сносе за своје богоодрицање пуну моралну одговорност. Нису ту у питању њихови поступци у свакодневном животу који често могу бити добри и чак примерни. Безбожнички „морал“ не заслужују назив морала стога што је – по речима руског мислиоца Н. О. Лоског – у основи неморалан или по своме обиму или по садржају или по крајњем циљу. По обиму, зато што није универзалан него искључив, што се ограничава само наједан круг људи. Чак и ако не проповеда отворено „шовинизам“ или класну мржњу, он не простире своју љубав на све људе. На пример: „Брат је мио које вере био“... само ако је наш члан. По садржају, атеистички* морал не поштује људски живот у овом или оном облику: или презире старост, или дозвољава побачаје и ропство, жигоше читаве друштвене слојеве као издајнике „нељуде“** или „подљуде“ које треба истребити и т. сл. По циљу, лажни атеистички морал је увек рушилачки, а не стваралачки, увек уперен против некога или нечега (а редовно притив Бога), позивајући претходно на злочин да би могао остварити „земаљски рај“.

  Очигледно је, дакле, да је Бог као апсолутно савршентство једино оправдање и једина могућа основа морала, да је Он једини Законодавац моралног Закона и једини извор снаге за његово остварење. Човечанство се може одрећи Бога али не може живети без Бога. У првој половини овога века погинуло је више људи у тоталним ратовима него за пет хиљада година историје цивилизованих народа. Додајмо томе близу десет милиона побијених у име једне расе и преко двадесет милиона „ликвидираних“ у име светске револуције. Данас треба да бирамо између атомског рата и револуције, а доживећемо можда и једно и друго. Ето чему нас је довео морал без Бога. Зар то није довољна опомена? И зар је то наследство које спремамо потомству? Ко би после тога смео да тврди да човечанство, уколико се не врати Богу, уопште заслужује да постоји?

  Имајмо храбрости да доведемо до краја своје размишљање и завршимо са Достојевским: „Ако Бога нема, онда не вреди живети“.
  "Свуда около су издаја, кукавиштво и лаж" Цар Николај II 2. #2
  Buduća legenda
  Učlanjen
  22.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Had
  Poruke
  27.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio SlovesniFilozof Pogledaj poruku
  Имајмо храбрости да доведемо до краја своје размишљање и завршимо са Достојевским: „Ако Бога нема, онда не вреди живети“.
  A ne vredi ni umreti, jerbo ostadosmo bez livade.

  Mrzi me da čitam, preleteh bold... i kontam da čovek ide logikom: ako ne možete obuzdeti svoje nagone, imate razum, koji nije dovoljan, jelte... ali zato imate boga... da vas kastrira, i mentalno i fizički.
  Od "strašne širine obrazovanja" i nakaradne logike može da se zastrani... dokazano i argumentovano.

 3. #3
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio Y Pogledaj poruku

  Mrzi me da čitam, .
  Ако нисте навикли да читате и учите, ту ћете навику морати да стекнете. Као што стара пословица каже: знање је моћ, и што више будете знали – бићете већа опасност за New World Order.
  "Свуда около су издаја, кукавиштво и лаж" Цар Николај II

 4. #4
  Buduća legenda
  Učlanjen
  22.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Had
  Poruke
  27.007
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio SlovesniFilozof Pogledaj poruku
  Ако нисте навикли да читате и учите, ту ћете навику морати да стекнете. Као што стара пословица каже: знање је моћ, и што више будете знали – бићете већа опасност за New World Order.
  Jes, pa da poludim...

 5. #5
  Veoma poznat
  Učlanjen
  16.07.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  sasvim na mestu
  Poruke
  11.277
  Tekstova u blogu
  10
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio SlovesniFilozof Pogledaj poruku
  Безбожнички „морал“ не заслужују назив морала стога што је – по речима руског мислиоца Н. О. Лоског – у основи неморалан или по своме обиму или по садржају или по крајњем циљу. По обиму, зато што није универзалан него искључив, што се ограничава само наједан круг људи. Чак и ако не проповеда отворено „шовинизам“ или класну мржњу, он не простире своју љубав на све људе. На пример: „Брат је мио које вере био“... само ако је наш члан. По садржају, атеистички* морал не поштује људски живот у овом или оном облику: или презире старост, или дозвољава побачаје и ропство, жигоше читаве друштвене слојеве као издајнике „нељуде“** или „подљуде“ које треба истребити и т. сл. По циљу, лажни атеистички морал је увек рушилачки, а не стваралачки, увек уперен против некога или нечега (а редовно притив Бога), позивајући претходно на злочин да би могао остварити „земаљски рај“.
  Vidim, sve se ljube ovi sto se krste sa dva i tri prsta...
  Cak se i u kolo hvataju cim vide one sto se klanjaju!
  E, stvarno se s vremena na vreme ovde mozes lepo ismejati...

  Pitam se gde li je ono pisalo "sa verom u boga"...

 6. #6
  Elita CrniĐavo (avatar)
  Učlanjen
  07.07.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.476
  Reputaciona moć
  487

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio SlovesniFilozof Pogledaj poruku
  Ако нисте навикли да читате и учите, ту ћете навику морати да стекнете. Као што стара пословица каже: знање је моћ, и што више будете знали – бићете већа опасност за New World Order.
  A ja mislio da je cilj novog svetskog poretka da ljudima otvori oči

  P:S. Sve što čovek treba da zna je Ljubav.

 7. #7
  Elita ranjeni Zoro (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.090
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  525

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  ljudi se oduvek dele, na bele, na crne, na mlade i stare, na urbane i seljake, na visoke i niske, na bistre i tupave, na one koji imaju i na one koji nemaju, na gladne i site, na kosmate i ćelave, na one što sede i one što stoje, na religiozne i aetiste, na zvezdaše i partizanovce, na pankere i rokere, na naše i vaše - ljudi se od UVEK dele.

  Čak i kada su blastula, podele se na gastrulu..


  bogovu su, kao i sve ostalo - oduvek bili samo izgovor za nabijanje na kolac.

  A kada če se ljudi opametiti i ujediniti? Kada ih napadnu marsovci, veštiji i brži, gladni naših hromozoma.. i koštane srži.

 8. #8
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio SlovesniFilozof Pogledaj poruku
  Ако нисте навикли да читате и учите, ту ћете навику морати да стекнете. Као што стара пословица каже: знање је моћ, и што више будете знали – бићете већа опасност за New World Order.
  Каква је моћ знање, конструктивна или деструктивна?

  Мала знања добијају се учењем, велика знања добијају се вером и поштењем.
  +Св. Николај Жички+

  Наука или знање БЕЗ ДОБРОТЕ, јесте МУДРОСТ ЂАВОЛСКА.
  +Св. Филарет Московски+


  Дакле површну и непрецизну мисао си изнео као аргумент.

  А да ли у јереси има Бога? Има ли у јереси морала?

  http://predanje-ms.blogspot.com/2010/02/blog-post_25.html

  http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=355947

  Не прихватај са медом отровне ствари. +Св. Василије Велики+

 9. #9
  Elita ranjeni Zoro (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.090
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  525

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  А да ли у јереси има Бога? Има ли у јереси морала?

  nema ničeg moralnijeg i humanijeg od rušenja boga u glavi svakog pojedinca.
  Не прихватај са медом отровне ствари. +Св. Василије Велики+

  ko jede samo med ostaje bez zuba + Jevdokije Bosonogi +

  ......

 10. #10
  Domaćin Electric eXecutor (avatar)
  Učlanjen
  12.06.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.074
  Reputaciona moć
  73

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio SlovesniFilozof Pogledaj poruku
  Безбожнички „морал“ не заслужују назив морала стога што је – по речима руског мислиоца Н. О. Лоског – у основи неморалан или по своме обиму или по садржају или по крајњем циљу. По обиму, зато што није универзалан него искључив, што се ограничава само наједан круг људи. Чак и ако не проповеда отворено „шовинизам“ или класну мржњу, он не простире своју љубав на све људе. На пример: „Брат је мио које вере био“... само ако је наш члан. По садржају, атеистички* морал не поштује људски живот у овом или оном облику: или презире старост, или дозвољава побачаје и ропство, жигоше читаве друштвене слојеве као издајнике „нељуде“** или „подљуде“ које треба истребити и т. сл. По циљу, лажни атеистички морал је увек рушилачки, а не стваралачки, увек уперен против некога или нечега (а редовно притив Бога), позивајући претходно на злочин да би могао остварити „земаљски рај“.
  Kad bi licemerje u ovom tekstu bilo pasulj, imali bi dovoljno da hranimo sve beskucnike u Srbiji nekoliko dana.

  Takodje, ima puno vise oblika morala, nego samo religijski i "ateisticki".
  My father told me not to get old. Should have listened to him.

 11. #11
  Elita CrniĐavo (avatar)
  Učlanjen
  07.07.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.476
  Reputaciona moć
  487

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio ranjeni oro Pogledaj poruku
  ljudi se oduvek dele, na bele, na crne, na mlade i stare, na urbane i seljake, na visoke i niske, na bistre i tupave, na one koji imaju i na one koji nemaju, na gladne i site, na kosmate i ćelave, na one što sede i one što stoje, na religiozne i aetiste, na zvezdaše i partizanovce, na pankere i rokere, na naše i vaše - ljudi se od UVEK dele.

  Čak i kada su blastula, podele se na gastrulu..


  bogovu su, kao i sve ostalo - oduvek bili samo izgovor za nabijanje na kolac.

  A kada če se ljudi opametiti i ujediniti? Kada ih napadnu marsovci, veštiji i brži, gladni naših hromozoma.. i koštane srži.
  Da li si namerno izostavio ili si prevideo činjenicu da se ljudi dele na dobre i na rđave?
  Da li misliš da se ubice, silovatelji, siledžije ubrajaju u rđave ljude?

 12. #12
  Elita ranjeni Zoro (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.090
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  525

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio diamonddragon Pogledaj poruku
  Da li si namerno izostavio ili si prevideo činjenicu da se ljudi dele na dobre i na rđave?
  Da li misliš da se ubice, silovatelji, siledžije ubrajaju u rđave ljude?
  Da li si ti prevideo činjenicu da sve to što si pobrojao u određenim periodima ljudskog postojanja nije bilo loše, čak naprotiv - poželjno i dobro.

  Šta misliš kako je npr Dušan Silni dobio svoj nadimak

 13. #13
  Elita CrniĐavo (avatar)
  Učlanjen
  07.07.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.476
  Reputaciona moć
  487

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio ranjeni oro Pogledaj poruku
  Da li si ti prevideo činjenicu da sve to što si pobrojao u određenim periodima ljudskog postojanja nije bilo loše, čak naprotiv - poželjno i dobro.

  Šta misliš kako je npr Dušan Silni dobio svoj nadimak
  Ti dakle zastupaš mišljenje da su ubistva, silovanja i siledžijstva u određenim periodima ljudskog postojanja poželjna i dobra dela?

 14. #14
  Domaćin
  Učlanjen
  28.02.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tu sam, bre
  Poruke
  3.916
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio ranjeni oro Pogledaj poruku
  Da li si ti prevideo činjenicu da sve to što si pobrojao u određenim periodima ljudskog postojanja nije bilo loše, čak naprotiv - poželjno i dobro.
  Jesu li to osnove ateistickog morala ?

  Šta misliš kako je npr Dušan Silni dobio svoj nadimak
  Tako sto je pobedjivao u ratovima

 15. #15
  Elita ranjeni Zoro (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.090
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  525

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio zuti car Pogledaj poruku
  Jesu li to osnove ateistickog morala ?

  ne, to su osnove ljudskog življenja


  Tako sto je pobedjivao u ratovima

  naravno, uz ubijanja, silovanja, spaljivanja, pa ga ipak slavimo kao dobrog i čak se pozivamo na njegov zakonik koji je, ne zaboravimo, uključivao i moralna načela tog doba
  ono što je bilo moralno juče, nije danas, ono čega se stidimo danas, sutra će biti ponos. To tako ide i oduvek je išlo. Da nije tako čovek bi još uvek ženu prosio toljagom u glavu..

 16. #16
  Elita CrniĐavo (avatar)
  Učlanjen
  07.07.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.476
  Reputaciona moć
  487

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio ranjeni oro Pogledaj poruku
  ono što je bilo moralno juče, nije danas, ono čega se stidimo danas, sutra će biti ponos. To tako ide i oduvek je išlo. Da nije tako čovek bi još uvek ženu prosio toljagom u glavu..
  Ko ti je rekao da je čovek ikada prosio ženu toljagom u glavu?

 17. #17
  Elita ranjeni Zoro (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.090
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  525

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio diamonddragon Pogledaj poruku
  Ko ti je rekao da je čovek ikada prosio ženu toljagom u glavu?
  to je bila figura, uključi se malo. I dan danas imaš brakove koji se sklapaju kupovinom od roditelja, bez da se žena bilo šta pita. Aj sad

 18. #18
  Elita CrniĐavo (avatar)
  Učlanjen
  07.07.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.476
  Reputaciona moć
  487

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio ranjeni oro Pogledaj poruku
  to je bila figura, uključi se malo. I dan danas imaš brakove koji se sklapaju kupovinom od roditelja, bez da se žena bilo šta pita. Aj sad
  Da li misliš da žena, koju su roditelji u brak poslali trgovinom, oseća prijatno? Da li misliš da takva žena trpi nepravdu? Da li misliš da bi takva žena, kada bi bila u mogućnosti, napustila takvog muža, koji je do nje došao kupovinom?

 19. #19
  Elita ranjeni Zoro (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.090
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  525

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio diamonddragon Pogledaj poruku
  Da li misliš da žena, koju su roditelji u brak poslali trgovinom, oseća prijatno? Da li misliš da takva žena trpi nepravdu? Da li misliš da bi takva žena, kada bi bila u mogućnosti, napustila takvog muža, koji je do nje došao kupovinom?
  šta ja ima da mislim, 'si gledo Lepotu poroka.

 20. #20
  Elita CrniĐavo (avatar)
  Učlanjen
  07.07.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.476
  Reputaciona moć
  487

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio ranjeni oro Pogledaj poruku
  šta ja ima da mislim, 'si gledo Lepotu poroka.
  Pitao sam Tebe šta misliš jer verujem da duboko u sebi osećaš razliku između dobra i zla.

 21. #21
  Domaćin
  Učlanjen
  28.02.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tu sam, bre
  Poruke
  3.916
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio ranjeni oro Pogledaj poruku
  ono što je bilo moralno juče, nije danas, ono čega se stidimo danas, sutra će biti ponos. To tako ide i oduvek je išlo. Da nije tako čovek bi još uvek ženu prosio toljagom u glavu..
  Eh sta ti je Dizni . Da su se tako prosle zene ljudska vrsta bi izumrla davno . Znas li ti kakve posledice ostavlja prosecna toljaga na glavu zrtve?

 22. #22
  Elita ranjeni Zoro (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.090
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  525

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio diamonddragon Pogledaj poruku
  Pitao sam Tebe šta misliš jer verujem da duboko u sebi osećaš razliku između dobra i zla.
  nemam ti ja te dubine. ja sam fudbaler i kad ja dam gol to je dobro, a za golmana je loše. Tako da je gol i dobra i loša strvar, sve zavisi ko i kako gleda. capisci?

 23. #23
  Elita CrniĐavo (avatar)
  Učlanjen
  07.07.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.476
  Reputaciona moć
  487

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio ranjeni oro Pogledaj poruku
  nemam ti ja te dubine. ja sam fudbaler i kad ja dam gol to je dobro, a za golmana je loše. Tako da je gol i dobra i loša strvar, sve zavisi ko i kako gleda. capisci?
  Ako si fudbaler onda je Tvoj posao da daješ golove. Učiniti dobro delo, pomoći čoveku u nevolji, nije posao, već to želiš da učiniš ili ne želiš.

 24. #24
  Domaćin pirox (avatar)
  Učlanjen
  16.01.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.361
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio ranjeni oro Pogledaj poruku
  nemam ti ja te dubine. ja sam fudbaler i kad ja dam gol to je dobro, a za golmana je loše. Tako da je gol i dobra i loša strvar, sve zavisi ko i kako gleda. capisci?
  Ovo je zanimljivo.Znači ako neko siluje neku devojku za silovatelja je to dobro ali ne i za devojku.
  Tako da je silovanje i dobro i loše po tebi,sve zavisi ko i kako gleda.
  Ovakvu teoriju još nisam čuo.
  Znači to važi i za pedofile i za ubice?

 25. #25
  Elita ranjeni Zoro (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.090
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  525

  Podrazumevano Re: Нема морала без Бога, доказано и аргументовано.

  Citat Original postavio pirox Pogledaj poruku
  Ovo je zanimljivo.Znači ako neko siluje neku devojku za silovatelja je to dobro ali ne i za devojku.
  Tako da je silovanje i dobro i loše po tebi,sve zavisi ko i kako gleda.
  Ovakvu teoriju još nisam čuo.
  Znači to važi i za pedofile i za ubice?
  ajde ovako:
  silovanje je seksualni čin suprotan volji.

  Volja međutim, nekada nije igrala ulogu u seksualnim odnosima i, da su se ženke pitale da li će da se daju dominantnom mužjaku, danas ti i ja ne bi ovde lelemudali, kapiraš.


  Što se tiče pedofila, recimo ti vidiš popa kako zlostavlja tvoje dete. Padne ti mrak na oči i mlatneš ga ciglom u glavu a on netom umre. Šta si uradio? Zgrešio? Spasao? Ajd sad malo preznojavanje..pa da te čujem

Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Odgovora: 159
  Poslednja poruka: 16.06.2010., 22:14
 2. Odgovora: 34
  Poslednja poruka: 24.05.2010., 20:40
 3. Odgovora: 314
  Poslednja poruka: 30.04.2009., 22:00

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •