Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope
Prikazujem rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

 1. #1
  Domaćin strani placenik bre (avatar)
  Učlanjen
  09.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ni na nebu ni na zemlji
  Poruke
  4.261
  Reputaciona moć
  71

  Podrazumevano Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  BEOGRAD 14. 06. 2010
  PRESS
  INTERVJU... TOMISLAV NIKOLIĆ, PREDSEDNIK SNS
  Tomislav Nikolić: Tadić se ponaša k'o Robin Hud!
  Idem u Brisel da od zvaničnika EU zatražim jasan odgovor na pitanje šta sve Srbija treba da uradi da bi ušla u EU i kad možemo da računamo na članstvo u Uniji.
  Na dan kada EU treba da odluči da li će konačno da prihvati ratifikaciju SSP-a sa Srbijom, koji je potpisan pre dve godine, lider SNS-a Tomislav Nikolić najavljuje da će u Briselu od čelnika EU tražiti jasan odgovor na pitanje: kad će Srbija da uđe u EU i šta sve treba da uradi da bi do toga došlo.
  - U narednih mesec dana imaću posetu Briselu i razgovore sa zvaničnicima EU, na kojima ću tražiti jasan odgovor na pitanje kad Srbija može da računa na članstvo u EU. I da nam jasno kažu šta sve mi treba da uradimo da bismo postali članovi EU - kaže Nikolić.
  Vlast godinama obećava građanima EU, ali s druge strane, građani od toga imaju realno male koristi. Sad i vi radite to isto?
  - Problem je što naš evropski put dugo traje, a dok ne ne stignete do beneficija koje EU ima, imamo samo troškove. Dižemo cene na evropski nivo, od energenata do komunalija, uvodimo evropske standarde, ukidamo neke beneficije, podižemo bezbednosne uslove... a sve to plaćaju građani. EU pomaže ove procese kreditima, ali njih treba vratiti. Zbog toga moramo brže ka EU i zato nam treba otvoren razgovor sa Briselom. Moramo da znamo kad možemo da računamo na to članstvo. Neka nam kažu u kom je to roku, a mi ćemo doneti sve potrebne zakone. SNS će podržati sve proevropske zakone ukoliko postoji jedan objektivni rok u kome će narod konačno da oseti pogodnosti toga.
  A ako vam kažu: "Izvinite, ali zbog krize EU se više neće širiti", kao što više-manje jasno govore Nemačka i još neke zemlje Unije?
  - Prvo želim da takav odgovor čujem od njih, da to čujem u Briselu jasno i glasno. Ali, mislim da Srbija ne može da odustane od puta u EU, deset godina smo na tom putu. Za to vreme trebalo je da radimo nešto, da ispunjavamo sve uslove, ali i da nam radi privreda, poljoprivreda. Međutim, mi smo sve zapostavili čekajući da nam s neba padne Evropa.
  Šta će SNS da radi ukoliko u Briselu dobijete odgovor: "Sačekajte na članstvo još desetak godina"?
  - Onda nam trebaju novi izbori odmah i potpuno novi koncept. Prvo da raščistimo šta se desilo. Jer, ne mogu više da slušam kako je ovaj bogat jer je kriminalac, kako je ovaj političar lopov, kako je onaj prodao ono. Da vidimo šta je tačno i da kriminalci budu u zatvoru. Onda da otvorimo pitanje EU, ali istovremeno i Evropa i Rusija. Da vidimo hoće li se oni otimati o nas ili ne, da će da se takmiče u tome ko će više da uloži u Srbiju. Da vidimo možemo li da sarađujemo sa obe strane, ili ćemo morati da se opredelimo za jednu, što bi bilo pogubno. Nadam se da nikad neću morati da biram između Rusije i EU. Po rođenju, tradiciji, ja sam rusofil. Ali, vidim da su najveći standardi po kojima su ljudi uredili živote u zapadnoj Evropi, da su projekti i kapital u zapadnoj Evropi, a sve to nama treba.
  Da li ste vi danas manji proevropljanin nego kada ste se odvojili od SRS-a?
  - Šta znači proevropljanin? Za mene proevropljanin ne znači eleminisanje "proruskog" i ja sam proevropljanin na taj način. Međutim, na vaše pitanje ću odgovoriti da moj proevropski entuzijazam nije porastao u poslednjih godinu dana. Još je na veoma visokom nivou, ali, nažalost, ne znamo o čemu raspravljaju Srbija i EU, kao što nijedan građanin Srbije ne zna ima li dodatnih uslova, postoje li ucene. Ali, kod mene je na vrlo visokom nivou želja da Srbija ide u EU.
  Boris Tadić želi da bude Robin Hud
  Kako vidite poslednje poruke Borisa Tadića vezane za biznismene?
  - Mislim da je Boris Tadić, kao predsednik DS-a koji se priprema za izbore, procenio da će protiv njega biti uglavnom gladni i siromašni. Znači, najširi i najsiromašniji sloj stanovništva koji je stvorila njegova vladavina u poslednjih 10 godina. I on je sad u raskoraku, da li da nastavi da sarađuje sa bogatima koje je stvorio, ili da se okrene siromašnima koje je stvorio.
  Znači, kritiku Tadića na račun privrednika vidite kao predizbornu kampanju?
  - Kad je pobedio, DOS je zatekao ljude za koje je tvrdio da su se obogatili u vreme Miloševića, a preko leđa naroda. I doneli su zakon o porezu na ekstraprofit koji su platili svi za koje je utvrđeno i DOS je tada raščistio sa pitanjem bogataša! Od tada postoje Tadićevi tajkuni! Ne znam šta znači okretati narod protiv bogatih ljudi, pa to je najlakše. A hoće li narod zbog toga biti bogatiji, da li će da živi bolje? Neće! Tadić pokušava da postane srpski Robin Hud, da otima bogatima i daje siromašnima. Ali, on to nema pravo to da radi, to je urađeno 2001. I tada je to uradio neko sposobniji od njega, Zoran Đinđić.
  Kako će se SNS ponašati prema krupnom kapitalu kada dođete na vlasti?
  - Ja nema kontakte ni sa kim od bogataša, SNS ih nije stvorio, ali će ih zateći kad dođe na vlast. Nikome od njih, koji zapošljavaju stotine hiljada radnika, neću da otežavam poslovanje, ali će nadležne institucije da proveravaju da li rade po zakonu. Ubeđen sam da danas privrednici rade u skladu sa zakonom, a za ono što su tvrdili da je bilo mimo zakona, to im je jedna vlast već oporezovala. I to ova vlast koja nas sada ubeđuje da su oni tada radili mimo zakona.
  Svi znaju da pre ulaska u EU, kad god, moramo da rešimo tri problema: Kosovo, Ratko Mladić i NATO. Kako bi SNS rešio ove probleme?
  - Da krenemo od lakših, NATO. Srbija ima Ustav i odluku Skupštine da smo vojno neutralni. Mnogo toga bi moralo da se promeni, i sam Ustav, da bi Srbija ušla u NATO. Lično sam protiv ulaska u NATO, ali bih morao da prihvatim i suprotnu odluku ukoliko na referendumu tako odluči većina građana.
  Hapšenje Ratka Mladića?
  - Potez na koji se porodica odlučila, da Ratka Mladića sudski proglasi mrtvim, pokrenuta je iz nekoliko razloga. Jedan je taj što se šuška da je Ratko Mladić preminuo. U prilog tome govori medicinska dokumentacija pronađena pre više godina, u kojoj se navodi da Mladić bez ozbiljne lekarske nege ne može dugo da živi...
  Pitanje je kako biste vi rešili problem Mladića?
  - Dobro... Ali voleo bih da jednog dana vidim naslov "Tadić: Izvinjavam se, nismo uspeli da uhapsimo Mladića". Pa, da mediji pitaju: "Ali Mladić je uslov za ulazak u EU, a vi predsedniče kažete da ne možete da rešite problem i zbog vas ne možemo u EU".

  http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/121621/Tomislav+Nikoli%C4%87:+Tadi%C4%87+se+pona%C5%A1a+k'o+Robin+Hud!.html

  Politicari su sljam. 2. #2
  Ističe se
  Učlanjen
  05.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  СРБСКА ЗЕМЉА-ГЛАВАМА СЕ ПЛАЋА!
  Poruke
  2.350
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Ne podnosim tadića,ali,pored ovakvog ,,suparnika" vladaće još dugo...ovaj tip je totalno odlepio

 3. #3
  Veoma poznat fosilvaso (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zagreb
  Poruke
  13.586
  Reputaciona moć
  185

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Citat Original postavio strani placenik bre Pogledaj poruku
  jasan odgovor na pitanje: kad će Srbija da uđe u EU i šta sve treba da uradi da bi do toga došlo.
  - U narednih mesec dana imaću posetu Briselu i razgovore sa zvaničnicima EU, na kojima ću tražiti jasan odgovor na pitanje kad Srbija može da računa na članstvo u EU. I da nam jasno kažu šta sve mi treba da uradimo da bismo postali članovi EU - kaže Nikolić.

  Nikoliću, ne znaš s kim imaš posla?
  Pa to još ni Hrvatima nisu rekli,a oni su već MNOGO toga uradili na putu prema EU!
  Sve je apsolutno u totalitarnom režimu!

 4. #4
  Veoma poznat R.Žiskar (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.674
  Reputaciona moć
  233

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Срж:
  "- Problem je što naš evropski put dugo traje, a dok ne ne stignete do beneficija koje EU ima, imamo samo troškove. Dižemo cene na evropski nivo, od energenata do komunalija, uvodimo evropske standarde, ukidamo neke beneficije, podižemo bezbednosne uslove... a sve to plaćaju građani. EU pomaže ove procese kreditima, ali njih treba vratiti."
  Прострли смо се далеко преко губера, када назебемо, биће нам жаооо....
  "Свим људима вера у Бога усађена је у срце. Лажу они који кажу да не вјерују у Божје постојање"
  Луције Енеј Сенека млађи

 5. #5
  Veoma poznat fosilvaso (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zagreb
  Poruke
  13.586
  Reputaciona moć
  185

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Citat Original postavio R.Žiskar Pogledaj poruku
  Срж:
  "- Problem je što naš evropski put dugo traje, a dok ne ne stignete do beneficija koje EU ima, imamo samo troškove. Dižemo cene na evropski nivo, od energenata do komunalija, ..
  Zanimljivo! I u RH se počelo približavanje Evropi dizanjem cena na evropski nivo, ali sa balkanskim platama!?


  Citat Original postavio R.Žiskar Pogledaj poruku
  Срж:
  EU pomaže ove procese kreditima, ali njih treba vratiti."
  Прострли смо се далеко преко губера, када назебемо, биће нам жаооо....
  Vrlo dobro, Nikoliću: Usporedi broj stanovnika Srbije i Hrvatske, kao i dugove tih zemalja i uočiti ćeš kuda vodi put u EU
  Sve je apsolutno u totalitarnom režimu!

 6. #6
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3282

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Pre ću ja dobiti 7. na lotou kojeg ne igram nego li će Srbija ući u EU, videćete.
  Čedina Zebra

 7. #7
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3282

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Citat Original postavio R.Žiskar Pogledaj poruku
  Срж:
  "- Problem je što naš evropski put dugo traje, a dok ne ne stignete do beneficija koje EU ima, imamo samo troškove. Dižemo cene na evropski nivo, od energenata do komunalija, uvodimo evropske standarde, ukidamo neke beneficije, podižemo bezbednosne uslove... a sve to plaćaju građani. EU pomaže ove procese kreditima, ali njih treba vratiti."
  Прострли смо се далеко преко губера, када назебемо, биће нам жаооо....
  Ne, problem je u tome što ovaki kakvi jesmo nismo poželjan partner nikome
  Čedina Zebra

 8. #8
  Veoma poznat fosilvaso (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zagreb
  Poruke
  13.586
  Reputaciona moć
  185

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  Ne, problem je u tome što ovaki kakvi jesmo nismo poželjan partner nikome
  Od kuda ti ideja da trebamo Evropi kao partneri!?
  Sve je apsolutno u totalitarnom režimu!

 9. #9
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3282

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Citat Original postavio fosilvaso Pogledaj poruku
  Od kuda ti ideja da trebamo Evropi kao partneri!?
  Gde sam ja to napisala jer da joj trebamo već bi bili u EU
  Čedina Zebra

 10. #10
  Elita jedite_kod_Joa (avatar)
  Učlanjen
  29.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad, Vojvodstvo Srpsko - Okupirana Srbija
  Poruke
  19.153
  Reputaciona moć
  268

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Idem u Brisel da od zvaničnika EU zatražim jasan odgovor na pitanje šta sve Srbija treba da uradi da bi ušla u EU i kad možemo da računamo na članstvo u Uniji.
  I da nam jasno kažu šta sve mi treba da uradimo da bismo postali članovi EU
  Neka nam kažu u kom je to roku, a mi ćemo doneti sve potrebne zakone. SNS će podržati sve proevropske zakone
  mislim da Srbija ne može da odustane od puta u EU, deset godina smo na tom putu. Za to vreme trebalo je da radimo nešto, da ispunjavamo sve uslove
  Која је разлика између њега,Тадића,Динкића,Дачића и осталих ЕУропљана?
  Како га више није срамота да лаже да је опозиционар,кад је 101% на линији коју заступа еуропска окупациона власт?

  Da li ću pogrešiti ako kažem da ste vi za podelu Kosova?
  - Ne mogu to da vam kažem. Razgovarao sam sa visokim zvaničnicima i jedne i druge strane i video da nema razumevanja za ideju podele Kosova.
  Не мора ништа да каже.Све је већ рекао и показао.
  Гад!

 11. #11
  Veoma poznat fosilvaso (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zagreb
  Poruke
  13.586
  Reputaciona moć
  185

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  Gde sam ja to napisala jer da joj trebamo već bi bili u EU
  Trebaju nas, ne kao partnere, i ne ovakve kakvi smo, zato još i nismo u EU!
  Sve je apsolutno u totalitarnom režimu!

 12. #12
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3282

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Citat Original postavio fosilvaso Pogledaj poruku
  Trebaju nas, ne kao partnere, i ne ovakve kakvi smo, zato još i nismo u EU!
  treba naći smisao u toj tvojoj rečenici
  Čedina Zebra

 13. #13
  Veoma poznat
  Učlanjen
  22.05.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.980
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Citat Original postavio fosilvaso Pogledaj poruku
  Trebaju nas, ne kao partnere, i ne ovakve kakvi smo, zato još i nismo u EU!

  Da li bi mogao da prevedes ovo, na neki nama razumljiv jezik.

 14. #14
  Veoma poznat
  Učlanjen
  22.05.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.980
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  Pre ću ja dobiti 7. na lotou kojeg ne igram nego li će Srbija ući u EU, videćete.

  To i ja mislim, necemo mi EU videti.

 15. #15
  Veoma poznat
  Učlanjen
  22.05.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.980
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  Ne, problem je u tome što ovaki kakvi jesmo nismo poželjan partner nikome

  Upravo tako.

 16. #16
  gost 204907 nije na forumu
  тачно је фртаљ до пуног сата
  Elita
  Učlanjen
  15.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стари Град
  Poruke
  22.639
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Најобичнији балансеро.

 17. #17
  Zelen bor nije na forumu
  muskokrk..ruka je pružena Zelen bor...za svaki slućaj posle rukovanja prebrojte prste...
  Poznat Zelen bor (avatar)
  Učlanjen
  21.05.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Gore visoko
  Poruke
  7.952
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Citat Original postavio RAZVIGOR Pogledaj poruku
  Најобичнији балансеро.
  jajara i uvlakač....dokle je spreman da ide sa ulizivanjem i uvlačenjem...prso čovek...
  Za slobodu i krst časni

 18. #18
  Ističe se
  Učlanjen
  05.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  СРБСКА ЗЕМЉА-ГЛАВАМА СЕ ПЛАЋА!
  Poruke
  2.350
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Citat Original postavio Zelen bor Pogledaj poruku
  jajara i uvlakač....dokle je spreman da ide sa ulizivanjem i uvlačenjem...prso čovek...
  Auh! Potpuno mi je promaklo da se nikolić zalaže za PODELU KOSOVA!!! Srbišen švajn.

 19. #19
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Kad je Tabakovicka krenula da citira Miltona Fridmana, a Jelasic joj cestitao na tome sto "citira najboljeg", sve sumnje u to kako bi izgledala vlast SNS-a su mi otklonjene.

  U "najboljem" slucaju, isto kao DS.

 20. #20
  Ističe se
  Učlanjen
  05.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  СРБСКА ЗЕМЉА-ГЛАВАМА СЕ ПЛАЋА!
  Poruke
  2.350
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Toma Nikolic zeli da pljacka u ime Evrope

  Citat Original postavio Milanne Pogledaj poruku
  Tabakovicka + Jelasic =vlast SNS & DS.
  Serbisch hündin

Slične teme

 1. Ko je bio Laufer? Toma Nikolic otkriva
  Autor Karamazov u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 08.10.2008., 08:50
 2. Toma Nikolič: VUČIĆU, IZDAO SI ME!
  Autor systemofadown u forumu Politika
  Odgovora: 78
  Poslednja poruka: 24.08.2008., 16:24
 3. TOMA NIKOLIĆ NAPUŠTA SRS?!?
  Autor nexxx011 u forumu Politika
  Odgovora: 50
  Poslednja poruka: 05.06.2008., 12:52
 4. Toma Nikolic
  Autor Torrente-BG u forumu Politika
  Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 10.05.2007., 15:18
 5. TOMA NIKOLIĆ UČI NOTE
  Autor lider u forumu Politika
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 10.03.2006., 23:48

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •