Dodik: BiH neće priznati Kosovo


Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da Bosna i Hercegovina ni u skoroj, ni u daljoj budućnosti neće priznati nezavisno Kosovo.

"BiH ne može priznati nikoga, pa ni Kosovo, dok RS za to ne da saglasnost", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, komentarišući izjavu ministra spoljnih poslova Kosova Skendera Hisenija da bi BiH uskoro mogla da prizna Kosovo.

Dodik je poručio da će RS u vezi sa Kosovom "pratiti ono što bude radio zvanični Beograd".

Premijer RS danas je prisustvovao svečanoj akademiji povodom Dana advokature u RS, koji je organizovala Advokatska komora RS.

Dodik je naveo da u sledećoj godini ne može biti povećan budžet institucija na državnom nivou, bez obzira na primedbe Saveta za implementaciju mira da bi smanjenje budžeta institucija BiH moglo da uspori napredak zemlje ka Evropskoj uniji.

Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica zahteva povećanje budžeta za finansiranje velikog broja agencija i direkcija koje je ranije sama stvorila.

Premijer RS je istakao da budžet ne može biti povećan, jer su zbog svetske ekonomske krize smanjeni javni prihodi u BiH.


http://www.blic.rs/Vesti/Politika/192585/Dodik-BiH-nece-priznati-Kosovo