Jeremić: Srbija neće priznati Kosovo bez obzira na MSP

Tanjug | 01. 07. 2010.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da Srbija neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova bez obzira kakvo bude mišljenje Međunarodnog suda pravde.

"Srbija neće prihvatiti jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova," rekao je Jeremić u razgovoru sa grupom novinara u Vašingtonu, prenos "Vašington tajms." Stav Srbije po tom pitanju se nije promenio, istakao je šef srpske diplomatije.
"Mi smo demokratska zemlja i naš stav o jednostranom proglašenju zasnovan je na Ustavu i obavezujućim odlukama Narodne skupštine i uživa podršku ogromne većine građana," rekao je ministar.

Međunarodni sud pravde mogao bi da donese savetodavno mišljenje o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova već ovog meseca, a Srbija polaže velike nade u odluku suda, naveo je vašingtonski dnevnik.
Cemu onda tolika halabuka, energija, znajuci da je misljenje samo savetodavno. Izgleda da Jeremic zna kakav ce biti ishod MSP-a ?


subota, 16. avg 2008,
Srbija će poštovati odluku Suda

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je da će se Srbija pridržavati mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova.