OVO NIJE PORNOGRAFIJA
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Tema: OVO NIJE PORNOGRAFIJA

  1. #1
    Zainteresovan član Sakim (avatar)
    Učlanjen
    06.12.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    164
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano OVO NIJE PORNOGRAFIJA

    e sad kad ne mogu na starom treadu da dobijem odgovor pa probam ovako...

    "Uf bas sam zapeo.Trebam da napravim niz u koji cu upisivati indekse(slovo pa broj)i onda ih sortirati na razne nacine.E sad kada citam taj unos recimo X1039 kako bi izgledao kod koji prepoznaje to X na pocetku reci i da li postoji nacin da se rec iscepka na slova.Secam se pre sam imao zadatak kao rec tipa XMXXXCRECC i svako slovo ima odredjenu zadatu vrednost i da napisem proizvod this slova al nisam znao kako da isecem rec."
    Vir prudens non contra ventum mingit



  2. #2
    Iskusan NICS (avatar)
    Učlanjen
    08.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    5.571
    Reputaciona moć
    113

    Podrazumevano Re: OVO NIJE PORNOGRAFIJA

    ako te ista razumem
    http://thumbnails113.imagebam.com/47289/07764f472886413.jpg

  3. #3
    Aktivan član falco (avatar)
    Učlanjen
    18.03.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.913
    Reputaciona moć
    81

    Podrazumevano Re: OVO NIJE PORNOGRAFIJA

    Citat Original postavio Sakim Pogledaj poruku
    e sad kad ne mogu na starom treadu da dobijem odgovor pa probam ovako...

    "Uf bas sam zapeo.Trebam da napravim niz u koji cu upisivati indekse(slovo pa broj)i onda ih sortirati na razne nacine.E sad kada citam taj unos recimo X1039 kako bi izgledao kod koji prepoznaje to X na pocetku reci i da li postoji nacin da se rec iscepka na slova.Secam se pre sam imao zadatak kao rec tipa XMXXXCRECC i svako slovo ima odredjenu zadatu vrednost i da napisem proizvod this slova al nisam znao kako da isecem rec."
    Koji programski jezik je u pitanju?

  4. #4
    Obećava
    Učlanjen
    22.05.2010.
    Pol
    muški
    Poruke
    77
    Reputaciona moć
    28

    Podrazumevano Re: Nedefinisan problem

    Citat Original postavio Sakim Pogledaj poruku
    e sad kad ne mogu na starom treadu da dobijem odgovor pa probam ovako...

    "Uf bas sam zapeo.Trebam da napravim niz u koji cu upisivati indekse(slovo pa broj)i onda ih sortirati na razne nacine.E sad kada citam taj unos recimo X1039 kako bi izgledao kod koji prepoznaje to X na pocetku reci i da li postoji nacin da se rec iscepka na slova.Secam se pre sam imao zadatak kao rec tipa XMXXXCRECC i svako slovo ima odredjenu zadatu vrednost i da napisem proizvod this slova al nisam znao kako da isecem rec."
    Sada lepo udahneš duboko, središ misli u glavi i onda ponovo napišeš koji problem imaš. Ovako izgleda da ni tebi nije jasno šta treba da uradiš.

    Citat Original postavio falco Pogledaj poruku
    Koji programski jezik je u pitanju?
    Programski jezik? Ovde se još uvek ne zna ni koji je problem kakve veze ima u kom programskom jeziku treba napisati?

  5. #5
    Neproveren član
    Učlanjen
    30.05.2010.
    Pol
    muški
    Poruke
    10
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: OVO NIJE PORNOGRAFIJA

    Ja bih ovu temu stavio u lepljivu.
    Pa da vide ljudi sta ti se moze desiti od programiranja

  6. #6
    Aktivan član falco (avatar)
    Učlanjen
    18.03.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.913
    Reputaciona moć
    81

    Podrazumevano Re: Nedefinisan problem

    Citat Original postavio Willy Coyote Pogledaj poruku
    Sada lepo udahneš duboko, središ misli u glavi i onda ponovo napišeš koji problem imaš. Ovako izgleda da ni tebi nije jasno šta treba da uradiš.



    Programski jezik? Ovde se još uvek ne zna ni koji je problem kakve veze ima u kom programskom jeziku treba napisati?
    Pa prvo da vidim u cemu treba da se radi, pa posle ako znam u tome da radim da se trudim da shvatim problem

  7. #7
    Veoma poznat
    Učlanjen
    10.08.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    43°52′S 18°25′I na 518 met nadmorske visine
    Poruke
    11.240
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: OVO NIJE PORNOGRAFIJA

    Sačekajte malo dok momak sredi misli, javiće se on ponovo...Ili je ovo baš pornografija...

  8. #8
    Zainteresovan član Sakim (avatar)
    Učlanjen
    06.12.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    164
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: OVO NIJE PORNOGRAFIJA

    a fakat,pre je ovo stojalo u c++ pomoc treadu al ga niko nije gledao pa sam ga samo prekopirao znaci program ima na unosu recimo 100 indexa tima H1010 M204 R391 itd i on treba da ih grupise potom sortira od najmanjeg do najveceg,stim da nije vazno koje slovo ide prvo
    Vir prudens non contra ventum mingit

  9. #9
    Obećava
    Učlanjen
    22.05.2010.
    Pol
    muški
    Poruke
    77
    Reputaciona moć
    28

    Podrazumevano Re: OVO NIJE PORNOGRAFIJA

    Citat Original postavio Sakim Pogledaj poruku
    a fakat,pre je ovo stojalo u c++ pomoc treadu al ga niko nije gledao pa sam ga samo prekopirao znaci program ima na unosu recimo 100 indexa tima H1010 M204 R391 itd i on treba da ih grupise potom sortira od najmanjeg do najveceg,stim da nije vazno koje slovo ide prvo
    Fakat si mogao da iskopiraš kompletan opis problema ili da bar postaviš link prema temi koju pominješ.

    I dalje nisi dobro opisao problem, jer niti znamo šta su indexi tima, niti kako ih treba grupisati, a soritranje je valjda jasno, mada ne znamo šta u stvari sortiramo.

    Budi ljubazan, sredi misli, pa lepo napiši problem ako misliš da ti neko pomogne.

  10. #10
    Zainteresovan član Sakim (avatar)
    Učlanjen
    06.12.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    164
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: OVO NIJE PORNOGRAFIJA

    pa nema opis reko mi drug preko telefona kako da objasnim....

    UNOS-> X1929 X4332 M432 H4312 E31234 X4818 (znate kako izgledaju studentski indeksi);
    Stavljam ih sve u jedan niz;
    Razvrstavam ih tj grupisem prvo po slovu pa po velicini poceci od najmanje;
    ISPIS->sortirani niz;

    sad neka meni neko objasni kako da recimo index X1929 koji se sadrzi od slova i broja podelim na slovo i broj tako da mi moze proveriti zasebno X i zasebno br 1929 da bi znao gde da ga smesti u niz ....TJ kako bi to uopste izgledalo posto nikad nisam raido sa stringom sem upis-ispis.
    Vir prudens non contra ventum mingit

  11. #11
    Obećava
    Učlanjen
    22.05.2010.
    Pol
    muški
    Poruke
    77
    Reputaciona moć
    28

    Podrazumevano Re: OVO NIJE PORNOGRAFIJA

    Citat Original postavio Sakim Pogledaj poruku
    pa nema opis reko mi drug preko telefona kako da objasnim....
    Drug je mogao i malo bolje da objasni ili da ti je poslao mailom opis problema.

    Citat Original postavio Sakim Pogledaj poruku
    UNOS-> X1929 X4332 M432 H4312 E31234 X4818 (znate kako izgledaju studentski indeksi);
    Stavljam ih sve u jedan niz;
    Razvrstavam ih tj grupisem prvo po slovu pa po velicini poceci od najmanje;
    ISPIS->sortirani niz;

    sad neka meni neko objasni kako da recimo index X1929 koji se sadrzi od slova i broja podelim na slovo i broj tako da mi moze proveriti zasebno X i zasebno br 1929 da bi znao gde da ga smesti u niz ....TJ kako bi to uopste izgledalo posto nikad nisam raido sa stringom sem upis-ispis.
    Pretpostavljam da brojevi treba da budu sortirani kao brojevi, a ne kao stringovi.

    Evo jednostavnog proceduralnog rešenja bez objekata.

    1. Definišeš dva niza, prvi sadrži samo slovo, a drugi sadrži niz brojeva.

    2. Prilikom učitavanja svakog elementa razdvojiš slovo od cifara, pronađeš gde se to slovo nalazi u prvom nizu (indeks u tom nizu) i onda u drugom nizu na tom istom indeksu u postojećem nizu koji sadrži brojeve, dodaš broj koji si dobio konverzijom strina cifara u broj. Ukoliko ne postoji slovo u prvom nizu, dodaš ga kao novi element tog niza, a potom dodaš i novi element i u drugom nizu koji u ovom slučaju je niz od jednog elementa a to je broj.

    3. Kada završiš ovu raspodelu unetih elementata, prelaziš na sortiranje. prvo isortiraš nizove u kojima se nalaze brojevi. Potom sortiraš niz u kome se nalaze slova s tim da istovremeno sortiraš i drugi niz gde ti se nalaze nizovi brojeva koji imaju isto slovo.

    4. Sada ostaje samo ispis, gde ideš redom kroz prvi niz i onda ispišeš sve brojeve koji se nalaze u nizu brojeva koji pripdaju tom slovu tako što ispred svakog broja dodaš to slovo.

    Hm, imam utisak da ovde radimo nečiji domaći zadatak.

  12. #12
    Zainteresovan član Sakim (avatar)
    Učlanjen
    06.12.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    164
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: OVO NIJE PORNOGRAFIJA

    upis izgleda tako H4812 i ja sam mislio da prvo upisem slovo pa broj al ne verujem da ce mi profesor prihvatit to.Zadatak je ispitni i sigurno cu dobiti tako nesto.Meni je samo problem kako da razdvojim to slovo od broja ostalo mogu sam.Ne znam kojom se komandom ili fazonom to postize.

    Evo jos jednog primer
    rec koja izgleda ovako OXOXOOOXXXXXXOXOXX.pocinje se sa 0,za svako X se dodaje 200 ako se naidje na O onda se ponisti suma(kao kviz najslabija karika).Sad da bi izracuno tu sumu moram da razdvojim te karaktere.

    Na guglu sam naisao na atol funkciju iz stdlib. al ne razumem kako se koristi,
    Vir prudens non contra ventum mingit

  13. #13
    Obećava
    Učlanjen
    22.05.2010.
    Pol
    muški
    Poruke
    77
    Reputaciona moć
    28

    Podrazumevano Re: OVO NIJE PORNOGRAFIJA

    Citat Original postavio Sakim Pogledaj poruku
    upis izgleda tako H4812 i ja sam mislio da prvo upisem slovo pa broj al ne verujem da ce mi profesor prihvatit to.Zadatak je ispitni i sigurno cu dobiti tako nesto.Meni je samo problem kako da razdvojim to slovo od broja ostalo mogu sam.Ne znam kojom se komandom ili fazonom to postize.
    Zašto neko ne bi prihvatio to rešenje?

    Ne vidim u čemu je problem da razdvojiš slovo od broja?

    Ako pretpostavimo da se u promenljivoj unos nalazi string sa kodom, onda se posle ovoga u promenljivoj kod nalazi početni karakter, a u promenljivoj broj, broj koji se nalazio iza prvog karaktera.

    Kod:
    char* unos;
    char kod;
    int broj;
    
    kod = char[0];
    broj = atoi(&(unos[1]));
    Citat Original postavio Sakim Pogledaj poruku
    Evo jos jednog primer
    rec koja izgleda ovako OXOXOOOXXXXXXOXOXX.pocinje se sa 0,za svako X se dodaje 200 ako se naidje na O onda se ponisti suma(kao kviz najslabija karika).Sad da bi izracuno tu sumu moram da razdvojim te karaktere.

    Na guglu sam naisao na atol funkciju iz stdlib. al ne razumem kako se koristi,
    Ovde ti uopšte ne treba atoi funkcija. Postaviš na počtku rezultat na nulu i onda petljom prođeš kompletan niz, ako je karakter O, onda resetuješ rezultat na nulu, ako je X onda dodaš na postojeći rezultat 200.


    PS. Dakle ne rešavamo nečiji zadatak, nego polažemo ispit.

  14. #14
    Zainteresovan član Sakim (avatar)
    Učlanjen
    06.12.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    164
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: OVO NIJE PORNOGRAFIJA

    broj = atoi(&(unos[1])); jel ovo znaci da ce ocitati sve posle char[0] ili samo drugi karater?
    Vir prudens non contra ventum mingit

  15. #15
    Obećava
    Učlanjen
    22.05.2010.
    Pol
    muški
    Poruke
    77
    Reputaciona moć
    28

    Podrazumevano Re: OVO NIJE PORNOGRAFIJA

    Citat Original postavio Sakim Pogledaj poruku
    broj = atoi(&(unos[1])); jel ovo znaci da ce ocitati sve posle char[0] ili samo drugi karater?
    Sve od drugog karaktera do kraja niza.

  16. #16
    Zainteresovan član Sakim (avatar)
    Učlanjen
    06.12.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    164
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: OVO NIJE PORNOGRAFIJA

    hmm...interesanto,hvala
    a kako bi onda ocito drugi karakter?i da li moze da se odsece?Nece prihvatiti jer bi onda bilo lako a na vezbama smo uvek radili(ja nisam bio) da ih razdvajamo.
    Vir prudens non contra ventum mingit

  17. #17
    Obećava
    Učlanjen
    22.05.2010.
    Pol
    muški
    Poruke
    77
    Reputaciona moć
    28

    Podrazumevano Re: OVO NIJE PORNOGRAFIJA

    Citat Original postavio Sakim Pogledaj poruku
    hmm...interesanto,hvala
    a kako bi onda ocito drugi karakter?i da li moze da se odsece?Nece prihvatiti jer bi onda bilo lako a na vezbama smo uvek radili(ja nisam bio) da ih razdvajamo.
    Drugi karakter je char[1].

    Ne znam šta ste radili na vežbam niti mi je jasno šta hoćeš da se odseče.

Slične teme

  1. Pornografija
    Autor gost 149401 u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 71
    Poslednja poruka: 25.10.2009., 11:13
  2. Pornografija kao profesija
    Autor stevca u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 48
    Poslednja poruka: 02.07.2009., 00:20
  3. Pornografija
    Autor fantasticbg u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 91
    Poslednja poruka: 01.12.2008., 00:42
  4. Da li vas vredja pornografija?
    Autor anakin u forumu Žene
    Odgovora: 450
    Poslednja poruka: 22.02.2006., 10:58
  5. PORNOGRAFIJA.......
    Autor Стефан ИПХ u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 17
    Poslednja poruka: 28.12.2005., 17:36

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •