najava strajka, ali posle odmora!?

27E

Legenda
Poruka
52.416
http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/prosvetari-1.-septembar-stupaju-u-generalni-strajk-34492.php

BEOGRAD - Predsednik Sindikata obrazovanja Srbije Branislav Pavlović najavio je da će zaposleni u prosveti od 1. septembra stupiti u generalni štrajk ukoliko se za deset odsto ne povećaju plate.

Pavlović je rekao da je iz budžeta potrebno izdvojiti oko 800 miliona dinara za to povećanje, kao i da se pregovori sa Ministarstvom finansija ne vode.

- Prema Statutu Sindikata obrazovanja, za odluku o štrajku treba da se izjasni više od 50 odsto članova. Do sada se izjasnilo više od 35 odsto, a izjašnjavanje traje do kraja juna - kazao je Pavlović i dodao da štrajk podržava i Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost".

Kako je rekao, prosečna plata u obrazovanju realno je smanjena na oko 350 evra i najmanja je u regionu, a Srbija je po zaradama u prosveti na pretposlednjem mestu u Evropi.
...


nesto razmisljam o pameti ovog sindikaliste, prvo na dvomesecni placeni raspust, a onda prvog dana skole u masovni strajk

kad on tako sta li radi vlada i ministar prosvete? sto lepo ne proglasi vlada neplaceni strajku prosveti dva meseca. bar da ustedimo dve plate prosvetara, vajdica je 350 evrica x broj strajkaca x dva meseca...ihaj
 

Back
Top