Srbi i Kelti potomci istog pradede
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 42

Tema: Srbi i Kelti potomci istog pradede

 1. #1
  Domaćin strani placenik bre (avatar)
  Učlanjen
  09.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ni na nebu ni na zemlji
  Poruke
  4.261
  Reputaciona moć
  71

  Podrazumevano Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Genetska istraživanja kažu da, od svih evropskih naroda, najsličniju strukturu krvi imaju Srbi i Velšani. Naši preci su bili neobično bliski sa Keltima, koji su pradede mnogih današnjih naroda u Evropi. Štaviše, mnogi stručnjaci će reći da su se Kelti sa našeg podneblja stopili sa slovenskim narodom. Uostalom, srpska prestonica je grad koji ima višemilenijumsku istoriju, ali istina je jedna – sagradili su ga Kelti.
  Beograd je prvi put bio „Grad Singa“ (Singi Dun) koji je dugo posle rimskog osvajanja nosio romanizovano ime Singidunum. Kelti su se selili Evropom i naseljavali mnoge njene važne oblasti. I danas postoji Keltska unija, koja okuplja narode čije poreklo je sačuvano u obliku bliskom izvornom, a među njima se, pored pomenutih Velšana, izdvajaju Škoti, Irci, Bretonci, Gali...

  FRULA I GAJDE – ZAJEDNIČKI INSTRUMENTI
  Ovi neobični podaci govore da su Marko Kraljević i Asteriks bili rmpalije koje su „sišle sa istog kalupa“. Veseo, ali dobro „naoružan“ naučnim potvrdama ove teze, za „Treće oko“ govori poznati muzičar Aleksandar Petrović, poznatiji kao Aca Seltik, lider muzičke grupe „Ortodoks Kelts“. Kada je nedavno svom sinu Stefanu Vuku pokazao sliku slovenskog boga Peruna, mališan je odmah odgovorio: ”Isti Asteriks”!
  - Srbi i Kelti imaju više od 4.000 zajedničkih reči koje su ili potpuno iste, ili veoma podsećaju jedne na druge – počinje priču Aca Seltik. - U prestonici Velsa Kardifu, dugo je predavala slavistiku ugledna profesorka Ranka Kuić koja je strastveno proučavala ovaj fenomen. Ona je autor više od 5.000 strana studija o fenomenu „Srba kao Kelta“. Bila je zagovornik teze da smo narod istog porekla, odnosno, da u najmanju ruku potičemo iz istog korena.
  Kelti, prema rečima našeg sagovornika, nisu nestali sa istorijske scene, već su se neki značajni njihovi delovi smešali sa našim stanovništvom. Primera radi, mi imamo planinu Taru, a svi irski kraljevi bili su krunisani na planini koja postoji u ovoj zemlji, a nosi isto ime! Mi svoje Užičane zovemo Ere, dok je staro, izvorno ime za Irsku takođe – Era...
  Petrović se poziva i na tvrdnje Jovana Deretića, a kako tvrdi, sve je više onih koji se slažu sa njegovim mišljenjem da su Kelti samo deo slovenskog korpusa. Postoji mišljenje da su oni predstavljali jurišne jedinice, takozvanu “čeljad” u tadašnjim slovenskim vojnim formacijama. Prema Petrovićevim rečima, oni su sačinjavali prve slovenske “specijalne jedinice”.
  - Da se vratimo muzici – nastavlja naš sagovornik. - Srpski nacionalni instrumenti su frula i gajde. Mada trubu danas tretiramo kao narodni instrument, ona na naše podneblje stiže tek u 19. veku. Sa harmonikom je slično. Sa druge strane, u Irskoj je ova tradicija identična. Tako se dešava da su kompletni melodijski sklopovi srpskog i irskog entosa isti ili slični u gotovo 70 odsto slučajeva! Triler, koji je svojstven našem melosu, gotovo na identičan način postoji u irskom, samo je drugačije pozicioniran u okviru kompozicije.

  KORENI SU MNOGO DUBLJI
  Petrović je pratio istoriju i tradiciju oba naroda kojima se posvetio. Jednog, iz kojeg potiče, i drugog, sa kojim je bezmerno blizak. On kaže da u nauci danas postoje teze kako na genetskom nivou imamo zapisanu istovetnu informaciju o našem zajedničkom pretku, jer su se naša dva naroda na Balkanu spojila u jedan.
  - Tako sam, na primer, u različitim keltskim izvorima pronašao podatke da se na beogradskoj Karaburmi nalazi najveće antičko keltsko groblje u Evropi. Čak su postojale i precizne karte koje to podvrđuju. Takođe, u Srbiji postoji legenda o četiri keltska konjanika koja su ujahala u planinu Juhor i nikada nisu izašla iz nje. Do pre nekoliko godina, ova priča je tretirana kao obična legenda. Međutim, predanje je dobilo potvrdu posle jedne hajke na lisice u ovom kraju. Kada su lisicu isterali iz jazbine, preplašena životinja iznela je u čeljustima deo uzengije, koja je bila sastavni deo opreme jednog od konjanika. Dabome, keltske... Arheolozi su uskoro imali naučnu potvrdu koja je jedno staro, narodno predanje pretočila u naučnu istinu.
  Nedavno je kod Zrenjanina otkriveno nepoznato keltsko groblje. Prema informacijama našeg sagovornika, očekuje se da će ovo nalazište potvrditi da prisustvo ovog naroda kod nas potiče iz mnogo dublje prošlosti nego što zvanična nauka pretpostavlja.
  - Istina može da bude samo jedna i do nje jednom moramo doći – zaključuje Petrović. - Mnogo je onih koji danas sasvim otvoreno govore kako su savremenu, modernu istoriju pisali Germani i da su nam “dali” mesto za koje misle da nam pripada. Mnogo je onih koji su danas okrenuti traženju prave istine i stvarnih korena našeg porekla.
  Karakterom i običajima smo veoma slični Ircima. Petrović kaže da je to bezbroj puta osetio na ličnom primeru, družeći se sa različitim muzičarima keltskog porekla. Jedan njegov poznanik je iz Irske došao u Novi Sad, gde se oženio. Kada su ga pitali kako će se prilagoditi novim običajima i načinu života, ovaj je lakonski odgovorio: “Zašto bih se prilagođavao, vidite da smo svi isti“?!

  AMBASADORKA LJUBAVI I POŠTOVANJA
  Strastveni istraživač, Ranka Kuić, našla je zaista impresivne podatke i veze između našeg i velškog naroda. Mi ćemo koristiti ustaljene termine, mada je ona (sasvim ispravno) ovaj današnji deo Velike Britanije nazvala Vejlz. Nju su, na brojnim naučnim usavršavanjima i tokom kontakata sa meštanima nazvali Ranka – Velšanka.
  U knjizi Crveno i belo, srpsko-keltske paralele iznosi nekoliko dirljivih, ali i neverovatnih podataka. Njihov jezik je, kako je zabeležila, izuzetno težak, i sada ga je u velikoj meri potisnuo engleski. Ipak, sačuvana je njihova drevna poezija koja uveliko podseća na naš kosovski ciklus. Njihovi junaci Kamri, uoči velike bitke sa Englezima u kojoj su brojčano potpuno podređeni, hrle u boj „za slobodu zlatnu, jer više vole carstvo nebesko“, a u isto se zaklinju i Lazarevi vitezovi. I jedni i drugi pre bitke prisustvuju večeri tokom koje polažu zakletvu knezu na vernost.
  A Skordisci, keltsko pleme koje ima velike direktne veze baš sa Kamrima, pre oko dve hiljade godina osnovalo je prvo naselje na teritoriji današnjeg Beograda. Kuić je veoma ponosna i na, kako kaže, epohalno otkriće nadgrobnog spomenika u okolini Prizrena, gde su se na trodelnom natpisu našli istovremeno latinski, keltski i srpski zapisi! To je vreme iz doba Kelta, dakle od pre dva milenijuma, a jasno je čitljiva srpska reč „praotac“.
  Skordisci su bili najčešće konjanici koji su jezdili našim planinama prema Delfima i odatle nazad, pa mnogi naši toponimi nose njihova imena. Pošto Velšani u svom starom jeziku koriste višesložne reči, ne možemo da odvojimo dovoljno mesta za precizno objašnjavanje svih pojmova, ali evo objašnjenja za neke od njih. Bagrdan (od reči koje se čitaju kao Bad-Gre-Din) znači „mnoštvo čopora konja i ljudi“, Juhor je „granična oblast sa jelenima“, mesto Kladovo na keltskom se čita kao Kladva, a ono je oznaka za groblje... Ovu tezu je gospođi Kuić potvrdio legendarni arheolog Dragoslav Srejović. Apatin je u prevodu „sinovljeva tvrđava“, Knin je „grad mladih“, Mislođin „grad štedljivih“, Negotin „tvrđava ratnog pohoda“, a Paraćin „otporna tvrđava“. U Škotskoj postoji reka Bojana, a naziv joj potiče od reči „boan“ koja se odnosi na pleme Boi. Dunav je mogao da bude „reka boginje Danu“,
  I u Velsu, na kamrijskom jeziku, za dostojanstvenika kažu „ban“ isto kao i kod nas, naš i njihov „dim“ su isti, reč „breg“ se čita i piše na potpuno identičan način, naša „krv“ je njihova „krav“... Kada u kamrijskom jeziku neko „skrene“ kažu da je „dilead“, dok je kod nas „dileja“. Naša „dizgina“ kod njih je „dizgvina“. Prilog „gore“ ili „gornji“ kod njih je samo „gor“, a „gunj“ je „gun“. U Srbiju se tokom sumornih dana spušta magla, a u Velsu „maglad“. Palica im je „paled“, a gozba „gozb“. Reči za purpur potpuno su identične, a planeta im je „planed“. Iste reči koristimo i za rad, a i kod njih se dete, baš kao i kod nas – rodi.
  Starom, kamrijskom jeziku i našem, srpskom, preti ista sudbina. Naši dedovi ne bi mogli da razumeju zašto smo izrekli stupidariju ako smo već transparetno bili na hepeningu odmah posle brifinga. Ili, zašto smo umesto zdravorazumskog odgovora očekivali nekakav respons? Da li su Srbima i Kamrima nestajanje i stapanje u nekakav moderni svet koji će pričati samo jednim jezikom zajednički usud?

  EKSPERIMENT
  Redakcija Naučnog programa Televizije Beograd obratila se svojevremno Ranki Kuić sa molbom da im protumači nazive nekih mesta u Srbiji na kojima su arheolozi upravo pronašli ostatke keltske materijalne kulture.
  - Zamolila sam da mi ne kažu šta su pronašli, a ja ću proučiti nazive tih mesta i reći im šta bi, na osnovu njihovih imena, takvi toponimi mogli da predstavljaju – zabeležila je Kuić. - Tražili su da im objasnim upravo reči Bagrdan, Juhor i Blagotin. Rekoh, Bagrdan predstavlja mnoštvo čopora konja i ljudi, Juhor je granična oblast sa jelenima, a Blagotin bi trebalo da se nalazi ispod predvodnikove tvrđave.
  Kolege iz televizije bile su bukvalno zaprepašćene. Jer, nedugo pre toga, arheolozi su im javili kako su u oblastima koje proučavaju našli predmete koji ukazuju na veliki broj konja i ljudi, vođinu tvrđavu i neku vrstu granične oblasti u kojoj su, očigledno, živeli jeleni!

  PITOMCI
  Od Kelta koji su se selili kroz Evropu nastali su Bohemi i Moravci u Češkoj, Belovuci u Nemačkoj, Lombardi u Italiji, Belgi, Bretonci, Irci, Velšani, Škoti...

  SVETI PATRIK
  Kao lider muzičke grupe “Ortodoks kelts” Petrović je imao sijaset neobičnih kontakata, ali jedan ga je posebno obradovao kada je nedavno dobio elektronsku poštu iz Sjedinjenih Američkih Država. Javio mu se jedan poštovalac koji je deo irske pravoslavne populacije. Tako mu je i napisao: ”Ja sam pravoslavac. I ja sam Kelt!”
  http://www.treceoko.novosti.rs/code/navigate.php?Id=182&editionId=56&articleId=288
  Politicari su sljam. 2. #2
  Iskusan
  Učlanjen
  09.05.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na kisi
  Poruke
  5.044
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Citat Original postavio strani placenik bre Pogledaj poruku
  Genetska istraživanja kažu da, od svih evropskih naroda, najsličniju strukturu krvi imaju Srbi i Velšani.
  dali je sve u redu ?Pada li kisa ili nesto gore ?Jesi li ti to po prvi put napisao nesto blizu pozitivnog o srbima ,ili me oci prevarise

 3. #3
  Aktivan član
  Učlanjen
  23.11.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србија - Руска Губернија
  Poruke
  1.251
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Човече ти сваки дан отвараш по десетак спам тема. Како те не мрзи?

 4. #4
  Her Majesty Tol (avatar)
  Učlanjen
  08.01.2010.
  Pol
  ženski
  Poruke
  28.299
  Tekstova u blogu
  78
  Reputaciona moć
  3724

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Bravo Strani placenice..!!!

 5. #5
  Veoma poznat Ériu (avatar)
  Učlanjen
  18.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  clipper route
  Poruke
  12.947
  Reputaciona moć
  1361

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  za „Treće oko“ govori
  a i nije ti neki izvor
  ...sweet little angel you should have run...

 6. #6
  Poznat Petar BSK (avatar)
  Učlanjen
  23.01.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  North side Belgrade
  Poruke
  9.805
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  299

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Kelti su ziveli na ovim prostorima,oni su osnovali Beograd,tacnije svali su ga Singidunum...

 7. #7
  Primećen član
  Učlanjen
  30.05.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  607
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Тара и Дурмитор су називи Келтског порекла !

 8. #8
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.393
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  556

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 9. #9
  Elita
  Učlanjen
  05.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.569
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede


 10. #10
  Aktivan član
  Učlanjen
  02.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.179
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Moram napomenuti da su i stilovi borbe Kelta i Slovena u Srednjem veku bili slicni, tj. oba naroda su se pretezno borila kao gerilci, koristila su slicno oruzje, i predstavljala su strah i trepet za Rimljane, odnosno kasnije Vizantijce!

 11. #11
  Poznat G.H.O.S.T. (avatar)
  Učlanjen
  26.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sexi mahala
  Poruke
  7.805
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  108

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Volimo da popijemo, da se pobijemo, ...
  Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

 12. #12
  Aktivan član
  Učlanjen
  02.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.179
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Kelti


  Sloveni protiv Vikinga


  Enjoy!

 13. #13
  Elita NEPOBEDIVO SUNCE (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  internet
  Poruke
  21.886
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Princ od Velsa , Charls je u stvari princ od Vranja , Cheda .
  Sve je ovo laz pa cak i to !!!

 14. #14
  Domaćin strani placenik bre (avatar)
  Učlanjen
  09.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ni na nebu ni na zemlji
  Poruke
  4.261
  Reputaciona moć
  71

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede


  Politicari su sljam.

 15. #15
  Buduća legenda Jacob (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  48.935
  Reputaciona moć
  688

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Trece oko

  Al ybg ne nosimo kiltove
  Tek kad ti komarac sleti na jaja, shvatis da se nesporazumi mogu resiti nenasilnim putem

 16. #16
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Dok uvazeni kolega Prof. Dr. Med. Spec. Orl. Prim. Istorije Jovan Deretic ne potvrdi da su Kelti i Srbi u stvari jedan te isti narod, odnosno da su Kelti u stvari Srbi, tesko da nauka moze reci nesto vise.
  Nekada sam bio uobrazen - sada sam savrsen

 17. #17
  Domaćin strani placenik bre (avatar)
  Učlanjen
  09.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ni na nebu ni na zemlji
  Poruke
  4.261
  Reputaciona moć
  71

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Citat Original postavio cizmice Pogledaj poruku
  Dok uvazeni kolega Prof. Dr. Med. Spec. Orl. Prim. Istorije Jovan Deretic ne potvrdi da su Kelti i Srbi u stvari jedan te isti narod, odnosno da su Kelti u stvari Srbi, tesko da nauka moze reci nesto vise.
  Politicari su sljam.

 18. #18
  Elita
  Učlanjen
  30.01.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.563
  Reputaciona moć
  497

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  mani se trećeg oka, pročitaj knjigu "srbi - narod najstariji", lukovićka je autor.

  nema mnogo dilema posle toga.

 19. #19
  Veoma poznat RoccoS (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.414
  Reputaciona moć
  223

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Citat Original postavio cizmice Pogledaj poruku
  Dok uvazeni kolega Prof. Dr. Med. Spec. Orl. Prim. Istorije Jovan Deretic ne potvrdi da su Kelti i Srbi u stvari jedan te isti narod, odnosno da su Kelti u stvari Srbi, tesko da nauka moze reci nesto vise.
  ma jasno, kakav Deretic, daj da cujemo misljenje nekog eminentnog kamenjarskog (h)istoricara
  Волео је живот, волео је цвеће,

  ал' тога пролећа не имаде среће.

 20. #20
  Elita
  Učlanjen
  30.01.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.563
  Reputaciona moć
  497

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Citat Original postavio RoccoS Pogledaj poruku
  ma jasno, kakav Deretic, daj da cujemo misljenje nekog eminentnog kamenjarskog (h)istoricara
  povijesničara

 21. #21
  Buduća legenda cizmice (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pivo
  Poruke
  49.504
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  616

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Citat Original postavio velke712 Pogledaj poruku
  mani se trećeg oka, pročitaj knjigu "srbi - narod najstariji", lukovićka je autor.

  nema mnogo dilema posle toga.
  Kolega Prof. Dr. Med. Spec. Orl. Prim.Olga Lukovic se sezdesetih godina proslog vijeka obrela u Parizu bas kao i kolega Jovan Deretic. Kolega Olga Lukovic je i doktorirala tamo na Sorboni odnosno u prevodu bi bilo Srboni = Srbi + Boni = Dobri Srbi.

  Prema nekim zakljucima do kojih su dosli kolege filozofi Fik, Slajher, Gerison, Dzajls i ostale kolege, potpuno je nesumljivo da su Srbi starisjedioci na gotovo citavoj zemaljskoj kugli. Dosli su i do zakljucka da je Srpski Jezik dominantan jezik indo-evropke grupe.

  Takodje se i kolega Ilija. M Zivaljevic u svom djelu "Novom Pokoljenju" bavio slicnom problematikom ali o tom nekom drugom prilikom.
  Nekada sam bio uobrazen - sada sam savrsen

 22. #22
  Početnik
  Učlanjen
  27.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  49
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Ovo sto kaze Aca Seltik mislim da je suva istina. Srbi su sigurno mesavina vise starih iscezlih naroda i nisu samo potomci Slovena. Izmedju ostalih, ima dosta i keltske krvi...

 23. #23
  Elita daxt (avatar)
  Učlanjen
  20.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  16.995
  Reputaciona moć
  375

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  srpska istorija ne pocinje od stefana nemanje, steta sto je becka skola falsifikovala mnogo stvari
  ...

 24. #24
  Elita
  Učlanjen
  08.07.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  16.341
  Reputaciona moć
  355

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  A to je nesto kao do jaja sto smo potomci Kelta?
  wwwwwwwwwwwwwooooooooooooooooooooooooooooooooowwww wwwwwww

  Ima i u Africi reka Oranje...
  Mozda smo potekli iz Afrike.
  .Ovu rezoluciju su predložile Francuska, Velika Britanija, SAD, Belgija, Maroko i Mađarska, a izglasana je uz podršku Rusije sa 13 naprama 0.

 25. #25
  Iskusan
  Učlanjen
  09.05.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na kisi
  Poruke
  5.044
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbi i Kelti potomci istog pradede

  Citat Original postavio cizmice Pogledaj poruku
  Kolega Prof. Dr. Med. Spec. Orl. Prim.Olga Lukovic se sezdesetih godina proslog vijeka obrela u Parizu bas kao i kolega Jovan Deretic. Kolega Olga Lukovic je i doktorirala tamo na Sorboni odnosno u prevodu bi bilo Srboni = Srbi + Boni = Dobri Srbi.

  Prema nekim zakljucima do kojih su dosli kolege filozofi Fik, Slajher, Gerison, Dzajls i ostale kolege, potpuno je nesumljivo da su Srbi starisjedioci na gotovo citavoj zemaljskoj kugli. Dosli su i do zakljucka da je Srpski Jezik dominantan jezik indo-evropke grupe.

  Takodje se i kolega Ilija. M Zivaljevic u svom djelu "Novom Pokoljenju" bavio slicnom problematikom ali o tom nekom drugom prilikom.
  mene samo zivo interesuje sta ti glumis ,niti ko ovde potura tako glupe ideje koje navodsis ,niti ko propagira nekakav ekstremni sovinisam ,ali ti stalno seres i sprdas se sa srbima ,a sta si ti ,iz kog si ti naroda ,u 21 veku ste dobili svoj jezik ,cutu i pokri se usima ...mozda srbi nisu bitan narod u svetu ,ali su svakako bitniji i stariji od montemilovaca .

Slične teme

 1. PRODAJEM - ILIRI, KELTI, SREDNJI VEK (SRBI I MLEČANI)
  Autor MarQss u forumu Numizmatika i filatelija
  Odgovora: 10
  Poslednja poruka: 02.05.2010., 12:21
 2. Da li su Srbi poreklom Kelti ?
  Autor Kristina Lavrensova u forumu Istorija
  Odgovora: 443
  Poslednja poruka: 29.08.2006., 13:38
 3. kelti...
  Autor crow u forumu Istorija
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 06.01.2005., 20:17

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •