Poslednji događaji (upad u Novopazarsku banju i objavljivanje fotomontaže "Blica") bili su povod za održavanje vanrednih sednica Sabora Islamske zajednice u Srbiji (Muamera Zukorilića) i Rijaseta Islamske zajednice Srbije (Adema Zilkića). Oba skupa održana su iza zatvorenih vrata sa kojih su novinarima podeljena saopštenja.

Zbog sve izraženije islamofobije, muslimani u Srbiji su zabrinuti za budućnost svog verskog i kulturnog identiteta, poručile su pristalice Zukorlića.

Uz teške optužbe na račun države, "koja Muameru Zukorliću" i njegovoj paravojnoj formaciji dozvoljava da po Novom Pazaru otima verske objekte i radi šta hoće, Rijaset Islamske zajednice Srbije, s druge strane, traži da se država najhitnije odredi po pitanju pravnog statusa islamske zajednice Srbije i zaustavi "divljanje smenjenog muftije Muamera Zukorlića".

Inače, pristalice muftije Zukorlića napustile se, po nalogu suda Novopazarsku banju u koju su nasilno upali pre par dana tvrdeći da su došli da "čuvaju ovaj kulturno-istorijski spomenik od daljeg propadanja renoviraju ga". Dok sud kroz zakonsku proceduru ne utvrdi: čije je Banja vlasništvo, staro tursko kupatilo čuvaće - policija.

Rijaset Islamske zajednice Srbije na čelu sa reisom Ademom Zilkićem juče je zatražio da mu se vrate svi vakufi u Srbiji, pa i Novopazarska banja, koja je trenutno u posedu nedavno privatizovanog preduzeća "Lipa".

www.vesti-online.com