Посланици попили кафа и сокова за 353.881 динарСанџачка демократска партија и Нова Србија нису искористили ни динар за репрезентацију

Народна скупштина Србије потрошила је за првих пет месеци рада 512,78 милиона динара. У истом периоду на трошкове репрезентације, која укључује и трошкове посета међународних делегација српском парламенту, отишло је 4,25 милиона динара, од те суме 353.881 динар „коштале” су посланичке кафе и сокови.

Већина посланичких група тврдила је, када су пре пар месеци објављени трошкови репрезентације за 2009. годину, да је посреди грешка, јер они послужење плаћају из свог џепа.

Било је објашњења и да су, у ствари, трошкови пренети из претходне године и, заиста, неки јесу, што се може видети из података, које је „Политика” добила од стручних служби, међутим, трошкова има и у 2010. Изузетак су посланици Санџачке демократске партије и Нове Србије, које нису потрошили ниједан динар за ове намене. Административни одбор је, иначе, припремио одлуку којом се укида репрезентација за посланичке клубове, али она још није усвојена.

Што се тиче трошкова репрезентације за пријем страних делегација, за пет месеци је потрошено 2.463.032 динара плус 1.348.396 динара за набавку репрезентативних поклона, а за остале потребе 88.563 динара (кабинети председника, потпредседника и секретара Народне скупштине).

У целој прошлој години по овом основу, потрошено је нешто више од седам милиона динара, а парламент је угостио 34 државника, који су посетили Дом Народне скупштине, ту је, између осталог, урачуната и посета руског председника Дмитрија Медведева. И представници наше земље „коштају” државе које посећују, по истом основу као и наши гости нас.


http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Poslanici-popili-kafa-i-sokova-za-353_881-dinar.sr.html