Nakon dugo priželjkivanja i traganja, konačno smo nabavili naš lični Tarot špil!
Međutim, sada imamo osećaj ne da smo na kraju svog cilja, već da – tek počinjemo, što je u suštini i tačno. Tek možemo da uplovimo u misterije Tarota ...

A onda ćemo se zapitati – kako je najbolje početi?

Kako da se sprijateljim, povežem sa tim špilom karata punog mističnh simbola, kako da uspostavim kontakt?
Potrebna je neka vrsta posvećenja Tarota. Dok se to ne uradi, iako svi ti njegovi simboli imaju arhetipsku snagu i moć, mogu zaista da zažive tek kada stupimo i kontakt sa njim (Tarotom).

To se može učiniti na više načina.

Neko ko nije raspoložen za komplikovane ritualne prakse ima mogućnost da se na fizički način poveže sa njim. Nekoliko dana je potrebno da špil nosi svuda sa sobom, da razmišlja o njemu, kontemplira; neki čak preporučuju i spavanje sa špilom ispod jastuka (nema tu toliko mističnih razloga, već sam taj čin pripajanja Tarota svakoj sferi života, pa i snu, dovodi do većeg povezivanja sa Tarotom na podsvesnom nivou). To je, dakle, jedan od najneformalnijih vidova posvećenja, i već posle par dana ćete osetiti da je „to-to“, da je Tarot zaista „vaš“.

Jedna od varijanti je da u meditaciji stupite u kontakt sa svojim špilom.
Stavite špil ispred sebe (najbolje na neki stolić), sedite udobno i opustite se. Ukoliko se ne možete odjednom opustiti, opuštajte deo po deo tela. Zatim, otvorite oči delimično, i maltene kroz kapke gledajte u špil. U sebi izgovorite molitvu po svom nahođenju (možete tražiti blagoslov viših sila za rad sa Tarotom, molbu da se povežete sa njegovim energijama, uz obećanje da ćete svoja saznanja koristiti za korisne, napredne i duhovne ciljeve).
Zatim, blagim pokretom ruke raširite karte po stoliću i vizualizujte svetlost blagoslova kako ga napaja. Kada osetite da je dosta, skupite špil, recite u sebi ili glasno „Gotovo je“, i umotajte ga , najbolje u tkaninu koja je predodređena samo za taj špil, ili ga stavite u kutiju posebno namenjenom njemu.

Kako će izgledati vaša molitva/ traženje blagoslova, to je na vama.

Špil se može osveštati i ritualno, no to već prevazilazi opseg ovog teksta.
Tekst je delimično preuzet sa bloga http://tarot-ana-kladarin.blogspot.com/2010/05/osvestavanje-tarota-i-povezivanje-sa.html