Pogresno upisan broj motora :(

igor101

Zainteresovan član
Poruka
217
Pre neki dan sam tek uvideo da mi je u saobracajnoj upisan pogresan broj motora. :sad2:

Umesto da pise 128A000 ???????
meni stoji 128A064 ????????

Taj problem ocigledno nije od juce iz razloga sto sam nasao polisu obaveznog osiguranja iz 1990te na kojoj isto stoji 128A064 ?????
Auto je sve vreme redovno isao na tehnicke preglede i niko nikad nista nije primetio.

Pitanje je sledece....


Sta, kako i gde raditi kako bi se ovo ispravilo i vratilo u normalu i naravno koliko bi ta gimnastika mogla da kosta vremena, para i zvaca ?
 
Verovatno puno vremena i zivaca, a para i ne toliko.
Imao sam slican problem pre desetak god.
Greska iz SUP-a pa oni traze dosije od auta pa ustanove da je neko pogresio,pa te usput i optuze da nisi ni isao na tehnicki sve te godine jer to niko nije primetio itd,itd...
Koliko se secam moras ici na tehn. da ti ustanove tacan broj pa sa tim u SUP,i onda sve ovo gore sto sam pisao.
 
Te razlike izmedju 000 i 064 su samo razlike koje govore da li je blok liven u Fiatu ili kod nas u DMB-u i označavaju verziju samog motora, a tebi je bitno ono što piše posle toga, tj kod tih motora je to posle toga broj motora koji se gleda na tehničkom.
Tako da razloga za brigu nema.
 
Posle brojeva 000 odnosno greskom upisanog 064 svi brojevi su ispravni, odnosno jedina je greska u oznaci da li je DMB ili FIAT.
Najveci bedak je u tome sto na bloku stoji 000 a i na aluminijumskoj plocici koja stoji na kosu takodje pise 000, dok u glupoj saobracajnoj stoji 064.:dash::dash::dash:
 
Evo upravo mi se to dogodilo...

Otisao sam da registrujem auto i ustanovili su da je u saobracajnoj pogresan broj motora, tj da je izostavljeno jedno obavezno slovo...

Sada zbog greske policije moram da dokazujem da je to taj motor i ne mogu da registrujem auto.

Srbija u 21. veku.
 
neizlazi veštak, jednostavno tehnički pregled koji je započeo pregled vozila on i mora da konstatuje grešku i ispravi je a ujedno to konstatuje u registracionom listu, pošto se ovde radi o istom tipu motora a u broju motora nema greške to bi trebalo po automatizmu ispraviti grešku u saobracajnoj knjižici, tako da je svaki drugi korak neispravan i trošenje uzaludno vreme
 

Back
Top