Tema koju je podstakao VanStaal:

Poland’s Test

Poljski test

Poljska tragedija je nemacka i ruska mogucnost.

www.thetrumpet.com/index.php?q=7113.5642.0.0

Realisticno, u hladnom, teskom svetu medjunarodne politike, katastrofa predstavlja zlatnu priliku za dva naroda da potvrde njihov uticaj na izbor zamene poljskog predsednika i zamenu viskih vladinih i vojnih zvanicnika koji su izgubili njihove zivote u Smolensku u avionskoj nesreci. Ove dve nacije, koje su cesto odredjivale poljsku buducnost, Rusija i Nemacka, ce svaka traziti politicku korist iz ove tragedije. Od njih dve, Nemacka ce dominirati nad Poljskom na kraju.

...
U stvarnosti, kocka za Poljsku je bacena kada je potpisan Lisabonski sporazum/Evropski ustav. Rusija moze pokusati da da utice na politiku Poljske u svetlu ove poslenje poljske tragedije, Nemacka ce dokazati da ima mnogo jaci uticaj. Nemojte se iznenaditi da vidite Poljsku kako ide udesno posle predsednicke avionske nesrece, u tandemu sa Austrijom i Madjarskom.

Bilo kako bilo, odredjeno je da Poljaci budu jos jednom porobljeni u poslednjoj glavi njihove tuzne istorije.

Velika poljska ravnica se pokazala neodbranjivom od poljskih vlada, posto su prvo nemacki a onda ruski tenkovi prodrli preko njenih otvorenih prostora da progutaju Poljsku kao porobljenu drzavu u njihovim respektivnim, i sukcesivnim imperijama. Strateski, poljska ravnica sluzi EU imperijalistickoj dominaciji kada je Poljska postala EU clan.

Ovom poslednjom poljskom tragedijom i gubitkom toliko mnogo kljucnog vladinog i vojnog osoblja u udaru aviona u Smolensku ce biti ubrzan proces podvrgavanja Poljske osnazenom antisemitskom, imperijalno dominirajucem nemackom liderstvu koje dize imperijalnu Evropu – u sedmo ozivljavanje svetog rimskog carstva.