C for petlja preskace
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Tema: C for petlja preskace

  1. #1
    Zainteresovan član Sakim (avatar)
    Učlanjen
    06.12.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    164
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano C for petlja preskace

    kod ide ovako

    int i,a=0,m;
    char niz[10];
    char x,b;
    for (i=0;i<=9;i++)
    {
    printf("Unesite karakter %d \n",i);
    scanf("%c",&niz[i]);
    }
    printf("Koji karakter vas interesuje?\n");
    scanf("%c",&x);
    for (i=0;i<=9;i++)
    {
    b=niz[i];

    if (b==x)
    {
    printf("Trazeni karakter je na poziciji: %d \n",i);
    a=a+1;
    }
    else
    {
    (a=a+0);
    }
    }
    printf("Ima : %d istih karaktera u nizu \n",a);

    scanf("%d",&m);
    }


    for petlja mi kod upisa ide unesite karakter 0 ja ga unesem,onda mi napise uneiste karakter1unesite karakter 2 zajedno i onda mogu jos samo 5 puta da ih unesem umesto 10 zasto?
    Vir prudens non contra ventum mingit



  2. #2
    Iskusan NICS (avatar)
    Učlanjen
    08.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    5.571
    Reputaciona moć
    113

    Podrazumevano Re: C for petlja preskace

    ajd to na Srpskom
    http://thumbnails113.imagebam.com/47289/07764f472886413.jpg

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    11.05.2010.
    Pol
    muški
    Poruke
    37
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C for petlja preskace

    Nadam se da ce ovo pomoci

    http://www.gidnetwork.com/b-60.html

  4. #4
    Zainteresovan član Sakim (avatar)
    Učlanjen
    06.12.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    164
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: C for petlja preskace

    Program ucitava 10 karatera u niz koji se mogu ponavljati onda se unosi trazeni karakter i on ispisuje gde su oni i kolko ih ima.Ja korisitm cin.Pokusavam da objasnim drugu posto oni rade c.Zadatak sam ja izmislio i ne znam sto ne radi(kod 1. for petlje posle 1. unosa preskace 1 unos,cak i kad stavim cin.
    Vir prudens non contra ventum mingit

  5. #5
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: C for petlja preskace

    aaaaargh

    koristi code tag, da ti kod bude lepo uvucen, ovako ko zna gde imas i++ viska


  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    11.05.2010.
    Pol
    muški
    Poruke
    37
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C for petlja preskace

    Citat Original postavio Sakim Pogledaj poruku
    Program ucitava 10 karatera u niz koji se mogu ponavljati onda se unosi trazeni karakter i on ispisuje gde su oni i kolko ih ima.Ja korisitm cin.Pokusavam da objasnim drugu posto oni rade c.Zadatak sam ja izmislio i ne znam sto ne radi(kod 1. for petlje posle 1. unosa preskace 1 unos,cak i kad stavim cin.
    Koliko sam ja shvatio iz onog linka, postoji problem u scanf kad oces da ucitas 1 karakter, jel kad ukucas karakter i pritisnes enter, scanf ucita i taj karacter i enter koji si ukucao.Bolje nadji neki primer zadatka na netu pa objasni drugu sta si hteo

  7. #7
    Početnik
    Učlanjen
    11.05.2010.
    Pol
    muški
    Poruke
    37
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C for petlja preskace

    Uspeo sam da ti pokrenem program , samo stavi "%s" umesto "%c" i radice kako treba.
    Ne znam da li je najbolje resenje ali radi

  8. #8
    Zainteresovan član Sakim (avatar)
    Učlanjen
    06.12.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    164
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: C for petlja preskace

    hvala,ne treba mi najbolje,zadatak sam mu izlupeto za minut da vidim kako je skonto,onda sam ispao glup kad nije hteo da radi!
    Vir prudens non contra ventum mingit

  9. #9
    Ističe se DarkSoul (avatar)
    Učlanjen
    18.01.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Republika Srpska
    Poruke
    2.923
    Reputaciona moć
    289

    Podrazumevano Re: C for petlja preskace

    nije isto %c i %s (dobro, to već znamo ), pa možeš npr. kod nekih složenijih programa staviti samo getchar() da ti proguta svaki put to jedno \n ... kad ti bude bilo bitno unosiš li string ili char (npr. switch - case radi sa charovima ali ne radi sa stringovima)
    20 godina posle rata u Ukrajini sreću se dva ratna veterana i počinju razgovor pitanjem:
    - U kom si kotlu služio?

  10. #10
    pater.familias nije na forumu
    Dejame en paz, dejame solo, yo vivo hoy no miro para atras
    Neproveren član pater.familias (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Superspamoderator
    Poruke
    13.108
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C for petlja preskace

    hmmm
    Kod:
    int i,a=0,m;
    char niz[10];
    char x,b;
    for (i=0;i<=9;i++)
    {
    printf("Unesite karakter %d \n",i);
    scanf("%c",&niz[i]);
    }
    printf("Koji karakter vas interesuje?\n");
    scanf("%c",&x);
    for (i=0;i<=9;i++)
    {
    b=niz[i];
    
    if (b==x)
    {
    printf("Trazeni karakter je na poziciji: %d \n",i);
    a=a+1;
    }
    else
    {
    (a=a+0);
    }
    }
    printf("Ima : %d istih karaktera u nizu \n",a);
    
    scanf("%d",&m);
    }

  11. #11
    Zainteresovan član Sky Unit (avatar)
    Učlanjen
    15.06.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Kragujevac
    Poruke
    271
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: C for petlja preskace

    sta ce ti ovaj else ? samo da bi "sabrao" a=a+0 ? brishi to..

Slične teme

  1. Kad srce preskace
    Autor BLAJBI u forumu Zdravlje
    Odgovora: 32
    Poslednja poruka: 06.10.2012., 21:18
  2. Kacka Petlja vs. Plavi Most
    Autor Aleksej_BASO u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 36
    Poslednja poruka: 26.08.2007., 13:06
  3. kacka petlja... METRO?
    Autor underwater u forumu Srbija
    Odgovora: 42
    Poslednja poruka: 13.01.2006., 08:07
  4. Enter u Wordu preskače jedan red
    Autor shone83 u forumu Softver
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 13.04.2005., 23:15
  5. Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 06.10.2003., 22:57

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •