ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 62

Tema: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

 1. #1
  besmrtna nije na forumu
  I still remember the sun always warm on my back somehow it seems colder now ✿✿✿
  Buduća legenda besmrtna (avatar)
  Učlanjen
  05.08.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Field Of Innocence
  Poruke
  29.700
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  http://www.alo.rs/vesti/28478/Isus_nije_razapet_na_krst

  ISUS NIJE RAZAPET NA KRST?!


  Petak - 25.06.2010

  Švedski teolog Gunar Samuelson uzburkao je javnost tvrdnjom da ne postoji dokaz da su Rimljani pre 2.000 godina zatvorenike ubijali razapinjanjem na krst, zbog čega je moguće da tako nije umro ni Isus Hrist!

  Naučnik tvrdi da se legenda o Isusovom raspeću temelji na hrišćanskoj tradiciji i umetničkim delima, a ne na antičkim tekstovima. Samuelson kaže da se Biblija pogrešno tumači i da se nigde jasno ne spominje korišćenje klinova i raspeće.
  „U Bibliji se samo navodi da je Isus nosio ‚staurus‘, što se može prevesti i kao stub, a ne krst“.
 2. #2
  besmrtna nije na forumu
  I still remember the sun always warm on my back somehow it seems colder now ✿✿✿
  Buduća legenda besmrtna (avatar)
  Učlanjen
  05.08.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Field Of Innocence
  Poruke
  29.700
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Inace to Jehovini Svedoci odavno znaju i ispravno naucavaju da je Isus Hrist pogubljen na stubu a ne na krstu...

  Mučenički stub

  Prema učenju većine današnjih hrišćanskih religija i crkava, Isus Hrist je pogubljen na krstu srama, mučeničkom krstu razapinjanjem i pričvrćen klinovima za drvo od koga je krst bio načinjen. Međutim, pažljivim razmatranjem biblijskih i istorijskih izveštaja nameće se zaključak da je predmet Isusovog pogubljenja zapravo bio stub, a ne krst.

  Lingvistički dokazi

  Reč "krst" potiče od latinske reči crux. Ali, grčka reč koja je u mnogim savremenim prevodima prevedena imenicom "krst", glasi staurós. U klasičnom grčkom jeziku ta se reč odnosila na uspravnu gredu ili kolac. Kasnije se počela koristiti i za stub za pogubljenje koji je imao poprečnu gredu. Biblijski priručnik The Imperial Bible-Dictionary to priznaje dajući sledeće objašnjenje: “Grčka reč za krst, [staurós], zapravo se odnosila na stup, uspravnu gredu, odnosno kolac, na koji se moglo nešto obesiti ili koji se mogao koristiti za iskolčavanje [ograđivanje] zemljišta. (...) Čak su i Rimljani reč crux (od kojeg je izvedena naša reč krst) po svemu sudeći prvobitno koristili za uspravnu gredu” (uredio Patrick Fairbairn, London, 1874, svezak 1, stranica 376).

  S druge strane, Biblija predmet na kome je Isus pogubljen označava i rečju xýlon. Zanimljivo je da se niti u Grčko-hrvatskom rječniku Stjepana Senca (Zagreb, 1910, stranica 643) niti u Grčko-hrvatskom rječniku Novoga zavjeta Rudolfa Amerla (Zagreb, 2000, stranica 125) za tu reč ne daje značenje “križ”, već se, između ostalog, navode izrazi: odsječeno drvo za gorivo ili građu, drvo, stablo, stup, greda, balvan, brvno, štap, klade za kažnjavanje robova. Značenje “križ” navodi se samo u rečniku Majnarića i Gorskog (Zagreb, 1983, stranica 286), ali uz napomenu “poz. [pozniji, kasniji]”, koja pokazuje da je to značenje reč xýlon poprimila tek kasnije. Zato se u Delima apostolskim 5:30 i 10:39, gde se ta reč javlja u Bibliji, u prevodima kao što su JB i Šarić, 2006, koristi reč “drvo”.

  U knjizi The Non-Christian Cross stoji: “U izvornom grčkom tekstu brojnih spisa od kojih se sastoji Novi zavet nema ni jedne jedine rečenice koja bi barem neizravno dokazivala da je stauros na kojem je umro Isus bio išta drugačiji od običnog staurosa, a još manje da se sastojao, ne od jedne grede, nego od dve grede pribijene jedne na drugu u obliku krsta. (...) Naši su nas učitelji naveli u veliku zabludu time što su reč stauros preveli s ‘krst’ kad su grčke crkvene dokumente prevodili na naš maternji jezik i time što su to potkrepili dodajući riječ ‘krst’ u rečnike kao da je to značenje reči stauros, a da nisu podrobno objasnili da to ni u kom slučaju nije bilo osnovno značenje te reči u vreme apostola i da je to postalo njeno osnovno značenje tek dugo nakon toga, a to je postalo, ako je uopšte postalo, samo zbog toga što se, uprkos pomanjkanju čvrstih dokaza, iz ovog ili onog razloga smatralo da je taj stauros na kojem je Isus pogubljen bio upravo takvog oblika” (John Denham Parsons, London, 1896, stranice 23-24).

  Evo i nekih Biblijskih stihova koji potvrdjuju ovo gore napisano

  prevod Danicic Karadzic Dela Apostolska 5:30
  "Bog otaca vasijeh podize Isusa, koga vi ubiste objesivsi na drvo ."

  a prevod Dr Lujo Bakotic :"
  "Bog otaca nasih uskrsnu Isusa koga vi ubiste obesivsi ga na drvo."
  prevod Danicic Karadzic
  Dela apostolska 10:39 "Mi smo svedoci svemu sta ucini u zemlji Judejskoji Jerusalimu; kojega i ubise objesivsi na drvo .
  i jos jedan
  Dela Ap. 13:29 "i kad svrsise sve sto je pisano za njega skinuse ga s drveta i metnuse u grob"
  isto prevod Danicic Karadzic ...
  Galatima 6:14 "Neka mi se nikada ne dogodi da se hvali, osim mucenickim stubom naseg Gospoda Isusa Hrista , posredstvom koga je svet pribijen na stub za mene, i ja za njega ".

  inace rec krst je u nekim prevodima kasnije od strane crkve stavljena da bi poduprla svoje verovanje .....
  znaci originalne reci su mucenicki stub i stub a ne krst .  Poreklo krsta

  Enciklopedija Britanica

  “U gotovo svim delovima starog sveta pronađeni su različiti predmeti koji su nastali davno pre hrišćanske ere, a obeleženi su krstovima različitih oblika. Bezbrojni primerci potiču iz Indije, Sirije, Perzije i Egipta. (...) Upotreba krsta kao religioznog simbola u prethrišćansko doba i kod ne-hrišćanskih naroda mogla bi se smatrati gotovo sveprisutnom, a u vrlo mnogo slučajeva bila je povezana s nekim oblikom poštovanja prirodnih sila” (Encyclopaedia Britannica, 1946, svezak 6, stranica 753).


  An Expository Dictionary of New Testament Words

  “Oblik [krsta kao dve prekrštene grede] potiče iz stare Kaldeje, gde se koristio kao simbol boga Tamuza (jer nalikuje mističnom slovu Tau, prvom slovu njegovog imena). Osim u toj zemlji upotrebljavao se i u susednim zemljama, uključujući i Egipat. Sredinom 3. veka naše ere crkve su već ili odstupile od nekih učenja hrišćanske vere ili su ih izopačile. Da bi se povećao uticaj otpadničkog crkvenog sistema pagani su primani u crkve iako nisu bili preporođeni verom i imali su veliku slobodu zadržati svoje paganske znakove i simbole. Tako je Tau odnosno T, u svom najčešćem obliku, s nešto sniženim poprečnim krakom, bio usvojen kao Hristov krst” (William Vine, An Expository Dictionary of New Testament Words, London, 1962, stranica 256).


  The Cross in Ritual Architecture, and Art

  “Neobična je, ali i neosporna činjenica da se krst koristio kao sveti simbol davno pre Hristovog rođenja, a i nakon njegovog rođenja u zemljama na koje nije uticalo crkveno učenje. (...) Grčkog Bakha, tirskog Tamuza, kaldejskog Bela, norveškog Odina — sve su njih njihovi poklonici obožavali uz pomoć nekog simbola u obliku krsta” (Geo Tyack, The Cross in Ritual Architecture, and Art, London, 1900, stranica 1).


  The Worship of the Dead

  “Krst u obliku ‘crux ansate’ [ankha] nosili su u ruci egipatski sveštenici i kraljevi (koji su bili vrhovni sveštenički poglavari) u znak vlasti koju su imali kao sveštnici boga Sunca, a nazivali su ga ‘znak života’” (Colonel John Garnier, The Worship of the Dead, London, 1904, stranica 226).
  [uredi - уреди] A Short History of Sex-Worship

  “Različiti oblici krstova nalaze se posvuda na egipatskim spomenicima i u grobovima, a mnogi ih stručnjaci smatraju simbolima falusa [prikazima muškog uda] ili pak polnog odnosa. (...) U egipatskim je grobovima crux ansata [krst s krugom ili omčom na vrhu] pronađen tik uz falus” (Herbert Cutner, A Short History of Sex-Worship, London, 1940, stranica 16-17).


  The Companion Bible

  “Ti su se krstovi upotrebljavali kao simboli babilonskog boga Sunca i najpre su pronađeni na novčiću Julija Cezara (100-44. pr. n. e.), a zatim na novčiću koji je izdao Cezarov naslednik (August) 20. godine pr. n. e. Na Konstantinovim novčićima najčešći simbol je krst, ali isti simbol koristi se bez okolnog kruga i s četiri jednaka kraka postavljena okomito i vodoravno; taj se krst posebno obožavao kao ‘Sunčev točak’. Treba reći da je Konstantin bio poklonik boga Sunca i da nije pristupio ‘Crkvi’ još oko četvrt veka nakon što je prema legendi video takav krst na nebu” (The Companion Bible, dodatak 162).


  http://sh.wikipedia.org/wiki/Mu%C4%8Deni%C4%8Dki_stub  http://www.sacred-texts.com/sex/asw/index.htm
  http://www.sacred-texts.com/sex/asw/asw01.htm
 3. #3
  Domaćin Dust (avatar)
  Učlanjen
  26.12.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  4.055
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Glupost što se tiče onog dela da RImljani nisu razapinjali. Spartak i njegovi ustanici su svi razapeti duž puta Rim-Kapua svega 70-ak godina ranije.

 4. #4
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  85.374
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2449

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Onda nije mogao ni bio RAZAPET, vec PRIKUCAN za stub?
  "Dva najbolja prijatelja u zivotu su ti ogledalo i senka: ogledalo te nikada ne laze, a senka nikada ne napusta!"

 5. #5
  Domaćin
  Učlanjen
  28.02.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tu sam, bre
  Poruke
  3.916
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Tema totalno idiotska i vec je nekoliko puta postavljano ovako nesto od strane jehovinih svedoka

 6. #6
  besmrtna nije na forumu
  I still remember the sun always warm on my back somehow it seems colder now ✿✿✿
  Buduća legenda besmrtna (avatar)
  Učlanjen
  05.08.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Field Of Innocence
  Poruke
  29.700
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Onda nije mogao ni bio RAZAPET, vec PRIKUCAN za stub?
  Razapet prikucan, nebitno bitno da nije na krstu nego na stubu, kako je i prema izvornim spisima Biblije...

  ovako nekako
  "Crux simplex", a simple wooden torture stake, according to the classic Greek word "stavros" ("σταυρός"), by Justus Lipsius (1547-1606), De Cruce, Libri Tres, Adwerp, 1594, p. 10.

  http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:JUSTUS_LIPSIUS_1594_De_Cruce_p_10_Torture_stake.jpg

 7. #7
  Veoma poznat
  Učlanjen
  20.01.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.496
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Citat Original postavio Dust Pogledaj poruku
  Glupost što se tiče onog dela da RImljani nisu razapinjali. Spartak i njegovi ustanici su svi razapeti duž puta Rim-Kapua svega 70-ak godina ranije.
  Hahaha, otkud znas, video si na filmu??

  PA Jehovini svedoci to tvrde odavno, nema tu nista novo.

 8. #8
  besmrtna nije na forumu
  I still remember the sun always warm on my back somehow it seems colder now ✿✿✿
  Buduća legenda besmrtna (avatar)
  Učlanjen
  05.08.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Field Of Innocence
  Poruke
  29.700
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Citat Original postavio zuti car Pogledaj poruku
  Tema totalno idiotska i vec je nekoliko puta postavljano ovako nesto od strane jehovinih svedoka
  Izvini sto ti ne odgovara, ali postoje dokazi odavno, samo sto ih mnogi zanemaruju...

  Jehovini svedoci su odavno dosli do te istine

 9. #9
  Veoma poznat
  Učlanjen
  20.01.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.496
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Citat Original postavio besmrtna Pogledaj poruku
  Izvini sto ti ne odgovara, ali postoje dokazi odavno, samo sto ih mnogi zanemaruju...

  Jehovini svedoci su odavno dosli do te istine
  Oni su amateri za ovog lika, on je sve citao...


 10. #10
  Domaćin
  Učlanjen
  28.02.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tu sam, bre
  Poruke
  3.916
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Citat Original postavio besmrtna Pogledaj poruku
  Izvini sto ti ne odgovara, ali postoje dokazi odavno, samo sto ih mnogi zanemaruju...

  Jehovini svedoci su odavno dosli do te istine

 11. #11
  Poznat Hrastovnik (avatar)
  Učlanjen
  23.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.444
  Reputaciona moć
  142

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  U vrijeme Rimljana i ovako su se neznabozci rugali Hristu i hriscanima:  U nase vrijeme ovako se neznabosci rugaju Hristu i hriscanima:

  Citat Original postavio besmrtna Pogledaj poruku
  http://www.alo.rs/vesti/28478/Isus_nije_razapet_na_krst

  ISUS NIJE RAZAPET NA KRST?!


  Petak - 25.06.2010

  Švedski teolog Gunar Samuelson uzburkao je javnost tvrdnjom da ne postoji dokaz da su Rimljani pre 2.000 godina zatvorenike ubijali razapinjanjem na krst, zbog čega je moguće da tako nije umro ni Isus Hrist!

  Naučnik tvrdi da se legenda o Isusovom raspeću temelji na hrišćanskoj tradiciji i umetničkim delima, a ne na antičkim tekstovima. Samuelson kaže da se Biblija pogrešno tumači i da se nigde jasno ne spominje korišćenje klinova i raspeće.
  „U Bibliji se samo navodi da je Isus nosio ‚staurus‘, što se može prevesti i kao stub, a ne krst“.


 12. #12
  besmrtna nije na forumu
  I still remember the sun always warm on my back somehow it seems colder now ✿✿✿
  Buduća legenda besmrtna (avatar)
  Učlanjen
  05.08.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Field Of Innocence
  Poruke
  29.700
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Citat Original postavio zuti car Pogledaj poruku

 13. #13
  Veoma poznat R.Žiskar (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.674
  Reputaciona moć
  233

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Citat Original postavio besmrtna Pogledaj poruku
  Razapet prikucan, nebitno bitno da nije na krstu nego na stubu, kako je i prema izvornim spisima Biblije...
  А зашто је баш то битно?
  "Свим људима вера у Бога усађена је у срце. Лажу они који кажу да не вјерују у Божје постојање"
  Луције Енеј Сенека млађи

 14. #14
  besmrtna nije na forumu
  I still remember the sun always warm on my back somehow it seems colder now ✿✿✿
  Buduća legenda besmrtna (avatar)
  Učlanjen
  05.08.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Field Of Innocence
  Poruke
  29.700
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Citat Original postavio R.Žiskar Pogledaj poruku
  А зашто је баш то битно?
  Jer je to istina. Bitna je istina..

 15. #15
  Elita jedite_kod_Joa (avatar)
  Učlanjen
  29.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad, Vojvodstvo Srpsko - Okupirana Srbija
  Poruke
  19.156
  Reputaciona moć
  268

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Секташка "теологија" и секташки "научник"...било тога увек и биће их још више у времену које долази.

 16. #16
  Poznat Hrastovnik (avatar)
  Učlanjen
  23.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.444
  Reputaciona moć
  142

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Citat Original postavio jedite_kod_Joa Pogledaj poruku
  Секташка "теологија" и секташки "научник"...било тога увек и биће их још више у времену које долази.
  Nije on nikakav naucnik, jer toliko je arheoloskih dokaza o razapinjanju ljudi na krst za vrijme Rimljana. Prodaju zjala seljacima srbijansko-vojvodjanskih sela prevodeci ih u jehovce.
  Sve sto jer Sudnji dan blizi, demoni postaju nervoznini i agresivniji. Napada i lazi bice sve vise i vise!

 17. #17
  Veoma poznat
  Učlanjen
  20.01.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.496
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Citat Original postavio Hrastovnik Pogledaj poruku
  Nije on nikakav naucnik, jer toliko je arheoloskih dokaza o razapinjanju ljudi na krst za vrijme Rimljana. Prodaju zjala seljacima srbijansko-vojvodjanskih sela prevodeci ih u jehovce.
  Sve sto jer Sudnji dan blizi, demoni postaju nervoznini i agresivniji. Napada i lazi bice sve vise i vise!
  I ko im je uopste taj Jehova? JA se klanjam samo jednom Bogu, a ne nekim tamo azijskim bogovima...

 18. #18
  besmrtna nije na forumu
  I still remember the sun always warm on my back somehow it seems colder now ✿✿✿
  Buduća legenda besmrtna (avatar)
  Učlanjen
  05.08.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Field Of Innocence
  Poruke
  29.700
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Citat Original postavio Hrastovnik Pogledaj poruku
  Nije on nikakav naucnik, jer toliko je arheoloskih dokaza o razapinjanju ljudi na krst za vrijme Rimljana. Prodaju zjala seljacima srbijansko-vojvodjanskih sela prevodeci ih u jehovce.
  Sve sto jer Sudnji dan blizi, demoni postaju nervoznini i agresivniji. Napada i lazi bice sve vise i vise!
  naravno puno je lazi kao i laz da je Isus razapet na krstu...

 19. #19
  Poznat Hrastovnik (avatar)
  Učlanjen
  23.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.444
  Reputaciona moć
  142

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Citat Original postavio besmrtna Pogledaj poruku
  naravno puno je lazi kao i laz da je Isus razapet na krstu...

 20. #20
  Poznat Hrastovnik (avatar)
  Učlanjen
  23.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.444
  Reputaciona moć
  142

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!


  Na krstu skoro dva vijeka prije Hrista. Ko kaze da Rimljani nisu razapinjali na krst, tj laze ocigledno.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Crucifixion
  Poslednji put ažurirao/la Hrastovnik : 29.06.2010. u 20:47

 21. #21
  Veoma poznat Samson2009 (avatar)
  Učlanjen
  06.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.473
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  167

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Коначно да се ти и ја Храсти око нечег сложимо.Али и то са дозом опреза и само донекле знајући твоју симбололатрију.

 22. #22
  Elita ranjeni Zoro (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.090
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  525

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  ja sam čuo da je bio nabijen na kolac ali da su rekli da je razapet na krst da bi kasnije zaradili na privescima, lančićima isl, za šta je krst nekako više cool. dizajnerski gledano..

 23. #23
  Poznat Hrastovnik (avatar)
  Učlanjen
  23.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.444
  Reputaciona moć
  142

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Citat Original postavio Samson2009 Pogledaj poruku
  Коначно да се ти и ја Храсти око нечег сложимо.Али и то са дозом опреза и само донекле знајући твоју симбололатрију.
  Simboli su rijeci bez slova, knjige bez listova! Sve sto covjek nece ili ne smije kazati rijecima, to moze izraziti simbolima.

 24. #24
  Poznat Hrastovnik (avatar)
  Učlanjen
  23.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.444
  Reputaciona moć
  142

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Citat Original postavio ranjeni oro Pogledaj poruku
  ja sam čuo da je bio nabijen na kolac ali da su rekli da je razapet na krst da bi kasnije zaradili na privescima, lančićima isl, za šta je krst nekako više cool. dizajnerski gledano..
  Ako si ti to cuo, onda si sigurno drzao uho na pogresnom mjestu!

 25. #25
  Poznat Hrastovnik (avatar)
  Učlanjen
  23.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.444
  Reputaciona moć
  142

  Podrazumevano Re: ISUS NIJE RAZAPET NA KRST ?!

  Citat Original postavio besmrtna Pogledaj poruku
  naravno puno je lazi kao i laz da je Isus razapet na krstu...
  Da li su Jevreji vikali Pilatu: "Prikuj ga, prikuj ga!"

  Ne, jadna ne bila, vikali su: "Raspni ga, raspni!"

  Znas li sta to znaci?

Slične teme

 1. Isus je bio vegetarijanac - nije jeo meso!
  Autor MegiS u forumu Religija
  Odgovora: 254
  Poslednja poruka: 13.01.2010., 10:53
 2. NACIJA NIJE IN.... autor: Isus Hrist
  Autor Aitchison u forumu Politika
  Odgovora: 360
  Poslednja poruka: 16.12.2009., 21:51
 3. Isus nije bio politicar....., On je JEDINI.......
  Autor prof. Grof u forumu Politika
  Odgovora: 16
  Poslednja poruka: 19.04.2009., 19:50

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •