Исламска заједница заробила Стару бању

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/195363/Islamska-zajednica-u-Srbiji-preuzela-Staru-banju
Islamska zajednica u Srbiji preuzela Staru banju
Staru novopazarsku banju - javno kupatilo s kraja 15. veka, do daljeg će čuvati privatna agencija za obezbeđenje koju je angažovala Islamska zajednica u Srbiji (IZ).
Dogovor je postignut posle višečasovnih pregovora Islamske zajednice, policije, tužilaštva i većinskog vlasnika preduzeća Lipa.


Oko vlasništva nad ovim objektom se spore IZ u Srbiji na čijem je čelu muftija Muamer Zukorlić i vlasnik prošle godine privatizovanog preduzeća Lipa Ćerim Šemsović.

Više desetina članova Islamske zajednice u Srbiji blokiralo je danas oko 13 časova sporni objekat, tvrdeći da je Banja sada u vlasništvu ove IZ.

Predsednik Islamske zajednice u Novom Pazaru Sead Šaćirović ranije danas je saopštio da se krov na Staroj banji, urušio u sredu, 23. juna i da je objekat od danas ponovo u vlasništvu Islamske zajednice kojoj je oduzeta 1946. godine.

"Od ovog trenutka, ovaj objekat je u vlasništvu Islamske zajednice i ono što nam ostaje jeste da se posle rušenja krova, što je bio jedan od razloga da danas preuzmemo ovaj objekat, krene u restauraciju objekta kako bi se vratio na upotrebu građanima", rekao je Šaćirović.
On je dodao da je zakupac objekta predao ključeve i napustio Staru banju.

S druge strane, većinski vlasnik novopazarskog ugostiteljskog preduzeća "Lipa", u čijem sastavu je i sporni objekat Stare novopazarske banje, Ćerim Šemsović apelovao je danas da mu nadležni organu pomognu i omoguće gazdovanje imovinom u njegovom vlasništvu.

Šemsović je, kako je rekao, osudio jutrošnji upad pripadnika Islamske zajednice u Srbiji u objekat Stare novopazarske banje u čijem sastavu se nalazi i Tursko kupatilo iz 15. veka.
"Reč je o nasilnom upadu mimo svih dogovora i očekujem da će država da mi pomogne da počnem da gazdujem svojom imovinom", rekao je Šemsović Tanjugu.

On je objasnio da je sa suprugom vlasnik 70 odsto akcionarskog društva "Lipa", a da je 30 odsto svih ugositeljskih objekata u okviru tog preduzeća u vlasništvu manjinskih akcionara.

Šemsović je potvrdio da je svojevremeno glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji potraživao objekte u Staroj novopazarskoj banji sa obrazloženjem da je reč o vakufskom posedu.
"Pristali smo da Islamskoj zajednici u Srbiji ustupimo na korišćenje objekte jer ako je nešto vakufsko ili crkveno meni ne treba", kazao je Šemsović i dodao da su se tome, međutim, usprotivili mali akcionari koji tvrde da ti objekti ne pripadaju Islamskoj zajednici.
Šemsović je kazao da se zalaže sa poštovanje zakona i očekuje da će mu nadležni organi omogućiti da započne gazdovanje, kako kaže, svojom imovinom.

On je rekao i da zakupac koji je do danas bio u tom objektu tu boravio nelegalno, da nije namirivao obaveze i da je zbog toga pred nadležnim sudom poveden spor.

"Ogorčen sam jer sve svoje obaveze izvršavam na vreme i po zakonu, a ne mogu da gazdujem svojom imovinom - ne mogu da je imam, a ne mogu ni da je otuđim i zbog toga sam potpuno zbunjen", rekao je Šemsović.

Stara banja je posle oduzimanja 1946. godine dodeljena na upravljanje Ugostiteljskom preduzeću "Lipa", koje je 25.juna 2009. godine za 127 miliona dinara kupila Hasnija Šemsović, supruga poznatog biznismena Ćerima Šemsovića, vlasnika trgovinskog preduzeća "Samald komerc".
Stara banja je posle oduzimanja 1946. godine dodeljena na upravljanje Ugostiteljskom preduzeću "Lipa", koje je 25.juna 2009. godine za 127 miliona dinara kupila Hasnija Šemsović, supruga poznatog biznismena Ćerima Šemsovića, vlasnika trgovinskog preduzeća "Samald komerc".
Vlasnik Stare novopazarske banje Ćerim Šemsović apelovao je na nadležne organe da mu pomognu i omoguće gazdovanje imovinom u njegovom vlasništvu

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Власт одуговлачи са доношењем закона о реституцији.....
а појединци....који су се превише окуражили, мисле да су изнад те власти.... :per: :per: :per:
 
18308819694c2396bc37b82469318819_450x300.jpg


Hadziski harem :hahaha:
 
Mešihat povukao obezbeđenje iz stare banje

Saturday, 26 June 2010 14:20 Saturday, 26 June 2010 14:14



Novi Pazar -- Mešihat Islamske zajednice u Srbiji ispoštovao je privremenu meru Osnovnog suda u Novom Pazaru i povukao pripadnike obezbeđenja iz objekta Stare pazarske banje.

Mešihatom rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić, a objekat će, do konačne odluke, čuvati policija.

Pripadnici te verske zajednice ušli su u četvrtak u taj objekat kako bi ga, kako su rekli, zaštitili od propadanja.

Dan ranije na banjskom objektu, u okviru koga se nalazi Tursko kupatilo iz 15 veka, obrušio se krov u trenutku dok se u njemu nalazilo pet žena od kojih su dve povređene.


Tužbu sudu radi utvrđivanja prava na posed podneo je vlasnik preduzeća za turizam i ugostiteljstvo "Lipa" u Novom Pazaru Cherim Šemsović koji je, zajedno sa suprugom, kupio tu firmu kojoj pripada i objekat Stare pazarske banje.

Šemsović je rekao da očekuje da će mu pravosudni organi konačno omogućiti da uđe u posed tog objekta koji je u njihovom vlasništvu od juna prošle godine.

Šemsović je ranije, prema sopstvenom priznanju, Zukorliću obećao da će, ukoliko se utvrdi da je Stara pazarska banja vakfuska imovina (zadužbina), ona biti ustupljena Islamskoj zajednici u Srbiji.

Upitan da li će ispoštovati taj dogovor, Šemsović je rekao da ne veruje jer se tome protive mali akcionari, ali i zbog nejedinstva unutar islamske zajednice.

Objekat u Staroj pazarskoj banji juče je obišao i arhitekta konzervator iz kraljevačkog Zavoda za zaštitu spomenika Rajko Čubrić koji je rekao da je konstatovao štetu nastalu obrušavanjem krova na zgradi banjskog objekta i da će o tome obavestiti sve relevatne faktore, a najpre lokalnu vlast u Novom Pazaru i Islamsku zajednicu.

Čubrić je rekao da je izvesno da se krov obrušio zbog starosti i neodržavanja objekta.

http://www.sandzaklive.rs/index.php...eenje-iz-stare-banje&catid=52:world&Itemid=27
 
Ovo sve što se sada događa u Novom Pazaru dogovor je tadića i Turskog predsednika.

Nemojte biti naivni. Tadić je jedno neviđeno zlo koje ima zadatak samo da ruši sve po Srbiji.

Treba da se vidi samo za koliko je para sve to prodao.

Šta mislite zašto se u zanje vreme ta bitanga non-stop vrti po Turskoj ?

Тачно! Потписујем! :ok:
 
Pa to je posledica imbecilne odluke da se samo verskim zajednicama vrati imovina ,a ne svim gradjanima ...inace to je stupilo na snagu jos pre 2-3 godine i vec uveliko se krenulo u vracanje i preuzimanje ,naravno samo popovima i hodzama ,a gradjanima qita.

e, to je obuka koja se održala u istanbulu gde su osmanlije dale tačna uputstva
šta raditi dalje...:(
 
Дон Зуко.

vijest-2173.jpg
500-euros.jpg

jutros je policija isterala ovog muftiju teroristu sto zauzima tudju imovinu

ta stara banja je valjda vlasnistvo ugostiteljskog preduzeca lipa i muftija je tu zgradicu proglasio za islamski objekat i bez sudske odluke i bilo kojeg dokumenta - okupirao.

vec je na slican nacin okupirao vise zgrada u gradovima raskog i zlatiborskog okruga al mu je policija i vlast progledivala kroz prste.

njega treba podhitno uhapsiti zbog protivpravnog zauzimanja tudje imovine.
 

Back
Top