Putarine,saobraćajni propisi i sl.
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 34

Tema: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

 1. #1
  Primećen član neobaveštena (avatar)
  Učlanjen
  13.07.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Užička Republika
  Poruke
  503
  Reputaciona moć
  44

  Podrazumevano Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Verujem da je većina informacija koje mene zanimaju već napisana na forumu,ali su takođe i razbacane po raznim temama tako da ih je teško pohvatati Ako nije problem,možda bi bilo zgodno u jednoj temi izneti sve korisne podatke vezane za putarine,vinjete,saobraćajne propise i ostale sitnice koje nam mogu mnogo pomoći kada krenemo kolima na put,a takođe i u suprotnom napraviti bespotrebni problem.Ne bi bilo zogreg da oni koji to imaju u malom prstu u kratkim crtama iznesu za sve zemlje koje su generlno interesantne nama Srbima kao turistima.Ne treba ništa preterano i opširno,da ne komplikujemo,samo npr. iznos putarine,gde se plaća,koliko važi.Za saobraćajne propise ono osnovno,neka ograničenja brzina,sa dnevnim svetlima ili ne,da li je obavezno sedište za decu i do kog uzrasta.Možda ima još nešto,ali mi trenutno ne pada na pamet,moguće da svaka država ima neku začkoljicu na koju nas treba upozoriti.Ja sam probala da izbunarim sličnu temu i ne pođe mi za rukom,ako ipak postoji ova moja nek' se briše. 2. #2
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  28.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  243
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Za pocetak ti je najlakse da odes na sajt Auto moto saveza Srbije. Imaju sabijene razne informacije za vozace. Ono sto ti je veoma bitno, moras da znas, da ako ne pravis prekrsaje, VRLOOOO je mala verovatnoca da ce te neko zaustaviti. U skoro svim zemljama ti treba sediste za dete do 3 godine, preko toga obavezno vezati dete. One gluposti sa aparatima za gasenje pozara, to zaboravi. Jos nikad nisam cuo da su trazili od nekoga aparat na uvid bilo gde. Jedino ako vozis na plin, mislim da treba u Makedoniji i Grckoj, ali i to proveri. Cak na granicama nista sem zeleonog kartona ne traze. Ja sam zimus sticajem okolnosti morao da odem do Beca sa jednim autom koji je imao napred zimske, pozadi letnje gume i niko, ali bas niko me nista nije pitao.

 3. #3
  gost 67981 nije na forumu
  ...Men should never marry their muse. It ruins the illusion.
  Veoma poznat gost 67981 (avatar)
  Učlanjen
  06.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  black & white
  Poruke
  10.031
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  ...poshto si postavila Temu...postavi i najcheshcce trazhene pravce...pa da se razmashemo...
  ...e da...u nekim zemljama deca do 7 god moraju sedet u "svom" sedishtu...

 4. #4
  Primećen član neobaveštena (avatar)
  Učlanjen
  13.07.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Užička Republika
  Poruke
  503
  Reputaciona moć
  44

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Najbolje da krenemo od ex Yu,preko GR,BG,TR...pa pravac među "zapadnjake"
  Ne bih da budem zakeralo,ali napreglednije bi bilo da se svaka država bolduje pa ispod "sve po spisku"I ne zanemarujte putarine,u nekim zemljama je to pristojna klempa,pa kada se računaju troškovi to može znatno da poveća cifru.

 5. #5
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  28.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  243
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Evo za pocetak MAKEDONIJA

  Promena pravilnika o obaveznoj opremi u Makedoniji
  sreda, 26 maj 2010 08:21
  (Beograd, 25.05.2010.) Auto-moto savez Srbije je danas dobio obaveštenje od AMS Makedonije o promeni pravilnika koji reguliše pojedine elemente obavezne opreme u vozilima. Ovaj pravilnik se primenjuje od 09. aprila 2010. godine.  Kada je u pitanju protivpožarni aparat obaveze su sledeće:

  Kombinovana i putnička vozila koja koriste alternativna goriva (tečni naftni gas), komprimovani naftni gas, vozila za javni prevoz, autobusi, teretna motorna i priključna vozila moraju da imaju protivpožarni aparat postavljen na vidno mesto lako za dohvat kako bi se mogao upotrebiti u slučaju opasnosti.
  Kombinovana vozila moraju da imaju jedan protivpožarni aparat od 2kg napunjen ABC praškom.
  Autobusi za gradski, prigradski i međugradski saobraćaj moraju da imaju protivpožarni aparat i to jedan od 3 i jedan od 6 kg.
  Teretna motorna vozila do 10 tona moraju da imaju jedan PP aparat od 6 kg, a teretna vozila preko 10 tona moraju da imaju po dva aparata od 6 kg.
  Grupa vozila (drumski tegljač, vučno i priključno vozilo) moraju da budu opremljeni sa jednim PP aparatom za gašenje požara na motoru i u kabini i najmanje još jednim PP aparatom namenjenim za gašenje robe koja se prevozi. Broj PP aparata namenjenih za gašenje požara robe zavisi od vida i količine robe koja se prevozi.
  PUTNIČKA MOTORNA VOZILA MOGU DA IMAJU PROTIVPOŽARNI APARAT, ali on nije obavezan.
  Kada su u pitanju rezervne sijalice i osigurači:

  Za motorna vozila, osim za motocikle, mopede, lake tricikle, lake četvorocikle, tricikle, četvorocikle, motocikle, traktore, autobuse za gradski i prigradski saobraćaj, mogu se imati rezervne sijalice i osigurači koji će biti na vidnom mestu i to za polovinu sijaličnih mesta na uređajima za osvetljavanje puta i davanje svetlosnih signala, i po jedna sijalica za neudvojena sijalična mesta za koje je moguća zamena samo sijalice (ali to nije obavezno).
  Za motorna vozila koja su opremljena novim svetlosnim telima bez žarećeg vlakna (ksenon, neon, led svetla i sl.) nisu potrebne rezervne sijalice.

 6. #6
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  28.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  243
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Propisi vezani za prevoz dece u Srbji i nekim evropskim zemljama

  Srbija – U motornom vozilu na prednjem sedištu ne sme da se prevozi dete mladje od 12 godina. Dete do 3 godine starosti prevozi se u bezbednosnom sedištu, odnosno korpi, osim u vozilima za javni prevoz putnika. Izuzetno, dete do 3 godine starosti može se prevoziti na prednjem sedištu ukoliko se prevozi u bezbednosnom sedištu, korpi, koja je okrenuta suprotno pravcu kretanja vozila, kada vozilo nema ili je isključen bezbednosni vazdušni jastuk.

  Austrija – Deca do 14 godina i visine manje od 1.50 m moraju da koriste specijalne pojaseve koji odgovaraju njihovoj visini ili specijalna dečija sedišta, ili na prednjem ili na zadnjem sedištu. Vozila bez ovakve zaštite (dvosedi, sportska vozila) ne smeju da se koriste za prevoz dece mladje od 14 godina. Ova obaveza se ne odnosi na autobuse ili vozila koja se koriste za prevoz školske dece ili u poljoprivrednim vozilima. Dečija sedišta treba d odgovaraju ECE standardu 44/03 ili 44/04.

  Deca mladja od 14 godina, al viša od 1.50 m moraju da koriste pojaseve za odrasle.

  Izuzetno je dozvoljeno deci višoj od 1.35 m da koriste pojas sa tri tačke vezivanja bez specijalne podloške, ali pri tome pojas ne sme da prelazi detetu preko grla i vrata.

  Nemačka – Dete ispod 1.50 m visine koje putuje u bilo kakvom tipu vozila mora da sedi u posebnom sedištu za dete. Tamo gde to nije moguće, dete starije od 3 godine mora da se prevozi na zadnjem sedištu vozila i koristi sigurnosni pojas ili ostalu bezbednosnu opremu. Dete mladje od 3 godine ne sme se prevoziti u vozilu bez specijalnog sedišta koje odgovara ECE 44/03 standardu. Obaveza je vozača da obezbedi bezbedan prevoz dece. Ova obaveza odnosi se i na vozila registrovana u Nemačkoj i na vozila inostranih registracija.

  Hrvatska – Deci mladjoj od 12 godina nije dozvoljeno da se nalaze na prednjem sedištu. Jedini izuzetak se odnosi na decu mladju od 2 godine koja se mogu prevoziti na prednjem sedištu ako su u specijalnom sedištu koje odgovara njihovoj visini i ako su okrenuta suprotno pravcu kretanja vozila, a da pri tome moraju da budu deaktivirani vazdušni jastuci. Deca do 5 godina straosti moraju da sede u posebnom sedištu koje odgovara njihovoj visini na zadnjem sedištu vozila. Deca od 5 do 12 godina moraju da se prevoze na zadnjem sedištu koristeći pojas sa tri tačke vezivanja sa specijalnom podloškom, ako je neophodna zbog njihove visine.

  Slovenija – Sva deca moraju da budu u specijalnim sedištima koja odgovaraju njihovom uzrastu. Deca starija od 12 godina mogu da koriste pojaseve za odrasle. Zabranjeno je da se na prednjem sedištu prevoze deca mladja od 12 godina.

  Madjarska – Deca niža od 1.50 m moraju da koriste specijalna sedišta odgovarajuća njihovoj težini. Deca mladja od 3 godine mogu da se voze samo u posebnim sedištima i ne smeju se prevoziti na drugi način, ona se mogu prevoziti i na prednjem sedištu u posebnom sedištu ako u vozilu nema ili je deaktiviran vazdušni jastuk. Deca starija od 3 godine, visoka 1.35 m i više mogu da putuju na zadnjem sedištu vozila koristeći sigurnosne pojaseve.

  Italija – Deca mladja od 12 godina i niža od 1.50 m moraju da koriste sigurnosni sistem koji odgovara njihovoj veličini. Deca mladja od 3 godine mogu se prevoziti na zadnjem sedištu bez korišćenja posebnog sigurnosnog sistema, ukoliko su u društvu osobe starije od 16 godina.

  Grčka – Zabranjeno je da se deca starija od 3 godine i niža od 1.50 m voze na prednjem sedištu vozila. Deca do 3 godine moraju da koriste dečija sedišta odgovarajuća njihovojh težini u svim automobilima, kombijima, osim ukoliko se voze na zadnjem sedištu taksija. Dečija sedišta treba d odgovaraju ECE standardu 44/03 ili novijim.
  Deca visine 1.35 m i viša mogu da koriste regularne sigurnosne pojaseve. Vožnja dece na prednjem sedištu u specijalnim dečijim sedištima okrenutim suprotno pravcu kretanja vozila dozvoljena je samo kada je deaktiviran vazdušni jastuk.

  Švajcarska – Deca starija od 12 godina moraju da budu vezana bilo da su na prednjem ili zadnjem sedištu vozila. Deca do 7 godina moraju da budu u posebnom sedištu koje odgovara njihovoj veličini. Deca izmedju 7 i 12 godina moraju da budu vezana ili u specijalnim sedištima dizajniranim za decu.

  Od 01. aprila 2010. godine deca do 12 godina moraće da budu u sedištima koja odgovaraju ECE r44.03 standardu. Deca viša od 1.50 m neće biti uključena u ovu kategoriju.

 7. #7
  Primećen član neobaveštena (avatar)
  Učlanjen
  13.07.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Užička Republika
  Poruke
  503
  Reputaciona moć
  44

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Moj skromni doprinos:

  Vinjete za putarinu
  Austrija
  Sedam dana 7,70 €
  Dva meseca 22,20 €
  Godišnja 73,80 €

  SlovenijaDnevna 15 €
  Mesečna 30 €
  Godišnja 95 €
  Švajcarska
  Godišnja oko 26 €

  ČeškaDve nedelje oko 7 €
  Mesec dana oko 11 €
  Godišnja 35 €

  MađarskaČetiri dana oko 4 €
  Sedam dana oko 9 €
  Mesec dana oko 15 €
  Godišnja oko 135 €

  ItalijaNaplaćivanje putarina na naplatnim rampama

  Nemačka i Belgija
  Nema putarina

 8. #8
  Primećen član Meda Brundo (avatar)
  Učlanjen
  23.01.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  840
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Citat Original postavio El Muerte II Pogledaj poruku
  ...poshto si postavila Temu...postavi i najcheshcce trazhene pravce...pa da se razmashemo...
  ...e da...u nekim zemljama deca do 7 god moraju sedet u "svom" sedishtu...
  U kojim zemljama? Pa zar to nije do 4 godine, 'de do 7...

 9. #9
  DeMikelis nije na forumu
  ... изјавио... "Бољи сам од Контадора"!...
  Ističe se DeMikelis (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  На бициклету
  Poruke
  2.137
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Citat Original postavio Meda Brundo Pogledaj poruku
  U kojim zemljama? Pa zar to nije do 4 godine, 'de do 7...
  Што те то толико погађа... кад већ носиш рукавчиће за пливање, ово ти је само још једна сигурносна мера.
  Brain rules, force timber push!

 10. #10
  gost 67981 nije na forumu
  ...Men should never marry their muse. It ruins the illusion.
  Veoma poznat gost 67981 (avatar)
  Učlanjen
  06.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  black & white
  Poruke
  10.031
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Citat Original postavio neobaveštena Pogledaj poruku
  Moj skromni doprinos:

  Vinjete za putarinu
  Austrija
  Sedam dana 7,70 €
  Dva meseca 22,20 €
  Godišnja 73,80 €

  SlovenijaDnevna 15 €
  Mesečna 30 €
  Godišnja 95 €
  Švajcarska
  Godišnja oko 26 €

  ČeškaDve nedelje oko 7 €
  Mesec dana oko 11 €
  Godišnja 35 €

  MađarskaČetiri dana oko 4 €
  Sedam dana oko 9 €
  Mesec dana oko 15 €
  Godišnja oko 135 €

  ItalijaNaplaćivanje putarina na naplatnim rampama

  Nemačka i Belgija
  Nema putarina
  ...pazi...pravi razliku izmedju Low Season i High Season...

  ...ovako...
  ...Madjarska...vinjeta 4 dana u L/S je oko 5 Eur...u H/S oko 7 Eur...
  ...Slovenija vinjeta 7 dana 15 Eur...30 dana 30 Eur
  ...Cheshka vinjeta 10 dana 11 Eur u L/S...
  ...Slovachka vinjeta 4 dana 5 Eur u L/S
  Poslednji put ažurirao/la gost 67981 : 09.07.2010. u 19:35

 11. #11
  Primećen član Meda Brundo (avatar)
  Učlanjen
  23.01.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  840
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Citat Original postavio DeMikelis Pogledaj poruku
  Што те то толико погађа... кад већ носиш рукавчиће за пливање, ово ти је само још једна сигурносна мера.
  Nosim misice, gumu i prsluk za vodu...pa reko mozda trebam i sigurnosno sediste. Pitacu decka sta on kaze
  A da i setalicu za po kopnu hihihi

 12. #12
  DeMikelis nije na forumu
  ... изјавио... "Бољи сам од Контадора"!...
  Ističe se DeMikelis (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  На бициклету
  Poruke
  2.137
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Citat Original postavio Meda Brundo Pogledaj poruku
  ...
  A da i setalicu za po kopnu hihihi
  Пази да те не помешају на Закинтосу са оним корњачама (Caretta caretta), па уместо њих крену да сликају тебе.

  ______
  Мали off topic.
  Poslednji put ažurirao/la DeMikelis : 09.07.2010. u 19:45
  Brain rules, force timber push!

 13. #13
  Primećen član neobaveštena (avatar)
  Učlanjen
  13.07.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Užička Republika
  Poruke
  503
  Reputaciona moć
  44

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Citat Original postavio El Muerte II Pogledaj poruku
  ...pazi...pravi razliku izmedju Low Season i High Season...

  ...ovako...
  ...Madjarska...vinjeta 4 dana u L/S je oko 5 Eur...u H/S oko 7 Eur...
  ...Slovenija vinjeta 7 dana 15 Eur...30 dana 30 Eur
  ...Cheshka vinjeta 10 dana 11 Eur u L/S...
  ...Slovachka vinjeta 4 dana 5 Eur u L/S
  Ja sam ovo našla na netu pa copy-paste,zato sam i otvorila temu da dođemo do pravih informacija

 14. #14
  gost 67981 nije na forumu
  ...Men should never marry their muse. It ruins the illusion.
  Veoma poznat gost 67981 (avatar)
  Učlanjen
  06.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  black & white
  Poruke
  10.031
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Citat Original postavio neobaveštena Pogledaj poruku
  Ja sam ovo našla na netu pa copy-paste,zato sam i otvorila temu da dođemo do pravih informacija
  ...znam...zato su i usledile korekcije...da ne budemo kao onaj iz Koshtunjicca "neobaveshteni"...
  ...Francuska - na naplatnim rampama...treba imati sitne Eur od ulaska u Fr kod Ventimilje ( iz pravca It ) pa do iza Kana...tachan iznos ubacujete u "mrezhe"...u sluchaju da se pravite pametni i lukavi "po Balkanski" i ubacite dugmad i metalne monete drugih drzhava...o'ma dolazi Nino-Nino...

  ...kroz Hrvatsku do granice sa Slovenijom putarina iznosi 15 + 1 Eur u jednom pravcu...
  Poslednji put ažurirao/la gost 67981 : 09.07.2010. u 19:50

 15. #15
  Primećen član Meda Brundo (avatar)
  Učlanjen
  23.01.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  840
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Citat Original postavio DeMikelis Pogledaj poruku
  Пази да те не помешају на Закинтосу са оним корњачама (Caretta caretta), па уместо њих крену да сликају тебе.

  ______
  Мали off topic.
  Zasto li bi me bas sa kornjacom pomesali

 16. #16
  Elita
  Učlanjen
  12.05.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd na vetru...
  Poruke
  15.128
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  875

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  na nekim putevima u Francuskoj prosle godine nisu primali platne kartice...pa smo stalno imali pun auto siće...
  Putarina kroz tunel Mont Blanc kosta 31 EUR...otprilike za svaki km tunela po 1 EUR...i jedino nam je tu na celom putovanju,a presli smo 7000km,policajac trazio pasose na uvid
  .... prodala bih zvezde za tvoje poljupce...

 17. #17
  Domaćin vd (avatar)
  Učlanjen
  17.08.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.156
  Reputaciona moć
  128

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Citat Original postavio neobaveštena Pogledaj poruku
  Moj skromni doprinos:

  Vinjete za putarinu
  Austrija
  Sedam dana 7,70 €
  Dva meseca 22,20 €
  Godišnja 73,80 €

  SlovenijaDnevna 15 €
  Mesečna 30 €
  Godišnja 95 €

  Slovenija... 15 Eur je vinjeta za 7 dana.
  Austrija... posebno se plaća prolazak kroz tunele

 18. #18
  gost 67981 nije na forumu
  ...Men should never marry their muse. It ruins the illusion.
  Veoma poznat gost 67981 (avatar)
  Učlanjen
  06.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  black & white
  Poruke
  10.031
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Citat Original postavio j.e.l.e.n.a. Pogledaj poruku
  na nekim putevima u Francuskoj prosle godine nisu primali platne kartice...pa smo stalno imali pun auto siće...
  Putarina kroz tunel Mont Blanc kosta 31 EUR...otprilike za svaki km tunela po 1 EUR...i jedino nam je tu na celom putovanju,a presli smo 7000km,policajac trazio pasose na uvid
  ...tachnije 2,9 Eur / 1 km...( tunel je oko 12 km )...
  ...gde je bio pandur...sa It strane ili sa strane Fr...? ...osim zaposlenih na naplatnoj rampi pri ulasku u tunel ja pandure vid'o nisam...
  Poslednji put ažurirao/la j.e.l.e.n.a. : 09.07.2010. u 22:46

 19. #19
  Elita
  Učlanjen
  12.05.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd na vetru...
  Poruke
  15.128
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  875

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Citat Original postavio El Muerte II Pogledaj poruku
  ...tachnije 2,9 Eur / 1 km...( tunel je oko 12 km )...
  ...gde je bio pandur...sa It strane ili sa strane Fr...? ...osim zaposlenih na naplatnoj rampi pri ulasku u tunel ja pandure vid'o nisam...
  upss...zabrojala sam se za km...plavusa

  pandur je bio sa ITL strane...jedan jedini..i to se bas za nas auto zakacio..ni za jedan vise
  .... prodala bih zvezde za tvoje poljupce...

 20. #20
  gost 67981 nije na forumu
  ...Men should never marry their muse. It ruins the illusion.
  Veoma poznat gost 67981 (avatar)
  Učlanjen
  06.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  black & white
  Poruke
  10.031
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Citat Original postavio j.e.l.e.n.a. Pogledaj poruku
  upss...zabrojala sam se za km...plavusa

  pandur je bio sa ITL strane...jedan jedini..i to se bas za nas auto zakacio..ni za jedan vise
  ...occe to......vid'o plavushu...pa da proba......dok muzh menja sijalice, on ti pokazuje... Mon Blan...

 21. #21
  Elita
  Učlanjen
  12.05.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd na vetru...
  Poruke
  15.128
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  875

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Citat Original postavio El Muerte II Pogledaj poruku
  ...occe to......vid'o plavushu...pa da proba......dok muzh menja sijalice, on ti pokazuje... Mon Blan...

  ama neeee...omakli mi se km Pope...
  a panduru se dopalo kako mi stoji auto... pa da pogledne izbliza...bice da je to
  .... prodala bih zvezde za tvoje poljupce...

 22. #22
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  28.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  243
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Kroz lopovske zemlje Madjasku, Slovacku i Cesku nista ne placajte u Evrima. Oderace vam kozu sa ledja. Ista ta vinjeta koja kosta 7e, kosta 4 ili 5 e ako se placa karticom ili u forintama. Evro na pumpama racunaju koliko hoce. Da vas sve ne slazem, ali mislim da je mene na kraju preracunato u evre, 1l evro dizela na OMV pumpi pre Praga kosta skoro 1.5e. To su takvi lopovi da ih nema gorih. Isto tako se prevarim i na izlasku iz Madjarske stanem da kupim vinjetu i gorivo i naplate mi Boga oca kad se preracuna u evre. Znaci, moja preporuka, na putu za Austriju, ne kupujte gorivo u Madjarskoj za kes, iskljucivo kartica ako vec morate da stanete. Vinjetu kupite cim udjete u Austriju za evre. Oni jesu usli u EU, ali su ostali isti shabani kakvi su i bili ranije. Jos nesto, u Austriji je gorivo jeftinije i 20% u gradovima u odnosu na auto puteve. Na primer, Sellov V-Power euro dizel kosta oko 1.25e na autoputu, a isti taj sam placao u Salzburgu 0.97e.

 23. #23
  gost 67981 nije na forumu
  ...Men should never marry their muse. It ruins the illusion.
  Veoma poznat gost 67981 (avatar)
  Učlanjen
  06.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  black & white
  Poruke
  10.031
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Citat Original postavio bglaptops Pogledaj poruku
  Kroz lopovske zemlje Madjasku, Slovacku i Cesku nista ne placajte u Evrima. Oderace vam kozu sa ledja. Ista ta vinjeta koja kosta 7e, kosta 4 ili 5 e ako se placa karticom ili u forintama. Evro na pumpama racunaju koliko hoce. Da vas sve ne slazem, ali mislim da je mene na kraju preracunato u evre, 1l evro dizela na OMV pumpi pre Praga kosta skoro 1.5e. To su takvi lopovi da ih nema gorih. Isto tako se prevarim i na izlasku iz Madjarske stanem da kupim vinjetu i gorivo i naplate mi Boga oca kad se preracuna u evre. Znaci, moja preporuka, na putu za Austriju, ne kupujte gorivo u Madjarskoj za kes, iskljucivo kartica ako vec morate da stanete. Vinjetu kupite cim udjete u Austriju za evre. Oni jesu usli u EU, ali su ostali isti shabani kakvi su i bili ranije. Jos nesto, u Austriji je gorivo jeftinije i 20% u gradovima u odnosu na auto puteve. Na primer, Sellov V-Power euro dizel kosta oko 1.25e na autoputu, a isti taj sam placao u Salzburgu 0.97e.

  ...Šinko...Slovačka je u Euro zoni......tako da tamo nema prevare...
  ...na ulasku u Madjarsku mogu se kupiti Madjarska, Slovačka, Češka i Austrijska vinjeta...i ako se kupi za svaku navedenu državu po jedna vinjeta, najviše će se izgubiti 1-2 Eur BRUTTO...

 24. #24
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  28.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  243
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Sinko, Slovacka jos koristi krune. Informisi se malo. A sto se tice kupovine vinjeta u madjarskoj za sve zemlje, u pravu si da je najpovoljnije. Ja sam hteo da budem pametan, pa sam dzaba stajao pri ulasku i u Sovacku i Cesku da kupim vinjete, zato i znam koliko cepaju na kursu.

 25. #25
  gost 67981 nije na forumu
  ...Men should never marry their muse. It ruins the illusion.
  Veoma poznat gost 67981 (avatar)
  Učlanjen
  06.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  black & white
  Poruke
  10.031
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Putarine,saobraćajni propisi i sl.

  Citat Original postavio bglaptops Pogledaj poruku
  Sinko, Slovacka jos koristi krune. Informisi se malo. A sto se tice kupovine vinjeta u madjarskoj za sve zemlje, u pravu si da je najpovoljnije. Ja sam hteo da budem pametan, pa sam dzaba stajao pri ulasku i u Sovacku i Cesku da kupim vinjete, zato i znam koliko cepaju na kursu.

  ...Shta recci a ne zaplakati...
  ...da li treba da ti "dizhem" Temu Prag...pa da se uverish...bolje ti je da na vreme prestanesh da lupash gluposti...u poslednjih 1,5 god, 3X sam ishao u tom pravcu...i uvek bio Eur valuta...

  ...pazi, da si ti bio u Slovachkoj u poslednjih 1,5 godinu dana, vinjetu bi platio 5 Eur...i to njihovom zvanichnom valutom...a to je Eur...zato...nemoj se vishe brukati i praviti pametan...
  ...http://www.vesti.rs/Ekonomija/Slovacka-16-zemlja-u-evro-zoni.html
  ...evo...pa chitaj...

Slične teme

 1. Propisi
  Autor S_K_V_O u forumu Preduzetništvo i radni odnosi
  Odgovora: 71
  Poslednja poruka: 27.05.2011., 11:31
 2. Zuti poskupljuju putarine za 11%
  Autor Тихи u forumu Politika
  Odgovora: 10
  Poslednja poruka: 19.05.2010., 13:04
 3. VELJA OPTUZIO RADIKALE DA SU KRALI PUTARINE
  Autor OSLOBODIOCI u forumu Politika
  Odgovora: 33
  Poslednja poruka: 05.06.2006., 07:37
 4. FON ili saobracajni?
  Autor ^Chosen one^ u forumu Arhiva
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 04.07.2005., 02:39

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •