5. октобар - дан велике преваре
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 26

Tema: 5. октобар - дан велике преваре

 1. #1
  Primećen član Pobunjenik (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2004.
  Lokacija
  Београд, Србија
  Poruke
  547
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano 5. октобар - дан велике преваре

  Петог октобра 2000. године, стотине хиљада незадовољних грађана спонтано се окупило испред Савезне скупштине у Београду, да би изразили свој револт због лажираних резултата избора, на којима је победу однео кандидат ДОС-а, Војислав Коштуница. Полиција је брутално интервенисала, бацивши неколико сузаваца на окупљене демонстранте, што је додатно иазвало њихов револт, па су упалили Скупштину, полицијску станицу и зграду Радио-телевизије Србије. Тако је отпочела револуција, чији се исход састоји у томе да је Слободан Милошевић признао пораз на изборима. Овако би, у најкраћем, гласило званично објашењење петооктобарских догађања

  Морам признати да сам 5. октобра 2000. године био испред Савезне скупштине, протествујући против, како сам тада наивно веровао, «изборне крађе» која је, тобоже, почињена од стране Савезне изборне комисије (СИК). Данас, четири године касине, након обимних истраживања која сам спровео, дошао сам до јединог исправног закључка: Војислав Коштуница НИЈЕ победио у првом кругу избора, одржаних 24.9.2000. године. Оно што се десило 5. октобра представљао је класични ДРЖАВНИ УДАР.

  Према Вујаклијином Речнику, немачка реч «пуч» означава «изненадан оружан устанак једног дела народа или какве групе». «Пуч» на српском језику значи «ударац», зато је и настао термин «државни удар». Четвртог октобра 2000. склопљен је договор између Зорана Ђинђића, у то време председника ванпарламентарне Демократске странке, и Милорада Улемека Легије, команданта Јединице за специјалне операције (ЈСО), о извршењу државног удара. О томе сведочи сам Ђинђић у књизи «5. октобар – Двадесет четири сата преврата»,аутора Драгана Бујошевића и Ивана Радовановића:

  «Највише сам се плашио ‘црвених беретки’. И када ми је Легија рекао да, што се њих тиче, неће бити интервенције, пао ми је камен са срца.»

  Ово је класичан договор о државном удару! Вођа регуларне полицијске јединице уверава једног од пучиста да неће бити интервенције против њих. Као што се касиније испоставило, интервенције заиста није било. Према дефиницији, пуч представља ОРУЖАНИ устанак. Петог октобра 2000. године, извршен је упад у Станицу полиције у улици Мајке Јевросиме. Том приликом је украдена велика количина оружја. Пучисти су сада имали све у својим рукама: оружје, део народа, обећање ЈСО да неће интервенисати, али им је фалио непосредни повод за спровођење пуча.

  Кандидат Демократске опозиције Србије (ДОС) на изборима за председника СРЈ, Војислав Коштуница, добио је, према званичним подацима СИК-а, која је једина овлашћена да објављује коначне резултате, 48, 22% гласова, што није било довољно за победу у првом кругу. Овај резултат СИК је објавио 26.9.2000. С друге стране, изборни штаб ДОС-а тврдио је да је Коштуница освојио преко 50% гласова. Веома важну улогу у завери чији је циљ био свргавање Милошевића, да би касније био изручен Хагу, одиграо је, свесно или несвесно, Војислав Шешељ, председник Српске радикалне странке, који је ПРВИ обмануо народ саопштивши да је Коштиница победио у првом кругу. Непосредно после тога, радикалски и досовски чланови СИК-а повлаче се из даљег рада Комисије, што је унело додатну конфузију. Заверници, инфилтрирани у СИК, били су управо његови челници, Боривоје Вукићевић – председник СИК-а, који је свесно одуговлачио читав поступак и одбијао било какав контакт с медијима, а све са циљем да се у јавности створи утисак како се у СИК-у одвијају махинације; Милисав Мленковић – секретар СИК-а, и Вукићевићева «десна рука» и Милован Живковић – директор Савезног завода за статистику. Ови људи су постављени на челна места у СИК-у по директном налогу Милана Милутиновића, тадашњег председника Србије.

  Представници радикала и ДОС-а у СИК-у, оправдано су изразили сумњу у резултате избора који су пристигли са Косова и Метохије. Зато је Савезни уставни суд, 4.10.2000. «једногласно одлучио да поништи ДЕО избора за председника СРЈ који се односи на гласање, утврђивање и објављивање резултата гласања од 24. септембра 2000. године.» Дакле, ДЕО изборног процеса је ПОНИШТЕН, што значи да је морао да се ПОНОВИ. Међутим, пучистима то није падало ни на крај памети. Седмог октобра, два дана након извршеног пуча, СИК поново заседа и противуставно и противзаконито доноси следећу Одлуку:

  «Комисија се упознала са Одлуком Савезног уставног суда ПП бр. 33/2000 и 33-1-2000 од 4. октобра 2000. године којом је Суд утврдио да записници које је СИК добила од изборних комисија изборних јединица 24 – Прокупље и 26 – Врање, нису били у складу 59. Закона о избору посланика у Веће грађана Савезне скупштине, зато што бирачка места на територији АП Косово и Метохија нису била отворена од 7.00 до 20.00 часова, већ од 7.00 до 16.00 часова.»

  Дакле, Савезни уставни суд је донео Одлуку да је било неправилности да се избори морају поновити. Међутим, СИК даље каже:

  «Сагласно томе, на основу утврђених резултата, СИК констатује да је др Војислав Коштуница добио већину гласова бирача и да је изабран за председника Републике.»

  Ово нема никакве везе са Одлуком Суда! Војислав Коштуница заиста јесте добио већину гласова, али не надполовичну! Одлука СИК-а је ФАЛСИФИКАТ!

  Још једну ствар треба имати на уму. На седници СИК-а на којој је донета ова Одлука, НИЈЕ БИЛО КВОРУМА, премда је један члан, Милена Арежина, поднела оставку у којој се каже:

  «Ја, Милена Арежина...7. октобра 2000. године у 16.30 часова дајем оставку на ову функцију...Због одлуке Савезног уставног суда, не могу се утврдити никакви, а поготово не коначни резултати за председника Републике, јер их једноставно у овој фази нема, а без могућности да се поново утврде.»

  Госпођи Арежини никада није била опроштена ова одлука, као ни она о не подношењу оставке на место председника Привредног суда, па је зато брутално испребијана 9. октобра 2000. године од стране револуционара који су јој, такође, демолирали канцеларију и стан.

  Дакле, «велики легалиста», Војислав Коштуница, НЕЛЕГАЛНО је постао председник СРЈ! Ниједан документ не иде њему у прилог. Он и остали пучисти, према речима Елмара Шмелинга, бившег немачког адмирала и посматрача на изборима 2000. године, примили су 70 милиона долара помоћи од америчког Конгреса, намењених за свргавање Слободана Милошевића. Пети октобар је режиран годинама унапред, и није случајно изабран. На тај дан 1789. године, око 20.000 чланове Лафајетове Народне гарде кренули су из Орел Де Вила према Паризу, како би ликвидирали краља и краљицу. Шестог октобра 1789. краљ је Доведен у Париз. Демулен је записао: «Готово је!». Организација «Отпор», у Србији, имала је сличну пролу – «Готов је!»

  Француску револуцију организовали су масони. То је потврдио Алберт Пајк, масон 33. степена у својој књизи «Морали и догма»:

  «Масонерија...је помогла спровођење Француске револуције.»

  У наставку књиге он каже:

  «Масони представљају невидљиве моћи иза тронова земље, и људи су само марионете које играју док моћници вуку конце.»

  Да су редитељи Француске револуције и петооктобарског пуча у Србији - припадници исте организације, сведочи Драган Мартиновић, велики мајстор «Националне ложе Србије и Црне Горе» у часопису «Европа» објављеном априла ове године:

  «Масони сматрају да ствари не треба преувеличавати – они су били само један од извора информација ДОС-у пре, током и у првим данима после 5. октобра.»

  Било како било, државни удар у Србији је спроведен. У њега су били умешани многи, почевши од налогодаваца из иностранства, преко извршилца и помагача у самој Србији.

  Народ је преварен. По ко зна који пут. 2. #2
  Ističe se timmy (avatar)
  Učlanjen
  28.09.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo negde blizu
  Poruke
  2.744
  Reputaciona moć
  79

  Podrazumevano

  da je 5 oktobar bio bar 10 godina pre bilo bi puno,puno bolje za sve nas

 3. #3
  Primećen član drago41 (avatar)
  Učlanjen
  31.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  581
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano 5. oktobar-dan velike prevare

  Sta je pisac ovim naslovom hteo da kaze ili kakav je efekat i u cije ime hteo da postigne?
  Ovo je suvise pojednostavljena prica i na JUL miiii miiiirise, ako nije tako daj covece ako znas tj. ako si kvalifikovan objasni to sa vise aspekata i znanja (analiticnosti) a ne par recenica i ode milion ljudi u aut

 4. #4
  Primećen član
  Učlanjen
  08.01.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bgd
  Poruke
  528
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano

  Koliko gluposti na jednom mestu! Ne bih znao odakle da krenem...

 5. #5
  Primećen član Pobunjenik (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2004.
  Lokacija
  Београд, Србија
  Poruke
  547
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano

  Изгледа да ћу прилично поједностављен текст морати додатно да поједностављујем.

  1# Петог октобра је извршен ДРЖАВНИ УДАР – насилна промена власти.

  - Планиран је месецима, ако не и годинама унапред;
  - Циљ је био свргавање Милошевића, како би касније био изручен Хагу;
  - Лидери ДОС-а примили су 70 милиона долара од америчког Конгреса за обављање овог посла;
  - У целој овој завери су учествовали и Милошевићеви најближи сарадници.

  2# Војислав Коштуница НИЈЕ победио у првом кругу председничких избора.

  - На илегалан начин је проглашен председником;
  - Ниједан званичан документ не сведочи о његовој победи у првом кругу;
  - Није било изборне крађе од стране Савезне изборне комисије.


  Најкраће и најједноставније:

  НАРОД ЈЕ ПРЕВАРЕН!!!!!!!!

 6. #6
  Početnik
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Lokacija
  Вилњус, Литванија
  Poruke
  43
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Народ је преварен 9. децембра 1990.

  Народ је преварен 9. децембра 1990. а не 5. октобра 2000.

 7. #7
  Ističe se
  Učlanjen
  19.12.2003.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.516
  Reputaciona moć
  77

  Podrazumevano

  :shock: ..a zar nije normalno da narod bude prevaren?...postoji li neko mesto na svetu gde narod ne bude prevaren?
  ...a sto se Milosevica tice....e on je takodje prevaren,i ideoloski zastranio....meni ga zao,nesto....gledam pre neki dan, slucajno,detalj sa njegovog sudjenja.....to je strasno.....on jos uvek ne shvata neke stvari...tacnije, zivi u zabludi...
  ...samo da se zna......ne desavaju se te prevare samo kod nas,nego se kod nas brze otkriju.....ili se i sa tim manipulise...

 8. #8
  Ističe se Slobodance (avatar)
  Učlanjen
  13.12.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  СРБИЈА
  Poruke
  2.763
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  81

  Podrazumevano

  Nažalost , tako je...

 9. #9
  Primećen član drago41 (avatar)
  Učlanjen
  31.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  581
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano 5. oktobar dan velike prevare

  Citat Original postavio Slobodance
  Nažalost , tako je...
  Ko macem sece-od maca pogine, vaska na vasku ide, prevara za prevarom se nastavlja, i tako u nedogled!
  Jedna stvar za razmisljanje: po izvestajima iz den haga tamo se bogami ljuti protivnici dobro slazu???
  Da li to pokazuje da su ista bransa tj da su svi vini ili nevini?
  Verovatno ce se dobro slagati i oni koji kasnije stignu jer svi su oni ojadili sirotinju raju i vratili je ko zna koliko godina unazad a bogami i nafatirali su se porilicno1
  Sto se tice 5 oktobra opet su tipovi presvukli odela i opet su oni gore a mi ostali dole.
  Inace do 5 oktobra je moralo doci kad tad, sto rece covek moglo je i ranije vec bi se neke neprijatne stvari izdesavale pa bi se krenulo malo napred a mozda se nebi desilo i sve ovo na kosovu odnosno mozda bi pregurali ova tamni vilajet sto rekose braca turci BRE!!!

 10. #10
  Iskusan Кулиража (avatar)
  Učlanjen
  21.12.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  BG, Dusanovac
  Poruke
  5.842
  Reputaciona moć
  110

  Podrazumevano

  Eto ti ga sad, sve ovo citam po ko zna koji put.
  Oces raci da je za vreme Milosevica bilo bolje?Dobro jeste, plate su se merile milionima i milijardama, ali za vreme inflacije .
  Syebo nas na Kosovu, odnosno nije nas on syebo vec nije povodom toga nista uradio sem sto je unistio dobar deo Srbije, pa posle opet za obnovu zemlje uzimao procenat od plata i penzija........
  "10 godina u bedi brate ko ce to da plati"
  Nakon oktobarske revolucije (one pre 4 god.) uglavnom je sve ostalo isto s tim sto se stanje na Kosovu mnogo pogorsalo i sto pola vojske ode u Hag, i ko treba i ko ne treba.
  Jedino sto je dobro uradjeno je sto su smakli Djindjica pa ko god da stoji oza toga.

  I reci mi sada kada bi mogao da biras izmedju Milosevica i Kostunice koga bi izabrao?

 11. #11
  Primećen član drago41 (avatar)
  Učlanjen
  31.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  581
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano 5. oktobar-dan velike prevare

  Citat Original postavio Кулиража
  Eto ti ga sad, sve ovo citam po ko zna koji put.
  Oces raci da je za vreme Milosevica bilo bolje?Dobro jeste, plate su se merile milionima i milijardama, ali za vreme inflacije .
  Syebo nas na Kosovu, odnosno nije nas on syebo vec nije povodom toga nista uradio sem sto je unistio dobar deo Srbije, pa posle opet za obnovu zemlje uzimao procenat od plata i penzija........
  "10 godina u bedi brate ko ce to da plati"
  Nakon oktobarske revolucije (one pre 4 god.) uglavnom je sve ostalo isto s tim sto se stanje na Kosovu mnogo pogorsalo i sto pola vojske ode u Hag, i ko treba i ko ne treba.
  Jedino sto je dobro uradjeno je sto su smakli Djindjica pa ko god da stoji oza toga.

  I reci mi sada kada bi mogao da biras izmedju Milosevica i Kostunice koga bi izabrao?
  :shock: :wink: ti si taj

 12. #12
  Početnik
  Učlanjen
  13.01.2004.
  Lokacija
  gdegod
  Poruke
  48
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Dokle BRE uvek isto?

  [quote="Кулиража"]Eto ti ga sad, sve ovo citam po ko zna koji put.
  Oces raci da je za vreme Milosevica bilo bolje?Dobro jeste, plate su se merile milionima i milijardama, ali za vreme inflacije .
  Syebo nas na Kosovu, odnosno nije nas on syebo vec nije povodom toga nista uradio sem sto je unistio dobar deo Srbije, pa posle opet za obnovu zemlje uzimao procenat od plata i penzija........
  "10 godina u bedi brate ko ce to da plati"
  Nakon oktobarske revolucije (one pre 4 god.) uglavnom je sve ostalo isto s tim sto se stanje na Kosovu mnogo pogorsalo i sto pola vojske ode u Hag, i ko treba i ko ne treba.
  Jedino sto je dobro uradjeno je sto su smakli Djindjica pa ko god da stoji oza toga.

  A, zasto svaki put kada neko kritikuje ovu "demokratsku" vlast, vi samoproklamovane demokrate postavljate pitanje: pa zar vam je bilo bolje za vreme Milosevica?
  Ne vidim razloga da ljubim ovu vlast, kao ni milosevicevsku, i valjda imam pravo na kritiku - to je demokratska tekovina.
  Da, sto rece sagovornik drago41, mi smo ostali dole, a oni su opet gore. I nekako su stalno oni gore i nekako su oni stalno isti oni, samo sto menjaju odela. Mozda bi bilo dobro raspisati tender za sastavljanje vlade nacionalnog spasa, jer oni vise nemaju ideja - vrlo su providni i sve bezobrazniji, a naroda ima sve manje.
  /quote]
  [/color][/color]

 13. #13
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  20.04.2004.
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Dokle BRE uvek isto?

  [quote="zauber"]
  Citat Original postavio Кулиража
  Eto ti ga sad, sve ovo citam po ko zna koji put.
  Oces raci da je za vreme Milosevica bilo bolje?Dobro jeste, plate su se merile milionima i milijardama, ali za vreme inflacije .
  Syebo nas na Kosovu, odnosno nije nas on syebo vec nije povodom toga nista uradio sem sto je unistio dobar deo Srbije, pa posle opet za obnovu zemlje uzimao procenat od plata i penzija........
  "10 godina u bedi brate ko ce to da plati"
  Nakon oktobarske revolucije (one pre 4 god.) uglavnom je sve ostalo isto s tim sto se stanje na Kosovu mnogo pogorsalo i sto pola vojske ode u Hag, i ko treba i ko ne treba.
  Jedino sto je dobro uradjeno je sto su smakli Djindjica pa ko god da stoji oza toga.

  A, zasto svaki put kada neko kritikuje ovu "demokratsku" vlast, vi samoproklamovane demokrate postavljate pitanje: pa zar vam je bilo bolje za vreme Milosevica?
  Ne vidim razloga da ljubim ovu vlast, kao ni milosevicevsku, i valjda imam pravo na kritiku - to je demokratska tekovina.
  Da, sto rece sagovornik drago41, mi smo ostali dole, a oni su opet gore. I nekako su stalno oni gore i nekako su oni stalno isti oni, samo sto menjaju odela. Mozda bi bilo dobro raspisati tender za sastavljanje vlade nacionalnog spasa, jer oni vise nemaju ideja - vrlo su providni i sve bezobrazniji, a naroda ima sve manje.
  /quote]
  [/color][/color]
  Koji kurčev* narod, koji tender...ti si sad kao neki pametnjaković.I kuliražu nemoj nazivati demokratom...vredjaš čoveka....Kad vam se digne ku*ac svi bi da menjate državu kako vama odgovara....Je*o te tender.

 14. #14
  Početnik
  Učlanjen
  13.01.2004.
  Lokacija
  gdegod
  Poruke
  48
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dokle BRE uvek isto?

  [quote="L E F T Y"]
  Citat Original postavio zauber
  Citat Original postavio Кулиража
  Eto ti ga sad, sve ovo citam po ko zna koji put.
  Oces raci da je za vreme Milosevica bilo bolje?Dobro jeste, plate su se merile milionima i milijardama, ali za vreme inflacije .
  Syebo nas na Kosovu, odnosno nije nas on syebo vec nije povodom toga nista uradio sem sto je unistio dobar deo Srbije, pa posle opet za obnovu zemlje uzimao procenat od plata i penzija........
  "10 godina u bedi brate ko ce to da plati"
  Nakon oktobarske revolucije (one pre 4 god.) uglavnom je sve ostalo isto s tim sto se stanje na Kosovu mnogo pogorsalo i sto pola vojske ode u Hag, i ko treba i ko ne treba.
  Jedino sto je dobro uradjeno je sto su smakli Djindjica pa ko god da stoji oza toga.

  A, zasto svaki put kada neko kritikuje ovu "demokratsku" vlast, vi samoproklamovane demokrate postavljate pitanje: pa zar vam je bilo bolje za vreme Milosevica?
  Ne vidim razloga da ljubim ovu vlast, kao ni milosevicevsku, i valjda imam pravo na kritiku - to je demokratska tekovina.
  Da, sto rece sagovornik drago41, mi smo ostali dole, a oni su opet gore. I nekako su stalno oni gore i nekako su oni stalno isti oni, samo sto menjaju odela. Mozda bi bilo dobro raspisati tender za sastavljanje vlade nacionalnog spasa, jer oni vise nemaju ideja - vrlo su providni i sve bezobrazniji, a naroda ima sve manje.
  /quote]
  [/color][/color]
  Koji kurčev* narod, koji tender...ti si sad kao neki pametnjaković.I kuliražu nemoj nazivati demokratom...vredjaš čoveka....Kad vam se digne ku*ac svi bi da menjate državu kako vama odgovara....Je*o te tender.
  Da, da,... govorim bas o ovakvom narodu, bez kulture, smisla za humor i nedostatka takta. Pozdrav za levog

 15. #15
  Primećen član Pobunjenik (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2004.
  Lokacija
  Београд, Србија
  Poruke
  547
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Кулиража
  Eto ti ga sad, sve ovo citam po ko zna koji put.
  Ово сигурно никада ниси читао јер ово је РЕВИЗИОНИСТИЧКИ поглед на прошлост, а не званичан како то раде буквално СВИ аналитичари, историчари, политичари и медији.

  Citat Original postavio Кулиража
  Oces raci da je za vreme Milosevica bilo bolje?
  Ја то ниједног тренутка нисам рекао.

  Citat Original postavio Кулиража
  I reci mi sada kada bi mogao da biras izmedju Milosevica i Kostunice koga bi izabrao?
  Врло тешко питање. То је као избор између вешања и стрељања. Али рећићу ти нешто друго. На Видовдан 2001. када је Милошевић ПРОДАТ Хагу, да је избор био он или Коштуница, изабрао бих њега (Милошевића).

  Осим што је илегално проглашен за председника, Куштуници највише замерам што је дозволио да Милошевић буде изручен Хагу. Због његовог кукавичлука генерације и генерације Срба ће испаштати, тако што ће, након пресуде која ће бити изречена Милошевићу, као и оне која потом следи пред Међународим судом правде (пред којим нас је тужила БиX и Хрватска), плаћати РАТНУ ШТЕТУ овим земљама.

  Да је Коштуница приземнио онај хеликоптер у коме се налазио Милошевић, ствари би, ипак, изгледале мало другачије.

  Милошевић је, ипак, био СРПСКИ диктатор, и то у заиста блажој варијанти, и зато би требало да му се суди у СРБИЈИ, а не никако пред међународним судовима.

 16. #16
  Ističe se timmy (avatar)
  Učlanjen
  28.09.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo negde blizu
  Poruke
  2.744
  Reputaciona moć
  79

  Podrazumevano

  I ko bi ga uhapsio a ko sudio?Prica za malu decu kao i za za Karadjica i Mladica.Sto onda njih ne uhapse i sude.I dalje mi nije jasno kako ljudi ne shvataju da su nam oni unistili drzavu i da smo zbog njih u totalnoj pi.zdi.

 17. #17
  Iskusan Кулиража (avatar)
  Učlanjen
  21.12.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  BG, Dusanovac
  Poruke
  5.842
  Reputaciona moć
  110

  Podrazumevano

  Citat Original postavio zauber
  Da, da,... govorim bas o ovakvom narodu, bez kulture, smisla za humor i nedostatka takta. Pozdrav za levog
  To sto je on napisao je modifikovan citat iz somacih filmova, za koje opet kazemo da su mnogo dobri i da su neprevazidjeni. I koji nazalost daju pravu sliku stanja u nasoj drzavi.
  Citat Original postavio Pobunjenik
  Врло тешко питање. То је као избор између вешања и стрељања. Али рећићу ти нешто друго. На Видовдан 2001. када је Милошевић ПРОДАТ Хагу, да је избор био он или Коштуница, изабрао бих њега (Милошевића).
  E o tome ja pricam, sve stranke su se udruzile ne bi li skinule Milosevica, a kad su dobili sto su hteli posle oktobarske revolucije su svi opet poceli da kukaju. i mnogi su rekli: "Da nam je sad Milosevic".
  DOS se raspao, i opet borba za vlast, za deo kolaca.
  Mada meni ne znaci, ali za srpski narod je velika sramota sto su dozvolili da Milosevica izruce Hagu na Vidovdan.

  Citat Original postavio Pobunjenik
  Да је Коштуница приземнио онај хеликоптер у коме се налазио Милошевић, ствари би, ипак, изгледале мало другачије.
  E sad, kad bi baba imala onu stvar ne bi bila baba. Stvari bi se odvijale drukcije, to je sigurno.
  Ako (a hoce) Milosevic bude proglasen krivim za bilo koji zlocin za koji ga terete (pogotovu za one u Bosni i Hrvatskoj) tej cemo tad nayebati. Prvo sto ce dokazati time je da je zlocin postojao i da je srpski narod kriv za isti.
  To automatski povlaci da cemo morati da platimo i ratnu odstetu i to koliko god oni cifru zavala.
  I trece svaki nas kapetan, da ne kazem vodnik koji bude tuzen za ove zlocine ce biti osudjen.
  I posle svega toga mozes li zamisliti kakvu ce sliku svet imati o nama. I ovako ima losu, a sta nam tek sledi.
  Milosevica je najvise pokopala ona babetina Plavsic koja je vec jednom nogom u grobu, ap joj nije ni bitno, ali ona je svojim priznjavanjem zlocina vec potvrdila da je postojao. A sta ce dalje biti videcemo.

  Citat Original postavio Pobunjenik
  Милошевић је, ипак, био СРПСКИ диктатор, и то у заиста блажој варијанти, и зато би требало да му се суди у СРБИЈИ, а не никако пред међународним судовима.
  Da bio je diktator i u odnosu na neke legendarne i istorijski pznate jeste bio u blazoj varijanti.
  ALi i onakav kakav je bio nas je pokopao samo tako.
  Prvo sto je opljackao zemlju, pa onda ona njegova neodlucnost, (10X veca nego sto pricaju za Kostunicu) koja nas je u nekoliko navrata zaista dokusurila.
  Pa sta je njegov sin sve radio, opet pod njegovim nadzorom......
  itd. itd. Istorija se ne moze izmeniti, tako nam je kako nam je i najbolje bi bilo da se ne obaziremo na proslost vec da ucinimo sta bilo ako ni za koga drugog, a ono za sebe.

 18. #18
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  17.07.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  157
  Reputaciona moć
  54

  Podrazumevano

  Mislim da se na primeru 5. oktobra najbolje moze videti tacnost stare misli da "revolucija jede svoju decu". Videlo se sta je ostalo od nekadasnjeg dos-a, DS je potpuno promenio rukovodece ljude, ostale stranke nisu ni blizu cenzusa, zemunski klan je fakticki unisten (neki su liseni zivota, neki slobode), ostao je samo Kostunica, ali on je KRPA, bez motiva i hrabrosti, pa ga i ne racunam. To je cena koju placamo...
  I zasto 4 godine mi nemamo najvazniji pravni akt jedne zemlje? Zato sto anarhija odgovara krupnim kapitalistima, da jos vise uvecaju kapital. A ti srbine vozi yuga i pomogni zemlji da smanji spoljno-trgovinski deficit. To mi dodje ko posredni zajam za Srbiju. Bruka!

 19. #19
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  20.04.2004.
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano

  Zauber, bilo bi ti bolje da se opustis uz filmove kao ja i manes se tih politickih 5ranja

 20. #20
  Obećava
  Učlanjen
  30.08.2004.
  Lokacija
  bg
  Poruke
  99
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Кулиража
  Eto ti ga sad, sve ovo citam po ko zna koji put.
  Oces raci da je za vreme Milosevica bilo bolje?Dobro jeste, plate su se merile milionima i milijardama, ali za vreme inflacije .
  Syebo nas na Kosovu, odnosno nije nas on syebo vec nije povodom toga nista uradio sem sto je unistio dobar deo Srbije, pa posle opet za obnovu zemlje uzimao procenat od plata i penzija........
  "10 godina u bedi brate ko ce to da plati"
  Nakon oktobarske revolucije (one pre 4 god.) uglavnom je sve ostalo isto s tim sto se stanje na Kosovu mnogo pogorsalo i sto pola vojske ode u Hag, i ko treba i ko ne treba.
  Jedino sto je dobro uradjeno je sto su smakli Djindjica pa ko god da stoji oza toga. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
  ....strasno.. :shock: :shock:

  I reci mi sada kada bi mogao da biras izmedju Milosevica i Kostunice koga bi izabrao?

 21. #21
  Početnik
  Učlanjen
  13.01.2004.
  Lokacija
  gdegod
  Poruke
  48
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Citat Original postavio L E F T Y
  Zauber, bilo bi ti bolje da se opustis uz filmove kao ja i manes se tih politickih 5ranja
  Slazem se , samo ne gledamo istu vrstu filmova

 22. #22
  Iskusan ancika (avatar)
  Učlanjen
  15.03.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Tamo gde ljubav pochinje...
  Poruke
  5.098
  Tekstova u blogu
  20
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano

  Citat Original postavio cegevara
  Mislim da se na primeru 5. oktobra najbolje moze videti tacnost stare misli da "revolucija jede svoju decu". Videlo se sta je ostalo od nekadasnjeg dos-a, DS je potpuno promenio rukovodece ljude, ostale stranke nisu ni blizu cenzusa, zemunski klan je fakticki unisten (neki su liseni zivota, neki slobode), ostao je samo Kostunica, ali on je KRPA, bez motiva i hrabrosti, pa ga i ne racunam. To je cena koju placamo...
  I zasto 4 godine mi nemamo najvazniji pravni akt jedne zemlje? Zato sto anarhija odgovara krupnim kapitalistima, da jos vise uvecaju kapital. A ti srbine vozi yuga i pomogni zemlji da smanji spoljno-[color=red]trgovinski deficit.[/color] To mi dodje ko posredni zajam za Srbiju. Bruka!
  I da jos vise ljudi ode iz zemlje...

 23. #23
  Iskusan ancika (avatar)
  Učlanjen
  15.03.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Tamo gde ljubav pochinje...
  Poruke
  5.098
  Tekstova u blogu
  20
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano

  Odakle ti svi ovi podaci? Za Djindjicev dogovor sa Legijom sam i ja cula, ali sve mi ostalo zvuci kao puko nagadjanje... Daj vise cinjenica!!! Ovo je previse uopsteno.

 24. #24
  Primećen član Pobunjenik (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2004.
  Lokacija
  Београд, Србија
  Poruke
  547
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano

  Све ово су чињенице. Шта те конкретно занима?

 25. #25
  Aktivan član uhip (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2007.
  Lokacija
  Kolarčeva u Prištini
  Poruke
  1.081
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: 5. октобар - дан велике преваре

  I sad bi ponovio - Народ је преварен. По ко зна који пут.

  JBGA

Slične teme

 1. Динкићеве преваре века!
  Autor kisela bombona u forumu Politika
  Odgovora: 120
  Poslednja poruka: 30.01.2009., 20:14
 2. Odgovora: 28
  Poslednja poruka: 19.05.2008., 01:18
 3. Лажи мале и велике...
  Autor Hellen u forumu Dom i porodica
  Odgovora: 51
  Poslednja poruka: 20.03.2007., 16:39
 4. Велике демонстрације у Мексику
  Autor untouchable u forumu Politika
  Odgovora: 21
  Poslednja poruka: 25.08.2006., 22:14
 5. Дан преваре 5 Октобар
  Autor Marty Misterija u forumu Politika
  Odgovora: 143
  Poslednja poruka: 05.10.2005., 02:22

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •